Βοήθεια για αγορά...

Reaction score
0
Καλησπερίζω την παρέα.
Χρειάζομαι την βοήθειά σας για αγορά τηλεόρασης και πραγματικά θα το εκτιμούσα αν αφιερώνατε λίγο από το χρόνο σας για να με συμβουλέψετε. Βλέπετε λόγω παιδιών έχω να ασχοληθώ με το αντικείμενο του home entertainment εδώ και 7 έτη. Όπως καταλαβαίνετε έχω χάσει τελείως την επαφή.

Είχα αγοράσει λοιπόν πρίν από 12 χρόνια μία προβολική 46αρα Thomson η οποία είναι παροπλισμένη από τότε που ήρθαμε στο καινούριο μας σπίτι, λόγω χώρου. Το σπίτι είναι μεζονέτα και αυτή τη στιγμή μένουμε στο ισόγειο γιατί δεν είναι έτοιμο το πάνω και δεν ξέρω και πότε θα είναι.

Εδώ και ένα χρόνο λοιπόν, έχουμε συμβιβαστεί με μία 27αρα LCD FUNAI που την είχαμε στην κρεβατοκάμαρα και τώρα την έχουμε για κύρια.
Επειδή όμως σπίτι με μία τηλεόραση δεν γίνεται, γιατί τα παιδιά θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια τους κι εμείς να βλέπουμε καμιά ταινία. Αποφάσισα να προβώ σε αγορά.

Θα προσπαθήσω λοιπόν να θέσω σαφή κριτήρια ώστε να μου δώσετε όσο το δυνατόν καλύτερες πληροφορίες:

- Ίντσες.
Το μέγεθος μετράει. Ο χώρος θέασης αυτή τη στιγμή είναι στα 3 μέτρα, αλλά πάνω θα είναι στα 7.
- Διαδίκτυο.
TV on demand.
- Λίγο games με τους μικρούς.
- Ταινίες.
- Τηλεοπτικό πρόγραμμα.
- Σωστή διαβάθμιση κλίμακας του μαύρου.
- Ισοροπημένα χρώματα
- Ευκρίνια.
- Τιμή;
Είναι ένα θέμα τώρα. θα έλεγα να μην ξεφύγω πάνω από τις 3.000 ευρώπουλα.

Έχω να πω, ότι σ' ένα πολυκατάστημα είχα δει την 9000 της Samsung και ήταν εντυπωσιακή αλλά και ακριβή παράλληλα. Δεν ξέρω όμως τι παίζει από άλλες εταιρίες.
Να πω επίσης ότι υπάρχει προβολέας ο οποίος θα αξιοποιηθεί αργότερα όταν δημιουργηθεί play room.
Ελπίζω να μην κούρασα.
Περιμένω τις προτάσεις σας για να πάρω σβάρνα τα μαγαζιά.

Reaction score
6
- Ίντσες.
Το μέγεθος μετράει. Ο χώρος θέασης αυτή τη στιγμή είναι στα 3 μέτρα, αλλά πάνω θα είναι στα 7.
Προβολέας. Καμία τηλεόραση μέχρι τα 100 χιλιάρικα δεν θα σε καλύψει σε αυτήν την απόσταση. Τέλος! :144:

Reaction score
4
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά...

7 μέτρα ???? !!!!!!!

Ασε, μην ακούς τι σου λέει ο Pleo... είναι εγκάθετος...
Υπάρχει τηλεόραση που θα σε καλύψει...
αυτή!!!

Reaction score
3

Κατ' αρχήν, καλώς ήρθες.
Μιας και η 46άρα είναι παροπλισμένη λόγω χώρου και μη γνωρίζοντας πότε θα πας στον πάνω όροφο, θα σου πρότεινα να πάρεις μια 32 ή 37άρα για τα 3 μέτρα και αργότερα παίρνεις κάποια άλλη μεγαλύτερη.
Ίσως θα μπορούσες να πάρεις κάποια φτηνή (μιας και έχεις παιδιά και θα παίζουν παιχνίδια) και παράλληλα να χρησιμοποιείς τον προβολέα για ταινίες.
Όσο για μάρκα, δεν θα σου πω κάποια γιατί δεν ασχολούμαι με τις TV.
Αναμένεις την άποψη του φίλτατου gstriftos.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.810
Για απόσταση 3μ. πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστον μια 46-50", για να μην πω 60"...
Για τα 7μ. υπάρχουν 2 επιλογές:
1. πηγαίνεις κινηματογράφο
2. πηγαίνεις πιο κοντά τον καναπέ, και ενεργοποιείς τον προβολέα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Vagg στα 7 μέτρα θές τουλάχιστον 200'' για να έχει αξία η θέαση υλικού 1080p(δλδ blu ray).Οπότε προβολέας και πιό κοντά ο καναπές.Με περίπου 3000 έχεις αγοράσει εξαιρετικό προβολικό που μπορεί να σου βγάλει άνετα περί τις 130'' και πολύ καλή οθόνη.

Όσον αφορά το τηλεοπτικό μην δώσεις πολλά για τηλεόραση εφόσον θα βλέπεις απο σχετικά μεγάλη απόσταση.Κινηματογραφική αίσθηση δεν πρόκειτε να πάρεις.
Οπότε κοίτα αν μπορείς για την Samsung C530 ή την LG D 450 οι οποίες όταν καλιμπραριστούν δίνουν εξαιρετικά ακριβές grayscale.Oκ δεν θα έχεις μαυρο ala plasma αλλά θα έχεις πιό γενικής φύσεως τηλεόραση.Αν δεν σ εχνοχλεί η μειωμένη φωτεινότητα μιας plasma κοίτα για την σειρά U20 της Panasonic ή την PK550 της LG.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ώπα τώρα το είδα,έχεις ήδη προβολέα.
To 3d σε ενδιαφέρει;

Reaction score
0

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Παιδιά δυστυχώς η διαρρύθμιση δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε καναπές πιο κοντά δεν παίζει. Συμβιβάζομαι με αυτό και προχωράμε.

Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Γιώργος ότι για τα 7 μέτρα απόστασης χρειάζεσαι 200” γιατί στο παλιό σπίτι στα 3,9 μέτρα απόσταση θέασης έβλεπα στις 120” και ήμουν τρισευτυχισμένος.

Κατέληξα λοιπόν στην περίπτωση των 55” για τηλεόραση.
Το 3D μου αρέσει αλλά δεν έχω δει κάτι εκτός από κινούμενα σχέδια. Δεν είναι λοιπόν στις προτεραιότητές μου. Άσε που θα πρέπει να έχω 5-6 ζευγάρια γυαλιά αν έρθει καμιά παρέα. Αν όμως υπάρχει στο πακέτο χαρακτηριστικών της τηλεόρασης τοτε οκ. Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον περισσότερη απήχηση θα έχει το video on demand παρά το 3D. Βέβαια με το μαρκετινγκ των εταιριών, ποτέ δεν ξέρεις.

Έριξα μια ματιά τι παίζει στις 55 και έχω αποκλείσει τις plasma λογω φωτεινότητας και ευκρίνιας. Καλοβλέπω την Samsung UE55C7000. Γιώργο, εσύ που έχεις και μεγαλύτερη εμπειρία τι λες; Υπάρχει κάτι άλλο πιο οικονομικό στα ίδια επίπεδα; Επίσης τα Hz τελικά παίζουν ρόλλο; Καταλαβαίνουμε την διαφορά από τα 100 στα 200. Γιατί στην προβολική που έψαχνα τα 100 Hz, στο πάγωμα της εικόνας με έπιανε ναυτία από το κούνημα. Διαφορετικά υπάρχει και η UE55C6500 που είναι 350 με 400 ευρώ φθηνότερη, όπως και η LG 55LE8500 UE55C6500.
Τι λέτε λοιπόν;

Reaction score
0

Καλησπέρα σας,
έχω καταλήξει ανάμεσα στα 2 αυτά μοντέλα τηλεοράσεων.
Την Samsung UE55C8000 55" και SONY KDL-NX810 55"
Δυστυχώς δεν έχω δει την δεύτερη και δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

Θα με βοηθούσατε λοιπόν πολύ αν μπορούσατε να μου πείτε ποια κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερη αγορά και γιατί. Η τιμή είναι η ίδια, με την διαφορά ότι η SONY έχει 5 χρόνια εγγύηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Σε περίπου 3 μήνες έρχονται οι νέες σειρές.Αν μπορέσεις να κάνεις υπομονή μέχρι τότε..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Μπαααα,στα ίδια επίπεδα θα είναι..
Επίσης αν δούμε ότι δεν αξίζει το νέο μοντελάκι,τα απερχόμενα θα βγούν με γενναίες εκπτώσεις,οπότε τσιμπάς όποιο σε συμφέρει..

Reaction score
0

Τελικά σε 5 μέρες θα την έχω στα χέρια μου. Κατέληξα στην Samsung UE55D8000, ύστερα από μερικούς μήνες αναμονής. Μόλις την παραλάβω θα πω εντυπώσεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Καλοθέατη!!

Αναμένουμε εντυπώσεις και φώτο άμα την παραλαβη!

Reaction score
0

Πάντως στο πλαίσιο η 55 δεν έπαιζε αυτό που περίμενα να δω. Ήταν τόσο πουσαρισμένη που κάποιες φορές η εικόνα της ήταν... "ψεύτικη". Έχω την αίσθηση ότι και το σήμα που της είχαν δώσει να παίζει δεν ήταν το καλύτερο.

Πάντως η 40αρα ήταν υπέροχη. Τέτοια συμπηκνωμένη εικόνα με τόσο πλούσια χρώματα και τόσο μαύρο στα σκοτεινά πλάνα είχα καιρό να δω. Έπαιζε ταινίες από BlueRay, ενώ στην 55 έπαιζε κάποια ντοκυμαντέρ σε HD από σκληρό δίσκο. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει η πηγή (φαντάζομαι πως έχει), αλλά η μικρή ήταν super. Ελπίζω όταν έρθει η μεγάλη στις συνθήκες του σπιτιού να μην με απογοητέψει. Είδομεν...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει η πηγή (φαντάζομαι πως έχει)
Κατά 99,99% δεν έχει.Ρυθμισμένη σε torch mode θα ήταν για εντυπωσιασμό.

Reaction score
0

http://img847.imageshack.us/i/mg4889.jpg/
http://img816.imageshack.us/i/mg4888.jpg/
http://img715.imageshack.us/i/mg4881.jpg/
http://img18.imageshack.us/i/mg4877k.jpg/
http://img864.imageshack.us/i/mg4884m.jpg/
http://img818.imageshack.us/i/mg4886.jpg/
http://img30.imageshack.us/i/mg4875.jpg/

Οι πρώτες φωτό με τις ρυθμίσεις που προτείνει το hdforum. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι ότι στα σκοτεινά πλάνα τα μαύρα λασπώνουν. Και βέβαια δεν μπορείς να δεις υπό γωνία, κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα. Να πω ότι οι εικόνες είναι από DVD και όχι Blue Ray οπότε μάλλον έχω να δω και άλλα πράγματα. Εσείς τι λέτε;

Reaction score
1

Ωραίο εργαλείο πήρες, καλοθέατη ! Αν βάλεις blu ray ή ΗD αρχεία θα σου πέσουν τα σαγώνια από την ποιότητα της εικόνας, αν πάλι βάλεις DVD να παίξει μέσω ενός blu ray player που κάνει upscale πάλι θα δείς διαφορά...

Reaction score
0

Ωραίο εργαλείο πήρες, καλοθέατη ! Αν βάλεις blu ray ή ΗD αρχεία θα σου πέσουν τα σαγώνια από την ποιότητα της εικόνας, αν πάλι βάλεις DVD να παίξει μέσω ενός blu ray player που κάνει upscale πάλι θα δείς διαφορά...
Θα δείξει φίλε μου. Είχα διαβάσει πολλά και είχα μεγάλες προσδοκίες γι αυτό ίσως να μην είμαι ενθουσιασμένος. Από την άλλη ίσως τελικά να πρέπει να πας πολύ υψηλότερα οικονομικά ώστε να πάρεις πολύ καλή εικόνα και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Χτυπάς ένα προβόλι και βρίσκεις την υγειά σου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos