Βοήθεια για SUB!!

Reaction score
0
Σιγά-σιγά έχω φτάσει στις τελικές μου αποφάσεις για ενισχυτή και ηχεία που θα βάλω στην 147 μου, αλλά για το Sub δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θέλω ένα καλό sub το οποίο θα γεμίσει την καμπινα της 147 και να είναι 12άρι.
Ας τα πάρω όμως με την σειρά.

Σε ενισχυτή έχω πλέον καταλήξει στον ESX V900.4:
http://www.ellicon.gr/prodamplifier.php?id=112

To διαιρούμενο που θα τοποθετήσω είναι είτε το MB Quart RVF 216(RUI ως νέος κωδικός) είτε σε πιο μεγάλη κατηγορία το MB Quart PVF 216(PVI ως νέος κωδικός).

Η μουσική που ακούω είναι Dance,Pop,RnB και κάποια ελαφρολαϊκά.
Οπότε, θέλω ένα δυνατό και ποιοτικό sub. Σε γέφυρα 2 καναλιών ο ESX βγάζει 450watt rms(400 για την ακρίβεια μετρημένα αλλά τέσπα).

Οπότε, κοιτάζω προς 2 κατευθύνσεις:

Α. Peerless XXLS 12'' με "εσωτερικό" κωδικό 830 844:
http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=79

Β. Helix W12(ή P12 πλέον):
http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=673&ccid=12&cpid=66&t=12-

Ποιό από τα 2 θα επιλέγατε εσείς??
Επίσης, τα watt του ESX θα τα κουνήσουν τα sub??

Με νοιάζει πολύ το SQ αλλά θέλω και όταν μου την βαρέσει να ακουστώ και λίγο..:103:

Περιμένω τις γνώμες σας!!

ΥΓ: Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και για διαιρούμενα-ενισχυτή που επιλέχθηκαν, εφόσον σχολιαστεί το sub.:119:

Reaction score
49
Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Προσωπικά θα επέλεγα το Peerless γιατί ως 2πηνικό θα έχεις περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης τώρα και αργότερα!
Και οι δύο επιλογές είναι πολύ καλές πάντως!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Προσωπικά θα επέλεγα το Peerless γιατί ως 2πηνικό θα έχεις περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης τώρα και αργότερα!
Και οι δύο επιλογές είναι πολύ καλές πάντως!
Θεωρείς πως θα ακούγεται καλά δηλαδή, έτσι?
Τώρα, τα 350watt που γράφει η ellicon μου φαίνονται λίγα αν δεν είναι rms,αλλά αργότερα θα το κοιτάξω και στο net.

Σε καμπίνα, θα βάλω μία reflex, καθώς η κλειστή δεν νομίζω πως κάνει για τα δικά μου μουσικά ακούσματα.
Σε τί λίτρα θα πρότινες???
Για το Peerless πάντα!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Ωωωωππππππππππππππππ......
Δεν είναι 2πλοπηνικό.....

Επιστρέφω
Ανάθεμα αν καταλαβαίνω την διαφορά που κάνει το 2πλοπηνικό από το μονοπηνικό..:108:

Θα περιμένω νέα σου!!

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Ανάθεμα αν καταλαβαίνω την διαφορά που κάνει το 2πλοπηνικό από το μονοπηνικό..:108:

Θα περιμένω νέα σου!!

Γιώργο, αν είναι 2πηνικό μπορείς με κατάλληλη σύνδεση των καλωδίων (παράλληλη) μπορείς να κατεβάσεις από 4Ω στα 2Ω και σχεδόν να διπλασιάσεις την ισχύ του ενισχυτή όταν διαβάζει 2Ω.

Τα 2πλοπηνικά ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή και το site της ellicon είναι ελλιπές....
Ζήτα το 830515 της σειράς XLS, μονοπηνικό, 12"

Θα το βάλεις σε κλειστή κούτα, όγκου 20lt!
ΜΗΝ βάλεις «ανοικτή» καμπίνα (bass reflex/ vented).
Τα XLS (και ακόμα περισσότερο τα XXLS) είναι κατασκευασμένα για κλειστές κούτες. Αν τα βάλεις σε ανοικτή, ο κώνος θα κάνει μεγάλη και μη ελεγχόμενη κίνηση με μεγάλη πιθανότητα να γίνει ζημιά.
Χώρια που με κλειστή καμπίνα οι διαστάσεις της κούτας θα είναι μικρότερες και θα γλυτώσεις πολύτιμα λίτρα από τον (ήδη μικρό) χώρο αποσκευών σου!!! :126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Γιώργο, αν είναι 2πηνικό μπορείς με κατάλληλη σύνδεση των καλωδίων (παράλληλη) μπορείς να κατεβάσεις από 4Ω στα 2Ω και σχεδόν να διπλασιάσεις την ισχύ του ενισχυτή όταν διαβάζει 2Ω.

Τα 2πλοπηνικά ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή και το site της ellicon είναι ελλιπές....
Ζήτα το 830515 της σειράς XLS, μονοπηνικό, 12"

Θα το βάλεις σε κλειστή κούτα, όγκου 20lt!
ΜΗΝ βάλεις «ανοικτή» καμπίνα (bass reflex/ vented).
Τα XLS (και ακόμα περισσότερο τα XXLS) είναι κατασκευασμένα για κλειστές κούτες. Αν τα βάλεις σε ανοικτή, ο κώνος θα κάνει μεγάλη και μη ελεγχόμενη κίνηση με μεγάλη πιθανότητα να γίνει ζημιά.
Χώρια που με κλειστή καμπίνα οι διαστάσεις της κούτας θα είναι μικρότερες και θα γλυτώσεις πολύτιμα λίτρα από τον (ήδη μικρό) χώρο αποσκευών σου!!! :126:
Αυτό που μου παρέθεσες, σε τί τιμή κυμαίνεται περίπου, μήπως γνωρίζεις?

Επίσης, η κλειστή κούτα έχει πιο σφικτό και γρήγορο μπάσο. Αυτό το μπάσο τεριάζει με Dance,Pop,Rnb κλπ?

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Αυτό που μου παρέθεσες, σε τί τιμή κυμαίνεται περίπου, μήπως γνωρίζεις?

Επίσης, η κλειστή κούτα έχει πιο σφικτό και γρήγορο μπάσο. Αυτό το μπάσο τεριάζει με Dance,Pop,Rnb κλπ?
Αντίστοιχης τιμής θα είναι Γιώργο!
Απλά έχω την αίσθηση ότι το 830 844 είναι «σπιτιού». Δεν πρόλαβα να το ψάξω, αλλά η αισθητική του εκεί με κατευθύνει....

Κλειστή κούτα...Μη το συζητάς....
Το ότι θα έχεις καλό έλεγχο του χαμηλού σου (όχι πλαδαρό) δεν σημαίνει ότι δεν θα κατεβαίνει χαμηλά ή ότι δεν θα έχεις δύναμη. Μην ανησυχείς!
Το έχω ακούσει σε άλλο αυτοκίνητο αντίστοιχης σχεδίασης, με μέτριο ενισχυτή, και έπαιζε πολύ καλά!

Reaction score
5
Γιώργο το W12 βγάζει τόσο μπάσο που δεν πιστεύεις ότι έχεις απλά ένα 12άρι στο αμάξι σου...

Εγώ το 10άρι χρησιμοποίησα κάποτε σε ένα Seat Leon και δεν πίστευα τι γκάζια μπορούσε να τραβήξει το μεγαφωνάκι! Το 12άρι μάλλον θα τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα φαντάζομαι!

Reaction score
0
Γιώργο το W12 βγάζει τόσο μπάσο που δεν πιστεύεις ότι έχεις απλά ένα 12άρι στο αμάξι σου...

Εγώ το 10άρι χρησιμοποίησα κάποτε σε ένα Seat Leon και δεν πίστευα τι γκάζια μπορούσε να τραβήξει το μεγαφωνάκι! Το 12άρι μάλλον θα τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα φαντάζομαι!
Ομολογουμένως, για το W12 αντίστοιχα σχόλια έχω ακούσει. Ότι δηλαδή είναι πολύ καλό sub..
Εσύ το 10'' το έπαιζες σε κλειστή κούτα?

Και εδώ μου φαίνεται πως θα δυσκολευτώ να κατασταλλάξω στο τι θα βάλω τελικά...:121:

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Ο ESX V900.4 δεν κατεβαινει στα 2 ohm γεφυρωμενος

Reaction score
264

Πολύ σωστό... Δεν κατεβαίνει.
Μόνο στα 4Ohm πάει γεφυρωμένος.
Οσο πιο χαμλκα σε ohm τον κατεβαζεις τοσο πιο πολυ τον ζοριζεις τον ενισχυτη και ας λενε οτι θελουνε οι κατασκευαστες.Εχεις πιασει 4καναλο που παιζει και τα 4 καναλια κατεβασμενα στα 2ohm?Θα αφησεις λιγο κρεας απο το χερι σου επανω του.Βραζει.Και για να κανουμε και σωστες δουλιες παιρνουμε εναν ενισχυτη μεγαλητερο απο τα βατ του ηχειου και εχουμε και το κεφαλι μας ησιχο.Ολα τα αλλα ειναι ''πατεντες'' που φαιρνουνε και ορισμενα αρνητικα αποτελεσματα.Εξαλου για ποση ωρα θα το κοπανας με τερμα γκαζια το σαμπακι ωστε να θελεις και την τελευαια ρανιδα του αιματος απο τον ενισχυτη.Ανθρωπινα ακουσματα ειναι εφικτα και με λιγοτερα ''θεωρητικα βατ''.Μην τρελαινεσαι φιλε μου και μην σε πιανει το αγχος οτι 300-400 βατ rms δεν ειναι αρκετα για ενα 12'' σαμπακι που προοριζεται για φυσιολογικους ακροατες.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Οσο πιο χαμηκα σε ohm τον κατεβαζεις τοσο πιο πολυ τον ζοριζεις τον ενισχυτη και ας λενε οτι θελουνε οι κατασκευαστες.Εχεις πιασει 4καναλο που παιζει και τα 4 καναλια κατεβασμενα στα 2ohm?Θα αφησεις λιγο κρεας απο το χερι σου επανω του.Βραζει.
ΧΑΧΑΧΑ...
Λογικό μου φαίνεται!

Εμένα δεν με χαλάει καθόλου που δεν παίζει γέφυρα στα 2Ohm..
Ούτως η άλλως, είτε το Peerless, είτε το Helix τα οδηγώ μια χαρούλα με τα 400watt του ESX(SX-4120 πλέον) σε γέφυρα, άρα no worries.:116:

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

ΧΑΧΑΧΑ...
Λογικό μου φαίνεται!

Εμένα δεν με χαλάει καθόλου που δεν παίζει γέφυρα στα 2Ohm..
Ούτως η άλλως, είτε το Peerless, είτε το Helix τα οδηγώ μια χαρούλα με τα 400watt του ESX(SX-4120 πλέον) σε γέφυρα, άρα no worries.:116:
Τον esx 4120 τον εχω βαλει σε 2 αυτοκινητα εδω στα κυθηρα.Και τα δυο τα εχουνε πιτσιρικαδες 16-17 ετων, καφροι με 8'' ,κορνες κτλ.Για τα λεφτα που δινεις παιρνεις πολα παραπανω σε δυναμη και ποιοτητα σε σχεση με αλλους ακριβοτερους ενισχυτες

Reaction score
49

Ο ESX V900.4 δεν κατεβαινει στα 2 ohm γεφυρωμενος
Πολύ σωστό... Δεν κατεβαίνει.
Μόνο στα 4Ohm πάει γεφυρωμένος.

Τα sub που κοιτάμε δεν είναι 2πηνικά οπότε δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ο ESX δεν πέφτει στα 2Ω. Και τα δύο είναι 4Ω οπότε συνδέεις τα μπροστινά σετ στα FL & FR και γεφυρώνεις τα δύο πίσω κανάλια για να οδηγήσεις το sub.

Πάντως, όποιο sub και να βάλεις θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.
Το W12 δεν το έχω ακούσει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους που ξέρουν και ακούνε σωστά! :126:

Reaction score
264

έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους που ξέρουν και ακούνε σωστά! :126:
Να σου πω το τηλ ενος ωρηλα,αφου εμμεσως πλην σαφως, ομολογεις δημοσια οτι εχεις προβλημα με την ακοη σου?:137:Κουραγιο φιλε μου και ολα θα πανε καλα.Συντομα θα ξαναγινεις καλα και το ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.Οσο για την αμοιβη του γιατρου μη σε νιαζει καθολου.Ειναι φιλαρακι μου και δεν θα σου παρει φραγκο.:143::143:

Reaction score
49

Να σου πω το τηλ ενος ωρηλα,αφου εμμεσως πλην σαφως, ομολογεις δημοσια οτι εχεις προβλημα με την ακοη σου?:137:Κουραγιο φιλε μου και ολα θα πανε καλα.Συντομα θα ξαναγινεις καλα και το ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.Οσο για την αμοιβη του γιατρου μη σε νιαζει καθολου.Ειναι φιλαρακι μου και δεν θα σου παρει φραγκο.:143:

Ουστ μωρή!!!! :136: :138:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Τα sub που κοιτάμε δεν είναι 2πηνικά οπότε δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ο ESX δεν πέφτει στα 2Ω. Και τα δύο είναι 4Ω οπότε συνδέεις τα μπροστινά σετ στα FL & FR και γεφυρώνεις τα δύο πίσω κανάλια για να οδηγήσεις το sub.

Πάντως, όποιο sub και να βάλεις θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.
Το W12 δεν το έχω ακούσει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους που ξέρουν και ακούνε σωστά! :126:
Άντε να τα βάλω να βρω και εγώ το "φως" μου στον ήχο!!:116:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για SUB!!

Τον esx 4120 τον εχω βαλει σε 2 αυτοκινητα εδω στα κυθηρα.Και τα δυο τα εχουνε πιτσιρικαδες 16-17 ετων, καφροι με 8'' ,κορνες κτλ.Για τα λεφτα που δινεις παιρνεις πολα παραπανω σε δυναμη και ποιοτητα σε σχεση με αλλους ακριβοτερους ενισχυτες
Και εγώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το μηχανάκι αυτό και επειδή εχθές είχα και μια συζήτηση με έναν γνωστό μου, κατέληξα σε αυτόν έναντι του V900.4:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo