Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

D

Deleted member 8307

Guest
Προσωπικά δεν θα σκεφτόμουν παρά μόνο πλατό ανάρτησης...
:444:

... επίσης θα πρόσθετα κάποιο Avid ή Oracle με SME V. Για phono εκτός από το DIY DACT, το The Groove του Tom Evans ή το PS.30RDT Special Edition της Whest Audio.
Επίσης, εφόσον ήσουν ερωτευμένος με το Linn γιατί δεν το αγοράζεις, μπορείς με τα αντίστοιχα options να κινηθείς στα χρήματα που θέλεις.

Από μάζα τα μόνα που θα κοίταζα θα ήταν τα σκελετομένα:116: SME 10, το Funk Sapphire II με τον βραχίονα του FXR II, καθώς και το Gran Prix Audio Monaco :116:.

Κεφαλές..., είμαι fun τoυ Van Den Hul και της Lyra.

Καλές αγορές :126:.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
:444:

... επίσης θα πρόσθετα κάποιο Avid ή Oracle με SME V. Για phono εκτός από το DIY DACT, το The Groove του Tom Evans ή το PS.30RDT Special Edition της Whest Audio.
Επίσης, εφόσον ήσουν ερωτευμένος με το Linn γιατί δεν το αγοράζεις, μπορείς με τα αντίστοιχα options να κινηθείς στα χρήματα που θέλεις.

Από μάζα τα μόνα που θα κοίταζα θα ήταν τα σκελετομένα:116: SME 10, το Funk Sapphire II με τον βραχίονα του FXR II, καθώς και το Gran Prix Audio Monaco :116:.

Κεφαλές..., είμαι fun τoυ Van Den Hul και της Lyra.

Καλές αγορές :126:.
Συμφωνούμε επικίνδυνα θα έλεγε και για τις κεφαλές της Lyra αλλά και για το AVID.
Από πικάπ μάζας το μοναδικό που θα κοίταζα είναι το DPS.

Στη χαμηλή κατηγορία πιστεύω και εγώ πως το Funky είναι μονόδρομος.

Είμαι υποστηριχτής της ανάρτησης τι να κάνουμε! Οι δυνάμεις που ασκούνται κατά τη κίνηση του δίσκου είναι αδύνατον να αποσβεστούν διαφορετικά.
Όταν δε ακούω τη φράση <<απόσβεση μέσω της μάζας>> σκάω στα γέλια.
Όσο για τα πικάπ που θυμίζουν χύτρες ταχύτητες και τα χρεώνουν ένα σκασμό χρήματα τι να πω...

D

Deleted member 8307

Guest
... Είμαι υποστηριχτής της ανάρτησης τι να κάνουμε! ... Όταν δε ακούω τη φράση <<απόσβεση μέσω της μάζας>> ...
... έχεις δίκαιο Πέτρο αλλά ποιος ακούει γενικότερα σε αυτούς τους χαλιεντ καιρούς ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988
Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Παντως παιδια,για να στησεις ενα καλο αναλογικο συστημα απο οτι καταλαβα πρεπει να "ματωσεις" γερα,αξιζουν κατα την γνωμη σας αυτα τα νουμερα για αναλογικη πηγη?
Γενικά, όχι, αλλά εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα των δίσκων. Ούτε χρειάζεται να "ματώσεις" πολύ, αλλά για να το συνειδητοποιήσεις αυτό, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις πώς δουλεύει ένα πικάπ, κάτι που οδηγεί στην απομυθοποίηση, (οπότε αναφωνείς, τί πάω να ξοδέψω ο μαλ...).

Στο ψητό τώρα, και για να επανέλθω στο γνώριμο ύφος μου (μη ξεχνιόμαστε δηλαδής), όλα, ΟΛΑ τα πλατώ μάζας κατασκευάζονται για δύο λόγους. Πρώτον, ο κατασκευαστής καταλήγει σ' αυτήν την αρχιτεκτονική επειδή είναι ανίκανος να κατανοήσει τα πλεονεκτήματα της ανάρτησης, καθώς επίσης και διότι είναι ανίκανος να σχεδιάσει και να κατασκευάσει πλατώ με ανάρτηση. Δεύτερον, δοθέντος πως ένα πλατώ μάζας είναι κατασκευή εξοργιστικά απλή, για να γυαλίσει στο μάτι των πελατών, πρέπει να είναι και εξοργιστικά ακριβή - σαν να πουλάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ένα πράμα.

Η πρότασή μου, Oracle Delphi MK τόσο, Rega RB301, Clearaudio DaVinci V2, και αυτό το phono. ΔΕΝ γυαλίζει, δεν είναι όλα τα ονόματα μουράτα, και είναι σωστός συνδυασμός. (Η σύνθεση ενός πικάπ δεν είναι υπόθεση τόσο απλή, του στυλ παίρνω αυτό και εκείνο και το άλλο γιατί η σούμα είναι λογαριασμός που μπορώ να πληρώσω, υποθέτω καταλαβαινόμαστε).

Και μιας ο προϋπολογισμός σου είναι αρκετά μεγάλος, εντελώς για πλάκα, βρες και ένα μεταχειρισμένο Systemdeck με RB250 ή RB300, βάλτου επάνω του μια Shelter 501 ή κάτι ανάλογο, και κάνε τις συγκρίσεις σου, (για να δεις πόσα λεφτά πέταξες).

Reaction score
460

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας,θελει ομως κουβεντα γιατι με αφυπνησατε αποτομα!

Reaction score
677

Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή - εκτός από το Oracle που αναφέρθηκε και το θεωρώ εξαιρετικό- είναι scheu das laufwerk με βραχίονα morch ή scheu tacco και κεφαλή emt jupille 5 ή 6 http://www.avmentor.gr/reviews/emt_jsd6_0.htm. ή Lyra Dilos. Αν θέλεις κάτι σε benz ο scheu τις πουλάει με το όνομα του αρκετά φθηνότερα. Επίσης σε phono lechman ή καποιο ελαφρώς μεταχειρισμένο (περίπου στα 2000 ευρώ) aesthetix rhea. Απλά εξαιρετικό !

Reaction score
460

Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή - εκτός από το Oracle που αναφέρθηκε και το θεωρώ εξαιρετικό- είναι scheu das laufwerk με βραχίονα morch ή scheu tacco και κεφαλή emt jupille 5 ή 6 http://www.avmentor.gr/reviews/emt_jsd6_0.htm. ή Lyra Dilos. Αν θέλεις κάτι σε benz ο scheu τις πουλάει με το όνομα του αρκετά φθηνότερα. Επίσης σε phono lechman ή καποιο ελαφρώς μεταχειρισμένο (περίπου στα 2000 ευρώ) aesthetix rhea. Απλά εξαιρετικό !
Σε ευχαριστω πολυ για την προταση

Reaction score
460

Καλημερα,η oracle υφισταται σαν εταιρεια η εχει κλεισει?Ξερει κανεις (εαν υφισταται σαν εταιρεια)ποιος την αντιπροσωπευει στην Ελλαδα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.879

Γενικά, όχι, αλλά εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα των δίσκων. Ούτε χρειάζεται να "ματώσεις" πολύ, αλλά για να το συνειδητοποιήσεις αυτό, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις πώς δουλεύει ένα πικάπ, κάτι που οδηγεί στην απομυθοποίηση, (οπότε αναφωνείς, τί πάω να ξοδέψω ο μαλ...).

Στο ψητό τώρα, και για να επανέλθω στο γνώριμο ύφος μου (μη ξεχνιόμαστε δηλαδής), όλα, ΟΛΑ τα πλατώ μάζας κατασκευάζονται για δύο λόγους. Πρώτον, ο κατασκευαστής καταλήγει σ' αυτήν την αρχιτεκτονική επειδή είναι ανίκανος να κατανοήσει τα πλεονεκτήματα της ανάρτησης, καθώς επίσης και διότι είναι ανίκανος να σχεδιάσει και να κατασκευάσει πλατώ με ανάρτηση. Δεύτερον, δοθέντος πως ένα πλατώ μάζας είναι κατασκευή εξοργιστικά απλή, για να γυαλίσει στο μάτι των πελατών, πρέπει να είναι και εξοργιστικά ακριβή - σαν να πουλάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ένα πράμα.

Η πρότασή μου, Oracle Delphi MK τόσο, Rega RB301, Clearaudio DaVinci V2, και αυτό το phono. ΔΕΝ γυαλίζει, δεν είναι όλα τα ονόματα μουράτα, και είναι σωστός συνδυασμός. (Η σύνθεση ενός πικάπ δεν είναι υπόθεση τόσο απλή, του στυλ παίρνω αυτό και εκείνο και το άλλο γιατί η σούμα είναι λογαριασμός που μπορώ να πληρώσω, υποθέτω καταλαβαινόμαστε).

Και μιας ο προϋπολογισμός σου είναι αρκετά μεγάλος, εντελώς για πλάκα, βρες και ένα μεταχειρισμένο Systemdeck με RB250 ή RB300, βάλτου επάνω του μια Shelter 501 ή κάτι ανάλογο, και κάνε τις συγκρίσεις σου, (για να δεις πόσα λεφτά πέταξες).
χωρίς να θέλω να 'στην πω', αλλά προτείνω ακριβώς το ανάποδο:

αφού ρε φιλαράκι είσαι έτοιμος να τα σκάσεις χοντρά, χτύπα πρώτα (έτσι για να περνάει η ώρα μέχρι να επιλέξεις ένα ακριβό) ένα μεταχειρισμένο systemdeck με RB300 να δεις αν θα ακούσεις διαφορά από το mkii, και το ξανασυζητάμε...:126:

στο ενδιάμεσο, μέχρι να σου έρθει το systemdeck δηλαδή, χτύπα (έτσι κι αλλιώς δηλαδή) αυτό, διότι είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, σα το dact δηλαδή, και πουλιέται και σε νορμαλ τιμή (1400 ευρώ).

το systemdeck ήταν το τελευταίο πικαπ μου, και αν ξαναέπαιρνα, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα...:144:

Reaction score
460

αφού ρε φιλαράκι είσαι έτοιμος να τα σκάσεις χοντρά, χτύπα πρώτα (έτσι για να περνάει η ώρα μέχρι να επιλέξεις ένα ακριβό) ένα μεταχειρισμένο systemdeck με RB300 να δεις αν θα ακούσεις διαφορά από το mkii, και το ξανασυζητάμε...:126:

στο ενδιάμεσο, μέχρι να σου έρθει το systemdeck δηλαδή, χτύπα (έτσι κι αλλιώς δηλαδή) αυτό, διότι είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, σα το dact δηλαδή, και πουλιέται και σε νορμαλ τιμή (1400 ευρώ).

το systemdeck ήταν το τελευταίο πικαπ μου, και αν ξαναέπαιρνα, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα...:144:
Κωστη καλημερα,ΗΜΟΥΝ διαθετημενος να τα σκασω αλλα οχι μ@λ@κοδως,και για αυτο την ψαχνω παρα μα παρα πολυ.Ρωταω για το oracle να δω εαν υφισταται σαν αντιπροσωπεια γιατι εχω βρει αρκετα μεταχειρω σε καλη τιμη!Εαν ηταν να τα εχω σκασει ηλιθειοδως δεν θα ρωταγα ακομη για γενικες πληροφοριες,ουτε θα κουραζα τα φιλαρακια που ασχολουνται μαζι μου.Ετσι και αλλιως δεν ψαχνω για κατι φανταχτερο και γυαλιστερο,ισα ισα μουσικη θελω να παιζει το ρημαδι.
Τωρα το systemdeck που μου λετε (και εσυ και ο Κ.Κ) ειναι παλια μαρκα και εχει αρκετα μοντελα,εχετε καποιο συγκεκριμενο μοντελο να μου προτεινετε για να εχω καποιον μπουσουλα?
Επιπλεον με την βοηθεια καποιων,και εσενα με τον Κ.Κ μαζι,αναθεωρησα κατα πολυ προς τα κατω την ακριβη αγορα για πλατω και συναφη,οποτε ειμαι στο ψαξιμο.
Εαν υπαρχει καποιο προτεινομενο μοντελο της systemdeck πεστο μου Κωστη για να αρχισω το ψαξιμο.
Απο οτι καταλαβες δεν ειμαι του τυφλοχωσε αλλα του ψαξεχωσε.

Reaction score
460

Στο σπιτι του Γ.Μαρκου ακουσαμε καποια phono αλλα οταν ο Τακης εβαλε το δικο του (λαμπατο ιδοκατασκευης) απλα και μονο τοτε ακουσαμε μυσικη!!!Ειχε φερει ο Γιωργος (geovaz)το RCM αλλα δεν προλαβα να το ακουσω,οποτε θα γινει ακροαση σπιτι μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.879

επίσης αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, όπως και αυτό που μου αρέσει και τ'όνομά του..

αν σου φανούν πολλά τα του ear, δες κι αυτό, δεν ειν' καθόλου κακό...:126:

τέλος, ένα κλασσικό όνομα, που δε χρειάζεται περαιτέρω σχόλια, όπως κι ο RB1000 που είναι στο "πακέτο".:126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Δεν διαφωνώ, αλλά με αυτήν τη μέθοδο θα πλανάται διαρκώς το ερώτημα, πόσο καλύτερα θα παίζει εκείνο ή το άλλο, που έχει 15 χιλιάρικα. Ενώ αν τα έχει και τα δύο, μπορεί να συγκρίνει άμεσα, αλλά βέβαια κατόπιν εορτής, αφού θα έχει αγοράσει και το ακριβό.

Reaction score
684

και εγω αυτο θα αγοραζα ....

(scheu das laufwerk + scheu tacco + οσο καλυτερη κεφαλη της Dynavector μπορεις)

Reaction score
141
απο δική μου πείρα το μόνο ανάρτησης που με κάλυψε κοστίζει αρκετά παραπάνω απο το ποσό που διαθέτει ο φίλος,αλλά πάλι δεν με κάλυψε όσο το μάζας του horning!!!
(όταν λέμε μάζα ενοούμε μάζα έτσι;)

Reaction score
141
κάτω απο τα 10000 καλά είναι τα dps και τα raven.Δεν συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν περι πρόχειρης κατασκευης μάζας και αδυναμίας κατασκευής ανάρτησης.Μάζας είναι σαφώς καλύτερο κατά την γνώμη μου πάντα!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef