Βοήθεια για αγορά tv

Reaction score
3
Μπορεί κάποιος να μου δώσει συμβουλές για τη μαρκα τηλεόραση να παρω 40-47 ίντσες για απόσταση 4μ. και όχι πάνω από 1500 ευρώ, έχω μπερδευτεί με τα τόσα μοντελα

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά tv

Για απόσταση θέασης 4μ. μάλλον θα ήταν καλύτερα να πας σε μια μεγαλύτερη τηλεόραση, αν βέβαια σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου.
Αν ρίξεις μια ματιά εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum...ewing_distance
θα διαπιστώσεις ότι για 50'', η ΜΕΓΙΣΤΗ απόσταση θέασης κατά THX ώστε να έχει ο θεατής οπτική οξύτητα που θα του επιτρέπει να διακρίνει τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διαφορές υλικού HD με υλικό SD είναι 7.5 πόδια ή αλλιώς 2.27 μέτρα.
Το παραπάνω link δεν καταγράφει απλά απόψεις και νούμερα, αλλά τεκμηριώνει κατά το δυνατόν τα παραπάνω με αναφορές στη φυσιολογία της όρασης.
Πάντως, μια πολύ καλή και οικονομική γι' αυτά που προσφέρει τηλεόραση είναι η LG 47LH9000, σε τιμή ελαφρά πάνω από τα 1100 Ευρώ:
http://www.skroutz.gr/s/89912/LG-47LH9000.html
Έχει είσοδο USB και αναπαράγει Η ΙΔΙΑ αρχεία avi και mkv με ελληνικούς υποτίτλους (το μόνο πρόβλημα είναι ότι σε αρχεία mkv με ήχο DTS ΔΕΝ αναπαράγει ήχο - λύνεται είτε με εξωτερικό media player όπως π.χ. ένα pc, είτε μέσω επανακωδικοποίησης του DTS σε Dolby Digital μέσω κάποιου προγράμματος π.χ. mkv2vob) οπότε με ένα στικάκι USB σαν κι αυτό
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Da...B-2-0-16GB.htm
είσαι τζετ.
Σαν ποιότητα εικόνας είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της, τη θεωρώ σαν την best buy τηλεόραση γενικά, ενώ η εδώ αντιπροσωπεία της LG έχει πολύ καλή φήμη.
Ένα μικρό της "μειονέκτημα" (που εμένα προσωπικά δε με πειράζει καθόλου) είναι ότι δεν είναι top model από πλευράς αναλογιών.
Δες την αν μπορείς και από κοντά, έχοντας όμως υπόψιν σου ότι σε ένα πολυκατάστημα:
1. Μια τηλεόραση σπάνια είναι σωστά ρυθμισμένη.
2. Επικρατεί συνήθως έντονος και ακατάλληλος για θεάσεις φωτισμός.
Καλή τύχη.

Reaction score
0

Τι χρήση πρόκειται να κάνεις? πιο πολύ τηλεοπτικά προγράμματα? HD υλικό? Ps3? Internet κτλπ...

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά tv

Τι χρήση πρόκειται να κάνεις? πιο πολύ τηλεοπτικά προγράμματα? HD υλικό? Ps3? Internet κτλπ...
Λίγο από όλα γιατι στο σαλόνι έχω και ένα mac mini σα media player βλέπουμε και αρκετή τηλεόραση

Reaction score
0

Για 4 μετρά χαλαρά θα έπαιρνα 50" . Μην σου φαίνονται πολλές οι ίντσες, είναι θέμα μερών το να σου φαίνεται μικρή μετά...ειδικά αν παίζεις HD υλικό με μπάρες πάνω κάτω. Καλή η πρόταση του συμφορουμίτη πιο πάνω. Θα σου πρότεινα και http://www.skroutz.gr/s/72691/Panasonic-Viera-TX-P50G10.html?keyphrase=50g10 , το μόνο παράπονο που έχω από αυτήν είναι οι 42" υπερβολικά μικρή!!!!!!!! εκτός αν ενδιαφέρεσαι για LED TV αν και αν θες τη γνώμη μου με μια καλή lcd/plasma είσαι μια χαρά :)

Reaction score
0

Μιας και ψάχνω και εγώ τηλεόραση με τα ίδια χαρακτηριστικά (σε 46-47 ιντσες) θα ήθελα κ εμένα να μου πείτε την γνώμη σας. Η tv επίσης θα χρησιμοποιείται για τα πάντα. Το ανώτερο ποσό είναι 1300-1350. Θα ήθελα οπωσδήποτε να παιζει ταινίες απο stick και να έχει ethernet για καμια ψευτοπλοηση στο νετ (youtube κτλ). Έχω επιλέξει 8 μοντέλα για αρχή οπότε διαγράφοντας ορισμένα θα μείνουν 2-3 και θα παω να τα δω απο κοντά. Έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους αλλά παρόμοιες τιμές.

Samsung UE46B6000 (LED)1300ευρω
LG 47LH9000 (LED) 1169
LG 47SL9000 (LED) 1295
LG 42SL9500 (LED) 999
Samsung LE46B750 1350
Philips 47PFL8404H 1180
Samsung LE46B650 1145
Sony KDL46W5500 1100

Πείτε μου ποιές νομίζετε οτι είναι αρκετά καλύτερες από τις άλλες ωστε να αποκλείσω μερικές.

Reaction score
0

Δηλαδή η LH έχει καλύτερα "χαρακτηριστικά", ενώ η SL είναι πιό μοντέρνα σε εμφάνιση/κάδρο/βάθος,κλπ.

Reaction score
0

LG 47LH9000 (LED) 1169
Εγώ αυτή θα έπαιρνα.
Την θεωρείς καλύτερη απ την Samsung UE46B6000?
Ανεξάρτητα απο σχέση τιμής-αποδοσης. Πρώτα μ ενδιαφέρει η απόδοση...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά tv

Δηλαδή η LH έχει καλύτερα "χαρακτηριστικά", ενώ η SL είναι πιό μοντέρνα σε εμφάνιση/κάδρο/βάθος,κλπ.
Ακριβώς.

Το Σάββατο είχαν την 42SL9000 στο electroworld σε προσφορά 888 ευρώ με δωρεάν παράδοση στο σπίτι.
Είχα πάει με ένα φίλο και την τσίμπησε.

Θεωρώ ένα κλικ καλύτερες τις σειρές της Samsung πάντως. Εννοώ τις B6000 και Β7000.
Είναι όμως ακριβότερες.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Την θεωρείς καλύτερη απ την Samsung UE46B6000?
Ανεξάρτητα απο σχέση τιμής-αποδοσης. Πρώτα μ ενδιαφέρει η απόδοση...
Εγώ προσωπικά, ναι.
Υπάρχουν όμως άλλοι που θεωρούν καλύτερη τη Samsung UE46B6000.
Όπως και να' χει πάντως, συμφωνώ με τον Pleo ότι οι διαφορές είναι μικρές.
Πάρε λοιπόν όποια σ' αρέσει εσένα και μην τρελαίνεσαι.
Ανάμεσα σ' αυτές τις δύο δεν υπάρχει "λάθος" επιλογή.
Καλή τύχη.

Reaction score
0

Αν πρόσεξα καλά καμία από τις LED τηλεοράσεις δεν είναι εξοπλισμένες με ethernet...
Ισχύει?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale