Βοήθεια για νέα ηχεία

Reaction score
3
Εχω ένα Denon 3806 σε αναμονή αντικατάστασης του από τη νέα αντίστοιχη σειρά, όποτε με το καλό προκύψει.
Για μπροστά ηχεία έχω ένα ζευγάρι Bose 901VI
Για μεσαίο και δύο πίσω τα Bose Acoustimass 7
SW ένα MJ Acoustics Reference 200
Πηγές, ένα Denon 3910 ένα Nakamichi RX505, sat Humax HDCI2000, NAS storage που κάνω stream MP3 (με προοπτική για FLAC)

Μουσική ακούω Rock, Jazz και λίγη κλασσική

Σκέφτομαι ν' αλλάξω τα μπροστά ηχεία. Θα ήθελα αυτά τα ηχεία τόσο για τη μουσική όσο και για HT

O χώρος μου επισυνάπτεται

Attachments

Reaction score
19
Εχω ένα Denon 3806 σε αναμονή αντικατάστασης του από τη νέα αντίστοιχη σειρά, όποτε με το καλό προκύψει.
Για μπροστά ηχεία έχω ένα ζευγάρι Bose 901VI
Για μεσαίο και δύο πίσω τα Bose Acoustimass 7
SW ένα MJ Acoustics Reference 200
Πηγές, ένα Denon 3910 ένα Nakamichi RX505, sat Humax HDCI2000, NAS storage που κάνω stream MP3 (με προοπτική για FLAC)

Μουσική ακούω Rock, Jazz και λίγη κλασσική

Σκέφτομαι ν' αλλάξω τα μπροστά ηχεία. Θα ήθελα αυτά τα ηχεία τόσο για τη μουσική όσο και για HT

O χώρος μου επισυνάπτεται
Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις?

Reaction score
19
Μέχρι 3Κ είναι καλά?
Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πας σε Focal ή ATC40 (αυτά θέλουν αρκετό ρεύμα όμως και δεν είμαι σίγουρος) όπως και σε άπειρα ακόμα ηχεία. Το θέμα όμως με τόσα διαφορετικά ηχεία είναι τι θα ακούς όταν θα παίζει πολυκάναλα. Κατά πόσο δηλαδή θα ταιριάζουν μεταξύ τους. Μουσική θα ακούς πάντως από 2 κανάλια και πολύ ωραία μάλιστα.

Επίσης, μπορείς να τα αλλάξεις όλα μαζί και να πάρεις ένα καινούριο σετάκι 5.1.

http://www.planetav.gr/view_product...14669&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

http://www.atc.gb.net/scm40.htm

Reaction score
0
Έχει ένα ζευγάρι ATC 40άρια demo o Θέμης ο Ζαφειρόπουλος. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο (θα τα πάρεις και στρωμένα).

Reaction score
3
Έχει ένα ζευγάρι ATC 40άρια demo o Θέμης ο Ζαφειρόπουλος. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο (θα τα πάρεις και στρωμένα).
Δεν τα ξέρω τα ηχεία, να δω τι παίζει και να σου πω
Δεν είμαι κατά της ιδέας πάντως

Reaction score
19
Τι απαιτήσεις έχουν, γιατί η ευαισθησία τους είναι αρκετά χαμηλή. Θα κελαϊδήσουν με τον πολυκάναλο?

Πάντως ο ήχος έχει άριστα σχόλια ("ακούς ακόμα και τις τυχαίες αποστάσεις του τραγουδιστή από το μικρόφωνο") και τους βάζει 4.7/5.0.

Και τα Focal πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά, αν κρίνω από τα "μικρά" chorus που έχω εγώ (1.300 τιμοκατάλογο, ~1.150 πουλιούνται στην αγορά).

Κοίτα ενδεικτικά και αυτό. Έχει πολύ πράμμα για να ψάχνεσαι ένα χρόνο.

http://translate.google.com/transla....cz/top.html&hl=en&client=opera&rls=en&hs=pbI

Reaction score
3
Guybrush, δεν στέλνεις και καμμία τιμή με pm
Ge0rge, τι υποτίθεται ότι βλέπω στο link?

PS. Συγνώμη, τώρα το πρόσεξα. Εννοώ ο Θέμης Ζαφειρόπουλος αν μπορεί να στείλει μία τιμή
Μιλάμε για μεταχειρισμένα? Η τι ακριβώς?

Reaction score
19
Guybrush, δεν στέλνεις και καμμία τιμή με pm
Ge0rge, τι υποτίθεται ότι βλέπω στο link?

PS. Συγνώμη, τώρα το πρόσεξα. Εννοώ ο Θέμης Ζαφειρόπουλος αν μπορεί να στείλει μία τιμή
Μιλάμε για μεταχειρισμένα? Η τι ακριβώς?
Βλέπεις αυτό που γράφει (αστειεύομαι). Έχει τύπους ηχείων, τιμές (σε Ευρώ) και κατάταξη από το καλύτερο στο χειρότερο (ανά κατηγορία), με βαθμολογία από 2 περιοδικά (Audio και Stereo). Το άριστα είναι το 100 στο ένα περιοδικό και το άλλο περιοδικό ξεκινάει από ποιό πάνω αλλά μόνο για την σειρά reference. Η τελευταία ενημέρωση ήταν αυτό το μήνα. Δεν είναι απόλυτο μόνο για να πάρεις μια ιδέα. Τα ηχεία που είναι με κόκκινο (αν κατάλαβα καλά γιατί η μετάφραση του google είναι χάλι) προτείνονται για την τιμή που έχουν σε σχέση με την βαθμολογία τους στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Πρόσεξε με τα ATC. Να σιγουρευτείς ότι μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής που έχεις γιατί πρέπει να είναι απαιτητηκά και ίσως να μην παίζουν καλά. Αυτά που σου λέει είναι μεταχειρισμένα από μαγαζί και τα έχουν για ακροάσεις.

Reaction score
3
Είδα τα 85db ευαισθησία και με προβλημάτισε
Αν καταλαβαίνω καλά για να βγάλουν τα ηχεία αυτό που μπορούν να αποδώσουν θα πρέπει να τα οδηγώ δυνατά και δεν το συνηθίζω, μήπως κάνω λάθος?
Ge0rge, ευχαριστώ για το site θα το κρατήσω

Reaction score
19
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα 85db ευαισθησία σημαίνει ότι ακούγονται με ένταση 85db σε ένα μέτρο απόσταση, όταν τους δώσεις 1Watt ισχύ. Αυτό από μόνο του λέει, ότι για να ακούσεις σε μια αξιοπρεπή στάθμη, θα πρέπει να ανεβάζεις περισσότερο την ένταση του ενισχυτή σου απ' ότι αν τα ηχεία είχαν 91db ευαισθησία. Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι θα ζορίζεται περισσότερο ο ενισχυτής.
(Ο άνθρωπος τα 10db διαφορά τα αντιλαμβάνεται σαν διπλάσια ακουστική ένταση). Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεδομένου του ότι ο ενισχυτής σου είναι και πολυκάναλος, ίσως να τραβήξει λίγο ζόρι.

Ο Ήχος (στο τέυχος Απριλίου που είχε ένα group test) λέει ότι θέλει τουλάχιστον 100Watt/κανάλι για να οδηγηθούν σωστά, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα (από αυτό που μπορεί να αποδώσει).

Ο ενισχυτής σου έχει 120Watt/κανάλι, αλλά είναι πολυκάναλος που σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι έχει λιγότερο ρεύμα. Τι θέλω να πω. Ο ενισχυτής σου λέει αν δεν κάνω λάθος, ότι βγάζει 120Watt/κανάλι αλλά δεν λέει ότι βγάζει 120W/κανάλι όταν οδηγούνται όλα τα κανάλια ταυτόχρονα όπως λένε οι δικάναλοι ενισχυτές. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι βγάζει 120Watt όταν οδηγούνται 2 κανάλια ταυτόχρονα. Δεν το ξέρουμε, αλλά ας πάρουμε σαν ενδεχόμενο την δεύτερη χειρότερη περίπτωση. Η χειρότερη είναι να σημαίνει 120W όταν οδηγήτε μόνο το ένα κανάλι. Αυτό σημαίνει με τη σειρά του, ότι αν βάλεις 5 κανάλια να δουλέψουν ταυτόχρονα, τα 120Watt ανά κανάλι θα πέσουν στα 50Watt/κανάλι. Γιατί σκέψου ότι έχεις 2 κανάλια x 120W = 240W σύνολο, που μοιράζονται πλέον σε 5 κανάλια και όχι σε 2. Άρα 240/5 =50 περίπου. Αυτό φυσικά εφόσον ισχύει ο συλλογισμός περί ταυτόχρονης οδήγησης (που μάλον έτσι είναι).

Αν ισχύει αυτό, όταν θα παίζουν μόνα τους την μουσική σου τα ATC, θα έχουν πάρει παραμάσχαλα το τροφοδοτικό και όλα καλά. Αλλά όταν θα τα βάλεις να παίξουν μαζί με τα υπόλοιπα, πολύ φοβάμαι ότι θα γονατίσει ο ενισχυτής (θα ζεστένεται πολύ γιατί θα λειτουργεί στο τέρμα, όχι από πλευράς έντασης, αλλά το τροφοδοτικό θα δώσει ότι έχει και δεν έχει) και τα ηχεία δεν θα παίζουν καλά.

Ο καλύτερος τρόπος πάντως είναι να πάρεις ενα τηλ σε ένα μαγαζί που τα έχουν και να κανονίσεις να πας με τον ενισχυτή σου, γιατί ότι και να λέμε τώρα είναι θεωρητικό. Και θα πρέπει να συνδέσεις πάνω από 2 ηχεία όταν θα κάνεις το test μέσα στο μαγαζί για να είσαι σίγουρος.

Η επόμενη καλή λύση πάντως είναι τα Focal που σου είπα με 90db ευαισθησία και λιγότερες απαιτήσεις σε ρεύμα απ' όσο καταλαβαίνω από τις προδιαγραφές τους. Πάλι όμως ίσως να έχεις πρόβλημα. Δεν μπορώ να το ξέρω στα σίγουρα. Οι πολυκάναλοι ενισχυτές δεν είναι για μουσική διστυχώς λόγο έλειψης ρεύματος κυρίως.

Ίσως να μπορείς να πάρεις έναν τελικό δικάναλο ενισχυτή με 300-400 Ευρώ και εφ' όσον έχει pre-out για το κάθε κανάλι ο ενισχυτής σου, να τον συνδέσεις στο pre-out L/R και να βάλεις τα μπροστινά ηχεία πάνω στον τελικό και να παίζουν τα με αυτό τον τρόπο. Είναι μια λύση για καλή απόδοση.

Reaction score
10
Δεν θα σου προτεινω ηχεια, ξερεις πια ειναι αυτα που εχω.

Απλα θελω να παρατηρησω κατι απο το σχεδιο.
Προφανως η θεση που καθεσαι για μουσικη και ταινιες, ειναι ο διθεσιος καναπες.
Τα πισω ηχεια ειναι πιο μπροστα και μαλιστα απο τις διαστασεις που βλεπω, πρεπει να ειναι και πανω απο 1,50 μετρο.
Αυτο ειναι λαθος.
Τα πισω ηχεια μπαινουν διπλα στη θεση ακροασης ( απεναντι απο το αυτι μας ) η λιγο πιο πισω.
THX και Dolby, λενε 90-110 μοιρες.
Απο αυτη τη θεση ξεκιναμε, οσο παραξενο και να φαινεται, γιατι :
1. εαν εχουμε διπολα , αυτη ειναι η σωστη τους θεση και
2. αν αργοτερα παμε σε 7.1 , θα πρεπει να βαλουμε και ηχεια πισω.
Στη δικη σου περιπτωση, το πλαι ειναι δυσκολο, γιατι αριστερα δεν εχεις τοιχο, οποτε , αν επιλεξεις αυτο θεσεις βασεις και μαλιστα πιο ψηλες, η κρεμασμα απο το ταβανι.
Αυτη η λυση μυριζει παντοφλα....:116:, κι αν οχι παντοφλα, σιγουρα γκρινια.
Πισω απο το διθεσιο καναπε , αυτο που βλεπω ειναι βιβλιοθηκη ?
Αν ναι , ισως εκει μπορεις να βολεψεις τα πισω ηχεια , αλλα το 7.1 παει βολτα.
Τελος υπαρχει η λυση του εντοιχισμενου ηχειου, για τις δυσκολες περιπτωσεις , που, φυσικα και αυτο εχει το μερεμετακι του.

Οτι θελεις να ρωτησεις, στη διαθεση σου.

Reaction score
3
Ge0rge, ευχαριστώ πολύ, το έκανες πολύ καταννοητό. Αν δεν κάνω λάθος έχω δει ότι ο 3806 βγάζει περί τα 78W όταν οδηγεί όλα τα ηχεία.
Πάντως όπως έγραψα περιμένω να τον αναβαθμίσω. Καλοβλέπω τον Onkyo 906 αλλά περιμένω να δω reviews γιατί απ' ότι διαβάζω ο 905 είχε κλαποια θέματα περισσότερο με το REON, όχι με τον ήχο του.
Θα προτιμούσα το λοιπόν κάποια άλλα ηχεία με μεγαλύτερη ευαισθησία γιατί δεν βάζω τον ενισχυτή πολύ δυνατά. Ή για να το πω πιό σωστά, θα ήθελα ηχεία που να αποδίδουν καλύτερα σε χαμηλότερες στάθμες.
Είχα ακούσει τα Electra 928, αν δεν κάνω λάθος, αλλά τα σταμάτησαν. Πάντως τα συγκεκριμένα ηχεία μου είχαν κάνει αρκετά καλή εντύπωση.

Reaction score
3
Δεν θα σου προτεινω ηχεια, ξερεις πια ειναι αυτα που εχω.

Απλα θελω να παρατηρησω κατι απο το σχεδιο.
Προφανως η θεση που καθεσαι για μουσικη και ταινιες, ειναι ο διθεσιος καναπες.
Τα πισω ηχεια ειναι πιο μπροστα και μαλιστα απο τις διαστασεις που βλεπω, πρεπει να ειναι και πανω απο 1,50 μετρο.
Αυτο ειναι λαθος.
Τα πισω ηχεια μπαινουν διπλα στη θεση ακροασης ( απεναντι απο το αυτι μας ) η λιγο πιο πισω.
THX και Dolby, λενε 90-110 μοιρες.
Απο αυτη τη θεση ξεκιναμε, οσο παραξενο και να φαινεται, γιατι :
1. εαν εχουμε διπολα , αυτη ειναι η σωστη τους θεση και
2. αν αργοτερα παμε σε 7.1 , θα πρεπει να βαλουμε και ηχεια πισω.
Στη δικη σου περιπτωση, το πλαι ειναι δυσκολο, γιατι αριστερα δεν εχεις τοιχο, οποτε , αν επιλεξεις αυτο θεσεις βασεις και μαλιστα πιο ψηλες, η κρεμασμα απο το ταβανι.
Αυτη η λυση μυριζει παντοφλα....:116:, κι αν οχι παντοφλα, σιγουρα γκρινια.
Πισω απο το διθεσιο καναπε , αυτο που βλεπω ειναι βιβλιοθηκη ?
Αν ναι , ισως εκει μπορεις να βολεψεις τα πισω ηχεια , αλλα το 7.1 παει βολτα.
Τελος υπαρχει η λυση του εντοιχισμενου ηχειου, για τις δυσκολες περιπτωσεις , που, φυσικα και αυτο εχει το μερεμετακι του.

Οτι θελεις να ρωτησεις, στη διαθεση σου.
Οπως πολύ σωστά παρατήρησες δεν υπάρχει προέκταση τοίχου στη μία πλευρά, συν του ότι για τη θέση που τα έχω τώρα είχα κάνει την πρόβλεψη και τα κανάλια είναι μέσα στο τοίχο.
Πίσω είναι βιβλιοθήκη πράγματι, αν βάλω πρόσθετα θα τα πάω μάλλον κατα κει, αλλά τώρα σκέφτομαι την αλλαγή των μπροστά μόνο. Μάλιστα, στα + της απόφασης μου θα ήταν και η ανταλλαγή αν κάποιος το έκανε.
Το WAF είναι υψηλό οπότε προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάποια άλλη αλλαγή :126:

Reaction score
3
Πήγα εχτές και άκουσα τα scm40
Πολύ καλός, γεμάτος ήχος, πολύ καλό μεσαίο, καθαρό ψηλό και μάλλον στακάτο χαμηλό.
Εκεί που χάνει είναι στην παρουσίαση
Ενα ακόμη θέμα που θέλω να διευκρινήσω είναι αν έχουν γίνει EOL

Σήμερα σκόπευα να επισκευθώ την OppoHellas αλλά κάτι έτυχε στον κο Απόστολο και δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Η υγεία πάνω απ' όλα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88