Βοήθεια για ενισχυτή

Reaction score
2
Φίλοι, πρίν από τρείς μήνες αγόρασα ένα ζευγάρι
Harbeth S EL 5 μεταχειρισμένα τα οποία τα οδηγεί ένας Symphonic line RG 9 Mk 3 που είχα στη κατοχή μου. Στην ακρόαση κάτι δεν πάει καλά με τις μεσουψηλές διότι αισθάνομαι κάτι να ενοχλεί τ'
αυτιά. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πρόβλημα με τον
ενισχυτή. Το ερώτημα είναι ποιός ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει
σωστά αυτά τα ηχεία. Μου μίλησαν για τους παρακάτω :
Musical Fidelity A308
Copland cta 405
Unison research SR1
Octave V-50
Krell cav 400xi
Εάν κάποιος έχει σχετική εμπειρία η ιδέα για τους παραπάνω ενισχυτές η οποιοδήποτε άλλον θα ήθελα τη βοήθεια του.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Απάντηση: Βοήθεια για ενισχυτή

Θεωρητικά δε πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία τους.
Μια χαρά αποτέλεσμα πρέπει να είναι.
Κοίταξε και άλλα πραγματάκια που μπορεί να παίζουν το ρόλο τους στο αποτέλεσμα που έχεις.
Θέση ηχείων, στήριξη ηχείων και μηχανημάτων, απόσταση ακρόασης, ένταση είναι θέματα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το σύστημα και τον ακροατή του.
Επίσης μία κατώτερη πηγή θα μπορούσε κάλλιστα να χαλάσει το σύνολο του αποτελέσματος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.133

Φίλοι, πρίν από τρείς μήνες αγόρασα ένα ζευγάρι
Harbeth S EL 5 μεταχειρισμένα τα οποία τα οδηγεί ένας Symphonic line RG 9 Mk 3 που είχα στη κατοχή μου. Στην ακρόαση κάτι δεν πάει καλά με τις μεσουψηλές διότι αισθάνομαι κάτι να ενοχλεί τ'
αυτιά. (...)
Με όλους τους δίσκους σου; Μήπως φταίει κάποια συγκεκριμένη ηχογράφηση;

Reaction score
372

Σαν πρώτη λύση άλλαξε τη φάση του ρεύματος στον Symphonic line RG 9 Mk 3.
Στον δικό μου που είχα παλιά, η φάση ήταν ανάποδα (μετρημένη με πολύμετρο) με αποτέλεσμα να εμφανίζει το φαινόμενο που αναφέρεις.
Αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιήσει (ο χαρακτήρας του ενισχυτή είναι λίγο ''Γερμανικός'' ) τότε πρέπει όντως να κοιτάξεις για κάποιον άλλο, κατά προτίμηση λαμπάτο ή υβριδικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966