Βοήθεια για πυκνωτές cros

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν μιλαμε για ηχειο 2 ετων....και αν ειναι τετοιας ταξης + Point to point......κατασκευη
Αν θες να αλλαξεις πυκνωτες .....μονο εσυ θα εισαι σε θεση να αξιολογησεις το ηχειο σου
μετα την οποια αλλαγη........

Reaction score
14
Τα ηχεία είναι εξαιρετικά και το εννοώ!!!!Είναι altec horns diy απο τον xakou.Απλά θέλω να δω εαν σε αυτό το επίπεδο ηχείων παίζει ρόλο το brand name του πυκνώτη...Παλιότερα σε κάποια άλλα που είχα άλλαξα 3 τότε πυκνωτές και πραγματικά τα ηχεία άλλαξαν τελείως.Βέβαια άλλαξα bipolar πυκνωτές και έβαλα mundorf mcap.Τονίζω χωρίς μετρήσεις χωρίς τίποτα.Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις απλά δοκίμασα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Είναι για το woofer όπως βλέπεις στη φώτο πιο πάνω ....
Η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου πυκνωτή είναι τουλάχιστον 80 χρόνια, άρα θέμα γήρανσης δεν τίθεται.
Αντίθετα, ένας ηλεκτρολυτικός στα 15 θέλει αλλαγή.

Ο πυκνωτής αυτός είναι παραλληλισμένος με έναν 15 μF, ακριβώς δίπλα του, δίνοντας μια χωρητικότητα 48 μF, (για την ακρίβεια 47,4) και σε σειρά με μια αντίσταση 4,7 Ωμ.
Αυτά βρίσκονται παράλληλα με το woofer.
Τα υλικά αυτά είναι ταιριασμένα καλύτερα από 1% σε σχέση με του άλλου ηχείου, ώστε να έχουν ακριβώς ίδια απόδοση.
Το φίλτρο αυτό είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να έχει πολύ συγκεκριμένη κλίση και να δένει με την Altec.
Για να βρεις κάτι αντίστοιχο σε ηχείο εμπορίου θα πρέπει να υπερβείς χαλαρά τα 25000 ευρώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
...............δοκιμασε και αξιολογησε......θα αποκτησεις προσωπικη εμπειρια....
............αν θες παρε evo......αν θες αποκλειστικα μουντορφ......

Reaction score
1.173
Λόγο του ότι έχω ακούσει υλοποιήσεις με τους συγκεκριμένους πυκνωτές, ηχητικά δεν θα τους έλεγα καθόλου φτηνιάρικους.

Απλά κοστίζουν φθηνά.

Εάν το κόστος τους ήταν κάτι λιγότερο από mundorf θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση προς αυτούς. Και ειδικά να είχαν ένα πιασάρικο logo.
πχ. Auricap XO.
Όχι ότι οι Auricap δεν είναι πολύ καλοί(Βασικά είναι οι αγαπημένοι μου) αλλά οι διαφορές που θα δεις αλλάζοντας χωρίς να ξέρεις τι κάνεις δεν θα είναι διαφορές βελτίωσης.

Συνάδελφος μου έχει φτιάξει ηχειάρες με ακριβές μονάδες scanspeak και χρησιμοποιεί τους Inox με άριστα αποτελέσματα. Απλά έχει σπουδάσει ηλεκτροακουστική με μεταπτυχιακό. Γνώσεις χρειάζεται.

Αχ και να υπήρχαν οι κουρτίνες πριν να ακούσουμε........:drinks:

Εάν είναι τα ηχεία αυτά που νομίζω απλά μην τα πειράξεις.

Και σκέψου καλά αυτό που σου είπε ο PeterMeni παραπάνω..........

....................Η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου πυκνωτή είναι τουλάχιστον 80 χρόνια, άρα θέμα γήρανσης δεν τίθεται................

................τα υλικά αυτά είναι ταιριασμένα καλύτερα από 1% σε σχέση με του άλλου ηχείου, ώστε να έχουν ακριβώς ίδια απόδοση.
Το φίλτρο αυτό είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να έχει πολύ συγκεκριμένη κλίση και να δένει με την Altec................

Καλά πειράματα
Φιλικά
:drinks:

Reaction score
14
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Προφανώς και χρειάζεται γνώση και για αυτό ρώτησα.Ετσι κι αλλιώς δεν πειράζεις αυτό τον ήχο.Οσοι έχουν ακούσει τα ηχεία καταλαβαίνουν τι εννοώ.:)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis