Βοήθεια με VISTA RC1

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους ,,

Το τελευταίο καιρό ασχολούμαι με την εγκατάσταση των VISTA RC1 :x :? στο HTPC μου :lol: στο σαλόνι. Ο λόγος που ασχολούμαι δεν είναι άλλος απο τους DRIVER και το πρόβλημα εστιάζεται στην κάρτα γραφικών που δεν την υποστηρίζει η nvdia ακόμα για VISTA . Τι 4800 AGP8x. ( για όσους μπορούν αν βοηθήσουν :shock:)

Έχω ακόμα ένα πρόβλημα μέσα απο το MEdia Center των VISTA δεν μπορώ να αναπαράγω τα Vob αρχεία που έχω στο σκληρό μου ??? Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει και σε αυτό :shock:?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Reaction score
298
Υπάρχει και η RC2, που εμφανίστηκε ως public download πριν λίγες μέρες και στη συνέχεια χάθηκε. Είμαι βέβαιος ότι κάπου θα την βρεις :wink:

Reaction score
5
Θέλω να ελπίζω ότι καταλαβαίνεις ότι απλά "παίζεις", δεν πρόκειται όλο το hardware να δουλεύει από την αρχή. Μιλάμε για BETA version.
Έχεις δει εδώ;
http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_96.33.html

Πάντως με μια γρήγορη ματιά, δεν υποστηρίζεται η κάρτα σου:
http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_96.33_supported.html

Δεν ξέρω αν τα VISTA πρόκειται να υποστηρίζουν τόσο παλιό hardware, τελικά. Μάλλον όχι...
Εγώ πήρα μια 6200 AGP πάντως για ένα παλιότερο PC που έχω, για να είμαι μέσα. 50κάτι ευρώ από το e-shop. Και αθόρυβη/χωρίς fan. Και έχει και drivers για τα VISTA.

Reaction score
0
Γνωρίζω για τη RC2 αλλα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με Bugs , το πρόβλημα μου είναι Functionality και drivers . Τη λύση για αλλαγή κάρτας γραφικών την έχω σκεφτεί αλλα η κάρτα μου είναι πλήρως ικανοποιητική για τις ανάγκες μου και θα προτιμούσα αν κάποιος μπορεί να κάνει Mod τους υπάρχουν drivers για να την υποστιρίζει .

Το άλλο πρόβλημα και σημαντικότερο για την ώρα έχει να κάνει με την αδυναμία να παίξω Vob απο τα Vista Media Center. Ξέρω οτι υπάρχει μια λύση με την εισαγωγή κάποιας πληροφορίας στο Registry του MEdia Player αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς κάθε βοήθεια welcome?

Ευχαριστώ.

GTX

Reaction score
39
Δε μου λες βρε Μάνο τί τα θες τα Vista? Με την κάρτα σου ακόμα και να τη δούν τα Vista το Aero δε παίζει. Δε λέω οτι το μόνο που αξίζει απο τα Vista είναι το Aero αλλά χωρίς αυτό έχεις XP με 2-3 παραπάνω features χάνεις την αίσθηση των Vista.

Reaction score
5
Mano, και να υποστηρίζεται η κάρτα σου με κάποιο mod, υπάρχει και λόγος που η nVidia δεν την υποστηρίζει στα Vista. Εντάξει είναι και το εμπορικό μέσα, αλλά η κάρτα είναι παλιά και αργή. Και εγώ παρόμοια είχα, και την άλλαξα με μικρό κόστος.
Γιατί κάποιος να βάλει τα Vista αν δεν μπορεί να τρέξει το Aero; Και με τα XP μια χαρά θα είσαι για HTPC, παίζει τα πάντα και δοκιμασμένα για χρόνια.
Γι'αυτό σου είπα περί 'παιχνιδιού'. Δεν βλέπω την χρησιμότητα του να τρέχεις Vista BETA 1, oύτε καν BETA 2, με παλιό hardware, ως HTPC, εκτός αν θέλεις να 'παίζεις' από hobby!! Εσύ πώς το βλέπεις;

Reaction score
0
Το Aero look Παίζει με την κάρτα κανονικά και τα Vista αναγνωρίζουν την κάρτα . To πρόβλημα έρχεται με τα παιχνίδια και όχι τα νέα αλλά τα παλιά που έπαιζα με την κάρτα κανονικά και χωρίς πρόβλημα εξαιτίας των driver της nvidia .

Τώρα τι τα θέλω τα Vista όσο και να σας φαίνεται παράξενο 1. είναι νόμιμα , και κάνουν τα updates τους κανικά 2. έχουν 16:9 design για media Center . 3. Αφού ούτως ή άλλος εκεί θα καταλήξουμε όλοι γιατί να μην τα μάθω από τώρα. 4. μου αρέσουν τα gadgets και το look Mac OS.

Σχετικά με την αγορά κάρτας δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει έστω και μικρό χρηματικό ποσό , καθώς σκέφτομαι μελλοντική συνολική αναβάθμιση για το σύστημα μου με κάρτες που υποστηρίζουν HDMI κτλ άρα δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να δώσω λεφτά τώρα.

Αυτά .

Τώρα σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα των Vob αρχείων ή δεν το αντιμετωπίζει κανείς ή κανείς δεν έχει ασχοληθεί, πάντως περιμένω για κάποιον που μπορεί να ξέρει .

Reaction score
5
ManosAudio said:
Το Aero look Παίζει με την κάρτα κανονικά και τα Vista αναγνωρίζουν την κάρτα .
Mάνο ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτό που λες. Από ότι βλέπω εδώ:
http://www.microsoft.com/technet/windowsvista/evaluate/hardware/vistarpc.mspx

πρέπει να έχεις μια DirectX 9-class GPU με Pixel Shaders 2.0 στο hardware. Η κάρτα που έχεις είναι DirectX 8-class CPU, άρα μάλλον
1. Δεν βλέπεις το aero και νομίζεις ότι το βλέπεις (απλά βλέπεις το υποκατάστατο)
2. Βλέπεις aero αλλά σέρνεται

Για εξήγα τι ακριβώς βλέπεις please, θα ήθελα να καταλάβω, μιας και δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα. :D Μήπως παίζεις με τον default driver των Vista, άρα και πολύ περιορισμένο;

Sorry που επιμένω σε αυτά, αλλά δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια και ιδιαίτερα να δεις video overlay ή underlay ή οτιδήποτε άλλο, αν δεν κοιταχτεί το θέμα υποστήριξης της κάρτας σου από το λειτουργικό.

Reaction score
0
Φιλε AKS1
΄
Μάλλον έχεις δίκιο η περίπτωση μου είναι η 1 όπως την περιγράφεις ακριβώς.

Σχετικά με τους Driver έχω χρησιμοποίηση και τους 2 . δλδ πρώτα τους VISTA drivers όπου μπορώ να δώ κανονικά τα πάντα σε καλλές αναλύσεις αλλα όχι games. Στην δεύτερη περίπτωση έχω χρησιμοποίηση τους XP drivers της nvidia αλλα εκεί έχω crashes. στο σύστημα κάθε φορά που θα μπω στο media center έχω blue screen. αλλά τα παιχνίδια περνάνε στην πρώτη οθόνη και σέρνονται . ( στην αντίστοιχη περίπτωση με του VIsta drivers δεν προχωράνε εξαιτίας πρόβλημα στο Open GL)

Αυτά απο ότι κατάλαβα για να παίξω ότι θέλω χρειάζεται update το HW.

Σχετικά με τα Vob files κανείς?

NLS

Reaction score
1
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου και σε "ενεργό" μηχάνημα

εγώ τα RC2 τα έχω triple boot σε μηχάνημα που δεν με καίει αλλά παρ'όλα αυτά είναι αρκετά δυνατό για να βλέπω τα features (γιατί αν δεν τα βλέπω, προς τι η ταλαιπωρία)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.657
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale