Βλάβη σε Marantz PM6005

Reaction score
33
Έχω τον Marantz PM6005 εδω και 5 χρόνια
Σήμερα καθώς τακτοποιούσα, καθάριζα κάποια καλώδια, βγήκε το ένα από τα 2 καλώδια του αριστερού ηχείου (κόκκινο)
(τα ηχεία Monitor Audio RX6 παίρνουν και διπλοκαλωδίωση που δεν έχω κάνει, οπότε έχουνε 4 εισόδους)
Εντελώς αφηρημένος, πήρα το κόκκινο καλώδιο και αντί να το συνδέσω στην κόκκινη από την οποία είχε βγει, το σύνδεσα στη 2η μαύρη είσοδο....
Ανοίγω τον ενισχυτή, παίζει για 1-2 δευτερόλεπτα, μετρά αναβοσβήνει το λαμπάκι (κόκκινο) και μπαίνει αυτόματα σε stand by mode
Δοκιμάζω και 2η φορά και κάνει το ίδιο

Μετά συνειδητοποιώ τι έχω κάνει, κάνω σωστά τις συνδέσεις, ανοίγω τον ενισχυτή αλλά έχω ήχο μόνο στο αριστερό κανάλι/ηχείο (αυτό στο οποίο έκανα την πατάτα) ενώ καθόλου στο δεξί.

Όπως είδα μετά στο manual, το κόκκινο που αναβοσβήνει σημαίνει ότι "the protection circuit is activated"
Επίσης λέει ότι "The protection circuit may be activated if the core wires touch the rear panel or if the + and – sides touch each other" οπότε μάλλον είναι αυτό που έκανα, το θέμα είναι ότι και μάλλον κάτι άλλο συνέβη

Έκανα τις εξής δοκιμές

1) άλλαξα το αριστερό με το δεξί ηχείο, και έπαιξε το άλλο ηχείο, οπότε είδα ότι τα ηχεία είναι μια χαρά
2) ο ενισχυτής έχει και Α/Β εξόδους ηχείων, δοκίμασα και στη 2η αλλά το αποτέλεσμα ίδιο
3) η έξοδος ακουστικών του ενισχυτή δίνει επίσης μόνο στο αριστερό κανάλι

1) Μπορεί να γίνει κάποια διάγνωση από αυτά; Για το τι έχει πάθει και αν επισκευάζεται εύκολα/οικονομικά;
2) Υπάρχει κάποιο θέμα να τον χρησιμοποιώ ως έχει μέχρι να δω τι θα κάνω;

Προφανώς θα πάρω από Δευτέρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να μου πουν τι προβλέπεται με έλεγχο, επισκευή

Ευχαριστώ
Γιώργος

Last edited:

Reaction score
29.635
Επισκευάζεται αν έχει κάψει ασφάλεια ή έστω έχει κάψει κανάλι.
Αλλά αυτό που λές είναι οξύμωρο.

Reaction score
33
OK Πως να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων γνωρίζεις; Μετά από αυτό πας μάστορα...
http://manuals.marantz.com/NA6005/EU/EN/WBSPSYkjmhhvxe.php
χμ αυτό που έβαλες είναι για το network player (NA6005) και όχι για τον ενισχυτή PM6005 - δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τον ενισχυτή

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
χμ αυτό που έβαλες είναι για το network player (NA6005) και όχι για τον ενισχυτή PM6005 - δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τον ενισχυτή
Σωστός αυτό είναι το ΝΑ. Με επιλογή Source Direct αλλάζει κάτι;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κάνε και μια τράμπα το δεξί-αριστερό κανάλι από την πηγή σου, για να βεβαιωθείς πως δεν είναι θέμα πηγής ή καλωδίου.

Reaction score
33
Εντάξει, είμαι απαράδεκτος... Επειδή έγινε τη στιγμή που ο ενισχυτής έκανε activate το protection circuit ήμουν σίγουρος ότι κάτι έπαθε... οπότε κάποια βασικά πράγματα δεν τα τσέκαρα...

Τελικά τώρα που είπες να κάνω τράμπα το αριστερό/δεξί από την πηγή συνειδητοποίησα ότι το RCA στην κατάληξη στον ενισχυτή είχε βγει λίγο στο ένα κανάλι... το έσπρωξα και όλα καλά, δεν έχει τίποτα...
False alarm λοιπόν, σας ευχαριστώ όλους και συγνώμη για την τυχόν ταλαιπωρία...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv