Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Reaction score
460
Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

καλά, δώσε εσύ πρώτα τα 150 ευρώ, κι άσε τα χιλιάρικα για αργότερα, για να η το μετανιώσεις δηλαδή...
Κωστα καλημερα και καλη εβδομαδα,δεν εχω παρει καμια αποφαση ακομη οσο αφορα την αγορα μου.Απλα μαζευω γνωμες,αποψεις και ακουω.Σου εχω στειλει πμ.

Reaction score
460

Πικαπ θα παρεις η θα γεννησουμε ?

Μια παλια παροιμια λεει :
Οποιος βαριεται να ζυμωσει,5 μηνες κοσκινιζει:107:
:142:Πιο ευκολα και πιο οικονομικα γεννας σημερα παρα να αγορασεις πικαπ:142:

Reaction score
460

καλή ιδέα! κάψτα! :137::138:

ΥΓ ξέρει αυτός τι του λέω.:126: άλλωστε, όταν είναι να "πεταξει" ένα μάτσο χλιάρικα, δεν είναι κακό να δοκιμάσει 2-3 πραγματάκια, ακόμα και στο υπάρχον πλατό, μήπως και ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα. στο κάτω κάτω της γραφής, τα 2 150-ά-ευρα θα τα πάρει σχεδόν όλα πίσω με μια αγγελία, ενώ το μάτσο τα χιλιάρικα, στην αγγελία γίνονται με τη μία 50%...
Δεν εχει αδικο ο Κωστας σε αυτο που λεει,εχει αποψη μεθοδευμενη.Κωστα εχεις πμ.

Reaction score
29.534

Αντώνη κοίτα αυτό που σου είπα.
Με ενα καλό phono stage , θα πάρεις ενδεχομένως μεγαλύτερη διαφορά ,απο οτι με ενα άλλο πικ απ.

Reaction score
460

Γιαννη η πρωτη κινηση ειναι να παρθει καποιο phonο

Reaction score
29.534

Χρόνια σου πολλά φίλε πολύχρονος να χαίρεσαι την γιορτή σου.

Reaction score
2.248

Αντώνιε πολύχρονος και πάλι.

Να πω και εγώ τα περί αναλογικών στον αέρα (τα έχουμε πει face to face αρκετές φορές)
Τα πράγματα στα αναλογικά είναι εύκολα. Τουλάχιστον πιο εύκολα από ότι παρουσιάζονται εδώ. Είναι μία "στάσιμη" τεχνολογία που ότι είχαν να πουν το έχουν πει εδώ και τρεις δεκαετίες κατασκευαστές που ασχολήθηκαν με την έρευνα και είχαν την τεχνογνωσία να υλοποιήσουν κατασκευές βάση αυτής. Οτιδήποτε παρουσιάζεται σαν νέο και καινοτόμο σήμερα απλός είναι ένα αναμάσημα της τεχνογνωσίας (λανθάνων αρκετές φορές) που σκοπό έχει να πουλήσει.

Σε κάποιο άλλο νήμα περί αναλογικών κάποιος συνφορουμίστας είπε το εξής:
Ειδικά αυτή την εποχή, παρατηρώ ένα περίεργο φαινόμενο: πολλοί κατασκευαστές πάσης φύσεως αναλογικών συστημάτων, λειτουργούν σαν να απευθύνονται σε πρωτόγονους που μόλις έχουν ανοίξει τα μάτια τους σε έναν, αναλογικό, πλανήτη, σε μία (μετά)αναλογική εποχή, όπου η γνώση της περιόδου της ακμής έχει χαθεί!
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1245698&postcount=103

Να συμπληρώσω περί Mcintosh ότι μερικές δεκαετίες μετά την έλευση της ψηφιακής εποχής "ανακάλυψαν" το πικαπ και την αστεία ελλειπτική ακίδα με αλουμινένιο στέλεχος !!! Δεν έχω κάτι με την Mcintosh αλλά για μένα είναι προκλητικοί. Οπως προκλητικοί είναι ΟΛΟΙ αυτοί που πουλάνε τούρτες πλατώ με δανεικούς βραχίονες, δανεικά μοτέρ (λάθος πολλές φορές) και δανεικές κεφαλές σε προκλητικές τιμές.

Ο κος Κόγιας και ο Κώστας EAR έχουν δίκιο. Είναι και προκλητικό και αστείο κατασκευαστές να ξανά-ανακαλύπτουν το βινύλιο και την λειτουργία του.

Στα δια ταύτα
Πλατώ συνδιασμού ανάρτησης/μάζας
Βραχίονας με τεχνογνωσία (SME πχ)
Κεφαλή κινητού πηνίου με microline ακίδα
Phono stage παραμετροποιήσιμο (εάν δεν θές να παντρευτείς κεφαλές)

Για να κλείσω εμφατικά θα σου πω ότι όση τεχνογνωσία έχει η SME στο ρουλεμάν του βραχίονα της και η Linn για το ελατήριο της ανάρτησής της έχουν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές πικαπ τούρτας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.869

χρόνια πολλά, και (αυτό κάντο άμεσα) ξεκίνα από το παρακάτω:

Phono stage παραμετροποιήσιμο (εάν δεν θές να παντρευτείς κεφαλές)
και είναι σίγουρο πως δε θες να παντρευτείς μια κεφαλή, ακόμα κι αν το νομίζεις. :126:

εδώ μια γυναίκα παντρεύεσαι και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, κεφαλή θα πας να παντρευτείς? :138::137:

είναι πολύ πολύ πιθανό να μη χρειαστεί να πάρεις άλλο πικάπ...

Reaction score
460

Γιωργο και Κωστα σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας,εχετε δικιο σε αυτα που λετε και για αυτο την ψαχνω τοσο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Χρονια πολλα Αντουαν.

Καλα μυαλα και καλες αγορες.
Οτι και να αγορασεις θα σε τρωει η απορια αν υπαρχει και καλυτερο.Μην αμφιβαλλεις .Υπαρχει.Αλλα δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα.Γιατι παντα υπαρχει και ...καλυτεροτερο

Reaction score
460

Χρονια πολλα Αντουαν.

Καλα μυαλα και καλες αγορες.
Οτι και να αγορασεις θα σε τρωει η απορια αν υπαρχει και καλυτερο.Μην αμφιβαλλεις .Υπαρχει.Αλλα δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα.Γιατι παντα υπαρχει και ...καλυτεροτερο
Σε ευχαριστω Μανο μου.

Reaction score
460

χρόνια πολλά, και (αυτό κάντο άμεσα) ξεκίνα από το παρακάτω:

και είναι σίγουρο πως δε θες να παντρευτείς μια κεφαλή, ακόμα κι αν το νομίζεις. :126:

εδώ μια γυναίκα παντρεύεσαι και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, κεφαλή θα πας να παντρευτείς? :138::137:

είναι πολύ πολύ πιθανό να μη χρειαστεί να πάρεις άλλο πικάπ...
Κωστα και το clear audio ειναι παραμετροποιεισιμο σωστον?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.869

Κωστα και το clear audio ειναι παραμετροποιεισιμο σωστον?
δες το άλλο καλύτερα, αυτό που είπε ο κόγιας.

Reaction score
1.685

δες το άλλο καλύτερα, αυτό που είπε ο κόγιας.
Καποιος ιδιαιτερος λογος?
Διοτι η ηχητικη υπεροχη των κορυφαιων clear ειναι δεδομενη..

Reaction score
89
Xρόνια πολλά Αντώνη και από εμένα.
Καθώς με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα του phono stage (ψάχνω και εγώ για ένα που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες κεφαλές), για ρίξτε και άλλες ιδέες...

Reaction score
460

Πιστευω οτι για να υπαρχει μια σαφη ενδειξη το ποιο απο τα δυο phono ειναι ανωτερο(clear audio - rcm) θα πρεπει να υπαρξει μια ακουστικη αντιπαραθεση και των δυο.Κατι κανονιζετε παντως,με την ελευση αυτου του μηνα η κοντρα θα γινει.

Reaction score
1.685

Πχοιος ήρθε;
Clearaudio Balance +

Amplification: 44 dB - 63 dB (Betrieb / Mode)
Input load: 47 kOhm / 220pF MM 100/510/1000 Ohm / 220pF MC
RIAA: 75μs / 318μs / 3180μs
RIAA accuracy: ± 0,1 dB
THD: 0,001% (IEC A)
S/N: - 84db MC-Betrieb / mode
- 89db MM-Betrieb / mode
Max. output voltage: 10,5 V (1 kHz)
Rumpelfilter: 20 Hz; Steilheit -3 dB / Oct.

RCM

Περιγραφή: Προενισχυτής phono για κεφαλές MM, MC και MC υψηλής εξόδου
Ευαισθησία: Ρυθμιζόμενη σε 7 βήματα (0.3mV-5mV/2Vrms/1kHz, κέρδος 52-76dB)
Αντίσταση εισόδου: Ρυθμιζόμενη σε 6 βήματα (20Ω-47κΩ)
Χωρητικότητα εισόδου: 150pF
Ακρίβεια RIAA: +/-0.3dΒ, 20Hz-20kHz
Παραμόρφωση: 0.01%, 1kHz
Λόγος S/N: 85dB (για κέρδος 52dB)
Στάθμη εξόδου: 2Vrms (μέγιστη 8Vrms)

Τιμες.....ιδιες...

Αιτιολογησε μου το Κωστα, αληθινα θα το ηθελα...

Reaction score
1.685

Κι αν βαλουμε ακομα ενα χιλιαρικο πανω, παμε σε κατι τετοιο...

Κι ομως ειναι phono...

Reaction score
1.815
Αντώνη χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!!
Να χαίρεσαι πρώτα απ' όλα την οικογένειά σου και ότι αγαπάς!
Όλα τα υπόλοιπα να τα χαίρεσαι κι αυτά, γιατί η ουσία είναι να ευχαριστιέσαι τα πάντα που κάνεις και να αγαπάς όλα αυτά που σου δίνουν χαρά και ...ηδονή!
"Αηδονιζόμενος" λοιπόν όπως κι εμείς οι λοιποί, θα ήθελα κι εγώ να συμφωνήσω με το Μάνο:
"Οτι και να αγοράσεις θα σε τρώει η απορία αν υπάρχει και καλύτερο.Μην αμφιβάλλεις .Υπάρχει. Αλλά δεν αξίζει τα παραπάνω χράματα.Γιατί πάντα υπάρχει και ...καλυτερότερο"
Όσο για το σπορ "γυναίκα" ρώτα όποιον θες που είναι γυναικοκατακτητής και θα σου πει τα ίδια:
"Πάντα υπάρχει η καλύτερη γυναίκα και η ομορφότερη απο αυτή που έχεις, αλλά και να τη βρεις πάλι θα τη βαρεθείς!!!"
Ουσιαστικά δηλαδή το Hi-Fi έχει καταντήσει σα να διαλέγεις "γυναίκα" !! Αν είσαι από τους "fun" τις αλλάζεις σαν πουκάμισα, αλλά τις γουστάρεις όλες μια μια, για τις χάρες τους. Αν είσαι ωτακουστής, αλλάζεις τα μηχανάκια για πλάκα, γιατί θες να ανακαλύψεις τα πλεονεκτήματα ανάμεσά τους.
Ο στόχος όμως είναι κοινός! Το κάνεις γιατί το γουστάρεις! Και στην τελική, αυτό αξίζει! Να πραγματοποιείς αυτό που εσύ επιθυμείς! Σου το εύχομαι αυτό με όλη μου την καρδιά!
Χρόνια σου πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!:605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef