Βοήθεια σε πρωτάρη...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αποφάσισα κι εγώ να βάλω ένα δορυφορικό δέκτη και τα έχω ψιλοχαμένα.

Κάποιοι τοπικοί ήρωες που επισκέφτηκα τελευταία μου τα μασάνε οπότε θα πρήξω εσάς με τις απορίες μου.

Θέλω λοιπόν ένα δορυφορικό σύστημα για να βλέπω Astra - Hotbird και πιθανόν Hellas Sat.
α) Τι κεραία χρειάζομαι?
β) Ποιος δέκτης μπορεί να παίζει MPEG-4 και να μην κοστίζει μία περιουσία?
γ) θα μπορώ -για "επιστημονικούς" πάνατα λόγους- να πατσάρω τον δέκτη για να βλέπω τα πάντα???

αναμένω σε αναμένα κάρβουνα...

Reaction score
1
Αν σου πω οτι τις ίδιες απορίες έχω κι εγώ!!! Περιμένω μαζί σου να μας απαντήσουν!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Λοιπόν απαντάω στις ερωτήσεις σου μία- μία:

1. Για να βλέπεις και τους 3 δορυφόρους χρειάζεσαι ή ένα κινητό πιάτο (αλλά αυτά μόνο μέχρι 1,20 μέτρα γιατί μετά θα έχεις πρόβλημα στην κίνηση) ή 2 πιάτα το 1 γύρω στα 0,80 μέτρα για τον Ελληνικό δορυφόρο και το άλλο 1,20-1,40 μέτρα για τους άλλους 2. Μπορείς βέβαια να κατεβάζεις 1 μόνο καλώδιο στο σπίτι και από το 2 πιάτα.

2. Δεν υπάρχει για την ώρα τέτοιος δέκτης. Ο reelbox υπόσχεται ότι θα το κάνει αλλά φυσικά μόλις λυθούν τα προβλήματα software που έχει.

3. Όλα "γίνονται"! Αν περιμένεις να πάρεις δέκτη με mpeg4 φρόντισε να έχει υποδοχές για ci όπου μπορείς να βάλεις διάφορες "λύσεις" όπως πχ Μatrix για να κάνεις τα "επιστημονικά σου πειράματα"! Αν θέλεις απλό δέκτη το συζητάμε... πάντως και ο reelbox έχει δώσει αρκετές υποσχέσεις στον τομέα αυτό...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Χρήστο thanx για την γρήγορη απάντηση...

Βάλαμε πρόσφατα στο σχολείο μία κεραία για hotbird (1.20 m) και λενα noname δέκτη ο οποίος όμως έχει σειριακή θύρα κι έτσι άρχισαν τα "πειράματα" και τα πειράγματα. το κόστος ήταν πολύ χαμηλό (μόνο 200€) και αυτό με παρακίνησε...

Ο ίδιος τύπος μου έδειξε μία κεραία που πιάνει και τους 3 δορυφόρους, αλλά δεν ήξερε τίποτα για Dreambox, Reelbox κλπ κλπ...

οπότε καλύτερα να περιμένω για τους νέους δέκτες???

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ναι εκτός και αν πάρεις έναν δέκτη των 100 ευρώ που κάνει όσα θες και περιμένεις να πάρεις τον καλό όταν κυκλοφορήσουν οι hd με mpeg4.

Ποιό είναι το πιάτο που πιάνει και τους 3 δορυφόρους; Πόσο μεγάλο είναι;

Reaction score
1
H κάρτα τύπου "matrix" που αναφέρατε τι ακριβώς είναι? Είναι μια νόμιμη κάρτα που ανοίγει ένα μπουκέτο καναλιών τύπου nova? ή είναι μια καθαρά "πειραματική modula" για "επιστημονική" χρήση??(!!!!)
Αυτή η κάρτα επαναπρογραμματίζεται απο το internet αν καποια στιγμη δεν κάνει τα "αυτονόητα"?

Reaction score
0
Η matrix είναι μια module που δουλεύει ως ucas δηλ διαβάζει όλες τις original καρτες! Μπορείς μέσω του cas2usb να την προγραμματίζεις και να περνάς τα νέα κλειδιά για τις πόρτες :wink:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506