Βοήθεια για βλάβη σε Samsung UE40C6510UW

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Εχω μια δεκαετία την τηλεόραση Samsung UE40C6510UW.
Εχθές άρχισε να μου βγάζει γραμμές,(δες φώτο) μετά από 3-4sec κολλάει η εικόνα και ο ήχος,βγάζει μαυρο (αλλά δεν κλείνει) δε δέχεται εντολές και μετά από 2-3 λεπτά επανέρχεται για λίγο και ξανά τα ίδια.
Το κάνει σε όλα τα κανάλια και δεν είναι κακή λήψη σήματος...
Είπα να την ανοίξω μήπως και με ένα φύσημα της σκόνης επανέλθει ή δω κάτι το εμφανές (καμένο-αλλοιωμένο) αλλά τώρα δε ξεκινά.*Υπόψη οτι την άνοιξα,φύσηξα με πιεστικό αέρα και πινέλο (ξεσκόνισμα),έβγαλα ΜΟΝΟ τις φύσες ΑΠΟ και ΠΡΟΣ το τροφοδοτικό και τις ξανακούμπωσα.Δεν πείραξα καλωδιοταινίες.
Επίσης σε ένα σημείο υπήρχε μία λεπτή καφέ ταινία που δεν ξέρω αν εξυπηρετεί κάτι ή απλά είναι για να δείχνει οτι επενέβει άσχετος...

Τώρα πατώ να ανοίξει,κάνει "τακ" (οτι πήρε εντολή) πάει να ανοίξει και ακούγεται ξανά "τακ-τακ" και επαναλαμβάνεται ο ήχος χωρίς όμως να ανοίγει.
Τι μπορεί να φταίει???

Απορίες:
Στην 3η φώτο,οι ασημί ταινίες που συγκρατούν τις καλωδιοταινίες,τι είδους ταινίες είναι και είναι ασημί?
Στην 2η φώτο οι ταινίες οι διάφανες,είναι απλές ταινίες που απλά συγκρατούν τα καλώδια ή είναι τίποτα ειδικές?Μπορώ να βάλω φαρδιά μονωτική ή χαρτοταινία αφού ξεκόλλησαν?
Στην 3η φώτο τι εξαρτήματα είναι εκείνα που μοιάζουν σαν αποσπώμενες μαυρες μπαταρίες και γράφουν πάνω 100 ή 6R8?
Υπάρχει περίπτωση το καπάκι της τηλεόρασης να πατάει κανένα διακοπτάκι και όπως το έκλεισα να μην πατήθηκε και άρα να παίρνει εντολή να μην ανοίξει???





 

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Είμαι στην χαρούμενη θέση να σας πω οτι τελικά την έφτιαξα χωρίς να την στείλω σε μάστορα.Έκατσα και είδα ένα σωρό βίντεο στο you tube (σχετικά με βλάβες-ποτέ δεν θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις) αλλά ακολούθησα κάποιους απλούς γενικούς κανόνες.Ενα μεγάλο ποσοστό των βλαβών οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες (σκόνες,μαυρίλες σε επαφές από τη χρήση κτλ).Αν βέβαια ψιλοφοβάστε να σκαλίσετε ή είστε αβέβαιοι για το αποτέλεσμα πάτε σε τεχνικό...

Χωρίς να ξέρω απο επισκευες TV και ξέροντας ελάχιστα απο ηλεκτρονικά θα σας πω τι έκανα...

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Να είναι αποσυνδεδεμένο το ρεύμα αλλά και πάλι με βγαλμένο ρεύμα δεν αγγίζετε κάποια σημεία όπως πυκνωτές που έχουν αρκετό ρεύμα κρατημένο ώστε να σας χτυπήσει !

1) Έκανα οπτικό έλεγχο για καμένα υλικά στην πλακέτα,μαυρισμένα σημεία κτλ κτλ ή κολλήσεις που δεν γίναν καλά (ψυχρές,υλικά που κουνιούνται τα ποδαράκια τους κτλ κτλ) καθώς και έλεγχο των πυκνωτών για φουσκωμένα-αλλοιωμένα άκρα.

2) Υπάρχουν ασφάλειες οι οποίες είναι το Νο1 που μετράμε αν είναι λειτουργικές και είναι υπεύθυνες πχ για το αν δεν ανοίγει καθόλου η TV...(Στην φώτο με την καφέ πλακέτα,κάτω αριστερά οι 2 άσπρες με ασημί άκρα).Με ένα ηλεκτρονικό πολύμετρο τσεκάρεις.

3) Καθάρισμα με πιεστικό αέρα για σκόνες και καθάρισμα των επιχρυσωμένων άκρων καλωδιοταινίας με ισοπροπυλική αλκοόλη (με το ίδιο υλικό καθάρισα και κεφαλή blu ray και έπαιξε ! ! !)

4) Καλό σφίξιμο των βιδών που έβγαλα γιατί κάποιες έχουν το ρόλο γείωσης.

5)Στην καφέ πλακέτα,δεξιά που ενώνονται οι δυό πλακέτες με καλωδιοταινία,γράφει με άσπρα γράμματα τι ρεύματα βγάζει η φύσα.Αν ψιλοξέρετε να μετράτε μετρήστε όποια pin μπορείτε,εμένα έβγαζε σωστά όσα μέτρησα...

6) Στη δική μου περίπτωση όταν έδωσα ρευμα για να δω τι άλλαξε,δεν άνοιγε καν και νόμιζα οτι την χάλασα περισσότερο...Ήθελε απλά να περιμένω περίπου 3 λεπτά μέχρι να ανοίξει και ας έκανε "κλακ κλακ" το ρελέ...

Εχει τώρα 2 εβδομάδες που βλέπω τουλάχιστον 2 ώρες συνεχόμενα κάθε μέρα και παίζει άψογα ενώ πριν την επισκευή στα πρώτα λεπτά έτρωγε κόλλημα και κάθε 5 λεπτά έσβηνε και δεν μπορούσες να δεις κάτι...

*Μου έκανε εντύπωση το παρακάτω βίντεο (και με ενθάρρυνε κιόλας) που κάποιος επίσης άσχετος άλλαξε λεντ (εγώ θα μασούσα)...

 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.216
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top