Βλεπετε ακομα SD στον προβολεα σας?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Βλεπετε ακομα SD στον προβολεα σας?

Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχει πρώτα έργο, και μετά εικόνα!!!

Δεν νομιζω πως διαφωνει κανεις με αυτο.
Απλα σημερα, και με λιγο καλο..."ψαξιματακι", θαρρω πως μπορει να
βρει σχεδον τα παντα κανεις σε HD.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180

Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει ότι η εμφάνιση πάει πριν από την ουσία. Όμως το ερώτημα δεν είναι αν "βλέπετε υλικό SD", αλλά αν "βλέπετε υλικό SD στον προβολέα". Προφανώς αν θέλουμε να δούμε συγκεκριμένο έργο που είναι διαθέσιμο μόνο σε SD, θα το δούμε έτσι. Όμως τα πραγματικά ερωτήματα είναι -κατά τη γνώμη μου- άλλα:
  • υπάρχει σε έναν HD προβολέα, ορατή διαφορά στην ποιότητα μεταξύ SD και HD, που να ορίζει ότι όπου έχουμε δυνατότητα επιλογής, προτιμάμε το δεύτερο;
  • είναι επιθυμητό ένα υλικό υποδεέστερης ποιότητας, να το βλέπουμε στον προβολέα; Είναι δηλαδή η "μεγάλη εικόνα" αυτοσκοπός ή μήπως ανάλογα με το υλικό, υπάρχει και η κατάλληλη διάσταση και μέσον προβολής;
ΥΓ Αν θέλουμε να ακριβολογούμε, νομίζω πως το ερώτημα περί SD είναι από μόνο του ανεπαρκές: η ανάλυση (Standard/High definition) είναι μία μόνο παράμετρος της εικόνας. Υπάρχουν κι άλλες εξίσου ή και περισσότερο σημαντικές για το τελικό αποτέλεσμα, όπως ο ρυθμός ροής δεδομένων (bitrate), ο ρυθμός ανανέωσης (frame rate) κι ο χρωματικός χώρος/βάθος χρώματος (color space/depth).
Αυτό εξηγεί το γιατί υπάρχουν matroskas (ή ακόμα και BluRay) με μετριότατη εικόνα, και γιατί μπορούμε να φτιάξουμε υλικό κανονικής ανάλυσης μεν αλλά πολύ καλής ποιότητας, κωδικοποιώντας σε υψηλό ρυθμό ροής δεδομένων από αρχική πηγή υψηλής ποιότητας.

Reaction score
8.350

Δεν νομιζω πως διαφωνει κανεις με αυτο.
Απλα σημερα, και με λιγο καλο..."ψαξιματακι", θαρρω πως μπορει να
βρει σχεδον τα παντα κανεις σε HD.
δεν ανοιγετε ενα θεμα,να ζητησουμε καποιες ταινιες και θα δουμε τι θα βρεθει.Μακαρι να μας τα βρειτε,εγω δεν βρισκω τιποτα.Σοβαρα μιλαω.

Δυο ταινιες που εψαχνα προσφατα.Μεγαλα σε οπτικη εργα.Αμα δεν εχεις αυτα σε HD,χαιρετισματα.....
Giant (αυτο με το Τζ,Ντην)
Πολεμος και Ειρηνη(το 8ωρο Ρωσικο του Μπονταρτσουκ).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.175
Members
38.666
Νεότερο μέλος
Andreas G