Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982
Απάντηση: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Κι αν βαλουμε ακομα ενα χιλιαρικο πανω, παμε σε κατι τετοιο...

Κι ομως ειναι phono...

Κοίταξε, υπάρχει μια λεπτή και δυσδιάκριτη γραμμή μεταξύ της ορθής και της over engineered υλοποίησης, και, ειδικά στον τομέα των αναλογικών, αυτό το over engineering έχει αναχθεί σε ένα αναίσχυντο κυνήγι εντυπωσιασμού. Θέλω να πω δηλαδή, πως ένα phono δεν χρειάζεται να μοιάζει με τανκ για να παίζει εντελώς σωστά, να είναι κορυφαίο. Θυμήσου κι εκείνο το ανεκδιήγητο phono της Ypsilon (που ζητάει περισσότερα από όσο κάνει ένα Mazda 6). Υποθέτω καταλαβαινόμαστε...

Βέβαια, το λεγόμενο hi end είναι κατ' ουσίαν αυτό μόνον, εντυπωσιασμός. Υπ' αυτό το πρίσμα συμφωνώ, αλλά έτσι, αυτό το Clearaudio είναι της πλάκας. Ούτε τρία διαμάντια δεν έχει στην πρόσοψη, ούτε λίγο δερματάκι στο σασί, ούτε ένα αυτόγραφο της Μαρίας Αντουανέττας...

Reaction score
1.685

Οπως το θετεις ασφαλως και συμφωνω Κωστα, αλλα οταν μια συσκευη "over engineered" οπως την ονομαζεις ειναι και οικονομικα βατη η ισοτιμη μιας αντιθετου καταγωγης τοτε γινεται δελεαστικοτερη και αρκετα δυσκολο το παιγνιδι....

Η σχεση κοστος Χ αποδοση / σχεδιαση / εμφανιση / εντυπωσιασμος ειναι πολυ δυσκολη να λυθει αλλα οχι αδυνατη με τα συγχρονα μεσα...

Reaction score
29.535

Aλλο σου λέει κωστή ο κόγιας , και τον κατανοώ , δεν χρειάζεται το phono stage , να εχει υλικά προ και τελικού.Ούτε εχει τις ίδιες απαιτήσεις σε ρεύμα.
Μην το παραξηλώνουμε.
Το ανω εικονιζόμενο μηχάνημα ποιο πολύ σε ολοκληρωμένο ενισχυτή μοιάζει παρά σε phono stage. Δλδ αν δεν εχει τοροειδή και πυκνωτικό φίλτρο , 150,000μf δεν θα παίξει?
Μην τρελαθούμε .

Reaction score
29.535

Είναι σαν να θες να σκοτώσεις μια μύγα με μπαζούκας που λένε και οι αγγλόφωνοι.

Reaction score
1.685

Μα και γω συμφωνω Γιαννη.
Αν καταλαβες ομως, ειπα το εξης...εαν αυτο το phono κοστιζει οσο ενα που εχει 5 υλικα και που και εκεινο παιζει καλα, ποιο θα διαλεξει ο ενδιαφερομενος της τιμης αυτης?

Παραδειγμα, το Krell εχει 1000 ευρω παραπανω και μπροστα του ειναι μια "τριχα".

Αυτο λεμε, συγκρινουμε συγκεκριμενη κατηγορια τιμης με υλοποιηση... οπως ΠΧ clearaudio με RCM επι του πραγματικου..

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Βοηθεια επιλογης πλατω,κεφαλης,phono.

Αντώνη χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!!
Να χαίρεσαι πρώτα απ' όλα την οικογένειά σου και ότι αγαπάς!
Όλα τα υπόλοιπα να τα χαίρεσαι κι αυτά, γιατί η ουσία είναι να ευχαριστιέσαι τα πάντα που κάνεις και να αγαπάς όλα αυτά που σου δίνουν χαρά και ...ηδονή!
"Αηδονιζόμενος" λοιπόν όπως κι εμείς οι λοιποί, θα ήθελα κι εγώ να συμφωνήσω με το Μάνο:
"Οτι και να αγοράσεις θα σε τρώει η απορία αν υπάρχει και καλύτερο.Μην αμφιβάλλεις .Υπάρχει. Αλλά δεν αξίζει τα παραπάνω χράματα.Γιατί πάντα υπάρχει και ...καλυτερότερο"
Όσο για το σπορ "γυναίκα" ρώτα όποιον θες που είναι γυναικοκατακτητής και θα σου πει τα ίδια:
"Πάντα υπάρχει η καλύτερη γυναίκα και η ομορφότερη απο αυτή που έχεις, αλλά και να τη βρεις πάλι θα τη βαρεθείς!!!"
Ουσιαστικά δηλαδή το Hi-Fi έχει καταντήσει σα να διαλέγεις "γυναίκα" !! Αν είσαι από τους "fun" τις αλλάζεις σαν πουκάμισα, αλλά τις γουστάρεις όλες μια μια, για τις χάρες τους. Αν είσαι ωτακουστής, αλλάζεις τα μηχανάκια για πλάκα, γιατί θες να ανακαλύψεις τα πλεονεκτήματα ανάμεσά τους.
Ο στόχος όμως είναι κοινός! Το κάνεις γιατί το γουστάρεις! Και στην τελική, αυτό αξίζει! Να πραγματοποιείς αυτό που εσύ επιθυμείς! Σου το εύχομαι αυτό με όλη μου την καρδιά!
Χρόνια σου πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!:605:
Σταματη σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες σου!

Reaction score
460

Μα και γω συμφωνω Γιαννη.
Αν καταλαβες ομως, ειπα το εξης...εαν αυτο το phono κοστιζει οσο ενα που εχει 5 υλικα και που και εκεινο παιζει καλα, ποιο θα διαλεξει ο ενδιαφερομενος της τιμης αυτης?

Παραδειγμα, το Krell εχει 1000 ευρω παραπανω και μπροστα του ειναι μια "τριχα".

Αυτο λεμε, συγκρινουμε συγκεκριμενη κατηγορια τιμης με υλοποιηση... οπως ΠΧ clearaudio με RCM επι του πραγματικου..
Το rcm ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης με το clear audio balance ποιο θα παιξει καλυτερα,ξερει κανεις.Ο Κ.Π το τοποθετει πολυ σωστα,οσο αφορα την ποιοτητα υλικων και κατασκευης,οταν αυτα τα δυο παιζουν το ιδιο,ποιο επιλεγεις?Το clear made germany( του οποιου η ποιοτητα υλικων- κατασκευης και ηχητικα ειναι υπερανω κριτικης)η το rcm made pol (του οποιου η ποιοτητα υλικων ειναι καλη οπως και η κατασκευη του και η ηχητικη του ποιοτητα δεδομενη).Ποιο επιλεγουμε λοιπον?
Και για να ειμα πιο συγκεκριμενος η τιμη του clear ειναι 1500ε μετα την εκπτωση και του rcm ειναι 1400ε τελικη.

Reaction score
342

εαν θελεις βαλε στη λιστα και το asr mini basis με ρυθμιζομενη αντισταση,κερδος και μεγαλη τροφοδοσια..

χρονια πολλα!!!

Reaction score
2.248

Καλημέρα παιδιά :605:
Εαν θα είμαι εδώ Σ/Κ μπορούμε να κανονίσουμε κάτι στον φίλο μας τον Αντώνη. Μόνο πλατώ κανονίστε (ΟΚ Κώστα;)

σσ: Κώστα μία επισήμανση. Το RCM δίνει το SNR βάση nominal output 2V και όχι στα 325mV ως είθιστε. Εχει διαφορά νομίζω

Reaction score
2.248

Το rcm ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης με το clear audio balance ποιο θα παιξει καλυτερα,ξερει κανεις.Ο Κ.Π το τοποθετει πολυ σωστα,οσο αφορα την ποιοτητα υλικων και κατασκευης,οταν αυτα τα δυο παιζουν το ιδιο,ποιο επιλεγεις?Το clear made germany( του οποιου η ποιοτητα υλικων- κατασκευης και ηχητικα ειναι υπερανω κριτικης)η το rcm made pol (του οποιου η ποιοτητα υλικων ειναι καλη οπως και η κατασκευη του και η ηχητικη του ποιοτητα δεδομενη).Ποιο επιλεγουμε λοιπον?
Και για να ειμα πιο συγκεκριμενος η τιμη του clear ειναι 1500ε μετα την εκπτωση και του rcm ειναι 1400ε τελικη.
Αντώνιε εξαρτάτε. Εαν θες στο ρακ να υπάρχει επώνυμο stage και να έχει αξία μεταπώλησης παίρνεις clearaudio.
Εαν δεν σε ενδιαφέρει, ακούς και τα δύο (έχεις την δυνατότητα) και διαλέγεις ανάλογα. :126:

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η φίρμα.... Γνωρίζεις ότι υπάρχει no name παραγγελία ενισχυτικών εκ μέρους μου και αυτό εν γνώση μου ότι εάν ποτέ χρειαστεί να πωληθούν.... απλά δεν θα πωληθούν....:105:

Reaction score
1.685

Η σημερινη τιμη του RCM ειναι 1500 ευρω.

Γιωργο, ολα ειναι σχετικα, εχουν να κανουν και με το γενικο συνολο οπως ειπαμε και με το γενικο image.

Σαφως και η μεταπωληση παιζει κι αυτη εναν ρολο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

αν ο άντονι αγόραζε με βάση μεταπωλητική αξία, δε θα είχε αυτά που έχει σπίτι του.:144:

ΙΜΗΟ η επιλογή είναι προφανής...

όπως γίνεται με πολλά προϊόντα στις μέρες μας, όταν το "όνομα" δεν είναι πολύ πιασάρικο, αν ακούγεται από πολλούς η συσκευή, έχει να δώσει πάρα πολλά.:126:

αντίθετα, στο "κλίαρ" πληρώνεις σημαντικά το .."όνομα".

Reaction score
1.685

Ουδεποτε εχω υπερασπιστει μηχανηματα για τα οποια δεν εχω προσωπικη αποψη, στηριζομενος σ αυτα που λενε οι αλλοι (λιγοι η πολλοι).

Η "στενη" αναφορα αναμεσα στο clearaudio και στο RCM γινεται διοτι αφ ενος μεν το πρωτο το εχω στην κατοχη μου και το δευτερο το ακουσα προσφατα.

Μια "κοντρα" στο ιδιο συστημα ειναι το μονο που μενει, αλλα τυχαινει να γνωριζω καλα το τι ακουω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

εσένα σου άρεσε περισσότερο το κλίαρ?

ή τελος πάντων τι αποκόμισες από την σύγκριση?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

που είναι ο βετ ρε παιδί μου να μας μιλήσει λιγάκι για την ψηφιακιά ρία?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Clearaudio Balance +

Amplification: 44 dB - 63 dB (Betrieb / Mode)
Input load: 47 kOhm / 220pF MM 100/510/1000 Ohm / 220pF MC
RIAA: 75μs / 318μs / 3180μs
RIAA accuracy: ± 0,1 dB
THD: 0,001% (IEC A)
S/N: - 84db MC-Betrieb / mode
- 89db MM-Betrieb / mode
Max. output voltage: 10,5 V (1 kHz)
Rumpelfilter: 20 Hz; Steilheit -3 dB / Oct.

RCM

Περιγραφή: Προενισχυτής phono για κεφαλές MM, MC και MC υψηλής εξόδου
Ευαισθησία: Ρυθμιζόμενη σε 7 βήματα (0.3mV-5mV/2Vrms/1kHz, κέρδος 52-76dB)
Αντίσταση εισόδου: Ρυθμιζόμενη σε 6 βήματα (20Ω-47κΩ)
Χωρητικότητα εισόδου: 150pF
Ακρίβεια RIAA: +/-0.3dΒ, 20Hz-20kHz
Παραμόρφωση: 0.01%, 1kHz
Λόγος S/N: 85dB (για κέρδος 52dB)
Στάθμη εξόδου: 2Vrms (μέγιστη 8Vrms)

Τιμες.....ιδιες...

Αιτιολογησε μου το Κωστα, αληθινα θα το ηθελα...
μπόλτιασα τα ενδιαφέροντα σημεία.

το 76 από το 63 απέχει 13 db, πολύ δυνατότερο ενισχυτικό στάδιο.

επίσης βλέπω περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης στο δεύτερο.

τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι πάνω κάτω ίδια.

προφανώς και τα δυό είναι άριστες συσκευές.

Reaction score
2.248

Ουδεποτε εχω υπερασπιστει μηχανηματα για τα οποια δεν εχω προσωπικη αποψη, στηριζομενος σ αυτα που λενε οι αλλοι (λιγοι η πολλοι).

Η "στενη" αναφορα αναμεσα στο clearaudio και στο RCM γινεται διοτι αφ ενος μεν το πρωτο το εχω στην κατοχη μου και το δευτερο το ακουσα προσφατα.

Μια "κοντρα" στο ιδιο συστημα ειναι το μονο που μενει, αλλα τυχαινει να γνωριζω καλα το τι ακουω...
Μόνο έτσι θα βγει συμπέρασμα Κώστα για τον φίλο τον Αντώνη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef