Βλεπεις διαφορες αναμεσα σε TV με/χωρις 1080p ??

Reaction score
0
Aφορμη για το παραπανω ερωτημα εγινε ΑΥΤΟ το πολυ ενδιαφερον topic.

Κοντολογις καποια μελη (με μεγαλη εμπειρια στο HD υλικο )
αναφερουν οτι δυσκολα διακρινεις διαφορες αναμεσα σε 720 και 1080p .
Και μαλιστα σε projector .

O Συντονιστης της Κατηγοριας -με 50ρα Plasma - δηλωνει πανω κατω τα ΙΔΙΑ.
Τελικα τι ισχυει ?

Μηπως τα παραπανω λεφτα που δινει καποιος
για μια 37αρα η 42αρα η 46αρα TV για να ειναι 1080p
ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ?

Τελικα σε μια ΤV - αν ισχυουν τα παραπανω - που χρειαζεται το 1080p?

Ποια ειναι η γνωμη σας ,η προσωπικη σας εμπειρια ?

Reaction score
0
πιστεύω πως μέχρι τις 42 ίντσες δεν υπάρχει διαφορά. είναι μικρό το πανελ για να αναδείξει τις λεπτομέρειες της πλήρους ανάλυσης.

Αλλά και πάλι αυτή είναι η δική μου πίστη ΑΙΜΑ ΜΟΥ..

Reaction score
14
μόνο αν την εχεις για μόνιτορ στο κομπιούτερ θα καταλάβεις την διαφορά. Αλλιώτικα αν δώσεις ενα καλογραμμένο 720p απο HTPC και ενα 1080p πάλι απο την ίδια πηγή, η κίνηση στο 1080 δεν θα είναι ρολόι, νεράκι, γαργάρα, λουλούδι (c) 2007 Voyatzakis! Ενώ απο το 720p ο υπολογιστής δίνει καλύτερη κίνηση, και φυσικά ευχάριστη θέαση. Τώρα αν στην ίδια ταινία σε 1080 εβλεπες και ακόμα καλύτερη λεπτομέρεια αυτό είναι σίγουρο ότι θα το έβλεπες με καλύτερης ανάλυσης πάνελ, αλλά το θέμα είναι πόσο ικανές ειναι οι full HD τηλεοράσεις να αναπαράγουν με ομαλή ροή κάθε καρρέ υψηλής αναλυσης. για να μην παρεξηγούμαι δεν λέω οτι η παραπάνω ανάλυση δεν είναι καλύτερη ειδικά στις 50 ιντσες είναι εμφανής απλά είπα ότι στα 720p αρχεία που έχω και σε δυνατό σχετικά HTPC τα 1080 δεν τα χαίρομαι τόσο.

Επίσης κάτι άλλο να προσθέσω είναι οτι τα παλια αρχεία 1080i & 1080p που είχα σε .ts .mpg κλπ κλπ, τα αντικαθιστώ με mkv σε 720p προτίστως και σε 1080p αν δεν τα βρώ σε 720άρια. Ο λόγος? Η εικόνα στα Mpeg4 είναι πολύ καλύτερη απο τα παλιά Mpeg2, επίσης αλλο να κρατάς 4.5-9.5γιγα και άλλο 14-23 για κάθε ταινία!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Aφορμη για το παραπανω ερωτημα εγινε ΑΥΤΟ το πολυ ενδιαφερον topic.

Κοντολογις καποια μελη (με μεγαλη εμπειρια στο HD υλικο )
αναφερουν οτι δυσκολα διακρινεις διαφορες αναμεσα σε 720 και 1080p .
Και μαλιστα σε projector .

O Συντονιστης της Κατηγοριας -με 50ρα Plasma - δηλωνει πανω κατω τα ΙΔΙΑ.
Τελικα τι ισχυει ?

Μηπως τα παραπανω λεφτα που δινει καποιος
για μια 37αρα η 42αρα η 46αρα TV για να ειναι 1080p
ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ?

Τελικα σε μια ΤV - αν ισχυουν τα παραπανω - που χρειαζεται το 1080p?

Ποια ειναι η γνωμη σας ,η προσωπικη σας εμπειρια ?
To έχω ξαναγράψει και είναι άποψή μου:

1. Στα 1080p και μέχρι τις 50'' την μόνη διαφορά που θα δούμε είναι στο βάθος πεδίου και την πραγματικά τρισδιάστατη εικόνα που μπορεί να προσφέρει αυτή η ανάλυση!

2. Πλέον έχουμε πάει σε πηγές καθαρά 1080p. Τα επόμενα χρόνια μόνο αυτό θα υπάρχει. Αγοράζουμε τηλεόραση με μια προοπτική αρκετών ετών...

3. Υπάρχει και το εξής ζήτημα... Μία τηλεόραση 720 αναγκαστικά θα μετατρέψει το σήμα από τα 1080i στις ανάλυσή της... πολλές φορές λοιπόν το chip και γενικά η διαδικασία μετατροπής δεν είναι τα καλύτερα δυνατά με αποτέλεσμα επιπλέον πτώση της ποιότητας...

Reaction score
6
Απάντηση: Βλεπεις διαφορες αναμεσα σε TV με/χωρις 1080p ??

Για την σύγκριση 1080 και 720 στις 90 ίντσες με προβολικά και των δυο αναλύσεων τα εχω γραψει αρκετες φορες στο παρελθον και νομιζω λιγο πολύ είναι γνωστα τα πραγματα .
Σε tv η μεγαλύτερη σε ίντσες που εχω δει και κάναμε την δοκιμη τροφοδοτώντας την 720 και 1080 ηταν η 42 Amoi (1080p).
Διαφορές φυσικα δεν υπήρχαν στη εικόνα οσο και ας θελει η ανάλυση να μας πείσει πως υπάρχουν.
Με αυτό θελω να πω πως μπορει στα χαρτια το 1080 να προσφέρει καλύτερη εικονα αλλα είναι δυνατον να υπερτερεί της απόψεις των ματιων μου;
Και το 720 είναι πολύ καλύτερο από το 576 αλλα σε μια 32αρα μπορειται να το καταλάβετε;

Πάντως στην ερώτηση του Andrew για τις διαφορές μεταξυ 720 και 1080 στις 37 – 46 ίντσες η , απάντηση δεν αφορα μονο τις πιθανες ορατές η μη ορατές διαφορές μεταξυ των δυο αναλύσεων.

Εάν βρισκομουν στη θεση να αγορασω μια tv πανω των 50 ιντσών θα το σκεφτόμουν και εγω για 1080 και ας ήξερα πως πολλα από τα παραπάνω χρήματα που θα εδινα θα πήγαιναν μονο για δυο λογους.
Πρώτον τον ψυχολογικό που λεει ότι επειδή εχεις 1080 εχες καλύτερη εικονα ( το βλεπεις δεν το βλεπεις) και δευτερον γιατι όλοι οι τίτλοι υψηλής ανάλυσης γράφονται σε 1080 στα 24f με σημαντικότερο στοιχείο το 24 που πιθανόν σε μια τv 720 να μην υπάρχει.

Γεγονός παντως είναι πως διαφορές μεταξυ των αναλύσεων πιο ευκολα μπορείς να διαπιστώσεις σε TV παρα σε προβολείς.
Αλλα σε tv περισσοτερων , πολύ περισσοτερων ιντσών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef