Βοήθεια σύνδεσης AMOI 42" ELITE

Reaction score
0
Το κάνω καινούργιο πόστ μήπως το δούν περισσότεροι και μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Ως γνωστόν ??? η εν λόγω τηλεόραση ΔΕΝ διαθέτει Audio out και μέχρι στιγμής προσπαθώ να βρώ έναν τρόπο να πάρω το σήμα των τηλεοπτικών καναλιών για να το οδηγήσω στον AV και δεν τα καταφέρνω...

Προτάθηκε το εξής...
1. dvd component out + rca out --> tv component in + rca in
2. tv coaxial out --> amplifier coaxial in
3. dvd coaxial out --> amplifier coaxial in (2nd)
με την λογική ότι
1. Βλέπεις και ακούς από tv
2. ακούς από ενισχυτή ότι βλέπεις στην tv επιλέγοντας tv
3. ακούς από ενισχυτή ότι παίζει το dvd επιλέγοντας dvd (για μουσικά κυρίως που δε θες ανοικτή tv)

Το δοκίμασα....

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ... :(

σε καμμία περίπτωση δεν παίρνω ήχο στο amplifier coaxial in (ούτε του dvd ούτε των τηλεοπτικών καναλιών)

Όταν μάλιστα για δοκιμή δίνω dvd coaxial out --> amplifier coaxial in στην ΙΔΙΑ ΕΙΣΟΔΟ του AV που πριν είχα δώσει από το tv coaxial out, τότε όλα κανονικά - που σημαίνει ότι το coaxial out της ΑΜΟΙ δεν δίνει σήμα, ή πρέπει να ενεργοποιήσω στο μενού κάτι που δεν έχω βρεί ακόμα, ή και εγώ δεν ξέρω τι...

Ακόμα χειρότερα, σε μια προσπάθεια να πάρω αναλογικό Audio out από τα scart της ΑΜΟΙ ούτε αυτό λειτούργησε.... :(

Με λίγα λόγια, δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να πάρω από την tv τον ήχο των τηλεοπτικών καναλιών (και του dvd αλλά εκεί δεν με νοιάζει γιατί μπορώ να το δώσω απ'ευθείας) για τον AV... :?

Μια διευκρίνηση ... Το dvd μου δεν διαθέτει HDMI έξοδο και θα δώσω σήμα στην τηλεόραση μέσω component - rca ήχου...

Αν κάποιος το έχει βρεί πως γίνεται ή έχει καμμιά ιδέα ας βοηθήσει...PLEASE....

Reaction score
3
Αν και δεν έχω ΑΜΟΙ και μέχρι να σε βοηθήσει κάποιος που να ξέρει ή να την έχει, θα σου πρότεινα να ψάξεις από το μενού της TV (στις ρυθμίσεις ήχου) σε συνδυασμό με το εγχειρίδιο, γιατί δεν νομίζω να έχει πρόβλημα η τηλεόραση.

Reaction score
0
Αμ το έκανα, αλλά δεν έβγαλα άκρη....

Το εγχειρίδιο είναι ελλιπές και κακογραμμένο (ακόμα και στα Αγγλικά), και όσο και να έψαξα στα μενού δεν βρήκα κάτι σχετικό...

Μόνο κάποιος καλός γνώστης ή κάποιος ιδιοκτήτης της 42 ή 37 που έχει προσπαθήσει το ίδιο μπορεί να βοηθήσει.. :?

Reaction score
385
θεωρώ ότι τις ψηφιακές εξόδους τις έχει για την περίπτωση που την συνδέσεις σε πηγή με hdmi μόνο ,ώστε μετά να οδηγηθεί ο ήχος απευθείας από την tv στον εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
Θα το ψάξω το απόγευμα να δω αν λειτουργεί και ο τρόπος που προτείνεται και θα ενημερώσω σχετικά.

Reaction score
0
Απο την ψηφιακή (coaxial) έξοδο της τηλεόρασης δεν κατάφερα τίποτα...

Τουλάχιστον κατάφερα να πάρω το αναλογικό σήμα των καναλιών από το scart οπότε έστω και έτσι έχω τον ήχο τους στον AV...

Σύνδεση
1. DVD coaxial out to AV coaxial in για ψηφιακό πολυκάναλο ηχο από το DVD
2. DVD component out + rca out to TV component in + rca in για τον ήχο + εικόνα του DVD στην τηλεόραση
3. Scart tv out to rca AV in για τον αναλογικό στερεοφωνικό ήχο της τηλεόρασης (καναλιών) στον AV

Μένει να δούμε τι θα κάνω με το X-BOX του γιού μου που γουστάρει να ακούει τον ήχο δυνατά όταν παίζει....και φυσικά μου μένει μόνο ένα Scart ελεύθερο τώρα.... :?

Reaction score
174
Μηπως πρεπει να ορισεις στον ενισχυτη σου ως εισοδο την TV στη συγκεκριμενη coaxial που την συνδειες? Μηπως δηλαδη έχει καποια προρυθμιση για dvdp και δεν βγαζει ηχο απο την τηλεοραση....

Reaction score
0
ilias said:
Μηπως πρεπει να ορισεις στον ενισχυτη σου ως εισοδο την TV στη συγκεκριμενη coaxial που την συνδειες? Μηπως δηλαδη έχει καποια προρυθμιση για dvdp και δεν βγαζει ηχο απο την τηλεοραση....
Λες ??? :shock: Χλωμό το βλέπω...
Θα τσεκάρω το μανουαλ του ενισχυτή αν και δοκίμασα ΚΑΙ στις 2 coaxial εισόδους που διαθέτει ο YAMAHA RXV-650. Και οι 2 έπαιξαν με το dvd και καμμία με το coaxial της τηλεόρασης...

Δεν δοκίμασα με οπτική είσοδο γιατί δεν έχω αντίστοιχο καλώδιο, αλλά αν δεν βγάζει το coaxial γιατί να βγάζει το οπτικό ???

Κανένας άλλος ιδιοκτήτης AMOI δεν έχει εμπειρία επί του θέματος ???

Reaction score
0
Καλημέρα, έχω την 37άρα

το xbox το έχω σε SCART RGB στην AMOI αλλά το RGB καλώδιο του xbox έχει και ψηφιακή έξοδο ήχου με οπτική ίνα, οπότε δίνω την οπτική στον ενισχυτή.

Όσο το είχα ψάξει για έξοδο ήχου από την AMOI στον ενισχυτή, το μόνο που είχα δοκιμάσει είναι να δώσω την οπτική έξοδο ήχου της AMOI στον ενισχυτή, αλλά δεν πήρα ήχο. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι το manual λέει ότι η οπτική της AMOI βγάζει απ'ευθείας τον ήχο που παίρνει από το HDMI in και δεν έχω HDMI πηγή για να δώσω στην AMOI, ή ίσως οφείλεται στο ότι δεν είχα ενεργοποιήσει την 2η οπτική του ενισχυτή.

Αργότερα που έδωσα οπτική από το dreambox στον ενισχυτή και δεν πήρα ήχο, έκατσα και έψαξα τον ενισχυτή και έκανα τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην 2η οπτική του είσοδο. Συγκεκριμένα, ρύθμισα τον ενισχυτή ώστε η 2η οπτική να παίζει όταν διαλέγεις την πηγή TV στον ενισχυτή.

Δεν έκατσα να ασχοληθώ άλλο, καθώς αν θέλω να ακούσω ήχο από ελληνικά κανάλια TV, βάζω το παλιό καλό VCR που έχω για να δω, το οποίο στέλνει ήχο στον ενισχυτή.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απλά η ΑΜΟΙ (όπως όλες οι τηλεοράσεις νομίζω...) δεν μπορούν να μετατρέψουν τον αναλογικό ήχο από ένα τηλεοπτικό κανάλι σε ψηφιακό για να τον βγάλουν μέσω coaxial ή οπτικής...

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Απλά η ΑΜΟΙ (όπως όλες οι τηλεοράσεις νομίζω...) δεν μπορούν να μετατρέψουν τον αναλογικό ήχο από ένα τηλεοπτικό κανάλι σε ψηφιακό για να τον βγάλουν μέσω coaxial ή οπτικής...
Και εγώ αυτό φαντάζομαι ότι συμβαίνει...
Τέσπα, τελικά πήρα αναλογικό ήχο από το scart αλλά δυστυχώς έτσι έμεινα με μόνο ένα ελεύθερο και θα μου λείψει....
Τόοοοσο δύσκολο ήταν ρε γαμώτο να βάλουν 2 rca audio-out και να μας κάνουν πιο εύκολη την ζωή ???

Reaction score
3
Τόοοοσο δύσκολο ήταν ρε γαμώτο να βάλουν 2 rca audio-out και να μας κάνουν πιο εύκολη την ζωή ???
Υπάρχει και η λύση του αντάπτορα από ένα stereo rca out σε 2 (με διακόπτη ή χωρίς). Εκεί που πουλάνε ηλεκτρονικά, θα βρεις.
Τελικά, όσο κι αν εξελίσσεται η τεχνολογία, τα καλώδια και τους αντάπτορες δεν θα τα γλυτώνουμε.

Reaction score
0
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Υπάρχει και η λύση του αντάπτορα από ένα stereo rca out σε 2 (με διακόπτη ή χωρίς). Εκεί που πουλάνε ηλεκτρονικά, θα βρεις.
Τελικά, όσο κι αν εξελίσσεται η τεχνολογία, τα καλώδια και τους αντάπτορες δεν θα τα γλυτώνουμε.
Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος...
Το πρόβλημα δεν είναι πως θα βγάλω ΕΠΙΠΛΕΟΝ rca...
Είναι ότι ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ rca για audio-out και αναγκάζομαι να χαραμίσω ένα (από τα 2 συνολικά) scart μόνο και μόνο για να πάρω τον αναλογικό ήχο των καναλιών για τον AV...

Reaction score
14
βάζεις έναν αντάπτορα αρσενικό/θυλυκό SCART που έχει και RCA

CR-326 2.81
Scart αρσενικό σε Scart θηλυκό & 3 RCA θηλυκά ΤΕΜΑΧΙΟ
&4 pin mini Din θηλυκά, με διακόπτη, ΧΡΥΣΟ
(συσκευασία: 200)

ή αυτό

3 RCA + S-VHSθηλυκά, με διακόπτη
(συσκευασία: 40)

και στους δύο αντάπτορες "κλέβεις" τον ήχο!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef