Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Χαιρετώ την καλή παρέα σας.
Αν θέλετε βοηθήστε με να τα ξεμπλέξω γιατί έχω χαθεί πλέον με το θέμα τηλεόραση.

Απόσταση θέασης περίπου στα 4 μέτρα. Χώρος γενικά σκοτεινός, εννοώ χωρίς παράθυρα, μπαλκονόπορτες και τέτοια παρά μόνο τεχνητός φωτισμός.

Τηλεοπτικό πρόγραμμα, καμία ταινία από DVD, ευχαρίστως να πάμε και σε Blue ray για HD. Επίσης υλικό από HD videocamera.

Παρατηρώ από το λίγο ψάξιμο που έκανα ότι σε μεγάλα μεγέθη πλέον πάμε σε 3D. Το θέμα μάλλον δεν με ενδιαφέρει αν και: αυτό που λένε μερικοί ότι μετατρέπουν το 2d Σε 3d, φαντάζομαι τηλεοπτικό πρόγραμμα, είναι αληθές; Η μιλάνε για βιντεο; Και είναι άραγε όντως ευχάριστο να κάτσεις να δεις μια ταινία που δεν έχει γυριστεί 3δ (ώστε να'χει και κάποια αντίστοιχα σεταρίσματα στις σκηνες του) από μετατροπή 2δ>3δ?
Τέλος πάντων έχω την εντύπωση ότι αυτό το feature δεν με ενδιαφέρει αλλά από ότι φαίνεται θα το φάω γιατί ειδικά τα μεγάλα μεγέθη το κουβαλάνε και επίσης πάει πακέτο με το επόμενο που με ενδιαφέρει: η διασύνδεση στο δίκτυο. Αν το καταλαβαίνω καλά συνδέεται η τηλεόραση με wifi στο router και βγαίνει στο internet όπου κάνω web browsing σαν να καθόμουν στο PC (?). Βλέπω έτσι και ταινιάκια από youtube ή αλλού και κατεβάζω (? αυτό δεν το ξέρω καλά) ταινίες στην τηλεόραση (σε κάποιο usb stick ή εξωτερικό σκληρό?) ή υπάρχει υπηρεσία για Live streaming? Ολα αυτά είναι παρά πολύ ενδιαφέροντα και θα ήθελα πολύ να τα έχω. Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να αγοράσω νέα τηλεόραση και να μην έχει αυτές τις δυνατότητες.

Τώρα με τα LCD/LED/Plasma έχω μπλεχτεί άσχημα, από τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω εδώ μέσα καταλήγω ότι η Plasma θα μου δώσει την καλύτερη εικόνα και ότι ο χώρος μου είναι κατάλληλος (δεν θα έχω αντανακλάσεις), ισχύει;
Επίσης σε plasma θα έχω την καλύτερη τιμή για ίδιο μεγέθος οθόνης(?).

Από τα ερωτηματικά που βάζω καταλαβαίνετε φαντάζομαι τις απορίες μου, οπότε αν μπορεί κάποιος φίλος ας με κατατοπίσει λίγο και ας μου προτείνει κάποιο μοντέλο που θεωρεί ότι είναι το καλύτερο δυνατό για τις παραπάνω συνθήκες και με καλό λόγο value for money. Δεν θέλω να ξεφύγω γενικά από το χιλιάρικο, όσο λιγότερα λεφτά τόσο καλύτερα, όσο μεγαλύτερη οθόνη τόσο καλύτερα (μάλλον), αυτό που θα μετρήσει πιο πολύ δεν είναι το απόλυτο νούμερο αλλά η ειδική σας άποψη ότι για τα τάδε λεφτά το τάδε μοντέλο είναι ότι καλύτερο. Επίσης με ενδιαφέρει πολύ, και αν έχετε άποψη λάβετε το και αυτό υπόψη σας, η αξιοπιστία του after sales service αν κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα με μια philips που έχω όλα πήγαν καλά όταν χρειάστηκα service πριν κάποια χρόνια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Βασίλης

(ήμουν και παλιότερα θαμώνας του φορουμ με άλλο nick, που δεν το θυμάμαι πια, αλλά σύχναζα πιο πολύ στα hi-fi, hi end, στέκια....μετά τις αγορές μου, τότε, μου πέρασε το βίτσιο και χάθηκα...ξέρω όμως ότι εδώ μέσα υπάρχει συσωρευμένη γνώση και εμπειρία και θα μετρήσω πάρα πολύ τις απόψεις σας :107:)
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Εκανα λίγο homework!
Τι γνώμη έχετε για τα παρακάτω μοντέλα; Αντίστοιχα σε άλλες εταιρείες αξίζει να ψάχνω η τα ίδια είναι πάνω κάτω;

PS59D550C1WXXH

PS51D6900DS

PS51D550C1WXXH
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.737
Reaction score
4.430
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Τέλος πάντων έχω την εντύπωση ότι αυτό το feature δεν με ενδιαφέρει αλλά από ότι φαίνεται θα το φάω γιατί ειδικά τα μεγάλα μεγέθη το κουβαλάνε και επίσης πάει πακέτο με το επόμενο που με ενδιαφέρει: η διασύνδεση στο δίκτυο. Αν το καταλαβαίνω καλά συνδέεται η τηλεόραση με wifi στο router και βγαίνει στο internet όπου κάνω web browsing σαν να καθόμουν στο PC (?).
...

Στο internet μπαίνει συνδεόντας την στο router με καλώδιο δικτύου καθώς έχει θύρα ethernet η τηλεόραση.
Η περιήγηση είναι σχεδόν πλήρης,όπως και στον υπολογιστή,καθότι μερικές φορές κάποια βίντεο υπο μoρφή flash pου έχουν οι ιστοσελίδες δεν εμφανίζονται όπως και δεν υποστηρίζει html5 οπότε οι ιστοσελίδες που είναι φτιαγμένες με αυτό το πρότυπο,λίγες μεν αλλά υπάρχουν,πάλι δεν θα ανοίγουν(πιθανόν να διορθωθεί με firmware update).
Ναι το τηλεκοντρόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πληκρολόγιο αλλά είναι εκνευριστικά αργό.

Ορισμένες εφαρμογές έχουν άδεια να παίζουν σε ορισμένες χώρες(πχ Netflix).

Βασικό μειονέκτημα είναι το μέγεθος των γραμμάτων.Είναι απελπιστικά μικρό στην περιήγηση ιστοσελίδων που δεν υπάρχουν εφορμογές εξειδικευμένες,πρακτικά σε 40άρα tv μετά τα 2 μέτρα δεν ξεχωρίζεις γράμματα,ενώ σε καμία εταιρία δεν έχω βρεί τρόπο να αλλάζει.

Γενικά απ ότι έχω δεί καλές οι smart tv αν θέλουμε κανά facebook,youtube ή κανα τσοντοβιντεάκι,αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με την περιήγηση σε υπολογιστή.
Βλέπω έτσι και ταινιάκια από youtube ή αλλού και κατεβάζω (? αυτό δεν το ξέρω καλά) ταινίες στην τηλεόραση (σε κάποιο usb stick ή εξωτερικό σκληρό?) ή υπάρχει υπηρεσία για Live streaming?
Υοutube ναι,κατέβασμα και live streaming όχι καθότι δεν υπάρχει torrent client ενώ δεν υπάρχουν υπηρεσίες που να προσφέρουν live streaming στην Ελλάδα,οπότε δεν λειτουργούν τα ανάλογα widget(πχ Νetflix ή Pandora),εκτός της HOL.Το οποίο όμως δεν ξέρω με ποιόν τρόπο λειτουργεί,δλδ αν είναι live ή αν καταβέζεις την ταινία στον υπολογιστή.Λογικά υποστηρίζει ιστοδελίδες που κάνουν live streaming απο τηλεοπτικά γεγονότα,αναλόγως του τρόπου που γίνεται στο stream του video(δλδ ποιάς μορφής flash έχουν).

Τώρα με τα LCD/LED/Plasma έχω μπλεχτεί άσχημα, από τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω εδώ μέσα καταλήγω ότι η Plasma θα μου δώσει την καλύτερη εικόνα και ότι ο χώρος μου είναι κατάλληλος (δεν θα έχω αντανακλάσεις), ισχύει;
Επίσης σε plasma θα έχω την καλύτερη τιμή για ίδιο μεγέθος οθόνης(?).
Nαι και ναι.

Αναφορικά με τα μοντέλα που έβαλες τώρα.

Η 59D550 φλερτάρει με το 1700άρι.Αν μπορείς να φτάσεις εκεί τότε είναι μονόδρομος δεδομένης της απόστασης που βλέπεις.
Αν δεν τότε πάρε την 51D6900 ή την Panasonic G30.Βέβαια πριν εκταμιεύσεις οφείλω να σου πώ ότι καμιά panasonic δεν έχει πλήρη browser αλλά μόνο συγκεκριμένα widgets για το διαδίκτυο.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Ευχαριστώ φίλε gstriftos.
Κάπου στο ψάξιμο είδα και αυτό http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/tv-accessories/LG-ST600.jsp και οδηγούμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να καίγομαι και τόσο για το θέμα δικτύωσης γιατί από ότι βλέπω πρέπει να ανέβω σειρά και για το ίδιο μέγεθος να φτάσω και κανά χιλιάρικο παραπάνω. Και σε λίγο καιρό με κάποιο τέτοιο πρόσθετο όλες θα γίνονται οθόνες pc!
Οπότε αναπροσαρμόζω το ψάξιμο στο όσο πιο μεγάλη γίνεται, χωρίς 3Δ, χωρίς δικτύωση παρά μόνο να έχει θύρα usb να διαβάσει από stick ή σκληρό, και μάλλον plasma γιατί αφού δεν έχω θέμα με αντανακλάσεις θα έχω μάλλον καλύτερη εικόνα από τις Led και χαμηλότερη τιμή (?).
Εχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα πλέον, ε;
Κατά σειρά προτίμησης πάει samsung (γιατί μάλλον θα παίξει κάποια έκπτωση λόγω γνωστού που δουλευει εκεί), και μετά ή philips (είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα με τις δύο Philips) ή panasonic (λόγω ύπαρξης φωτο και βιντεοκάμερας Panasonic), εν τέλει θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά στον ανταγωνισμό τους αυτές οι εταιρείες(?).
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.826
Reaction score
2.427
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Την τιβι την παιρνουμε για να βλεπουμε - αρα παρε καποια με την καλυτερη εικονα! Και τετοια (σημερα!) ειναι η σειρα της Pan VT30, που εχει και 3Δ, αλλα οχι browser (μονο εφαρμογες μεσω ιντερνετ) κατι παντελως αδιαφορο. Και στα 4μ ΟΧΙ κατω απο 50" (μην πω οχι κατω απο 55"+) - εχω σε 50" στα 3μ και δεν θα ελεγα οχι σε 55"!!! Για ιντερνετ παρε ενα media player (πλην του Dune Max εχω στην τιβι το Boxee box , που εχει browser, μια χαρα ειναι, απλα συμπληρωματικο οταν, πχ ,βλεπεις ταινια και στο κλεισιμο θες να ριξεις μια ματια στα ημεηλ σου και δεν χρειαζεται να ανοιξεις πισι)
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Από τιμές στο skroutz βλεπω ότι οι 50" είναι μέχρι το χιλιάρικο και για το επόμενο μέγεθος (59-60) πάμε 1600. Βέβαια για πολύ καλή 50άρα όπως η vt30 πάμε στα 1600...αξίζει να χάσεις 10 ίντσες για να πάει κανείς στη vt30, ή αλλιώς αξίζει τα 600 ευρά παραπάνω για τις 10 ίντσες ή την καλύτερη εικόνα; Για να μη βάλω στο παιχνίδι και πιο φθηνές 50άρες, ρίξτε μια ματιά εδώ .
Κοντολογίς, έχει κάνει κάποιος αντιπαράθεση τη TX-P50VT30E 50" με τη PS59D550 59"; Στα 4 μέτρα μήπως είναι υπερβολή το 60"; 3Δ δεν θα παίξει για μερικά χρόνια ακόμα λόγω μικρών παιδιών, Internet βολευόμαστε με laptop, κινητό και σε λίγο tablet...η τηλεόραση μας μάρανε;
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.826
Reaction score
2.427
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Την καλυτερη σχεση τιμης/αποδοσης εχει η Pan ST30! Αλλα υπαρχουν τοσες επιλογες (πχ LG 60PZ250 60") που καλο ειναι να πεσεις με τα ...μουτρα στο διαβασμα εντυπωσεων απο χρηστες ή τεστερς (http://www.fullhd.gr
http://www.perfectimage.gr)
ΥΓ μη διστασεις για 60" στα 4μ!
 

Μηνύματα
14.075
Reaction score
11.773
Re: Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Και στα 4μ ΟΧΙ κατω απο 50" (μην πω οχι κατω απο 55"+) - εχω σε 50" στα 3μ και δεν θα ελεγα οχι σε 55"!!!
Σε αυτό συμφωνώ ανεπιφύλακτα. Έχω 46 και σε απόσταση μεγαλύτερη από 2,5 μέτρα δεν την μπορώ, είναι μικρή.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Χάζευα τις προάλλες στο πλαίσιο και τον κωτσόβολο 50αρες και 55 αρες plasma και led.
Οπως ξέρετε όλες στα μαγαζιά παίζουν dvd και πλέον νομίζω blue ray.
Η παρατήρηση μου είναι η εξής. Οταν έβλεπα από τα 1.5-2 μέτρα (πολύ κοντά δηλαδή) παρατηρούσα ότι η εικόνα 'πιξελιάζει' και αφήνει είδωλο κατά την κίνηση. Αλλες το κάνουν περισσότερο και άλλες λιγότερο. Βέβαια όταν απομακρύνομαι στα 3+ μέτρα τότε δεν φαινόταν τίποτα όλα έμοιαζαν smooth και απλά ξεχώριζα κάποιες χρωματικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων μοντέλων.

Οι ερωτήσεις μου είναι δύο, η πρώτη μπορεί να σας φανεί χαζή, αλλά επειδή φοράω γυαλιά θέλω την απάντηση σας.

1. Το παραπάνω φαινόμενο όπως περίπου το περιγράφω το παρατηρείτε και εσείς, είναι κάτι γνωστό; (κακή εικόνα από κοντά)

2. Στην περίπτωση που το σήμα είναι τηλεοπτικό ή απλό dvd εξακολουθεί να υπάρχει το φαινόμενο; (ρωτάω γιατί παρόλο που θα βλέπω από τα 3.5-4 μέτρα κάποιοι λόγω της διάταξης του καθιστικού θα βρεθούν και σε πιο κοντινή απόσταση. Αυτοί τι θα βλέπουν; pixels και σκιές;)

Ευχαριστώ
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.737
Reaction score
4.430
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

1.Ναί.

2.Ναί.

Βέβαια σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις έχουν τεχνικές βελτίωσης για αυτά τα φαινόμενα αλλά δεν αλλάζει δραματκά η εικόνα τους.Το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την περίπτωση τον έχει ο ενσωματωμένος scaler της τηλεόρασης.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Με βλέπω να μένω για πολύ καιρό ακόμα με την 36αρα philips crt μου.
Περιμένω ακόμα τιμές για 51 και 59 plasma samsung και θα πάρω την τελική μου απόφαση.

Στο πλαίσιο είδα και μια 55 ιντσων LG Plasma HD ready περίπου στα 480 ευρώ...τι γνώμη έχετε για αυτό το μοντέλο, νομίζω η τιμή του είναι πολύ καλή. Αν ας πούμε η 59αρα samsung βγει κοντά στο 1000αρικο αξίζει τα διπλά λεφτά της;
(πιστεύω ότι το full HD δεν θα με επηρεάσει για αρχή καθώς blue ray δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να πάω να πάρω γιατί δεν έχουμε χρόνο για να παίρνουμε ταινίες από video club, μόνο μια HD videocamera έχω και μπορώ να βλέπω και σε μικρότερη ανάλυση τα καλλιτεχνικά ιστοριογραφήματα μου!!
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.826
Reaction score
2.427
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

1.Ναί.

2.Ναί.

Βέβαια σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις έχουν τεχνικές βελτίωσης για αυτά τα φαινόμενα αλλά δεν αλλάζει δραματκά η εικόνα τους.Το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την περίπτωση τον έχει ο ενσωματωμένος scaler της τηλεόρασης.
Οσον αφορα εμενα, και στις δυο ερωτησεις η απαντηση ειναι ΟΧΙ! Ουτε κολλωντας (κυριολεκτικα!) τη μυτη στην οθονη δεν διακρινεται πιξελιασμα ή ειδωλο (μιλω για πλασμα). Στις lcd παρατηρειται αυτο το πιξελιασμα (βρασιμο) εμπρος και μετα μιας κινουμενης εικονας (σχεδον παντα κακης ποιοτητας/αναλυσης), αλλα λογω τεχνολογιας ποτε σε πλασμα. Πιθανως τα ηλεκτρονικα της συγκεκριμενης τβ να ειναι πολυ καλυτερα απο αυtων που ειδε ο Vpm (κατι που ολοι τονιζουν εξ αλλου), αλλα και παλι κατι δεν θα φαινοταν;
Εαν φιλε μου Vpm εχεις την crt Plilips σειρας match line, κρατησε την με νυχια και δοντια! Μπορει να μη δειχνει ΗD κλπ αλλα εχει την καλυτερη μεχρι σημερα τηλεοπτικη εικονα (εχω 32¨και ξερω!)
Οχι βεβαια σε τιποτα hd ready σημερα! Οταν πηρα την δικη μου (εξαισια) Φιλιπς lcd 32¨, δεν υπηρχαν full hd ή ηταν πανακριβες (την πηρα...1200€!), και σημερα ειναι...κοκκινη καρτα h αγορα τετοιας τβ!
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.737
Reaction score
4.430
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Λάκη τα ναι μου αφορούν υλικό sd(δλδ τηλοπτικό ή dvd).Ειδικά στο τηλεοπτικό δεν υπάρχει ακόμα τηλεόραση που να χτυπά μια καλή crt.Για αυτό βέβαια δεν φταίνε οι σύγρονες τηλεοράσεις αλλά το χάλια τηλεοπτικό σήμα.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.826
Reaction score
2.427
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Λάκη τα ναι μου αφορούν υλικό sd(δλδ τηλοπτικό ή dvd).Ειδικά στο τηλεοπτικό δεν υπάρχει ακόμα τηλεόραση που να χτυπά μια καλή crt.Για αυτό βέβαια δεν φταίνε οι σύγρονες τηλεοράσεις αλλά το χάλια τηλεοπτικό σήμα.
Συμφωνω βεβαια, γιατι σε hd δορυφορικο τηλεοπτικο σημα, αλλαζουν εντελως τα δεδομενα
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Ναι αλλά στα μαγαζιά δεν παίζουν με HD υλικό; Εγώ εκεί το παρατηρήσα το φαινόμενο αυτό.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.737
Reaction score
4.430
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Ναι αλλά στα μαγαζιά δεν παίζουν με HD υλικό; Εγώ εκεί το παρατηρήσα το φαινόμενο αυτό.
Όχι απαραίτητα.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.826
Reaction score
2.427
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Ναι αλλά στα μαγαζιά δεν παίζουν με HD υλικό; Εγώ εκεί το παρατηρήσα το φαινόμενο αυτό.
Και ναι και οχι (εδω) αλλα αν σκεφθεις οτι το ΙΔΙΟ σημα το μοιραζουν σε καμια 20αρια συσκευες διαφορων κατασκευαστων, αντε να βγαλεις συμπερασμα!
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

Φίλοι την εμπειρία σας παρακαλώ.
Βλέπετε κάποιο φίδι στην παρακάτω προσφορά;
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0385860&catid=060100
Τη θέλω καθαρά για τηλεοπτικό σήμα...για την πεθερά μου.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.150
Reaction score
45.480
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

την πήρα, κομμάτια να γίνει, ένα κομμάτι εκθεσιακό είχε μείνει, αύριο έρχεται. Στα 200 ευρώ το ρίσκο είναι χαμηλό νομίζω.
 

Μηνύματα
2.256
Reaction score
249
Απάντηση: Βοηθήστε το αόμματο...που βλέπει όμως τηλεόραση!

ποια πηρες γιατι ειχε κατι 50 αρες φοβερες για 300-400€ αλλα δυστηχως τελειωσαν
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Μηνύματα
3.036.352
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas
Top