Βοηθεια...!

Reaction score
0
Επειδη ειμαι λιγο εως πολυ ασχετος με αυτα τα θεματα... Εχω ενα πικαπ, μικτη και ενα ζευγαρι ηχεια.
Τα ηχεια είναι αυτα: http://alesis.com/m1active520
με χαρακτηριστικα:
  • Bi-amplified Design / Tweeter – 25W, woofer – 50W
  • Woofer. 5” lightweight, magnetically-shielded, ultra-stiff polypropylene cone with rubber surround and high power handling voice coil.
  • Tweeter. 3/4” silk dome with magnetic shielding.
  • Frequency Response. 56 Hz - 20 kHz
  • Crossover Frequency. 2.8 kHz
  • Signal-to-Noise Ratio. >100 dB below full output, unweighted.
  • Inputs. XLR and 1/4” supporting both balanced and unbalanced cabling.
  • Polarity. Positive signal on “+” pin creates forward cone displacement.
  • Input Impedance. 20k ohms balanced or 10k ohms unbalanced.
  • Input Sensitivity. 85 mV noise (pink) produces 90 dB(A) output SPL at 1 meter. Gain knob turned fully clockwise (maximum).
Tα εχω συνδεσει μεταξυ τους και δεν βγαζουν καθαρο ηχο!! Μπορει καποιος να μου πει αν πρεπει να αγορασω καποιον προ/ενισχυτη ή μηπως φταει κατι αλλο?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Τι εννοείς όταν λες ότι δεν βγάζουν καθαρό ήχο? Τι ακούς δηλαδή;

Reaction score
0
o ηχος ειναι υποκωφος. κατι τετοιο. είτε χαμηλωσω τα μπασα είτε τα δυναμωσω. φτιαχνω και τις ρυθμισεις απο το μικτη αλλα παλι τιποτα.

Reaction score
0
Τι εννοείς όταν λες ότι δεν βγάζουν καθαρό ήχο? Τι ακούς δηλαδή;
o ηχος ειναι υποκωφος. κατι τετοιο. είτε χαμηλωσω τα μπασα είτε τα δυναμωσω. φτιαχνω και τις ρυθμισεις απο το μικτη αλλα παλι τιποτα

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν κατάλαβα καλά, ακούγεται πολύ χαμηλά, ψιθυρίζει?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν είναι ικανοποιητική η ένταση, πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι προενίσχυση. Προσωπικά, θα δοκίμαζα αρχικά μια κανονική πηγή ( π.χ. cd ) σε μια line είσοδο ( όχι σε αυτή του πικάπ και την κάψεις ) για να ακούσω αν έχει σωστή απόδοση. Μετά, θα δοκίμαζα το πικάπ σε κάποιον άλλο ενισχυτή ( με είσοδο Phono ) για να τσεκάρω αν όλα πάνε καλά με το πικάπ. Επίσης, μήπως δεν είναι σωστά οριζοντιωμένο το πικάπ? Μήπως "γέρνει", έστω και λίγο? Έχεις αλφάδι να το μετρήσεις? Μήπως η βελόνα έχει πιάσει σκόνη και δεν διαβάζει σωστά τον δίσκο? Μήπως πείραξες τίποτα στον βραχίωνα του πικάπ, έστω και κατά λάθος?

Reaction score
0
Αν είναι ικανοποιητική η ένταση, πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι προενίσχυση. Προσωπικά, θα δοκίμαζα αρχικά μια κανονική πηγή ( π.χ. cd ) σε μια line είσοδο ( όχι σε αυτή του πικάπ και την κάψεις ) για να ακούσω αν έχει σωστή απόδοση. Μετά, θα δοκίμαζα το πικάπ σε κάποιον άλλο ενισχυτή ( με είσοδο Phono ) για να τσεκάρω αν όλα πάνε καλά με το πικάπ. Επίσης, μήπως δεν είναι σωστά οριζοντιωμένο το πικάπ? Μήπως "γέρνει", έστω και λίγο? Έχεις αλφάδι να το μετρήσεις? Μήπως η βελόνα έχει πιάσει σκόνη και δεν διαβάζει σωστά τον δίσκο? Μήπως πείραξες τίποτα στον βραχίωνα του πικάπ, έστω και κατά λάθος?
To πικαπ λειτουργει μια χαρα, δεν εχω πειραξει τιποτα. Η βελονα ειναι σχεδον αχρησιμοποιητη, 2-3 φορες το εχω χρησιμοποιησει. Το δοκιμασα και με mp3 player και παλι τιποτα. Οπως ειπα και πιο πριν δεν εχω ενισχυτη γιατι τα ηχεια ειναι αυτο-ενισχυομενα. Μηπως αυτο φταιει?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Με τι καλώδια συνδέεις τον μείκτη στα ηχεία?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Σκεφτόμουν μήπως ηταν ιδιοκατασκευής τα καλώδια και έβγαζαν εκτός φάσης το σήμα ( μήπως δηλαδή ο θετικός του μείκτη πήγαινε "στον αρνητικό" των ηχείων και το αντίστροφο. Τα έχεις χρησιμοποιήσει σε άλλο εξοπλισμό?

Reaction score
221
δοκιμασε απο τη σημειο γειωσης πικαπ-μικτη ενα καλωδιο στη γειωση της πριζας

Reaction score
0
Σκεφτόμουν μήπως ηταν ιδιοκατασκευής τα καλώδια και έβγαζαν εκτός φάσης το σήμα ( μήπως δηλαδή ο θετικός του μείκτη πήγαινε "στον αρνητικό" των ηχείων και το αντίστροφο. Τα έχεις χρησιμοποιήσει σε άλλο εξοπλισμό?
οχι.
δοκιμασε απο τη σημειο γειωσης πικαπ-μικτη ενα καλωδιο στη γειωση της πριζας
οκ!

Reaction score
15.469
αυτο το gain εκει δεξια στην εισοδο του ηχειου ,τι δουλεια κανει ? το 'χεις τερμα δεξια ?

Reaction score
0
αυτο το gain εκει δεξια στην εισοδο του ηχειου ,τι δουλεια κανει ? το 'χεις τερμα δεξια ?
Eιναι για να ρυθμιζεις την "ενταση" του ηχειου, κατι τετοιο. Αριστερα ειναι προς το 0. Δεν το εχω βαλει ποτε τερμα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut