Βοήθεια - αναβάθμιση audio για RAV4;

Reaction score
5
Δεν έχω πάει σε μαγαζί ακόμα. Όπως είπαμε, περιμένω την κάθοδο των "βορείων"...:D
Με(!) αρέσει και το KD-AVX2. Δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του.
Λόγω χρόνου θέλω να πάω σε ένα μέρος, να έχει αποφασιστεί τι θα μπει μέσα, να το αφήσω π.χ. την Πέμπτη το βράδυ, και να το πάρω το Σάββατο πρωί το αργότερο. Επειδή γενικά το χρειάζομαι καθημερινά, αυτές είναι οι μέρες που μπορεί να είναι διαθέσιμο. Τι λες, παίζει;

Reaction score
49
Πιστεύω ότι παίζει....
Να βρούμε τι ακριβώς θα βάλεις, να τους τα πεις τηλεφωνικώς (γιατί μπορεί να μην έχουν κάποιο) και κλείστ' τους ραντεβού όπως σε βολεύει....
Να ξέρεις ότι αν δεν βάλεις ενισχυτές κ.ο.κ και παίξεις μόνο με πηγή και ένα σετ ηχείων μπροστά δεν θα χρειαστείς παραπάνω από ένα 2ωρο......Ίσως και λιγότερο..... :roll:

Reaction score
49
Aaa.....Το JVC είναι πολύ καλό. Και αρκετά καλό και ηχητικά. Αν πάρεις το AVX2 έχει και μακρόστενη οθόνη (σε σχέση με το AVX1) αλλά και παίζει και DTS (οπότε πχ βλέπεις και συναυλίες, μουσικά DVD σε DTS....)

Να ξέρεις πάντως ότι δεν έχει δέκτη τηλεόρασης αλλά μπορείς να βάλεις.......Και όχι απαραίτητα της JVC!! :roll: :wink:

Reaction score
5
Ως φαίνεται όμως δεν έχει LineIn. Ούτε USB. Μήπως τελικά είναι μόνο για την 3.5" οθόνη σε 1 DIN; Εννοώ, μήπως να πάρω κάτι με καλύτερα features, και ας μην έχει τέτοια οθόνη;

Δες και για τα Peerless Definition5 εδώ: http://www.audiokit.it/ITAENG/Altoparlanti/PeerlessDK/definition.pdf
Πάνε μέχρι τα 60Hz. Λες ότι χρειάζομαι και sub οπωσδήποτε; Εννοώ με όλους τους συντονισμούς και τον μικρό χώρο του αυτοκινήτου, δεν θα τρίζει και θα βουίζει το σύμπαν; :D

thanx!

Reaction score
49
Eίναι θεωρητική η τιμή των 60 κύκλων.....
Και δεν χρειάζεται να κατέβει το ηχείο τόσο χαμηλά γιατί θα αρχίσει να μπουμάρει και να τρίζει η πόρτα.....

Είναι ευκολότερο να βάλεις έναν ενισχυτή, τα μπροστινά να τα δουλεύεις HPF (High Pass Filter) πχ να παίζουν πάνω από τους 80 με 100 κύκλους και το χαμηλό να το πάρεις από ένα sub στο πορτμπαγκάζ (ένα sub 8" ή 10" σε κλειστή καμπίνα θα σου δώσει καλό μπάσο ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις......)

Εξακολουθώ να σου λέω ότι πρέπει να βάλεις:

1) Μια σχετικά καλή πηγή
2) Ένα 2δρομο split στε μπροστινών ηχείων
3) Ένα sub σε κλειστή καμπίνα &
4) Έναν 4κάναλο ενισχυτή (τα δύο για μπροστά & τα άλλα δύο γεφυρωμένα για το sub)

Reaction score
49
Για δες εδώ Άκη:

Πηγή

θα σου πρότεινα "δαγκωτό" αυτό:

ALPINE CDA-9853R

Mε κόστος γύρω στα 400€ (με 440€)
Τρομέρες δυνατότητες σε όλα.......

(μοιάζει πάρα πολύ με το δικό μου, 9855, με άλλη οθόνη και κάποιες μικροδιαφορές αλλά και 120€+ πιο χαμηλή τιμή) 8)

Reaction score
49
Η κυριότερη διαφορά του σε σχέση με τα "μικρότερα" μοντέλα της ALPINE (αλλά και με το 90%+ των R-Cd των άλλων εταιριών) είναι η μαγική φράση:

Bass Engine Pro

Το Pro στο βάζω με άλλο χρώμα γιατί στα ποιό οικονομικά μοντέλα της ALPINE είναι σκέτο Bass Engine και όχι Bass Engine Pro

Η διαφορά σε δυνατότητα ρυθμίσεων είναι πολύ μεγάλη λόγω του Pro
Και θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να ρυθμίσεις σωστά....
Αν απ' την άλλη έχεις και ενισχυτή(-ες) στο αυτοκίνητο οι διαφορές που θα φτάσουν στα αυτιά σου θα είναι ακόμα μεγαλύτερες!!!

Reaction score
49
Bass Engine Pro® Sound Tuning

• Subwoofer Level Adjustment
• Subwoofer Phase Control
• 6-Position HP/LP Digital Crossover
• 6-Channel Time Correction
• i-Personalize
• Data Download
• MediaXpander
• Bass Focus
• Factory Preset EQ

Bass Engine Pro® Sound Tuning

• Subwoofer Level Adjustment Range: -15 to 0 (1dB steps)
• Subwoofer Phase Control: 0 or 180
• Crossover Type: 2 or 3 way (Digital)
• Crossover Slope: 0, -6, -12, -18, or -24 db/oct
• High Pass Crossover Frequency: 20Hz-20kHz 1/3 oct steps
• Low Pass Crossover Frequency: 20Hz-20kHz 1/3 oct steps
• Time Correction Channels: FL, FR, RR, RL, SL, SR
• Time Correction Adjustments: 0.0ms to 9.9ms (99 Steps)

Reaction score
49
Ακριβώς πιο πάνω διαβάζεις τι μπορεί να κάνει το Bass Engine Pro σε θέμα ρυθμίσεων.....
Δυνατότητες που δεν βρίσκεις σε άλλες πηγές (εξαιρώντας τις κορυφαίες πηγές της ALPINE & Pioneer...)

Εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη θα πήγαινα στο CDA-9853R αφού είναι πολύ κοντά σε κόστος σε αυτό που σκέφτεσαι....

Για μπροστινά ηχεία βάλε τα D5 της Peerless

Kαι ή σταματάς εδώ ή......

Βάζεις έναν ενισχυτή + sub και......πετάς!!!

Σκέψου το λιγάκι και πες μου ποιόν δρόμο θα ακολουθήσεις φίλε......

Γιατί αν πας στον 2ο δρόμο πρέπει (με βάση τα χρήματα που δίνεις) να βρούμε έναν ενισχυτή + sub!! :roll: :wink:

Reaction score
49
ak1s said:
Τα Becker τι λένε γενικώς; Μου αρέσει η φάτσα τους.

Άκηη Becker γενικά είναι άγνωστη ποσότητα για την Ελλάδα.
Και όταν λέω άγνωστη, δεν εννοώ ανύπαρκτη αλλά με πολύ μικρές πωλήσεις.
Οι τιμές τους είναι ανεβασμένες (450+€) χωρίς να θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο για τα χρήματα που ζητούν.
Ηχητικά είναι καλά βέβαια αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι υπερτιμημένα
Βέβαια, αν η αισθητική τους είναι ο Νο1 λόγος απόκτησή τους τότε προχώρα.
Απλά θεωρώ πως κάποιες άλλες εταιρίες προσφέρουν περισσότερα στα ίδια (και λιγότερα) χρήματα.
:roll: :wink: :wink: :wink:

Reaction score
5
Επανέρχομαι, γιατί η αναζήτηση συνεχίζεται, και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Ανάμεσα σε δυο μοντέλα Kenwood CD/mp3 που υπάρχουν, η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι το ένα έχει 5.0V preout (DPX701UY) και το άλλο 2.5V (DPX501UY).

Σύγκριση εδώ: http://www.kenwood.eu/compare.aspx?products=453,454,&cat=119

Ποιό και γιατί είναι προτιμητέο από τα 2;

Ευχαριστώ

Reaction score
49
Άκη υπάρχουν μερικές ακόμα διαφορές στις δύο πηγές (υπέρ του 701 πάντα)
Εκτός από τα 5V pre-out που θα σου δώσει μηδενικό φύσημα αν βάλεις εξωτερικό(-ους) ενισχυτή(-ες) έχει ακόμα:
1. 3 pre-out (σε σχέση με τα 2pre-out στο 501)
2. Τηλεχειρισμό (σε σχέση με το 501 που δεν έχει)
3. Καλύτερη (& έγχρωμη) οθόνη

Με βάση τις προδιαγραφές θα προτιμούσα το 701.
Κυρίως λόγω του 5V και των 3 εξόδων προενίσχυσης που δίνουν καλύτερες προδιαγραφές σε περίπτωση αναβάθμισης του συστήματος αργότερα (με τοποθέτηση ενισχυτών κ.ο.κ)

Με βάση την τιμή όμως?
Πόσο τα βρίσκεις τα δύο αυτά?
Και μετά συζητάμε αν σου είναι εντελώς απαραίτητα τα 5V & 3 pre-out..........

Να δούμε και τίποτε άλλο σε 2DIN?
Ή κάτι καλό σαν πηγή σε 1DIN??

Από δω με πας, από κει με φέρνεις......
Αν σταθεροποιήσεις τι περίπου θες και πόσα σκοπεύεις να χαλάσεις (σε χρήμα κυρίως) θα κάνουμε καλύτερη επιλογή φίλε!! :D

Reaction score
5
Γιάννη επισκεύθηκα τον Παύλο. Μιλήσαμε για 10 λεπτά, ήμουν στα πετακτά. Γενικά είμαι δύσκολος με τις επιλογές (πρέπει να το έχεις καταλάβει :lol: ), το ψάχνω πολύ. Λοιπόν:
- Ενώ σε 1 DIN βρίσκω headunits να κάνουν παπάδες, ακόμα και Giga MP3 με DVD player στα 250-300 ευρώ, το όχημα έχει 2 DIN χώρο. Δεν θα ήθελα να κάνω το 1 DIN θήκη ή να το σκεπάσω. Ίσως τελικά είναι λύση, αλλά θέλω να την αποφύγω. Είπαμε, δύσκολος πελάτης. Εφ'όσον επίσης έχω και CD changer στο 2o DIN τώρα.
Αλλά απ΄ότι φαίνεται δεν θα παίζει αυτό το μαμίσιο changer με καμμία άλλη μονάδα, οπότε το ξεχνάω.
- Ας πάω σε απλό MP3 CD λοιπόν. Θα με βοηθούσε πολύ η λύση εισόδου USB, καθότι έχω διάφορα USB keys, μέχρι 2 GB χωρητικότητα, και ζαχαρώνω και ένα με 4GB. Σχεδόν όσο ένα DVD δηλαδή. Θα ρίξω μέχρι 1000 mp3s μέσα. Και δεν σπάνε, δεν χαλάνε, επανεγγράφονται κλπ.
- Ψάχνω λοιπόν κάποια λύση σε 2 DIN, με USB. Μου πρότεινε ο Παύλος τα παραπάνω Kenwood, μιας και η εν λόγω εταιρεία είναι μπροστά σε ότι αφορά 2 DIN, και τώρα αναμένονται και παρόμοια προϊόντα από άλλους κατασκευαστές. Από ότι είδα, μόνο η Pioneer έχει κάτι σε 2 DIN τώρα. Και όχι με τις ίδιες δυνατότητες.
Το κόστος είναι στα 400 ευρώ και στα 500 ευρώ. Υποθέτω ότι είναι πολλά για ότι προσφέρουν, καθότι αντίστοιχα 1 DIN μηχανάκια έχουν παραπάνω features για λιγότερα χρήματα, αλλά έχεις μεγάλη σχετικά οθόνη, και κάλυψη όλου του χώρου 2 DIN. Ίσως επίσης δεν είναι όλα τα ηλεκτρονικά συμπιεσμένα σε 2cmX2cm που μπορεί να είναι καλό. Λέω εγώ τώρα...Βέβαια δεν θεωρείται κορυφαίος ο ήχος τους, με κανένα τρόπο, αλλά ίσως είναι 'good enough' για αυτό που θέλω εγώ. Αργότερα με έναν πρόσθετο ενισχυτή μπορώ να βελτιώσω την κατάσταση.
- Ηχεία μου πρότεινε κάτι Focal, με κάπου 400 ευρώ το ζεύγος. Κατάλαβα ότι είναι άριστα, αλλά είναι ακριβά για αυτό που θέλω να κάνω. Ίσως προτιμήσω τα Peerless Definition 6, που πάνε λιγότερο από 200 ευρώ.
- Υπάρχει και η λύση οθόνης 6.5 ιντσών που καλύπτει όλο τον χώρο 2 DIN, αλλά με κόστος άνω των 1000 ευρώ. Δεν έχω τόσες απαιτήσεις από το σύστημα.

Με άλλα λόγια, ναι μεν το budget είναι 500 ευρώ, αλλά αν με καλύπτει σε όλους τους τομείς, ας δώσω και 700. Ιδιαίτερα αν γίνει και ηχομόνωση με Dynamat.
Τι λες;

Reaction score
5
Ψάχνω ψάχνω, αλλά δεν βρίσκω...
Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει πηγή 2 DIN με GIGA mp3 (DVD) και USB θύρα;
Αν όχι, πάω για το Kenwood DPX701UY.
Άντε να τελειώνω με αυτήν την ιστορία :D
Ευχαριστώ

Reaction score
49
Άκη, να κοιτάξω στην JVC που ίσως να έχει κάτι τέτοιο........
Πολύ καλή περίπτωση είναι μια συσκευή 2DIN της KENWOOD (πες στον Παύλο να σου δίξει ποια έχει βάλει στο αυτοκίνητό του) αλλά παίζει κάπου στο χιλιάρικο.
Είναι όμως DVDp (παίζει δηλ. Giga MP3, την είδα άλλωστε να το κάνει), πολύ εύχρηστη και λειτουργική και μπορείς εύκολα να την αναβαθμίσεις αργότερα με δέκτη GPS και software πλοήγησης, TV tuner κ.ο.κ.

Άαααα έχει και πολύ καλή οθόνη 7".......
Αξίζει σαφέστατα τα λεφτά της.

Αν δεν θες να ανέβεις τόσο ψηλά (που θα σου έλεγα να το κάνεις ) δώσε τα 700€ στην 701.
Κυρίως λόγω του 5V και των 3 εξόδων προενίσχυσης που δίνουν καλύτερες προδιαγραφές σε περίπτωση αναβάθμισης του συστήματος αργότερα (με τοποθέτηση ενισχυτών κ.ο.κ)

Αποφάσισε πρώτα όμως σε ποια κατηγορία θες να πάμε γιατί μας έχεις μπλέξει.....
1DIN CDp απλό?
1DIN CDp αξιώσεων?
1DIN DVDp απλό?
1DIN DVDp με οθόνη 3.5"?
2DIN CDp απλό?
2DIN DVDp?
2DIN DVDp αξιώσεων?
Χρήματα?
Μέχρι 400? 500? 1000?
Και πόσα για ηχεία?
Θα βάλεις ενισχυτές?
Τελικά θα βάλεις sub?

Άκου κάτι απλό.....
Σκέψου αν θες οθόνη ή οχι, DVDp ή όχι & 2DIN ή όχι.
Αποφάσισε πάνω σε αυτό το 3πτυχο και πες μου και πόσα χρήματα διαθέτεις συνολικά για πηγή ΚΑΙ ηχεία.....
Και θα σου πω επιτέλους τι μπορείς να κάνεις φίλε!!!!!!!! :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef