Βοήθεια με CD

Reaction score
19
Καλησπέρα σε όλους. Μια βοήθεια ρε παιδιά αν κάποιος μπορεί. Εχω έναν ενισχυτή pioneer 5.2 vsx-529 και ένα bluray bdp-180. Δυστηχώς οι εποχές δεν μου δίνουν το περιθώριο για αναβάθμιση ηχοσυστήματος που θα ήθελα anyway το θέμα μου είναι το εξής : το bluray με τον ενισχυτή είναι συνδεδεμένο με hdmi και με ρύθμιση bitstream. Ακούω λοιπον τόσο καιρό cd,dsf,dff,flac κ.λ.π απο το bluray ικανοποιητικά μπορώ να πώ. Ομως έτσι απο περιέργια έβαλα ενα playstation με οπτική στον ενισχυτή και έβαλα ένα μουσικό cd. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο και λέω γιατί? απο περιέργια μετά έβαλα με RCA το bluray με τον ενισχυτή και είδα οτι έπαιζε επίσης καλύτερα. Εχει ιδέα κάποιος γιατί?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.170
Έπαιζε σε pure direct με HDMI;
Είναι πιθανό το player να έχει καλύτερο DAC απο τον ενισχυτή.

Reaction score
19
Έπαιζε σε pure direct με HDMI;
Είναι πιθανό το player να έχει καλύτερο DAC απο τον ενισχυτή.
Οχι δεν παίζει σε pure direct. Λές να το δοκιμάσω και σε pure direct? Η αλήθεια είναι ότι δέν το σκέφτηκα. Απο το playstation παίζει καλύτερα γιατι χρησιμοποιεί το DAC του ενισχυτή μέσω οπτικής?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.170
Μπορεί να έχει άλλο DAC για την ψηφιακή είσοδο, δεν ξέρω. Αλλά χωρίς pure direct δεν μπορείς να συγκρίνεις.

Reaction score
7.194
αυτο που ειπε ο φιλος Zizik.....ενα bluray player της κατηγοριας 200-250 ευρω,εχει σαφως καλυτερο dac απο εναν πολυκαναλο της κατηγοριας 300-350 ευρω. Αρα για μουσικη να χρησιμοποιεις την αναλογικη εξοδο του player.

Reaction score
19
Ναί το σκέφτηκα αλλα ακουω και DTS μουσική οπότε και την οτπική δεν την γλυτώνω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50