Βοήθεια για Εγκατάσταση σε Νέο σπίτι

Reaction score
0
Ελπίζω να μπορέσω εδώ να βρώ μια λύση, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει άκρη κάπου. Ελπίζω λοιπόν στην αμέριστη βοήθειά σας. ;-)

Φτιάχνω τώρα το σπίτι μου, και προσπαθώ να δώ τι και πώς θα γίνει με τα ηχεία (και γενικός όλο το σύστημα ήχου!).

Σκεφτόμουνα να βάλω ηχεία και στα υπόλοιπα δωμάτια (καλώς ή κακώς είναι άλλο θέμα.).

Θέλω να μάθω εάν και εφόσον μπορώ να ελέγχω τα ηχεία που θα μπούνε σε κάθε δωμάτιο, μέσα απο το ίδιο δωμάτιο. Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει μόνο όσο αφορά το Volume. Εάν μπορεί λοιπόν, τι και πώς πρέπει να γίνει? Τι εξαρτήματα χρειάζονται? Μπορεί να ελέγξει κάποιος κάτι παραπάνω απο απο Volume?

Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων

Reaction score
164
Απάντηση: Βοήθεια για Εγκατάσταση σε Νέο σπίτι

Καλωσήλθες στην παρέα μας! :107:

Για πόσα διαφορετικά δωμάτια μιλάμε;
Για 2 γνωρίζω ότι πολλοί πολυκάναλοι ενισχυτές έχουν τη δυνατότητα multiroom, δηλαδή να στέλνουν ήχο σε δύο ανεξάρτητα δωμάτια, από διαφορετικές πηγές. Το δεύτερο μάλιστα δωμάτιο, μπορεί να έχει και ξεχωριστό τηλεχειρισμό.

Reaction score
0

Εγώ έλεγα να το κάνω αυτό και στης 3 κρεβατοκάμαρες. Ο Ενισχυτής θα βρίσκεται στο σαλόνι.

Θα μπορεί να γίνει??? Είναι δυνατόν να ακούνε συγχρόνως 2 δωμάτια ράδιο.... αλλά με διαφορετικό σταθμό???

Οταν λέμε ότι θα έχει ξεχωριστό τηλεχειρισμό..... πώς τον έχουμε? Τι εμβέλειας είναι και τι τεχνολογίας? Πόσο είναι η παρεμβατικότητα που έχουμε απο εκεί?

Reaction score
164

Για τόσα δωμάτια μάλλον θα χρειαστείς κάτι ακριβό και εξειδικευμένο. Αλλά γιατί να ακουν όλοι ραδιόφωνο που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο; Πιο φτηνό πιστεύω ότι θα σου έρθει να αγοράσεις ένα ξεχωριστό σύστημα για κάθε δωμάτιο. Αν έχεις την ανάγκη να ακούς MP3 που είναι αποθηκευμένα σε ένα κεντρικό σημείο (σε κάποιο NAS πχ) υπάρχουν λύσεις και για ασύρματο streaming στα δωμάτια.

Reaction score
0

ΕΕΕεεεεε κάπου σε έχασα...... τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας.
Δεν έχω εμβαθύνει τόσο πολύ σε τέτοια θέματα. Η γνώση μου είναι πολύ επιφανειακή. Οπότε αυτά που μου είπες τώρα μου ακούγονται πολύ... ξένα! :-(

Πάντως, χωρίς να ξέρω αν θα βοηθήσει αυτό, θα υπάχει HTPC στο σαλόνι, καθώς θέλω να αποφύγω τις πολλές συσκευές (HTPC, Ενισχυτής και Κονσόλα είναι αρκετά). Και αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που θέλω να βάλω αυτόνομα ηχεία στα δωμάτια.
Την δυνατότητα, αν πούμε ότι καταλήγουμε στο σαλόνι και το 1 επιπλέον δωμάτιο, για να μπορείς να παίζεις 2 διαφορετικούς σταθμούς συγχρόνως, την έχεις?

Reaction score
164

Με απλά λόγια: μπορείς να έχεις τα MP3 στο HTPC και μέσω μικρών συσκευών να μοιράζονται ασύρματα στα υπόλοιπα δωμάτια.
Οι συσκευές αυτές μπορεί να έχουν δικά τους ηχεία, ή να συνδέονται σε ενισχυτή.

Για +1 δωμάτιο θα βρεις πιο εύκολα λύσεις. Ας αρχίσουμε από την... αρχή! :126:
Να υποθέσω ότι ούτε ενισχυτή έχεις, ούτε ηχεία.
Πες μας τι χώρο έχεις και πόσα θέλεις να διαθέσεις, για να βρούμε multiroom ενισχυτή.

Reaction score
0

Να διευκρινήσω ακριβώς τι θέλω να κάνω, μήπως δεν έχω περιγράψει σωστά αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Σκοπός είναι σε 2 ή περισσότερα δωμάτια να μπορούμε να ακούμε απο την ίδια πηγή διαφορετικούς σταθμούς ταυτόχρονα. Αυτό όσο αφορά το ραδιόφωνο. Οσο αφορά MP3 προφανώς η λύση που προτείνεις είναι ενδεδειγμένη.

Πάμε στα στοιχεία του χώρου :

Ο χώρος του σαλονιού........ είναι 4,5 χ 4,5 το οποίο καταλήγει σε ανοιχτή κουζίνα στο τέλος, 4 x 3 (και τα άλλα 2 δωμάτια είναι 3 χ 3). To ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω εξαρτάται εν ολίγοις και απο τις επιλογές που θα έχω, και τι θα μου προσφέρει η κάθε λύση (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ταβάνι - Πίστευα ότι για το σαλόνι είναι αρκετό για κάτι καλό, ένα ποσό γύρω στα 4000-5000Ε μαζί με το HTPC). Απο εκεί και πέρα, σαφώς και στο σαλόνι θα υπάρχει -λογικά- σύστημα 5.1. Δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία θα σου φανούνε χρήσιμα......

Reaction score
164

Σκοπός είναι σε 2 ή περισσότερα δωμάτια να μπορούμε να ακούμε απο την ίδια πηγή διαφορετικούς σταθμούς ταυτόχρονα. Αυτό όσο αφορά το ραδιόφωνο.
Ναι, αλλά γιατί να μπλέξεις με ένα ακριβό, εξειδικευμένο σύστημα, και να μην πάρεις ένα ξεχωριστό ενισχυτή με ραδιόφωνο για κάθε δωμάτιο, και ξεμπερδεύεις.
Είπες, αν κατάλαβα 4000-5000 για το σαλόνι, μαζί με το HTPC. Το HTPC το έχεις ήδη; Αν όχι, αν πούμε χοντρικά 1000€ για ένα καλό HTPC σου μένουν άλλα 3000-4000€ για ενισχυτή και ηχεία για το σαλόνι.
Σε αυτή την κατηγορία, μπορείς να βρεις και έναν ενισχυτή με multi room για δεύτερο δωμάτιο, έτσι, για ο γαμώτο! :136:
Τα υπόλοιπα, βόλεψέ τα αυτόνομα.

Reaction score
0

Ωραία... οπότε πάμε να δούμε τι επιλογές έχουμε για ενισχυτή 5.1 (σαφώς), και ηχεία.

Τα ηχεία είναι ένα λεπτό θέμα..... γιατί δεν θέλω να πάρω τίποτα γομάρια και να μου πιάνουνε ένα σωρό χώρο. Οπότε οι προτάσεις σας εδώ θα εκτιμηθούν δεόντως (αφήστε που δεν έχω και κάποια ιδέα-πρόταση)!

Οσο αφορά τους ενισχυτές, επειδή η μέχρι τώρα εμπειρία μου με YAMAHA με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο..... σκεφτόμουνα να μην αλλάξω εταιρεία. Εκτός βέβαια εάν υπάρχει κάτι πραγματικά καλό, που να με "υποχρεώνει" να αλλαξοπιστήσω.

Υ.Γ. Το HTPC δεν το έχω ακόμα, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που το "έχω". Το κόστος του υπολογίζω να φτάσει μάξιμουμ τα 1500Ε. Απο αυτό θα ελέγχεται και όλο το δίκτυο (καθώς και το pcάκι που θα στηθεί στο δώμα για AWMN.

Reaction score
384

Φτηνοτερη λυση:

3 x Squeezeboxes
3 x φτηνους τελικους
1x QNAP NAS

Δυνατοτητα κοντρολ με ipod, iphone, Philips TSU remotes

Reaction score
38

η καλύτερη λύση είναι ενα συστημα SONOS. Tο σύστημα αυτό μπορεί να αποτελείται είτε απο τελικούς ενισχυτές (2χ110w)(zone player 120)
ή από προ-ενισχυτες(zone player 90)
και το controller τους

τώρα, για να δουλέψουν αυτά πρέπει να υπάρχει ένα σημείο δυκτιου(pc network) το οποίο να αποτελείται απο ένα ρούτερ. Εκεί πρέπει να είναι συνδεδεμένο τουλάχιστον ένα zone player ώστε να μπορεί να διαβάσει τα αρχεία MP3 από την πηγή(NAS drive ή pc) ή ράδιο απο το ιντερνετ.. το πλεονέκτημα με αυτό το σύστημα είναι ότι μπορείς να έχεις όσες ζώνες θέλεις και το σήμα μεταδίδεται και ασύρματα, δηλαδη : το πρώτο zone player που θα έχεις συνδεδεμένο στο ρουτερ μεταδίδει τις πληροφορίες wireless σε όλα τα υπολοιπα zone players.

Κάθε zone player έχει στο πίσω μέρος Line IN και Line OUT, εάν βάλεις π.χ ένα ipod στο zone player που εχεις στο υπνοδωμάτιο αυτόματα μπορείς να το ακούσεις αμα θέλεις και σε όλα τα άλλα δωματια. Δουλέυουν τελείως ανεξάρτητα, μπορείς να ακους mp3 στο ένα και στο άλλο να ακούς ράδιο. Επίσεις έρχεται με ένα cd που έχει software για το κομπιουερ και το μετατρέπει σε controler.
Υπαρχει και η δυνατότητα Rapsody, αυτή ειναι μία υπηρεσία που έχει μονο η sonos και δουλευει μέσω ίντερνετ,γράφεις το όνομα ενός καλλιτέχνη ή τραγοδιού και αυτό ψάχνει στο database του Rapsody και το παίζει και έτσι δεν χρειάζεται ούτε να κατεβάζεις τραγούδια.

Η ποιότητα του ήχου είναι ΑΨΟΓΗ.

τώρα η τίμες έχουν πέσει μαζί με το αμερικανικο δολλάριο. δές εδω για το Αγγλικό site http://www.sonos-uk.co.uk/shopsub.aspx?s=2102620_0
και εδώ http://www.sonos.com/ για το αμερικάνικο..
εγώ έχω ένα συστημα τέτοιο με 2 ζωνες και αξίζει όλα τα λεφτά του.

ελπίζω να βοήθησα και να μήν σε μπέρδεψα περισσοτερο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7