Βοήθεια για QboxHD και remote control

Reaction score
0
Για χαρά. Θα ήθελα μια συμβουλή όσον αφορά καινούριο δεκτή QboxHD ο οποίος μου παρουσιάζει πρόβλημα σχεδόν από την ημέρα που τον αγόρασα δηλαδή 7 - 8 ημέρες τώρα. Το remote control δουλεύει όποτε θέλει και αν θέλει.
Παρ' ότι η συμφωνία μου με τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα ήταν πως αν παρουσιάσει κάτι τις πρώτες ημέρες από την αγορά του θα μου έκανε άμεση αντικατάσταση στην πρώτη μου επίσκεψη μου τον κράτησαν 1 ημέρα και μου είπαν ότι το πρόβλημα ήταν δικό μου λάθος γιατί είχα λέει περάσει λάθος bootloader για το image που του είχα φορτώσει. Ξέρω ότι αυτό δεν ισχύει αλλά τον πήρα και έφυγα. (Στα υπόψιν αυτοί μου πέρασαν ένα παλαιότερο unofficial image και τον ανάλογο bootloader.) Στο σπίτι όμως πάλι τα ίδια. Άντε εγώ από την αρχή να περάσω νέο image και bootloader φυσικά. Δούλευε λίγες ώρες και μετά τα ίδια. Ειδικά αν τον άφηνα το βράδυ σε ύπνωση το πρωί το Control σίγουρα δεν ανταποκρίνονταν.
Στο τελευταίο τηλ μαζί τους (σήμερα Σάββατο) μου είπαν να τον πάω από εκεί για να τον στείλουν Κατερίνη και σε 2-3 ημέρες αν δεν επισκευάζεται θα μου τον αντικαταστήσουν. Με αλλά λόγια να αγαπιόμαστε αφού άλλη ήταν η συμφωνία και άλλα βλέπω να γίνονται. Αφήστε που τους έδωσα κοντά 1000 Ευρώ και για αλλά πράγματα που αγόρασα μαζί με τον δεκτή.
Και εδώ ρωτάω εσάς και όποιον έχει κάποια παρόμοια πείρα πως να κινηθώ, να τα αφήσω τα πράγματα ως έχουν η να ζητήσω αντικατάσταση και όχι επισκευή, ή τη να κάνω γενικότερα..?
Ευχαριστώ για την υπομονή σας για το μεγάλο κείμενο και εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
Χαιρετώ.

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια για QboxHD και remote control

Απο την στιγμή που δεν είναι δικό σου λάθος η δυσλειτουργία του δέκτη και τον πήγες ήδη πίσω 1 φορά μέσα στο διάστημα 7 ημερών τότε να απαιτήσεις να στον αντικαταστήσουν!
Αν είναι δυνατόν να δώσεις τόσα χρήματα για καινούριο προϊόν και να έχεις επισκευασμένο!Και που ξέρεις εσύ ότι η επισκευή θα είναι σωστή και ότι δεν θα σου ξαναβγάλει πρόβλημα!
Σημείωσε το serial number, βάλτον στο κουτάκι του και ζήτα άμεση αντικατάσταση!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

προφανως το συγκεκριμένο έχει πρόβλημα μάλλον με το δέκτη υπερυθρων, αλλα είναι κάπως δύσκολο να το πεί κάποιος αυτο εαν δεν το ελεγξει απο κοντά.
Σιγουρα όμως μπορείς να τον στείλεις πίσω και να στον αντικαταστησουν αμεσα.
Το εδώ καταστημα προφανως δεν θα διαθετει αλλο για αντικατασταση και θα το στείλει στην κατερίνη για να το δουν εκεινοι που το εισάγουν και μαλλον να το αντικαταστησουν.
Το θέμα είναι εαν θα πάει στην Ιταλία, εκει τα πράγματα αλλάζουν...

Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει και με το παλιό bootloader - image και αφου τον πήρες πίσω?

Προτείνω να επιμείνεις για αμεση αντικατασταση καθότι μπορεί και στο μέλλον να παρουσιάσει το ιδιο πρόβλημα...
Στείλε και ενα e-mail στην κατασκευάστρια εταιρία Duolabs με το πρόβλημα που παρουσιάζει για να σου πούν και αυτοί την άποψη τους, μήπως τελικά είναι κάτι απλό...

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις σας.. να σας πω πως το εδώ κατάστημα έχει αρκετά Qbox αλλά δεν ξέρω γιατί θέλουν να το στείλουν επάνω και ενώ ήδη δεν έχουν κρατήσει την συμφωνία που στο κάτω κάτω ισχύει παντού τώρα μου ζητούν 2 με τρεις ημέρες (χλομό το βρίσκω...) μέχρι την ...αντικατάσταση ή επιδιόρθωση αν δεν είναι κάτι σοβαρό λέει. Εγώ από την μεριά μου πρέπει να περάσω κάποιο official image και bootloader συμβατό ενώ αυτοί όταν το κράτησαν μου πέρασαν unofficial image. (Όταν ήρθα σπίτι μου έκανε τα ίδια.) Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έμπλεξα και δεν ξέρω αν θα πρέπει να διεκδικήσω άμεση αντικατάσταση η όχι γιατί αυτό ίσως με φέρει σε ρήξη μαζί τους και από κάτι μέρες μην φτάσω να περιμένω τίποτα μήνες. Πάντως αυτό που λέτε ξέρω είναι το σωστό και μάλλον βλέποντας και κάνοντας. Τέλος όλα αυτά είναι τόσα πολλά που θα δυσκολευτώ να συνεννοηθώ με την Duolabs και για Ιταλικά δεν το συζητάμε...

Χαιρετώ και θα σας ενημερώσω.

Υ.Γ Σήμερα μετά το πρωινό σκάλωμα του control το οποίο σημειωτέων δεν έχει πρόβλημα, (έκανα το τσεκ με φωτογραφική μηχανή,) όλη μέρα δουλεύει άψογα. Πολύ περίεργο είναι πάντως...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εαν οντως υπάρχει stock , ζητησε αμεση αντικατασταση... Τελος...
Η επικοινωνία με την Duolabs είναι στα Αγγλικά. Ειναι παρα πολύ εξυπηρετικοί.
Το remote για να δείς εαν δουλεύει, πήγαινε το δίπλα σε ενα ραδιόφωνο, βάλε το ράδιο σε οποιαδήποτε συχνότητα στα μεσαία ΑΜ, όχι στα FM και πάτα διάφορα κουμπιά του remote.

Εαν ακούσεις εντονο ισχυρό επαναλαμβανόμενο θόρυβο, σημαίνει ότι το remote εκπέμπει κανονικά. Φοβάμαι ότι είναι πρόβλημα με τον δέκτη και το IR κύκλωμα του.
Εξάλλου μπορείς να δοκιμάσεις το remote και σε δικό τους δεκτη.
Εκείνο βεβαια που με παραξένεψε , είναι ότι στο προτελευταίο image , εκανε λόγο για "ταχυτερη απόκριση" στο remote control...

Επίσης πέρασε το τελευταίο Fire Distribution FileSystem 19/01/2010, μήπως αλλάξανε τίποτα. Θα το δοκιμάσω και στον δικό μου QboxHD...

Reaction score
1
Καλημέρα και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και από τότε βάζω μονό έτοιμα IMAGE π.χ. Roy Image η napo
Και από τότε δεν είχα ξανά πρόβλημα με το remote control

Reaction score
0

Για χαρά και καλημέρα. Λοιπόν να πω πως ξέρω έναν τρόπο για να ελέγξω το control πολύ πιο αξιόπιστο πιστεύω, (δεν είμαι απόλυτος αλλά δοκίμασέ το Πάνο και πες μας.)

Ανοίγεις την φωτογραφική μηχανή του κινητού σου και στοχεύεις στο μάτι του control. Κάθε που πατάς κάποιο πλήκτρο θα βλέπεις το μάτι (led) του control να κοκκινίζει η στιγμιαία ή να αναβοσβήνει ανάλογα την εντολή που δίνει. Βλέπεις κάτι σαν υπέρυθρες που με γυμνό μάτι απλά δεν μπορείς.

Όσον αφορά το image που φορτώνω είναι ή του Roy ή της napo, έτοιμα image backup και πάντα τις τελευταίες διανομές τους όπου αναγράφουν και πιο bootloader θα πρέπει να έχουν. Συνήθως την τελευταία version και εδώ.

Τέλος φίλε c.yannis με παραξενεύει πολύ αυτό που μου λες γιατί στην δική σου περίπτωση το πρόβλημα δεν ήταν πρόβλημα hard ενώ στην δική μου είμαι πεπεισμένο ότι είναι κάποια αστοχία υλικού. Με αυτό που λες όμως με βάζεις σε προβληματισμούς μήπως είναι κάτι άλλο πιο απλό αλλά νομίζω ότι ξέρω τι κάνω. Αν δεν είναι πολύ βαρετό πες μου τη έκανε όταν σου το παρουσίαζε.
Εμένα μπορεί να δουλεύει όλη μέρα μια χαρά και ξαφνικά αρχίζει να μην ανταποκρίνεται και μπορώ να το δουλέψω αν το ακουμπήσω κυριολεκτικά στο μάτι του δέκτη. Συνήθως είτε μετά από θέαση πολύ ώρα (τουλάχιστον 1-2 ώρες σε κάποιο κανάλι π.χ. της nova η σίγουρα μετά από ολονύκτιο suspend που μπορεί να πάρει την εντολή on και να ξυπνήσει αλλά μετά σίγουρα το control δεν ανταποκρίνεται ακόμα ούτε μετά από επανεκκίνηση του δέκτη. Η λύση θα είναι να τον σβήσω για τουλάχιστον μισή ώρα και ίσως ανταποκρίνεται πάλι. Όμως όλα αυτά με όποιο image και να βάλω.

Το θέμα είναι ότι πρέπει αύριο Δευτέρα 1.2ου.2010 πρέπει να τον επιστρέψω και να έχω καταλήξει πια πολιτική θα ακολουθήσω. Παρεμπιπτόντως από το ίδιο κατάστημα έχω αγοράσει μαζί με τον QboxHD και τον AZbox Premium HD και ακόμα 1 Diablo cam2.
Δηλαδή τους έδωσα περίπου 1000 Ευρώ με μια επίσκεψη. Φταίω εγώ να ανοίξω «πόλεμο» μαζί τους ή μετά από αυτά αν δεν μου κάνουν άμεση αντικατάσταση θα μπορούσα να συνεχίσω σαν πελάτης τους.?

Και πάλι sorry για το μεγάλο κείμενο, ελπίζω να μην σας κουράζω. Νοιώθω χάλια με όλα αυτά.

Ευχαριστώ για οποίες απαντήσεις, βοήθεια και Χαιρετώ.

Reaction score
0

Γιατί κάθεσαι και αγχώνεσαι άδικα? Αν όπως σου έγραψα και πιό πάνω δεν είναι δικό σου το λάθος δεν έχεις καμία απολύτως υποχρέωση να φορτωθείς μία συσκευή που μπορεί πιθανότατα να έχει πρόβλημα!
Όπως σου έγραψε και ο φίλτατος Πάνος σε προηγούμενο πόστ, ο οποίος είναι και επαγγελματίας του χώρου, τον επιστρέφεις και ζητάς αντικατάσταση - Αν αγόραζεις π.χ. μία τηλεόραση απο γνωστό κατάστημα και πήγαινες σπίτι και ήταν καμένα τα πίξελ δεν θα την επέστρεφες? Ε το ίδιο είναι - καινούριο αγόρασες, όχι ελαφρώς μεταχειρισμένο ούτε επισκευασμένο!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ετσι είναι... το πρόβλημα και το μπαλάκι δεν είναι δικό σου, δικό τους είναι. Εχει πρόβλημα ? Μπορούν να το λύσουν άμεσα ? Εαν όχι τότε αντικατασταση. Αυτος είναι και ο νόμος στην Ευρώπη, αυτο προβλέπουν και οι εγγυήσεις...:112:

PS. δεν είμαι "επαγγελματίας" του χώρου, θα έλεγα καμμιά σχέση με επαγγελματία (καταστημα δλδ.), απλώς το hobby μου είναι τα δορυφορικά και οι τηλεπικοινωνίες που πηγαζουν απο το επάγγελμα Ηλεκτρονικός-Μηχανικός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε κρατικό φορέα...:102:

Reaction score
0

:409: ούπς sorry Πάνο :405: απο τα συμφραζόμενα και την ιδιαίτερα έντονη ενασχόληση σου με τα δορυφορικά + την φωτό στην ΔΕΘ έβγαλα το συμπέρασμα ότι είσαι επαγγελματικά στο χώρο! Ήδη ανέβηκες ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση μου!!!
Keep Walking :622:

Reaction score
0

Βρε παιδιά και εγώ θα τρελαθώ στο τέλος και εσάς θα τρελάνω έτσι που το πάω... Δεν έχω κάνει εγγραφή πολλές ημέρες και γράφω γράφω και δεν μου φταίει κανείς... Τα τελευταία νέα μου στο θέμα όμως είναι τρέλα.

Για να μην μακρηγορώ λοιπόν, όταν βγάζω το HDMI βύσμα (το δικό του) που συνδέω τον δέκτη με την TV και βάλω οτιδήποτε άλλο (όχι HDMI) το control δουλεύει μια χαρά.! Τρελό ε.? Μα καλά σε εμένα έτυχε η έχει πρόβλημα το καλώδιο ή μήπως ακόμα χειρότερα η μητρική.? Αλλά από την άλλη μήπως είναι το image.? Μιας και το φέρνω στην κουβέντα να πω πως χρησιμοποιώ το τελευταίο της [QboxNapo_BKP_ HD 19_01_2010] με boot loader [Enigma 19.1.2010].

Πάνο δίχως να θέλω να υποτιμήσω κανένα από τα παιδιά του forum (άλλωστε δεν γνωρίζω κανέναν) και επειδή προσπάθησες αρκετά με εμένα και σε ευχαριστώ γι' αυτό θα ήθελα την γνώμη σου στα τώρα δεδομένα. Να πω πως είναι καρά-τσεκαρισμένο.? θα τολμήσω να πω ναι πρώτον γιατί έβγαλα και έβαλα πολλές φορές το HDMI σε εναλλαγές με απλό Video και σε scart και όποτε έβαζα το HDMI έρχιζε το πρόβλημα, είτε αμέσως είτε μετά από λίγο και δεύτερον γιατί τον έχω ξεζουμίσει που λένε και πάει σφαίρα.

Φίλε μου Stratos_Sam δεν έχεις άδικο αλλά δες τώρα τη συμβαίνει.? Τη γίνεται τώρα.? μην τρέχω άδικα και χάσω και το δίκιο μου από πάνω. Τη λές.?

Τη κάνω τώρα το πάω πίσω..?? Βρε θα με τρελάνει αυτό. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο καλώδιο ίδιου τύπου. Θα το κάνω και θα σας πω.
Όπως και να χει ευχαριστώ τουλάχιστον για την υπομονή σας.
Χαιρετώ

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Καλα ε, απίστευτο... δλδ χωρίς hdmi παίζει κανονικά ?

Τελικά νομίζω ότι είναι θεμα image , γιατι το συγκεκριμένο πρόβλημα με το remote διορθώθηκε θεωρητικά στο patch :

Fire Distribution Filesystem available 10/11/2009

Working with bootloader from 25/09/2009 Kernel:

- Fixed bug: The remote control blocks randomly (reported in the forum)

Τωρα τι διόρθωση εγινε δεν ξέρω ακριβώς....

Μπορείς να δοκιμάσει να βάλεις το επίσημο Fire Distribution Filesystem 19/01/2010 με τον bootloader απο 25/09/2009 .
Από εδώ... http://www.qboxsvn.com/ και να μας πείς τι εγινε ?

Reaction score
0

Και όχι τίποτα άλλο αλλά άλλαξα καλώδιο HDMI με κάποιο ποιοτικό που είχα και από εκείνη την ώρα δεν μου το ξανά έκανε.! Θα το βγάλω θα βάλω ένα scart και κάποια στιγμή θα το ρίξω σε suspend ώστε να δω το πρωί που σε αντίστοιχη κίνηση δεν υπήρχε περίπτωση να δούλευε. Καταλήγω να πω πως το καλώδιο της μαμάς Duolabs με κάποια ακόμα επιφύλαξη ήταν το πρόβλημα. Όσο για scart η video composite (όταν βάζω) δεν το συζητώ πετάει. Αν δεν μου το κάνει το πρωί θα επαναλάβω το τεστ και με HDMI (όχι της μαμάς) και βλέπω. Ελπίζω να είναι το καλώδιο και όχι κάτι με hardware με την μητρική ας πούμε και όλα καλά.
Θα βάλω την έκδοση που μου προτείνεις Πάνο να το δω και με αυτή. Το θέμα είναι να μην μπω στην διαδικασία με τους ...ας μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα αλλά όλοι μέχρι να τα πάρουν είναι ρε γμτ έτσι ξεδιάντροπα... δεν υπολογίζουν τίποτα ούτε καν την τιμή τους.! τον λόγο τους. τέλος πάντων... ξέφυγα...
Θα ενημερώσω όπως και να χει.
Χαιρετώ.

Υ.Γ Είμαι 99% σίγουρος πως το προηγούμενο image που είχα και μου το αντικατέστησαν αυτοί ήταν αυτό που μου προτείνεις. Θα το βάλω όμως γιατί έτσι κι αλλιώς θα το λιώσω στα τεστ για να είμαι σίγουρος ότι είναι οκ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης