Barista Corner

Reaction score
1.279
Τη καλύτερη δουλειά κάνεις αλλά δεν αντέχω το πέρα δώθε. Κουβαλάς και το μύλο μαζί; Εγώ δοκίμασα νέο καφεδάκι. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα.

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.328
Ναι, και το μύλο, φυσικά. Είναι συμμαζεμενου μεγέθους κι αυτός.

TGD

Reaction score
10.607

Υπολογίζεται ότι ένα στα τρία φλιτζάνια καφέ που καταναλώθηκαν το 2023 εκτός σπιτιού ήταν κρύος καφές, ενώ η κατανάλωση καφέ εκτός σπιτιού είναι ήδη μεγαλύτερη και αναμένεται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Μιχαΐλοβα, η αξία της παγκόσμιας αγοράς καφέ το 2024 υπολογίζεται σε 485 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 δισ. ευρώ αφορούν την κατανάλωση εκτός σπιτιού. Το εν λόγω κομμάτι της αγοράς αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη 5% έως το 2030 έναντι ανάπτυξης 3% που προβλέπεται για την κατανάλωση εντός σπιτιού.

Αν και οι Ελληνες φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να μάθουν σε αρκετούς ξένους, κυρίως στους τουρίστες, την απόλαυση του κρύου καφέ, δεν έχουν «μεταλαμπαδεύσει» τη γνώση της παρασκευής του κρύου καφέ, είτε πρόκειται για τον «πρωτοπόρο» των κρύων καφέδων, τον φραπέ, είτε για τον διάδοχό του, τον εσπρέσο φρέντο ή τον φρέντο (η παγωμένη εκδοχή του καπουτσίνο). Ας σημειωθεί ότι ο πρώτος χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50 με διάφορες εκδοχές για το πώς επινοήθηκε, αλλά με επικρατέστερη αυτή που θέλει τον Δημήτρη Βακόνδιο να χτυπά το 1957 στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τυχαία σε σέικερ nescafé με κρύο νερό και να προκύπτει ο φραπέ (ή ο φραπές επί το ελληνικότερον), ενώ ο πρώτος παγωμένος εσπρέσο επινοήθηκε επίσης στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

TGD

Reaction score
10.607

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.629
Δασμοί στους βραζιλιάνικους καφέδες, για να προστατευθεί προφανώς η εγχώρια παραγωγή καφέ. Ατσα Τραμπ γατονι

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.019
Ήμουν σήμερα σε ένα Public και χάζευα το τμήμα Nespresso. Ναι, ξέρω, συγκριτικά χάλια καφές, όπως πρώτος έχω γράψει εδώ μέσα. Όμως τώρα που πίνω decaf η διαφορά είναι πολύ μικρότερη αφού γενικά (οι decaf) είναι φτηνιάρικοι.

Στο εξοχικό που είμαι βρήκα στο ντουλάπι μία Nespresso Vertuo Next που είχα πάρει όταν είχε κυκλοφορήσει και την είχα παροπλίσει σχεδόν αχρησιμοποίητη. Την έστησα, έκανε αναβάθμιση του firmware μέσω της εφαρμογής στο smartphone, πήρα όλες τις υπάρχουσες ποικιλίες decaf της σειράς Vertuo ( μεγάλες κάψουλες που κάνουν εκχύλιση μέσω φυγοκέντρισης αντί τρόμπας και πωλούνται αποκλειστικά μέσω Nespresso) και άρχισα τα πειράματα. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζεις τα ml της εκχύλισης, άρα να φτιάχνεις πιο δυνατό καφέ με κάψουλες που είναι για περισσότερα ml ροφήματος μειώνοντας τον όγκο.

Επανέρχομαι στην επίσκεψη στο Public. Μιλώντας με τον ευγενικό υπάλληλο μαθαίνω ότι παίζει προσφορά για το μοντέλο Pop στα 69€ από 115€. Καλή έκπτωση αλλά έχω ήδη το μεγαλύτερο μοντέλο κι ας είναι παλιότερο.

Μου λέει ότι υπάρχει άλλη μια προσφορά που ισχύει από σήμερα. Με κάθε αγορά μηχανής δίνεται δώρο ένα aeroccino για αφρόγαλα αξίας 79€.

Έχω παλιό aeroccino όπως και άλλα 2 άλλων εταιρειών. Αλλά το καινούργιο είναι αλλιώς! :biggrin:
Η αγορά έγινε άμεσα αν και το κίτρινο χρώμα της POP που ήθελα δεν ήταν διαθέσιμο και θα έρθει την Τετάρτη. 😁

Το γράφω μήπως και κάποιος που πρόκειται να αγοράσει σετ να εκμεταλλευτεί τη διπλή προσφορά.

Reaction score
4.209
@xfader
Σε θυμάμαι τόσα καλοκαίρια να ποσταρεις καφεδάκια με φόντο την θάλασσα...

Hausbrandt Gourmet, για Freddo φοβερός.
Απο αύριο γυρνάω σε Ipanema.

Απο Οκτώβριο 2πλο espressaki Taresso Tigratto.

😋

3d24c126-eec8-4411-8890-f55309f97cc5-1_all_28458.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa