Βοήθεια για Room Correction

Reaction score
15.548
με την μονη διαφορα φιλε μου οτι μιλαμε για 5.1 η 7.1 surround formats

με σημα dolby atmos - dtsxX - auro3d δεν μπορει να γινει PCM απο κανενα player και να το διαχειριστη το nanoavr (η οτιδηποτε αλλο)εκτος απο τον ενισχυτη....

οποτε αν θες να πας σε νεα surround formats οπως τα παραπανω μην αγορασεις κατι σαν τον nanoavr και γενικα κανενα εργαλειο ισοσταθμισης που παει πριν τον AV

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.134
Για το dts ma με ενημέρωσε ο zizik. και οκ......σφουγγάρια στα ταβάνια it is....

Αν μπορείς πες μου και πιο μοντέλο minidsp (αν γινεται με ποσταρε ενα λινκ για να μην κανω κανα λαθος) να ψωνίσω και θεώρησε με καλυμμένο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
https://www.minidsp.com/products/ht-series/nanoavr-dl

Αυτό που λέει ο Κεφάλας παραπάνω ισχύει. Αν σκοπεύεις να πας σε Atmos, δεν γίνεται με αυτές τις συσκευές ισοστάθμιση.

Επίσης δεν σου προτάθηκαν ποτέ σφουγγάρια.

Παρακαλώ.

Reaction score
67
https://www.minidsp.com/products/ht-series/nanoavr-dl

Αυτό που λέει ο Κεφάλας παραπάνω ισχύει. Αν σκοπεύεις να πας σε Atmos, δεν γίνεται με αυτές τις συσκευές ισοστάθμιση.

Επίσης δεν σου προτάθηκαν ποτέ σφουγγάρια.

Παρακαλώ.
Σε ατμος αποκλειεται να παω.

Πλακα κανω οταν λεω σφουγγάρια. Ειπε κατι ο ΚωσταςEar οτι μπορω να κανω θαύματα με το ταβάνι...αν είναι κατι διακριτικό το σκέφτομαι γιατί εκει ειναι το μονο μερος που εχω χωρο. Τωρα αυτο μελετάω ονλινε.
[DOUBLEPOST=1517004868][/DOUBLEPOST]τώρα είμαι με 5.1 διάταξη....αντε το πολυ αν παω ποτε σε αλλο σπιτι να παω σε 7.1 για κατι παραπάνω πολυ χλωμό.
προτεραιότητα εχει ο ήχος και οχι το να ακούω π.χ την βροχη να πέφτει απο το ταβάνι....οπότε ένα τέτοιο μηχανηματάκι θα ήταν χρήσιμο.

Reaction score
15.548
δεν ειναι μονο η βροχη....εχει και κεραυνους το atmos :D

περαν της πλακας..... η προσθηκη καναλιων υψους δινουν μια 3D αποψη σαφως καλυτερη απο ενα 5.1 η 7.1 setup κατα την παρακολουθιση ταινιων αλλα και μουσικης ....
....δλδ ειναι σοβαρη ακουστικη αναβαθμιση ....θα ελεγα να το σκεφτεις σοβαρα πριν κανεις καποιες αγορες....

Reaction score
67
δεν ειναι μονο η βροχη....εχει και κεραυνους το atmos :D

περαν της πλακας..... η προσθηκη καναλιων υψους δινουν μια 3D αποψη σαφως καλυτερη απο ενα 5.1 η 7.1 setup κατα την παρακολουθιση ταινιων αλλα και μουσικης ....
....δλδ ειναι σοβαρη ακουστικη αναβαθμιση ....θα ελεγα να το σκεφτεις σοβαρα πριν κανεις καποιες αγορες....
Είδα μίση ωρίτσα από το Wick 2 σε σπιτι γνωστού που είχε ατμος (και ήταν μερακλής το παλικάρι) και δεν εντυπωσιάστηκα. Αλλα να σου πω την αλήθεια με μιση ώρα τι να καταλάβεις....αν είχα κανένα ταβάνι στα 3,5-4μ και με έπαιρνε να βάλω ψευδοροφή θα το έβαζα όμως.....έτσι για να είμαι απ του ντειτ βρε αδερφέ.

Reaction score
403
Πόσες και ποιες μετρήσεις πρεπει να γίνουν για να δούμε ποια ειναι τα συχνοτικά προβλήματα του χώρου;
πχ μετρηση RT60, μια μέτρηση για κάθε ηχείο; στην θέση ακρόασης κτλ..

Χοντρικά πόσο χρόνο απαιτεί, (απο κάποιον με έμπειρια στις μετρήσεις χώρου) να γίνει μέτρηση ενος χώρου με το UMIC και το REW;

Reaction score
1.042
Είδα μίση ωρίτσα από το Wick 2 σε σπιτι γνωστού που είχε ατμος (και ήταν μερακλής το παλικάρι) και δεν εντυπωσιάστηκα. Αλλα να σου πω την αλήθεια με μιση ώρα τι να καταλάβεις....αν είχα κανένα ταβάνι στα 3,5-4μ και με έπαιρνε να βάλω ψευδοροφή θα το έβαζα όμως.....έτσι για να είμαι απ του ντειτ βρε αδερφέ.
Μηπως δεν ειχε κανει σωστο σεταρισμα? Το ατμος το νοιωθεις αμεσως στο χωρο

Reaction score
67
Τι να σου πω, δεν ξερω. Ίσως ειδα την λάθος ταινια. Όπως και να χει ειδα 1-2 σκηνες. Δεν μπορω να πω οτι εβγαλα και το πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας