Βοήθεια για RadioCd σε Ford Focus

Reaction score
50
καταρχάς να δηλώσω εντελώς άσχετος με το θέμα car audio οπότε υπομονή :) (εγώ μοταίος είμαι, αλλά και το τουτου χρειάζεται, τι να κάνουμε)

Λοιπόν το κάρο είναι ford focus και φοράει το RCD της φωτο από το εργοστάσιο

παρότι έχει αξιοπρεπής απόδοση δεν παίζει Mp3 που θα ήθελα.

Μπορώ να το αλλάξω με άλλο της αγοράς
α) χωρίς να χάσω τα χειριστήρια από το τιμόνι
β) να καλυφθεί καλαίσθητα ο επιπλέον χωρος αν μπεί μικρότερη μονάδα

Αν έχετε κάνει αντίστοιχη αλλαγή ευχαρίστως να ακούσω και τις προτάσεις σας.
Με ενδιαφέρει πιο πολύ η ποιότητα και όχι η ένταση ή τα εφέ/εξτρα (πολύχρομες οθόνες, bluetooth κλπ)

Η ford δίνει ένα SONY (που βάζει σε πιο ακριβες εκδόσεις) στα 500ευρώ τα οποία όμως δεν ξέρω αν αξίζουν από θέμα απόδοσης.

Reaction score
49
Kι εγώ μοταίος είμαι Κώστα!! :D

Πάμε στο τουτού........
Εγώ 500€ ΔΕΝ θα έδινα απλά για να παίζει ΜΡ3.
Μπορείς να βρεις πάρα πολλές πηγές R-Cd με δυνατότητα αναπαραγωγής ΜΡ3 και σε λογικές τιμές.
Επίσης υπάρχουν αντάπτορες στην αγορά για να φέρεις σε επαφή την νέα πηγή με τα χειριστήρια του τιμονιού.
Τέλος στο εμπόριο μπορείς να βρεις και πλαστικά πλαίσια για να καλύψουν όμορφα το κενό που θα αφήσει η 2DIN ΟΕΜ πηγή (δηλ. αυτή που έχεις ήδη επάνω)
Βέβαια μπορείς να αγοράσεις και κάποια 2DIN πηγή (όχι όμως αυτές με τις 6.5" οθόνες που διαβάζουν και DVD) και να μην χρειαστείς το πλαίσιο που σου ανέφερα.........

Πόσα χρήματα θέλεις να χαλάσεις???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κώστας Ντάνος said:
Η ford δίνει ένα SONY (που βάζει σε πιο ακριβες εκδόσεις) στα 500ευρώ τα οποία όμως δεν ξέρω αν αξίζουν από θέμα απόδοσης.
To Sony το έβαλα στο mondeo που παράγγειλα με 300€.

Κατά τα άλλα υπάρχουν adaptors για τα χειριστήρια του τιμονιού και μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις το εργοστασιακό RCD και να βάλεις κάποιο aftermarket. Η θέση που θα μείνει δεν είναι 2din νομιζω αλλά 1,5din.

Τώρα όσο αναφορά το κόστος. Ο adaptor κάνει 115€ το κάλυμα της κονσόλς 30€ και 15€ η φίσσα. Αυτά κάνουν 160€. Βάζεις και ένα ραδιοcd της αρεσκείας σου της τάξης των 150€-200€ και με 360€ max έχεις πολύ καλύτερη απόδοση από το RCD6000 Που έχει το Ford.

Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα εδώ http://www.clubford.gr/forum/showthread.php?t=4849

Reaction score
50
Thanx for the info!

Όπως ειπα και πριν με ενδιαφέρει πιο πολύ η ποιότητα από την ποσότητα (απλά το Mp3 ειναι απαραίτητο)
To sony το ανέφερα πιο πολύ γιατί είναι πολύ όμορφο και μπαίνει χωρίς καλύματα και άλλες πατέντες, αλλά σαφώς θα προτιμήσω να δώσω το 500άρικο σε συνολική αναβάθμιση (ηχεία + πηγή).

Αν τώρα υπάρχει σε αυτά τα λεφτά πηγή με μεγάλη οθόνη η οποία αργότερα να μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο σύστημα πλοήγησης καλώς, αλλά γενικά δεν θα δώσω λεφτά για DVD και λοιπά κόλπα.

έχετε να προτείνετε κανά-δυο μηχανάκια ;
έτσι για να αρχίσω το ψάξιμο!

ε αφού έχουμε μοταίους εδώ πάρτε και μια φωτό της κούκλας μου :D

Reaction score
49
Έχω ακούσει ότι η κούκλα σου δεν κάνει σούζες......Αληθεύει??? :wink: :wink:

(για τις πηγές να το ψάξω λίγο.....Ρώτα όμως αν είναι 2 ή 1.5DIN όπως λέει ο Σπύρος......Λες να έχουν κάνει κανένα τέτοιο λάθος στην Ford?? )

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κώστας Ντάνος said:
Όπως ειπα και πριν με ενδιαφέρει πιο πολύ η ποιότητα από την ποσότητα (απλά το Mp3 ειναι απαραίτητο)
To sony το ανέφερα πιο πολύ γιατί είναι πολύ όμορφο και μπαίνει χωρίς καλύματα και άλλες πατέντες, αλλά σαφώς θα προτιμήσω να δώσω το 500άρικο σε συνολική αναβάθμιση (ηχεία + πηγή).
Για αυτό το λόγο το προτίμησα κι εγώ. Συν το ότι είσαι πιο προστατευμένος από κλοπή.
Πάντως καλού κακού πάρε ένα τηλέφωνο στην Ford Motor Hellas γιατί από εκεί μου έδωσαν την τιμή 300€ για το Sony. Και ο τοπικός αντιπρόσωπος που πριν μου έλεγε για 600€ αναγκάστηκε να μου το περάσει με 300€.

Reaction score
50
Σπύρο,
ειχα πάει σήμερα για σερβις και μου ειπαν αυτή την τιμή στα αντ/κα.
Η τοποθέτηση λέει είναι ζήτημα λεπτών, απλά κούμπωμα στις φίσες.
Μάλιστα έχει 600 και με την έκπτωση πάει ~490.
Τεσπα, θα το ψάξω παραπάνω.

Γιάννη, εγώ σούζες ;;;; για ποιον με πέρασες;;;; για κανα αλήτη-μαλιά-μηχανόβιο;;;
μόνο rolling endo :shock: :mrgreen: :mrgreen:
χεχε είναι το άτιμο μεγάλος πειρασμός, η παρανομία αυτοπροσώπως :D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef