Βοήθεια για την αγορά δορυφορικού δέκτη

Reaction score
26
Καλησπέρα.
Ψάχνω για ένα δορυφορικό δέκτη και τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να ξεσκονίσω τα σχετικά forum, αλλά πραγματικά οι επιλογές είναι πάρα πολλές και έχω μπερδευτεί.
Θεωρώ οτι θα ήταν κρίμα να δώσω όμως λεφτά απλά για κάτι ακριβό που θα κάνει πολλά πράγματα αλλά δεν θα πληρεί 2-3 βασικές απαιτήσεις μου.
Αρχικά ψάχνω για κάτι με όσο το δυνατόν καλύτερη εικόν, αν είναι δυνατόν ψάχνω το καλύτερο από άποψη ποιότητας εικόνας όσο σε HD κανάλια όσο και σε συμβατικά.
Μετά από αυτό θα ήθελα να είναι όσο πιο γρήγορος γίνεται στο zapping αφού είναι κάτι που απολαμβάνω τόσο εγώ όσο και ο πατέρας μου που θα το χρησιμοποιεί περισσότερο από εμένα.
Τέλος θα ήθελα αν είναι δυνατόν να έχει Ελληνικό κατανοητό μενού αφού θα το χρησιμοποιούν οι γονείς μου όπως είπα.
Να γράψω οτι δεν με ενδιαφέρι τόσο η δυνατότητα εγγραφής σε σκληρό δίσκο (φαντάζομαι αυτό μπορώ να το κάνω και μέσα από το DVD-R) και δεν με ενδιαφέρει η δυνατότητα παράνομης λήψης καναλιών. Αν κάποια στιγμή αποφασίσω να βάλω συνδρομητικά θα τα πληρώσω, άρα νομίζω καλό θα ήταν ότι πάρω να συνεργάζεται με την κάρτα της Nova.

Σχετικά με την ποιότητα εικόνας και το μενού κοίταζα τον Humax iCord αλλά διάβασα για διάφορα κολληματάκια.
Για ταχύτητα στο zappping διάβασα για τον Ferguson 8800 αλλά κάπου πήρε το ματι μου οτι έχει χειρότερη εικόνα από πολλούς.
Μια επιλογή είναι και ο DreamBox DM 800 αλλά όπως κατάλαβα διαβάζοντας η είκόνα του είναι χειρότερη από του iCord.

Τι επιλογές υπάρχουν για την περίπτωσή μου;
Σας παρακαλώ τα φώτα σας....

Reaction score
1
Απάντηση: Βοήθεια για την αγορά δορυφορικού δέκτη

Ριξε και μια ματια στον Vantage 7100S...

Reaction score
26
Ξέρεις πως είναι η εικόνα του σε σχέση με Humax iCord και HomeCast 5101?
Γενικά μιας και στα υπόλοιπα δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία θα ήθελα να βρω κάτι που να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα...

Reaction score
2
Να γράψω οτι δεν με ενδιαφέρι τόσο η δυνατότητα εγγραφής σε σκληρό δίσκο (φαντάζομαι αυτό μπορώ να το κάνω και μέσα από το DVD-R) και δεν με ενδιαφέρει η δυνατότητα παράνομης λήψης καναλιών.
Αν προσπαθησεις να γραψεις HD καναλι στο DVD-R, η ποιοτητα που θα παρεις θα ειναι αναλογη σαν να εγραφες ταινια DVD σε VHS, δηλαδη κατακορυφη πτωση της αναλυσης, του bitrate και κατα συνεπεια της ποιοτητας της εικονας. Επισης, μπορει να μη σε ενδιαφερουν οι παρανομες ληψεις (και μπραβο σου), αλλα αποκτουν αλλη χαρη αν επιδοθεις στο σπορ του zapping, εστω και για συγκριση με τις εγχωριες μεταδοσεις. Γνωμη μου? Ο δεκτης σου πρεπει να εχει και σκληρο, και ethernet και card reader συν τοις αλλοις.

Reaction score
26
Έχεις απόλυτο δίκιο για την ανάλυση, απλά είχα την εντύπωση οτι και ο δέκτης κάνει εγγραφή σε 720 όπως το DVD-R.
Πλέον έχω πειστεί για το σκληρό.
Αν θεωρήσουμε λοιπόν οτι επιλέγουμε να έχουμε και Ethernet για τα παράνομα, αποκλείουμε τον iCord αφού δεν είναι ενεργοποιημένο και μόνο ο θεός ξέρει αν και πότε θα ενεργοποιηθεί.
Μας μένουν κυρίως DreamBox και Vantage που όπως μπορώ να καταλάβω έχουν την καλύτερη υποστήριξη σε θέματα παράνομης χρήσης και μάλιστα με πλεονέκτημα του πρώτου...
ΘΑ το ψάξω και από το συγκριτικό link που μου έδωσες.
Thanks και πάλι

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv