Βοήθεια για εγκατάσταση

Reaction score
0
Καλησπέρα και χρονια πολλά σε όλους

Εχω ένα Onkyo TX-SR607 για το homecinema και ένα HTPC συνδεμενο επανω του με HDMI για ταινιες και μουσικη. Πρόσφατα αγόρασα 2 ηχεια klipsch rf-7 μαζι με ενα προ Technics SU C8000U και τελικο Technics SE A900S . Θέλω να βάλω τα 2 ηχεια στο homecinema αλλα και να ακούω ξεχωριστά απο τα Technics όταν θέλω να ακουω μουσικη μεσω του HTPC . Τα ηχεια δουλέψανε μια χαρα πάνω στον Onkyo σαν homecinema ηχεια μπροστινα. Οταν ομως τα συνδέω πανω στον τελικο δεν μπορώ να βρώ με τίποτα την συνδεσμολογια ωστε να παιζει το HTPC μουσικη και τα 2 ηχεια να δουλευουν απο τον Technics.
Οποιαδηποτε ιδέα παρακαλω την ακουω ευχαρίστως!!!!

Ευχαριστώ

ΥΓ. Οι παρακάτω εικονες ειναι οι πισω συνδέσεις των μηχανηματων

http://img2.pict.com/05/2c/61/3332105/0/800/onkyo607.jpg

http://img2.pict.com/ad/25/96/3332106/0/technics.jpg

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ο Onkyo φαίνεται να διαθέτει pre-out που απευθύνεται σε σύστημα για δεύτερη ζώνη.
Δοκίμασε να συνδέσεις εκεί μια είσοδο γραμμής του προενισχυτή σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια για εγκατάσταση

Καλημέρα και ευχαριστω για την απάντηση.... Εχω συνδέσει την έξοδο Pre out του Onkyo με την εισοδο AUX του Technics ενεργοποιω την δευτερη ζωνη αλλα τίποτα... Καπου στο manual γραφει αυτο

" Notes:• Only analog input sources are output by the ZONE 2LINE OUT and ZONE 2 L/R speaker terminals. Digital
input sources are not output. If no sound is heard when an input source is selected, check if it’s connected to an analog input. "

Αυτο τι ακριβώς σημαινει για την εγκατασταση μου? Οτι δεν μπορω να εχω σαν input το HDMI και σαν out αναλογικο σημα για τον Technics?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ακριβώς αυτό.
Θα πρέπει να συνδέσεις την έξοδο από τη κάρτα ήχου του υπολογιστή σου σε μια είσοδο του προενισχυτή.

Reaction score
0

Αυτο το εκανα και δουλεψε μια χαρα... Το θεμα ειναι οταν θέλω δω ταινια χωρις να αναγκαστω να βαζω και να βγαζω καλωδια απο τα ηχεια... Γιατι οταν παιζει ταινια δεν περναει ο ηχος απο τον Onkyo στον Technics που ειναι συνδεμενα τα ηχεια

Reaction score
0

Καλησπέρα κι από μένα. Ψάχνω τον ενδεδειγμένο τρόπο να συνδέσω μια τηλεόραση (Panasonic V10) ένα BluRay (LG BD 390) κι έναν ενισχυτή (VSX-919AH). Xωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα και χρησιμοποιώντας την κοινή λογική ενός άσχετου υποθέτω ότι υπάρχουν 2 σενάρια:
  1. Η εικόνα (μαζί με τον ήχο που όμως δε χρειάζομαι) θα περάσει απο το BluRay στην τηλεόραση μέσω HDMI. Ο ήχος θα περάσει από το BluRay στον ενισχυτή είτε με optical είιτε με HDMI. O ήχος θα περάσει από την τηλεόραση στον ενισχυτή (χρήσιμο όταν βλέπω μόνο τηλεόραση με το BluRay κλειστό) μέσω optical.
  2. Ήχος και εικόνα θα περάσουν από το BluRay στον ενισχυτή με HDMI. Η εικόνα θα περάσει πίσω στην τηλεόραση από τον ενισχυτή πάλι με HDMI (αλήθεια, μια και το ανέφερα, αυτή είναι η χρησιμότητα του HDMI repeater;). Και η τηλεόραση θα περάσει ήχο στον ενισχυτή μέσω optical.
Κάποια από τις δύο παραπάνω ενδείκνυται ή έχω κάνει και στις δύο λάθος;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και για τη διάθεση και για το χρόνο σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
H no2.Δεν ξέρω όμως αν ο ενισχυτής έχει passthrough ούτως ώστε να βλέπετε ταινίες με κλειστό τον ενισχυτή.

Reaction score
0

Γεια σας και παλι

Θα ηθελα να σας πω οτι το προβλημα λυθηκε με αυτο http://www.phonopreamps.com/TC-616pp.html στο οποιο συνδεσα τους δυο ενισχυτες με το μπροστινο ζευγαρι ηχειων και σαν hi fi και στο homecinema. Το συγκεκριμενο εχει τη δυνατοτητα συνδεσης 6 ζευγαριων ηχειων με ενα ενισχυτη ή 6 ενισχυτες με ενα ζευγαρι ηχειων.

Ευχαριστω Γιαννη για τις συμβουλες... Δουλευει αψογα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe