Βλεπω τον Panasonic PT-AX100E...

Reaction score
0
το διορθωνω.για να τον συγκρινες εκτος απο τον οπτομα 70 και με τον 72 που ειναι καλυτερος απο τον 70 υποψιαζομαι οτι θα κερδισε τον 70 αλλιως δεν θα χρειαζοταν αυτη η συγκριση αν δεν περνουσε το πρωτο τεστ.

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Αφού με "έδωσε" ο Ανδρέας, υπενθυμίζω ότι ο HD70 είναι υπολογίσιμα φθηνότερος, το οποίο είναι μια παράμετρος υπεροχής.
Επιπλέον οφείλω να πω ότι ήταν...ενδιαφέρουσες οι συγκρίσεις :twisted:. Περισσότερα δεν θα ακούσετε ακόμα από εμένα.

Reaction score
0
το πιασαμε το υπονοουμενο....δηλαδη ωντας και σημαντικα φτηνοτερος 70, σε αρκετα τεστ εκανε την εκπληξη και κερδισε τον ΑΧ100...
Διολου περιεργο βεβαια, οτι και να κανει ενας D5 LCD το contrast του ειναι πλασματικο, δεν πα να δηλωνουν 10.000:1 σε λιγο και 20.000:1....αυτα ειναι μετρησεις την πρωτη φορα με την ιριδα σχεδον κλειστη για το μαυρο, και την δευτερη με τερμα ανοικτη για το λευκο...σε μια δεδομενη σκηνη δε μπορει να δωσει πανω απο 1000:1....και γι' αυτο ντρεπονται να δηλωσουν και τα νουμερα με την δυναμικη ιριδα εκτος λειτουργειας....θα φανει σα να μην υπαρχει προοδος (που σε αυτον τον τομεα ΔΕΝ υπαρχει, παλι D5 μας πουλανε, ουτε D6 ουτε KAN D5 C2fine).
Το κυριο θετικο που βλεπω στον pana ειναι το smoothscreen, που λεγεται πως τον κανει καλυτερο ακομα και απο DLP DC3 στο SDE και το lens shift, κατα τα αλλα, αν καποιος βλεπει απο αποσταση που δε βλεπει SDE ουτε με DLP, και θελει να βαλει τον προβολεα στο ταβανι (διολου απιθανα και τα 2), τοτε μενει μονο η παραπανω φωτεινοτητα του ΑΧ100 , που ομως και ο 70 δεν παει πισω, εστω και αν ειναι λιγοτερος απο τον pana.

Οταν περασουμε στην ποιοτητα εικονας, νομιζω θα χανει απλα ο pana λογω contrast. Χτες διαβαζα την παρουσιαση του Mitsu 5000 στο projectorreviews, και οσο εντυπωσιακος και να ηταν σε πολλους τομεις (και ειδικα στην τιμη για 1080p), στις ΑτοΒ συγκρισεις σε shadow detail εχανε απο εναν ταπεινο DLP DC2...και ας ειχε D6 C2fine...αυτο με ξενερωσε αρκετα, οταν μιλαμε για ενα προβολεα με πολλαπλασια τιμη....δηλαδη μονο αναλυση αγοραζεις στην ουσια :(

Επιφυλασομαι να δουμε και το συγκριτικο την αλλη εβδομαδα, αλλα ειλικρινα δε βλεπω σε εικονα να κερδιζει ο Pana...τουλαχιστον αν ειχε και την ιδια τιμη με τον 70 θα υπηρχε διλλημα (για μενα) , αλλα και τα 300 ευρω ειναι αισθητη διαφορα στην κατηγορια, 25% πανω, ή αλλιως παιρνεις οθονη ή δευτερη λαμπα.

Reaction score
0
Eνδιαφέρομαι κι εγώ για κάποιον απο Panasonic 100, Epson 700 ή Optoma 70 μέχρι τα Χριστούγεννα και ανυπομονώ για το τεστ της ερχόμενης εβδομάδας. Υπάρχει κάποια πληροφορία για τις τιμές των εν λόγω προϊόντων; Κάπου πήρε το μάτι μου τις παρακάτω τιμές (για Ελλάδα πάντα): Panasonic 1700 ευρώ, Epson 1350 ευρώ, και Optoma 1130 ευρώ. Υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γιατι βιαζεστε και βγαζετε συμπερασματα πριν ολοκληρωθει το συγκριτικο? :wink:
Αλλωστε καποιοι απο εσας πρεπει να ειδαν τον Panasonic σημερα στο περιπτερο του AVSite στην εκθεση.

Ομως-και για οσους δεν κρατιουνται αλλο- παντα υπαρχει η λυση αναγνωσης σχετικων συγκριτικων που θα βρειτε σε...εγκυρα περιοδικα.
Τα εμπιστευεστε, ετσι δεν ειναι? :wink:

Reaction score
5
οι πρωτιες αυτον το μηνα ειναι ασταματητες... μετα που μου εφυγε το σαγονι εχθες στην εκθεση απο τον μαρανζ (ο πρωτος DLP που δεν ειδα rainbow (μεχρι που το προσπαθουσα να το εντοπισω αλλα... ΔΕΝ) και παρεπιπτοντως εγω για να παρω DLP που δε με κουραζει πρεπει να σκασω 15.000ευρω...) σημερα ειδα και τον πανασονικ... οποιος μιλησει ξανα για SDE θα ειναι πλεον γραφικος... οπως επισης ιδια επαιζε και ο 700αρης της επσον στο αντιστοιχο περιπτερο...
αν το SDE στους περσινους χανοταν απο τα 3-4 μετρα στους νεους D5 χανεται απο τα 2 μετρα... αρα ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτο. (ναι ξερω οι πατερνακιδες στηνονται στα 30 εκατοστα αλλα εγω προτζεκτορα πηρα για ταινια στα 4-5 μετρα και οχι πατερνς στα 30εκατοστα).

δε περιμενω καλυτερη εικονα απο τους optoma 70-72 απο κανεναν "νεο" D5 αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα εχουν πιο ξεκουραστη προβολη για οσους εχουν ευαισθησια στο RE...

στα 1080 η διαφορα τιμης LCD vs DLP απο οτι φαινεται θα ειναι παλι η ιδια με περσι στους 720... οι LCD θα σου προσφερουν 1080 στα 2/3 της τιμης των DLP...

Εγω θα μεινω λοιπον με τον 600αρη για καιρο ακομη, να οριμασει η τεχνολογια και τα περιφεριακα τους αλλα και η ελληνικη κατασταση (ταινιες σε hd dvd-bd) και αντι να παρω τον μαρανζ, θα δωσω αυτα τα λεφτα να αγορασω την ducati monster testastretta 2007 που εχω βαλει στο ματι εδω και λιγους μηνες...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Συμφωνώ με τον energy στο θέμα SDE... στον 100 απλά δεν υπάρχει!

Στον epson 700 υπάρχει έστω και ελάχιστο... Ο panasonic και εμένα με εντυπωσίασε! Αν παίξουμε και λίγο με τις ρυθμίσεις του η εικόνα θα γίνει ακόμα καλύτερη...

Επίσης ούτε εγώ έχω δει ακόμα rainbow στον Marantz αλλά θέλω να τον δω και σε σκοτάδι για να σιγουρευτώ...

Reaction score
0
Εχει ο Epson κατι αντιστοιχο του smoothscreen? Δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην εχει SDE....Μακαρι δηλαδη για να υπαρχει μια ακομα επιλογη για μενα, αλλα αν δε χρησιμοποιει καποια τεχνολογια που να βοηθαει σε αυτο το θεμα, δε βλεπω πως μπορει να εχει βελτιωθει απο τον 600αρη...

Reaction score
5
δεν ειπα οτι ειναι καλυτεροσ απο τον 600... ειπα ειναι αντιστοιχος του πανασονικ... και στον 600, μετα τα 3,5 μετρα δε βλεπεις πιξελ σε ταινια...

η βελτιωση στον 700αρη ειναι στην ιριδα και την επεξεργασια εικονας ωστε να βελτιωθει το κοντραστ και τα βελτιωμενα οπτικα που εχει ο φακος... γενικα ολα τα "νεα" D5 μοντελα, αυτο βελτιωσαν και πανε να τα ξανα-αρπαξουν... αλλα εμεις δε χαμπαριαζουμε, ε?

Reaction score
0
Τα 3.5 μετρα απο μονα τους δε λενε τιποτα....μετραει και το μεγεθος της οθονης. Αλλο να βλεπεις απο τα 3.5 μετρα σε 92" και αλλο σε 120" ...στο SDE εχει μεγαλη σημασια.
Εγω θελω να βλεπω απο τα 3.7 μετρα σε 110" , και στον TW600 που το εχω δοκιμασει, βλεπω SDE και ειδικα στα λευκα γραμματα των υποτιτλων ειναι πολυ ενοχλητικο...αρα και στον 700 δε νομιζω να μη με ενοχλει...

Reaction score
313
eNeRGy said:
...αντι να παρω τον μαρανζ, θα δωσω αυτα τα λεφτα να αγορασω την ducati monster testastretta 2007 που εχω βαλει στο ματι εδω και λιγους μηνες...
Forza, Ducatisti... :p

Reaction score
5
3.5 μετρα και 105"...
B said:
Τα 3.5 μετρα απο μονα τους δε λενε τιποτα....μετραει και το μεγεθος της οθονης. Αλλο να βλεπεις απο τα 3.5 μετρα σε 92" και αλλο σε 120" ...στο SDE εχει μεγαλη σημασια.
Εγω θελω να βλεπω απο τα 3.7 μετρα σε 110" , και στον TW600 που το εχω δοκιμασει, βλεπω SDE και ειδικα στα λευκα γραμματα των υποτιτλων ειναι πολυ ενοχλητικο...αρα και στον 700 δε νομιζω να μη με ενοχλει...
3.5 μετρα ο καναπες και 105" προβολης εχω στο σπιτι μου...
δε βλεπω εργα με υποτιτλους... μου χαλανε την εικονα αυτα τα ασπρα πραγματακια που το μονο που καταφερνουν ειναι να αλλαζουν το νοημα των διαλογων και να μου αποσπουν την προσοχη απο την ταινια(εικονα)...

Reaction score
0
Συμφωνω για τους υποτιτλους, αν εχεις εστω ενα lower καταλαβαινεις την ταιναι και ειναι καλυτερα χωρις αυτους, αλλα δε μπορεις να αναγκασεις και τους υπολοιπους να βλεπουν χωρις αυτους...
Επισης οι υποτιτλοι ειναι το πιο κραχτο σημειο, αλλα και σε οποιοδηποτε φωτεινο ανοικτο πλανο φαινονται καθαρα τα πιξελς :(

Reaction score
786
Μου αρεσε πολυ ο Panasonic που επαιζε (ρυθμισμενος?) στο περιπτερο του AVsite, αν και τον ειδα στα πεταχτά μια που ο αγωνας του Παναθηναϊκου ειχε ηδη αρχισει. Πολυ ζωντανη εικονα, ειχε punch το μηχανακι που λενε...

Αντιθετα ο Epson 700 (στο ομωνυμο περιπτερο στο οποιο ομολογω "εκατσα" περισσοτερη ωρα) δεν μου αρεσε, κυριως γιατι εκανε ενα εντονο και ενοχλητικο "αναβοσβησιμο", λογω δυναμικης ιριδας φανταζομαι. Επισης δεν ειδα σε αυτον το βελτιωμενο contrast που περιμενα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
Μου αρεσε πολυ ο Panasonic που επαιζε (ρυθμισμενος?)
Οι ρυθμίσεις του ήταν για Έκθεση με πολύ φως από ότι είδες...

Σε σκοτάδι πιστεύω ότι θα έχει καλύτερη εικόνα...

Reaction score
5
ο επσον οντως επαιζε απαραδεκτα... ενα κακιστο dvd που θα ηθελε να ειναι το αυθεντικο "ΤΡΟΙΑ" με συνδεση component και ο επσον να παιζει σε ενα απιστευτα φωτεινο προφιλ... και ειναι και 1600lumens μη ξεχναμε...
ο πανασονικ ηταν "ετοιμος" απο το avsite και επαιζε επιλεκτικα απο τα καλυτερα hd clips απο το media box μεσω crystalio... (!!!!!)

εγω δε θα τολμουσα να συγκρινω ετσι αυτους τους δυο γιατι ο 700αρης επαιζε χειροτερα απο την πρωτη μερα του 600αρη σπιτι μου πριν τον μαθω...

για την ποιοτητα κατασκευης θα ελεγα οτι ο πανασονικ φαινεται πιο στιβαρος... αλλα ο επσον ειναι πιο ομορφος..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Εγώ πάλι γιατί βρίσκω τον Επσον άσχημο;
Τόσο στραβόξυλο είμαι;
Ποτέ δε μου άρεσε αυτό το απαίσιο ασσύμετρο σχήμα και με το φακό να πετάγεται έξω σαν ψ@λή. Φυσικά δεν τον πήρα με κριτήριο το σχήμα του και την κατασκευή του. Αλλά την εικόνα του και την τιμή του.

Reaction score
786
Οι "συναδελφοι" απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου παντως, αντιμετωπιζουν καποια προβληματακια με τους νεους τους Panasonic 100.

Τα πιο κοινα ειναι αισθητο flicker στο econo mode της λαμπας και ghosting, το δευτερο κυριως σε HDMI συνδεση με HTPC. Επισης αρκετοι εχουν κακο colour uniformity και καποιοι παρατηρουν λιγο vertical banding....

Reaction score
0
Τον έχω τώρα σχεδόν 2 βδομάδες και μου φαίνεται πολλή καλός :D :D
αν και δεν ξέρω ακριβώς τι είναι flicker, ghosting, colour uniformity και vertical banding.. :?
Δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση γιατί δεν ξέρω μου φαίνεται μια χαρά θα βγάλω μερικές φωτογραφίες να μου πείτε αν φαίνεται κάτι. 8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas