Βοήθεια για δορυφορική εγκατάσταση

Reaction score
0
Κτίζω ένα σπίτι (μονοκατοικία) και θέλω να δω πως θα κάνω την εγκατάσταση. Επειδή είμαι άσχετος απευθύνθηκα σε ειδικούς και αντί να ξεκαθαρίσω τι θα κάνω μπερδεύτηκα περισσότερο. Κάθε ένας προτείνει διαφορετική λύση για την εγκατάσταση μέσα στο σπίτι.
Θέλω να έχω δύο δορυφόρους Hot bird και Hellas Sat και εγκαθιστώντας card splitter να βλέπω διαφορετικά κωδικοποιημένα κανάλια σε τρία σημεία τοποθετώντας αποκωδικοποίητης σε κάθε σημείο.

Μου έχουν προτείνει διαφορετικές λύσεις.
Α. Όλα τα μηχανήματα ( 3 αποκωδικοποιητές και το card splitter ) μαζί σε ένα σημείο , στις τηλεοράσεις απλές πρίζες TV και με ματάκι - τηλεκοντρόλ μέσα από το καλώδιο της TV να αλλάζω κανάλι από την θέση της τηλεόρασης.

Β. Εκτός από το καλώδιο της τηλεόρασης να εγκαταστήσω ένα δεύτερο καλώδιο τηλεφώνου ή Δικτύου υπολογιστών και μέσα από εκεί θα επικοινωνεί το card split. (Σε κεντρικό σημείο το card splitter και σε κάθε τηλεόραση αποκωδικοποιητής)

Γ. Υπάρχει ήδη εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών όπου το σήμα του card split μπορεί να περάσει ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα από το ίδιο καλώδιο.(Λύση που με εξυπηρετεί περισσότερο αλλά δεν ξέρω αν θα έχει προβλήματα).
Επειδή το σπίτι τελειώνει είναι δύσκολο να περνώ ξανά καλώδια, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το τι είναι καλύτερο από τα παραπάνω ή κάτι άλλο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Βοήθεια για δορυφορική εγκατάσταση

Καλώς ηλθες φίλε BlackNick και να χαίρεσαι το νέο σου σπίτι.

Σίγουρα 2 πράγματα παίζουν ρόλο σε μια κατασκευή σπιτιού , τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά...
Σε αυτά τα δύο δεν μπορείς να επέμβεις "κατόπιν εορτής", αφού θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή δηλαδή.

Οι λύσεις που σου προτείνουν οι διαφοροι εγκαταστάτες παίζουν, αλλά η κάθε μια έχει τα υπέρ της και τα κατά της.
Η πρώτη λύση έχει το πρόβλημα της ποιότητας εικόνας.
Περιμένεις μέσα απο ένα καλώδιο RF να δείς ποιότητα σηματος η οποία μπορεί να έχει χιλια δυο προβλήματα, οπως παρεμβολές , κακή μεταφορά εικόνας κλπ.
Δεν θα πρότεινα την πρώτη λύση αν και είναι η πιο απλή.

Η δευτερη λύση με το δευτερο καλώδιο είναι η πιο κατάλληλη, γιατι έχεις το δέκτη επάνω στην TV, εχεις χωριστά το σήμα του splitter και ούτε γατα ούτε ζημιά. Απλώς μπαίνει επιπλέον καλώδιο τηλεφωνικό, που είναι και φτηνό σε κόστος , για να συνδέσεις τα σπλιτεράκια και thats all.
Ομως εαν θέλεις να αλλάξεις στον δέκτη θέση? να τον πάς σε άλλο δωματιο δηλαδή? Μάλλον την πάτησες, δεν θα παίξει απλά.
οπότε για εμένα εαν ΔΕΝ αλλάξει ποτέ θέση στους δέκτες είναι η προτεινόμενη λύση.

Η τρίτη λύση μέσω δικτύου ethernet είναι περίπλοκη... Εννοείς ότι μέσω δικτύου θα περάσεις σήματα σπλιττερ? Εαν δεν συνδέσεις δίκτυο ethernet μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καλωδίωση του, ειδέ άλλως δεν βλέπω λόγο. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις διπλό καλώδιο ethernet, ενα για το δίκτυο και ενα για το splitter.

Για εμένα χρησιμοποιείς αυτό...

Το οποίο είναι και ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ αλλά και ΑΣΥΡΜΑΤΟ. Οπου μπορείς στέλνεις τα σήματα σου μέσω του δικτύου ethernet χρησιμοποιώντας την καλωδίωση του, αλλά και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού ΑΣΥΡΜΑΤΑ...

Το Master Splitter παίρνει την συνδρομητική κάρτα και μπορεί να την μοιράζει μέχρι και σε 8 δεκτες μέσα στο σπίτι σου...
Στο δέκτη επάνω βάζεις την κάρτα ασυρματη η ενσύρματη και ΤΕΛΟΣ.
Φυσικά ο κάθε δέκτης επιλέγει ο δικό του πρόγραμμα να βλέπει.

κόστος 250 ευρώ το σετ για τέσσερις δέκτες και απο 50 ευρώ η κάθε κάρτα. Παίζει και με Dreambox... αλλά και με πολλούς άλλους δέκτες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa