Βοήθεια για νέα ηχεία

Reaction score
3
Σκόπευα να πάω και από ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ αλλά κι εκεί ήταν κλεισμένοι.
Φαίνεται έχει πέσει δουλειά το οποίο είναι καλό αλλά πάω μία εβδομάδα πίσω :108:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Ρίξε και μια ματιά στον Ορφέα (Orpheus) της Audio Spectrum. Είναι 92 db και με μέση αντίσταση 6 Ω πράγμα που σε ενδιαφέρει για τη συνέργεια του ενισχυτή surround. Γενικά οι ενισχυτές αυτοί θέλουν εύκολο-ευαίσθητο ηχείο και με αντίσταση πάνω από 4 Ω. Μπορείς αργότερα να αγοράσεις και ένα κεντρικό της ίδιας εταιρίας και καθάρισες.

Τα ATC είναι εξαιρετικά ηχεία αλλά εντελώς ακατάλληλα για τη δουλειά που τα θες και τον ενισχυτή που θα τα οδηγεί.

Reaction score
3
Τα ATC έχουν ένα χαρακτηριστικό που ταιριάζει στο χώρο μου.
Είναι κλειστού τύπου και μπορεί να τοποθετηθεί κολλητά στον τοίχο.
Τα Audio Spectrum ξέρεις αν/από πού βγάζουν τον αέρα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Η τρύπα του bass reflex σε όλα τα Audio Spectrum βρίσκεται στο πίσω μέρος οπότε δε σου κάνουν αν σκοπεύεις να τα τοποθετήσεις κοντά στο πίσω τοίχο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Δες τα Dynaudio Audience 82. Είναι λίγο αναίσθητα αλλά με τη διαφορά χρημάτων από τα 3000 ευρώ που σκοπεύεις να ξοδέψεις αγοράζεις τελικό ενισχυτή και καθάρισες από κάθε άποψη.

Reaction score
3
Περισσότερο μου λείπουν χαρακτηριστικά pre παρά τελικού (όχι ότι θα με χάλαγε και ο τελικός:107:)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Περισσότερο μου λείπουν χαρακτηριστικά pre παρά τελικού (όχι ότι θα με χάλαγε και ο τελικός:107:)
Τι εννοείς χαρακτηριστικά pre; Αν ο ΑV σου διαθέτει έξοδο προενίσχυσης και διακόπτη για απευθείας έξοδο, χωρίς να περνάει το σήμα από επεξεργαστές, μια χαρά θα κάνει τη δουλεία του προς το παρόν. Μιλάω για ακρόαση μουσικής...

Reaction score
3
Τι εννοείς χαρακτηριστικά pre; Αν ο ΑV σου διαθέτει έξοδο προενίσχυσης και διακόπτη για απευθείας έξοδο, χωρίς να περνάει το σήμα από επεξεργαστές, μια χαρά θα κάνει τη δουλεία του προς το παρόν. Μιλάω για ακρόαση μουσικής...
Ναι ο ενισχυτής έχει pure direct, αλλά έχουμε και τις ταινίες
Τα παιδιά έχουν ένα PS3 στο δικό τους χώρο με μία 29" CRT και από καιρό σε καιρό το φέρνουν στην LCD. Βάλε-βγάλε μου έσκισαν μία είσοδο στην τηλεόραση. Γι' αυτό αν είχα κάτι παραπάνω στον ενισχυτή θα τους είχα ένα μόνιμο καλώδιο και θα ήμουν εντάξει

Reaction score
6
Είμαι σε φάση να αλλάξω κι εγώ τα μπροστινά σε έναν SR8002 που έχει pure direct (και παίρνουν μπρος κάτι audiophile πυκνωτάκια που δεν έχει ο μικρότερος SR7002 για παράδειγμα).

Μετά από ψάξιμο έχω καταλήξει σε κάτι τέτοιο. Νομίζω ό,τι καλύτερο σε ομοκεντρική σχεδίαση και μανούλα σε καταστάσεις pure direct.

Attachments

Reaction score
6
Επειδή είναι ανάμεσα σε ισχύ του δικού σου (ή του πιο καινούργιου 3808) και του 4308.

7x125W και τοροειδή μ/σ.

Αλλά εγώ το ανέφερα ως τι θα επέλεγα (δηλαδή έχω καταλήξει) σε ηχεία για pure audio. Αν δεις το white paper του Dual Concentric θα καταλάβεις... .:126:

Reaction score
3
Επειδή είναι ανάμεσα σε ισχύ του δικού σου (ή του πιο καινούργιου 3808) και του 4308.

7x125W και τοροειδή μ/σ.

Αλλά εγώ το ανέφερα ως τι θα επέλεγα (δηλαδή έχω καταλήξει) σε ηχεία για pure audio. Αν δεις το white paper του Dual Concentric θα καταλάβεις... .:126:
Δεν είμαι για pure audio...
Γι' αυτά που λες για ενισχυτή μπορείς να δεις και τον ONKYO 906
Και ο 906 και ο 876 έχουν τοροειδή
Οι σημερινοί Denon δεν μου κάνουν γιατί έχουν το faroudja για upscale/deinterlacing

Reaction score
3
Μέχρι τώρα έχω ακούσει τα SCM 40, B&W805 και τα ΑΤ6002e
Τον πιό γεμάτο ήχο τον ήχαν τα πρώτα
Το μόνο που με φοβίζει είναι να με τον 3806 αντε πες και τον ONKYO 906 θα μπορούν να οδηγηθούν σωστά.
Θα ήθελα να μπορώ να ακούω καλά το ηχείο σε χαμηλές εντάσεις ακρόασεις, θα μπορώ?

Reaction score
3
Pleo, για το WP που έβαλες, κατ' αρχή σ' ευχαριστώ, αλλά δεν είμαι σε θέση/διάθεση να το καταλάβω, πόσο μάλλον να το αξιολογήσω

Reaction score
3
Απάντηση: Βοήθεια για νέα ηχεία

Παιδιά να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια.
Σήμερα πήρα ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα B&W 803 Nautilus special edition.
Μόλις τα έβαλα πάνω και ακούω λίγη μουσική
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως θετικές έστω και αν δεν οδηγούνται όπως πρέπει :135:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Παιδιά να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια.
Σήμερα πήρα ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα B&W 803 Nautilus special edition.
Μόλις τα έβαλα πάνω και ακούω λίγη μουσική
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως θετικές έστω και αν δεν οδηγούνται όπως πρέπει :135:
βουρ για τελικούς...

Reaction score
3

Κάτσε ρε Σπύρο, "τελικούς", πληθυντικός; μη με τρελαίνεις!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab