Βοηθειστε τον noob να τα στησει!!

Reaction score
18
Απάντηση: Βοηθειστε τον noob να τα στησει!!

οτι και να πω ειναι λιγο παιδια!!!
πραγματικα εχω μεινει αφωνος!! Μεχρι κ τι να κανω στο μενου της τηλεορασης μου ειπατε!! Χεχεχεχεχ!!
ευχαριστω παρα παρα πολυ! Θα σας πω τα αποτελεσματα μου!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.630

οτι και να πω ειναι λιγο παιδια!!!
πραγματικα εχω μεινει αφωνος!! Μεχρι κ τι να κανω στο μενου της τηλεορασης μου ειπατε!! Χεχεχεχεχ!!
ευχαριστω παρα παρα πολυ! Θα σας πω τα αποτελεσματα μου!!
Για τις συμβουλές, απόδειξη ή τιμολόγιο θες;

300€ + ΦΠΑ είναι το ποσό:410::410:

Reaction score
18

οχι και 300 ρε συ με γδυνεις!!:111: αλλα αμα ειχε vip section το φορουμ με καμμια συνδρομη, ευκολα!! :126: εκτος οτι οι απαντησεις ηταν γρηγορες, ειδικα ο Γιαννης πρεπει να αφιερωσε και καμποσο χρονο!!:622:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.630

οχι και 300 ρε συ με γδυνεις!!:111: αλλα αμα ειχε vip section το φορουμ με καμμια συνδρομη, ευκολα!! :126

: εκτος οτι οι απαντησεις ηταν γρηγορες, ειδικα ο Γιαννης πρεπει να αφιερωσε και καμποσο χρονο!!:622:
Ο Γιάννης είναι ''περίπτωση''.

Βοηθάει όλο το κόσμο ακούραστα

Και να φανταστείς ότι ο Γιάννης έχει και το ρεκόρ μηνυμάτων στο site.

Σε άλλα site οι παλιοί το παίζουν ''ντίβες'' και μιλάνε

συνήθως μόνο με τους κολλητούς τους.

Reaction score
18

H αυτο η το παιζουν κυριοι Εξυπνοπουλοι!!
Η αντιμετωπιση του ηταν κατι παραπανω απο "επαγγελματικη"
Ελπιζω -διοτι νεος στο φορουμ- ετσι να ειναι η συμπεριφορα ολων οσων κατεχουν κατι παραπανω μεσα στο φορουμ!
Για μενα δεν υπαρχει κατι πιο ωραιο απο το να βοη8ας τον αλλον να ανακαύπτει η απλα να λυνει ενα προβλημα. Αυτο τουλαχιστον προσπαθω να κανω σε αλλα φορουμ που συμμετεχω και εχω μια γνωση παραπανω στο αντικειμενο τους..
Διοτι αν εδω η αντιμετωπιση ηταν του στυλ "ρε αδερφε ουτε ενα ενισχυτη δεν μπορεις να ενωσεις" "ειπα κ εγω θα ρωταγες για τη νεα διαστημικη τεχνολογια" κλπ το πιο πιθανο να μαυριζα το φορουμ στα αλλα, αλλα το χειροτερο θα με αποθαρρυνε να ασχοληθω με κατι που βρισκω γοητευτικο σαν λατρης της τεχνολογιας! :)

Reaction score
18

Παιδια τωρα που τα ξανακοιταξα, βλεπω οτι εχω ενα διπλο RCA σε RCA.. μπορω να χρησιμοποιησω μονο τη μια "γραμμη" και να συνδεσω sub με ενισχυτη??
Επισης μου ειχαν δωσει και 2 S-video καλωδια! Σιγουρα δεν πανε καπου κ αυτα?? (καπου μεταξυ dvd και ενισχυτη, η τηλεοραση μονο ενα scart βγαζει) Χεχεχε!!
Για καλωδιο εχω μια μεγαλη κουλουρα που θα χρησιμοποιησω, δεν εχω την πολυτελεια τωρα να ψαξω για λεπτο και χοντρο καλωδιο. Θα θυμαμαι την συμβουλη για το μελλον ομως!
Και λειπει το καλωδιο για να εχω ραδιο στον ενισχυτη! :( Αν κ μου ειπαν οτι η κεραια της πολυκατοικιας δινει σημα κ για τηλεοραση κ για ραδιο. Δεν ξερω αν γινεται η ειχαμε συνεννοηση γαλακτομπουρεκο!! ;)

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.630

...εχω ενα διπλο RCA σε RCA.. μπορω να χρησιμοποιησω μονο τη μια "γραμμη" και να συνδεσω sub με ενισχυτη??
Ναι μπορείς.

Reaction score
49

Παιδια τωρα που τα ξανακοιταξα, βλεπω οτι εχω ενα διπλο RCA σε RCA.. μπορω να χρησιμοποιησω μονο τη μια "γραμμη" και να συνδεσω sub με ενισχυτη??
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις Σπύρο.
Απλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις έντονο βόμβο.
Ιδιαίτερα αν υπάρχει γειτνίαση με καλώδια ρεύματος.
Κάνε δοκιμή και αν έχεις βόμβο άλλαξέ το με θωρακισμένο.
Αν το συνδέσεις με το απλό, έχεις και το sub στην θέση auto (όπως σου είχα αναφέρει παραπάνω) θα δεις πως το sub θα ανοίγει μόνο του κάποιες φορές. Αν σου συμβαίνει και ακούς βουητό να ξέρεις τι φταίει..... :126:

Επισης μου ειχαν δωσει και 2 S-video καλωδια! Σιγουρα δεν πανε καπου κ αυτα?? (καπου μεταξυ dvd και ενισχυτη, η τηλεοραση μονο ενα scart βγαζει) Χεχεχε!!
Ασ' τα τα S-video. Με τις συσκευές σου δεν χρειάζονται. Και πιθανότατα ούτε στο μελλον. Μην αγχώνεσαι

Για καλωδιο εχω μια μεγαλη κουλουρα που θα χρησιμοποιησω, δεν εχω την πολυτελεια τωρα να ψαξω για λεπτο και χοντρο καλωδιο. Θα θυμαμαι την συμβουλη για το μελλον ομως!
Μια χαρά.
Και τώρα και για το μέλλον.
Μην μπεις στη διαδικασία να τα αλλάξεις μετά......
Τι καλώδιο είναι?
Έχεις καμιά φωτογραφία?

TIP: Τα καλώδια για τις παρόμοιες θέσεις να έχουν το ίδιο μήκος.
Πχ το καλώδιο για σύνδεση ενισχυτή με main L να έχει το ίδιο μήκος με το καλώδιο για σύνδεση ενισχυτή με main R.
Το ίδιο και για τα 2 περιφερειακά πίσω.
Για το κεντρικό no problem.

Και λειπει το καλωδιο για να εχω ραδιο στον ενισχυτη! :( Αν κ μου ειπαν οτι η κεραια της πολυκατοικιας δινει σημα κ για τηλεοραση κ για ραδιο. Δεν ξερω αν γινεται η ειχαμε συνεννοηση γαλακτομπουρεκο!! ;)
Θα μας κεράσεις γαλακτομπούρεκο?
Μιαμ, μιαμ..... :107:

Καλώδιο για την κεραία σε ηλεκτρονικάδικο.
Οικονομική.....Μη δώσεις πολλά. Αν έχει 2 ποιότητες πάρε την οικονομική. Βγάλε μια φωτό της εισόδου του ενισχυτή και δείξ' την στον υπάλληλο. Υπάρχουν πολλοί κάφροι εκεί έξω.....

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά. :107:
Τόσο για σένα Σπύρο όσο και για τον αβγδ :)136:)

Reaction score
18

Oριστε και οι φωτο απο το καλωδιο για το Sub και για τα ηχεια:

[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]

Reaction score
49

Για το sub καλό φαίνεται.....Η δοκιμή θα δείξει.
Το καλώδιο των ηχείων είναι ΟΚ!!

Καλή επιτυχία στην εγκατάσταση.
Περιμένουμε φωτό από το τέλος της διαδικασίας Σπύρο!

Reaction score
18

ξαναπροσγειωθηκε!!:105::105:

εννοειται θα ανεβει!!!

Ευχαριστω και παλι παρα πολυ!!

Reaction score
49

ξαναπροσγειωθηκε!!:105:

εννοειται θα ανεβει!!!

Ευχαριστω και παλι παρα πολυ!!

Το είδα πως ξαναπροσγειώθηκε και έκανα edit :116:

Τα 300€ μην ξεχάσεις. Σου στέλνω τον αριθμό λογαριασμού με πμ :137: :136:

Reaction score
49

Σπύροοοοοοοοοο......
Το διάβασες αυτό που έγραψα παραπάνω?

TIP: Τα καλώδια για τις παρόμοιες θέσεις να έχουν το ίδιο μήκος.
Πχ το καλώδιο για σύνδεση ενισχυτή με main L να έχει το ίδιο μήκος με το καλώδιο για σύνδεση ενισχυτή με main R.
Το ίδιο και για τα 2 περιφερειακά πίσω.
Για το κεντρικό no problem.

Και για να μη μας παρεξηγήσουν κάποιοι που διαβάζουν....
Τα περί 300€ είναι (προφανώς) πλάκα!! :126: :138:

Reaction score
18

Ναι ναι το διαβασα!! i'll keep it in mind!! :126:

τι πλακα?? ηδη χρεωθηκα στην πολωνικη μαφια!!:138::138:

Reaction score
2.237
Re: Απάντηση: Βοηθειστε τον noob να τα στησει!!

1. H οπτική ίνα από το DVDr σου θα κουμπώσει σε κάποια από τις optical in του ενισχυτή σου (πάνω αριστερά). Θα επέλεγα DVR (optical 3) για να αφήσω ελεύθερες τις θύρες TV & DVD για άλλες συσκευές. Πχ κάποιο PS3, BluRay player κλπ......
  2. Μην ξεχάσεις να συνδέσεις το καλωδιάκι που έχει ο ενισχυτής και μπαίνει στην θέση FM Ant. 75Ω αν θέλεις να ακούς και ραδιόφωνο από τον ενισχυτή σου
  3. Στην έξοδο PRE OUT SUBWOOFER θα συνδέσεις καλώδιο τερματισμένο σε RCA αλλά να ζητήσεις θωρακισμένο και με το κατάλληλο μήκος για να φθάσει μέχρι το sub σου. Θωρακισμένο γιατί αλλιώς θα έχεις παράσιτα στο sub
Τα παράσιτα αυτά πως τα καταλαβαίνουμε; Μπορεί να είναι και κάτι σαν σκασίματα, σαν να ανοιγοκλείνει πχ κάποιος απότομα το σαμπ; Ή σε αυτήν την περίπτωση έχουμε κάτι άλλο σοβαρό;

Reaction score
49

Αυτό που αναφέρεις συμβαίνει κάποιες φορές όταν ανοίγουμε κάποιο φως (πχ) στο ίδιο δωμάτιο ή τέλος πάντων στο κύκλωμα του σπιτιού που έχει κοινή ασφάλεια με την πρίζα του sub.
Πιθανότατα να συμβαίνει στους περισσότερους....
Και δεν είναι σοβαρό. Μην ανησυχείς!

Το θέμα του παράσιτου ακούγεται σαν βόμβος, χαμηλής έντασης, μόνιμος-διαρκής συνήθως. Δεν τρομάζει (δεν είναι πχ μπουμ) αλλά ακούγεται σα να έχουμε βάλει στο DVDp ένα DVD/CD με πολύ χαμηλής συχνότητας ήχο (30-40HZ) και παίζει σε χαμηλή ένταση.
Παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να έχουμε από κακή επαφή στα βύσματα (είτε στον ενισχυτή είτε στο sub).

Reaction score
2.237
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό. Δεν ακούγεται μόνο όταν ανοιγοκλείνει κάποιος το φως αν και ο ήχος είναι ίδιος. Ακούγεται σε πολλές φάσεις στα καλά καθούμενα κάποιες φορές ξεκινάει από βόμβο και εκτονώνεται με ένα σκάσιμο, κάποιες φορές είναι το σκάσιμο μόνο του, άλλοτε απλά δεν δουλεύει το σαμπ και επανέρχεται μόνο του...Κανένα τροφοδοτικό μήπως; Το καλό πάντως (και για αυτό και δεν ανησυχώ) είναι ότι το σαμπ δεν είναι δικό μου αλλά της ξαδέρφης μου!!! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και σόρι για το σχετικά οφ τοπικ!

Reaction score
18

Χαιρετω ξανα το φορουμ!! επειτα απο τοσο καιρο θα περινμενετε να σας πω τις εντυπωσεις μου απο τα ηχεια.. αλλα ΔΕΝ!!:138:

ακομα δν εχω καταφερει να τα κανω να παιξουν.:104:

Εκανα τις συνδεσεις οπως μου περιεγραψε υπερ-αναλυτικα ο Γιαννης αλλα ο ηχος εξακολουθει να προερχεται μονο απο την τηλεοραση. Οταν παω να επιλεξω καποιες απο τις επιλογες που εχει ο ενισχυτης για θεματα ηχου (πχ ΝΕΟ:6, enhanced surround κλπ) μου βγαζει το μνμ "Speaker Off Now"

Τι μπορει να φταιει?

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος