Βοήθεια για αγορά πικάπ

ika

News
Reaction score
16.759
Αφού βλέπετε σαν φετίχ τη αγορά πικάπ και αφού είστε και νεοεισερχόμενος στο είδος, η αγορά μεταχειρισμένου πικάπ, όσο προσεγμένο και αν είναι αυτό, κρύβει κινδύνους έστω και μόνο από την φυσική γήρανση των υλικών λόγω των χρόνων. Για να μειώσετε τις πιθανότητες επακόλουθης πιθανής απογοήτευσης, με 350€ θα έλεγα να αγοράσετε ένα καινούργιο πικάπ με κεφαλή και εγγύηση.

Reaction score
2
Από ότι βλέπω οι γνώμες σχεδόν όλων όπως και η δικιά μου συγκλίνουν στο ΜΚ2 που θα είναι λογικά η καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Reaction score
18
Να ζητησω κ γω την βοηθεια σας μιας και εχω μπερδευτει με τις τοσες κριτικες που εχω διαβασει...
Θελω να αγορασω ενα σετ για αναπαραγωγη βινυλιου. Πλατω, βραχιονα, κεφαλη, κ phono. Θα πανε στα ATC SIA2-150 και SCM-40. Θα ηθελα να μην ξεπερασω σε συνολικο κοστος τα 1500 ευρω. Ακουω κυριως ροκ αλλα δεν θελω να με κολλαει στον τοιχο το μπασο. Παρα πολυ σημαντικο για μενα ειναι η ηλεκτρονικη αλλαγη ταχυτητας. Αν γινεται χειροκινητα θελω η αλλαγη να γινεται μπροστα αριστερα κ οχι πισω οπως γινεται συνηθως. Για αυτο τον λογο εχω απορριψει πχ το Marantz 15s1, γιατι ειναι τρομερα αβολο. Η ομορφια με ενδιαφερει απο ελαχιστα ως καθολου. Προσανατολιζομουν σε rega rp3 με tt-psu (ή το RP6) και καποιο phono σαν το Ifi ή το Clearaudio Concept με το Nano.
Το τελευταιο που θα ηθελα να σας ζητησω ειναι να μου προτεινετε συστηματα που εχετε στο σπιτι σας, οχι απο μια ακροαση ή απο περιοδικα. Με ενδιαφερει η εμπειρικη προταση σας.
Ευχαριστω

D

deleted user 10898

Guest
Να ζητησω κ γω την βοηθεια σας μιας και εχω μπερδευτει με τις τοσες κριτικες που εχω διαβασει...
Θελω να αγορασω ενα σετ για αναπαραγωγη βινυλιου. Πλατω, βραχιονα, κεφαλη, κ phono. Θα πανε στα ATC SIA2-150 και SCM-40. Θα ηθελα να μην ξεπερασω σε συνολικο κοστος τα 1500 ευρω. Ακουω κυριως ροκ αλλα δεν θελω να με κολλαει στον τοιχο το μπασο. Παρα πολυ σημαντικο για μενα ειναι η ηλεκτρονικη αλλαγη ταχυτητας. Αν γινεται χειροκινητα θελω η αλλαγη να γινεται μπροστα αριστερα κ οχι πισω οπως γινεται συνηθως. Για αυτο τον λογο εχω απορριψει πχ το Marantz 15s1, γιατι ειναι τρομερα αβολο. Η ομορφια με ενδιαφερει απο ελαχιστα ως καθολου. Προσανατολιζομουν σε rega rp3 με tt-psu (ή το RP6) και καποιο phono σαν το Ifi ή το Clearaudio Concept με το Nano.
Το τελευταιο που θα ηθελα να σας ζητησω ειναι να μου προτεινετε συστηματα που εχετε στο σπιτι σας, οχι απο μια ακροαση ή απο περιοδικα. Με ενδιαφερει η εμπειρικη προταση σας.
Ευχαριστω

εδω εισαι…

GROUP TEST

10 Αναλογικά Συστήματα μέχρι 1.500 ευρώ
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_analog_systems_1k5_0.htm

γραφεις "Το τελευταιο που θα ηθελα να σας ζητησω ειναι να μου προτεινετε συστηματα που εχετε στο σπιτι σας, οχι απο μια ακροαση ή απο περιοδικα. Με ενδιαφερει η εμπειρικη προταση σας."

ο κυριος που το γραφει εχει πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο τους περισσοτερους εδω…
ελπιζω να σε βοηθησει…

Reaction score
18
Σ'ευχαριστω για την απαντηση. Το εχω διαβασει το αρθρο. Και χαμογελασα που μου εστειλες αρθρο περιοδικου.

Reaction score
275
Αν μπορω να προτεινω κατι εκτος της πεπατημενης...δεν ξερω βεβαια αν εισαι οπαδος του μεταχειρισμενου...
Direct Drive με γυρω στα 750-800 ευρω οπως πχ το Denon DP-59L.
Mια μεταχειρισμενη Van den Hul MC2 και ενα phono stage με 2-3 κατοσταρικα (λαμπατο να σου αρεσει λιγο η γλυκα) και εισαι set.
Προτεινω απο αυτα που εχω ακουσει που νομιζω οτι σαν ηχος δεν πιανεται απο κατι ετοιμο και καινουργιο στο τριχιλιαρο και βαλε...

Reaction score
275
Να και μια MC2 σε πολυ λογικα χρηματα...απο 1700 ευρω...
http://www.ebay.de/itm/van-den-Hul-...4796412?pt=Plattenspieler&hash=item2587f5657c
Ψηλοεξοδη (2.25mvolt) για να ζωντανεψει και το πιο αναισθητο phono stage με ηχο που παει γαντι στα δυναμικα
ακουσματα.
Την ειχα για δυο χρονια σε συνδυασμο με ενα phono stage της Primare και μπορω να πω οτι την γνωριζω αριστα.
Υποψη οτι οποιαδηποτε Van den Hul απο την πιο φτηνη ως την πιο ακριβη εχει κοστος επισκευης (cantilever,αναρτηση,διαμαντι) 350 ευρω.
Σε συγκριση με "αλλες" η διαφορα ειναι χαωδης...συνηθως σου λενε να την δωσεις πισω και να παρεις μια αλλη στα μισα λεφτα...

Reaction score
18
Έχω διαβάσει εξαιρετικές γνώμες για το p9 άλλα οι αγγελίες που βλέπω μέχρι τώρα ξεπερνούν το μπάτζετ μου. Αύτη είναι πολύ ενδιαφερουσα!!

Reaction score
2
Καλησπέρα. Επανέρχομαι στο θέμα να ενημερώσω οτι το πικαπ αγοράστηκε και τώρα ψάχνω για κεφαλή. Έχω στα υπόψιν τη συγκεκριμένη για την οποία έχω διαβάσει πολλά και καλά. Η ερώτηση είναι αν μπορεί κάποιος να μου πει αν το συγκεκριμένο σαιτ είναι αξιόπιστο;
Η κεφαλή (και το σαιτ) είναι αυτή. http://www.lpgear.com/product/NAGAOKAJT555.html

ika

News
Reaction score
16.759
Καλησπέρα. Επανέρχομαι στο θέμα να ενημερώσω οτι το πικαπ αγοράστηκε και τώρα ψάχνω για κεφαλή. Έχω στα υπόψιν τη συγκεκριμένη για την οποία έχω διαβάσει πολλά και καλά. Η ερώτηση είναι αν μπορεί κάποιος να μου πει αν το συγκεκριμένο σαιτ είναι αξιόπιστο;
Η κεφαλή (και το σαιτ) είναι αυτή. http://www.lpgear.com/product/NAGAOKAJT555.html
Μήπως δεν πολυταιριάζει στον βραχίονα του ΜΚ2; 12γρ ενεργή μάζα και 6γρ κεφαλή-βίδες χοντρικά.
Οι πιό ειδικοί ας πούνε μια γνώμη.

Reaction score
18
Τελικα πηρα το Clearaudio Concept MM και περιμενω να τσεκαρω και το Ifi Iphono για να ολοκληρωθει το αναλογικο σετακι μου. Και για όσους ενδιαφερονται για αφορά πικαπ, είτε νέου είτε demo-μεταχειρισμενου, να πω οτι οι Ισπανοι ειναι φίλοι μας. Μακραν οι ανταγωνιστικοτερες τιμες σε ολη την Ευρωπη.

Y

Yiannis_B

Guest
Τελικα πηρα το Clearaudio Concept MM και περιμενω να τσεκαρω και το Ifi Iphono για να ολοκληρωθει το αναλογικο σετακι μου. Και για όσους ενδιαφερονται για αφορά πικαπ, είτε νέου είτε demo-μεταχειρισμενου, να πω οτι οι Ισπανοι ειναι φίλοι μας. Μακραν οι ανταγωνιστικοτερες τιμες σε ολη την Ευρωπη.
Το ίδιο setup έχω και γω, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μάλιστα είχα φέρει σπίτι και ένα ίδιο από τον Ορφέα με την MC. Και πάλι την ΜΜ θα έπαιρνα.

Αν δεν έχεις αγοράσει phono, τσέκαρε και το black cube SE II.

https://www.lehmannaudio.com/assets...f/EN_review_Hifi_News_02_2010_SEII_screen.pdf

Last edited by a moderator:

Reaction score
18
Δεν εχω αγορασει phono. Περιμενω να ερθει το Iphono σε λιγες μερες στην Ελλαδα. Θελω να αντικαταστησω το παλιο μου NAD PP2. Ακριβο αυτο που μου προτεινες. Σε αυτα τα λεφτα (και λιγοτερα) θα προτιμουσα το Clearaudio Basic Plus που το ακουσα κ μου αρεσε πολυ.
Σ'ευχαριστω παντως κ θα εχω το νου μου για αγγελιες!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster