Βοήθεια για επιλογή subwoofer

Reaction score
0
Καλησπέρα, εδώ και μέρες προσπαθώ να επιλέξω ένα subwoofer για το σύστημά μου το οποίο αποτελείται από a/v onkyo tx-sr876, κεντρικό monitor audio RSLCR, 2 ηχεία δαπέδου monitor audio RS6 και 2 περιφερειακά monitor audio RSFX. Με ενδιαφέρουν βασικά μόνο τα ηχεία που μπορώ να βρω στην Ελλάδα και με κόστος max τα 1200 €. Επίσης, το σύστημα κατά 90% θα παίζει ταινίες. Γι' αυτό με ενδιαφέρει να πέφτει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά γίνεται. Έχω βρει κάποια μοντέλα και είναι τα εξής:
α) Velodyne CHT-15Q
β) Earthquake MKV-15 (δεν υπάρχει στην Ελλάδα το MKVI)
Μεταξύ αυτών ποιο προτείνετε? Έχω διαβάσει σε άλλα posts για τα SVS κλπ. αλλά δεν υπάρχουν Ελλάδα. Από άλλες εταιρείες ποια μοντέλα προτείνετε? Ευχαριστώ προκαταβολικά...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή subwoofer

συγκρινεις το μπαζο της βελο με το ερθ?
σε τι πραμα?
http://earthquakesound.com/supernova15.htm
παταει στο λαρυγκι 18ιντσα βελο κι το συγκρινεις με το ασθενικο 15αρι.Για το ανεκδοτο που λεγεται σερβο καλυτερα μην το σχολιασω.

Reaction score
0
Οπότε προτείνεις το ερθ? Είναι τόσο ασθενικό το βελο? Ο κατασκευαστής δίνει 750 watts RMS για το βελο και η ερθ 600 watts. Το ερθ πάντως είναι βαρύτερο και λίγο ακριβότερο (κατά 200 € περίπου). Ερθ δεν έχω ακούσει ποτέ, βελο εχει ένας φίλος (CHT-15R) και ομολογώ ότι τραντάζει ο τόπος. Εσυ που εχεις ακούσει το ερθ πως το περιγράφεις? Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλα κοντα 1100 € θα δώσω αν πάρω το ερθ, μη το μετανοιωσω κιολας! ευχαριστώ και πάλι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν ακουσεις το βελο θα πεις:
τι βλακειες λεει ο αρτζι
αν ακουσεις στον ιδιο χωρο-θεση το ερθ , θα πεις:
καλα ειναι δυνατο
Μην συγκρινεις ανομοια πραματα
το ενα ειναι καστομ χομ μειντ στην αμερικη και το αλλο οχι
στο ενα βλεπεις τις υπογραφες απο τον μονταδορο μεχρι τον ελεγκτη- στο αλλο τιποτα
Το ενα βουτα σε προδιαγραφες ανωτερες του thx , το αλλο τσου.
Το ενα πουλα τα παντα σε ανταλλακτικα το αλλο χτυπα πακετακι σερβο ενισχυτη.
Θες και αλλα

Reaction score
0
Μετά από αυτά που μου είπες και από ότι έχω διαβάσει σε ξένα reviews, το ερθ μάλλον είναι ότι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Οπότε μάλλον θα το χτυπήσω... ευχαριστώ

Reaction score
0
Λοιπόν η παραγγελία έγινε! Δευτέρα - Τρίτη θα μου το στείλουνε (είμαι επαρχία βλέπετε) και προς το τέλος της βδομάδας θα το έχω! Δεν ήξερα ότι ζυγίζει 40 κιλά, μαζί με το κουτί λίγο παραπάνω. Άντε να δούμε τι λέει το κτήνος!!

Reaction score
0
Καλορίζικο και καλές ακροάσεις. Γράψε τις εντυπώσεις σου μετά από μερικές μέρες αν και τα έρθ είναι αναγνωρισμένα.

Reaction score
0
Λοιπόν το παρέλαβα σήμερα! Τελικά είναι όντος γομάρι, δύο άτομα το μεταφέραμε στον επάνω όροφο. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, αν και ακόμα ψάχνω να δω πως θα το τοποθετήσω στο δωμάτιο. Στο manual λέει ότι πρέπει το slaps να "βλέπει" προς τον τοίχο και το ενεργό woofer προς τον ακροατή (προς argi - το slaps είναι αυτό που έχει μια βίδα στη μέση έτσι δεν είναι? δηλαδή τα καλώδια συνδέσεων να είναι προς τα δεξιά αν τοποθετήσουμε το sub μπροστά ή κάνω λάθος?) Πραγματικά με μερικές δοκιμές που έκανα ένιωσα τον καναπέ να αναστενάζει!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το σλαπ ειναι με την βιδα.Γενικα παιξε και δες που θα κολλησει καλυτερα.Αν θες εξτρα βοηθεια με 0,5 ευρω ερχομαι στο χωρο σου και του βγαζω τα ματια:142:

οτι θες εδω ειμαι

Reaction score
0
0,5 € δεν φτάνει νομίζω γιατί εγώ είμαι Σαντορίνη! Αν θες όμως να συνδυάσεις και διακοπές κανένα πρόβλημα! Πειραματίζομαι πολύ πάντως με την τοποθέτησή του (η μέση μου το ξέρει), του έχω αλλάξει έως τώρα 3-4 φορές θέση! Πάντως τέτοια δύναμη δεν τη περίμενα από ένα σχετικά περιορισμένων διαστάσεων sub.

Reaction score
223

ειναι ευκολο να μας πεις διαστασεις διοτι στο site τους δεν βρηκα κατι ? ευχαριστω

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Members
38.540