Βοηθώντας στην επιλογή ταινίας. – Μα Ποια Ταινια Ειδες χθες;

Reaction score
6
Βοηθώντας στην επιλογή ταινίας. – Δημιουργώντας ταινιοθήκη

Είναι καιρό που θέλω να αναφερθώ σε κάποια θέματα της κατηγορίας και συγκεκριμένα για το τόπικ Ποια Ταινια Ειδες χθες , αλλα για να πω την αλήθεια δεν θα το έκανα εάν δεν ειχα και την ενθάρρυνση κάποιων μελών που μου παραπονέθηκαν μέσω pm για κάποια πράγματα.

Το τοπικ αυτο είναι το μεγαλύτερο σε views και ποστ αυτήν την στιγμή στην κατηγορία και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να υποβαθμίσω την χρησιμότητα και την πληροφόρηση που προσέφερε ως τωρα , καθως τα σχόλια των μελων που το πλαισιώνουν έδωσαν κίνητρο και βοήθησαν πολλά μελη να καταλήξουν στην επιλογή της ταινίας που θα δουν.

Αυτό όμως πλέον δεν βλεπω να λειτουργεί , και είναι λογικό βεβαια , καθως το μεγεθος του , το εχει κάνει αποθαρρυντικό στο διάβασμα του από τα μέλη.
Εκτος αυτού, είναι τοσα πολλα τα ποστ , που αν κάποιος θελει να ενημερωθεί και να διαβάσει γνωμες και απόψεις για καποια ταινια ,είναι αδύνατον να βγάλει ακρη καθως μεσα σε ενα τοπικ είναι συγκεντρωμένες γνωμες για εκατοντάδες ταινίες.

Πρόταση μου και παράκληση, είναι να βοηθήσουμε ολοι μας στην καλύτερη ενημέρωση και ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν ταινίες που μας ενδιαφέρουν .
Αυτό όμως για να γινει θα πρεπει τα σχολια και οι απόψεις που γράφονται να καταχωρούνται στο αντίστοιχο τοπικ της ταινιας που εχει δημιουργηθεί.

Αντι αυτου όμως εχουμε ένα χαμό από ταινίες σε ένα μόνο τοπικ.

Ειλικρινά μου φαίνεται παραξενο να υπάρχουν οι απόψεις για μια ταινία στο τοπικ Ποια Ταινια Ειδες χθες και οχι στο ομότιτλο τόπικ της ταινίας .
Μαλιστα , προσφτα το φαινόμενο αυτό είναι ακομα πιο συχνο.

Reaction score
6
Απάντηση: Βοηθώντας στην επιλογή ταινίας. – Μα Ποια Ταινια Ειδες χθες;

Ας μου επιτραπεί ένα παράδειγμα και να με συγχωρέσουν τα μελη που θα χρησιμοποιήσω τα γραπτά τους για αυτό..

Παρακάτω υπάρχουν ποστ από το τοπικ Ποια Ταινια Ειδες χθες

All the Kings Men

Εκτός από την άψογη εικόνα (ο Infocus 4805 ζωγράφιζε.... με απίστευτα μαύρα.... τι να σας λέω τώρα...) η ταινία εντελώς αδιάφορη. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο
Την στιγμή που υπαρχει τοπικ για αυτην την ταινια
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=34300

Flyboys. Καλύτερο από ότι το περίμενα. Αξιοπρεπές σενάριο και ερμηνείες. Το βασικό πρόβλημα της ταινίας είναι η αληθοφάνεια των αερομαχιών. Οι σκηνές με τις αντιδράσεις των ηθοποιών είναι γυρισμένες μπροστά σε μπλέ οθόνη και οι κινήσεις, η ψηφιακή αίσθηση των αεροπλάνων και οι ταρζανιές στις μανούβρες τους κάνουν κρα από μακριά. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η υπερβολική χρήση ψηφιακών εφέ σε μια ταινία μπορεί να αποδυναμώσει την αξιοπιστία της στη συνείδηση του θεατή. Όποιος θέλει να απολαύσει αερομαχίες του Α' Π.Π. γυρισμένες με κλασικό τρόπο, με ελάχιστη χρήση ειδικών εφέ και με αληθινά αεροπλάνα, ας δει την ταινία Aces High του βετεράνου σκηνοθέτη Jack Gold για να καταλάβει τη διαφορά.
Την στιγμη που υπαρχει τοπικ για αυτην την ταινια
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=33871

The Illusionist...Απλά κορυφαία...Για εμένα πολύ καλύτερο του Prestige και α το θεωρούσα φαβορί το δεύτερο...Πολύ παραμυθένιο,ο Νόρτον για ακόμα μια φορά γράφει και η Τζάσικα Μπίελ...και μόνο που υπάρχει είναι αρκετό
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=33844

"Πεντε Λεπτα Ακομα"....παρα το γεγονος οτι συμπεριλαμβανεται στις κωμωδιες, δεν ημουν σε θεση να την παρακολουθησω συναισθηματικα ανεπηρεαστη....παντως ηταν καλη...

και κατι αλλο : ηταν σκοτεινη η εικονα η μου φανηκε??
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=29832&highlight=%CB%E5%F0%F4%E1+%C1%EA%EF%EC%E1

Καλιο αργα παρα ποτε!

Ειδα το Running scared και το θεωρησα καλη ταινια!
Αν ελειπαν τα τελευταια 5 λεπτα θα ηταν καλυτερη!

Δειτε την παντως, αξιζει τον κοπο
Και αυτό , και μαλιστα εδώ και καιρο
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=30776&highlight=Running+scared

Και φυσικά τέτοια παραδείγματα υπάρχουν εκατοντάδες.

Reaction score
6

Δεν θα ηταν καλύτερα όλα τα παραπάνω να βρίσκονται στα τοπικ που τους αντιστοιχούν ώστε να είναι πιο εύκολο για κάποιον να ενημερωθεί και να πάρει γνώμες;

Από την άλλη βεβαια υπάρχουν και ταινίες που πιθανόν να μην έχουν ηδη αφιερωμένο τοπικ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ο καθενας μας απλώς με τα δυο λογια που θα έγραφε στο Ποια Ταινια Ειδες χθες (πιστέψτε με , είναι αρκετο).
Και να είναι σίγουρος πως το τοπικ που δημιούργησε , ολοι ,και πρώτος εγω θα το υποστηρίξουν με περισσότερες πληροφορίες .

Αυτά και ελπιζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελές μήνυμα μου.

Reaction score
6

Και κάτι ακόμη.
Σε όλες τις κατηγορίες των φορουμ ( γιατι πιστεύω πως αυτό ισχύει παντου ) οσες γνώσεις και όση ενημέρωση να προσπαθούν να δώσουν οι συντονιστές, αυτοι στην ουσια που εχουν τον πρώτο λογο στην μετάδοση της ενημέρωσης είναι τα ιδια του τα μελη.
Γιατι πολλές φορες σε αυτων την γνώμη βασιζόμαστε και όχι σε αυτή των συντονιστών.

Reaction score
2
Συμφωνώ! Καλύτερα 1 τοπικ για κάθε ταινία. Μάλιστα καλό θα ήταν για να υπάρχει καλύτερη οργάνωση να υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ονομασίας πχ ξενόγλωσσος τίτλος - ελληνικός τίτλος (χρονιά κυκλοφορίας)

Reaction score
4.353
Απλά θα θέλει ψάξιμο.Ποιος ξέρει αν έχει ανοιχτεί topic για την ταινία που θέλουμε να σχολιάσουμε, αν έχει γραφτεί ο πρωτότυπος τίτλος ή στα ελληνικά κτλ...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Βοηθώντας στην επιλογή ταινίας. – Μα Ποια Ταινια Ειδες χθες;

Συμφωνώ! Καλύτερα 1 τοπικ για κάθε ταινία. Μάλιστα καλό θα ήταν για να υπάρχει καλύτερη οργάνωση να υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ονομασίας πχ ξενόγλωσσος τίτλος - ελληνικός τίτλος (χρονιά κυκλοφορίας)
Πολύ σωστή επισήμανση Χρυσόστομε .

Reaction score
7
Και ποια θα είναι πλέον η χρησιμότητα του "Ποια ταινία είδες χθες";

Reaction score
6

Γιώτα τα παραδείγματα που αναφέρω παραπάνω δεν ηθελαν καν ψάξιμο .
Τα τοπικ υπήρχαν μπροστά στα μάτια όλων . ( στην πρώτη σελίδα)

Τώρα εαν δεν υπάρχουν στη πρωτη σελίδα αλλα στην δευτερη η στην τρίτη , ε δεν είναι κοπος φαντάζομαι ένα search ( λειτουργεί άλλωστε και μάλιστα αψογα)

Χώρια που η κατηγοριοποίηση των ποστ (και όχι το αλαλούμ του όλα σε ένα ) βοηθάει όπως ξαναγράφω στην ευκολότερη παρακολούθηση των θεμάτων.

Τωρα μου θύμησες ένα ακόμα παράδειγμα

Από το τοπικ Thank You for Smoking

Θα πάω σήμερα να τη δω τσάμπα από το Αθηνόραμα :D

Τελικά Γιώτα πως σου φάνηκε;

Έγραψα στο "Ποια ταινία είδες χτες;"
;-)

:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Να σημειώσω πως το συγκεκριμένο τοπικ το βρηκα πανεύκολα με ένα search
Δεν μπόρεσα όμως να βρω το ποστ της Γιωτας μεσα στο τοπικ Ποια Ταινια Ειδες χθες?

Πιστεύω τωρα να είναι πιο κατανοητό τι θελω να πω με τά παραπάνω:smoking:

Reaction score
4.353
Θέλω, απλά, να πω ότι πριν γράψουμε για μια ταινία θα πρέπει να θυμόμαστε να ψάξουμε αν υπάρχει ήδη σχετικό topic.

Και έχουμε κι ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι. "happy_1"

Reaction score
0
Re: TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ / CHILDREN OF MEN

sorry ρε παιδια (για τους Συντονισταδες το λεω)
αλλα επειδη υπαρχει και αυτο το topic ,
και επειδη φανταζομαι οτι και αλλα παρομοια topic που ειναι στο Room "Κινηματογραφος"
θα δημιουργηθουν και στο Room "DVD" μηπως να βρισκαμε μια λυση??
Ειτε μεσω μεταφορας η συνεχειας του ενος topic στο αλλο?
Να ειναι και πιο ευχρηστη και η BΑΣΗ Ταινιων
στην οποια θα μπορει να ανατρεχει ο καθενας χωρις να του βγαζει 15 topic.
1 topic ανα ταινια.
Λεω εγω τωρα....:rolleyes:

Reaction score
0

Πολύ σωστά τα λες!:happy_6:
Αν είναι εύκολο ας μεταφερθούν τα post στο αρχικό thread.

Reaction score
7

Αν γίνεται ας δημιουργηθεί μια υποενότητα στην κατηγορία που να είναι Movie Database...Ξέχωριστά από DVD,κινηματογράφο κλπ...Είναι κάτι τέτοιο εφικτό?

Reaction score
6
Απάντηση: TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ / CHILDREN OF MEN

Μάριε μόλις βρω λιγο χρόνο θα κοιτάξουμε και αυτή τη σκεψη και πως μπορεί να εφαρμοστεί.

Σχετικα με τα παραπάνω ο τροπος που θα βοηθούσε να αποφεύγονται τα πολλαπλά τοπικ θα ηταν να κάνουμε ένα μικρό search στην κατηγόρια πριν ποσταρουμε.

Reaction score
6

Παίρνοντας την ευκαιρία από τα γραφωμενα του Andrew και του Μάριου θα ηθελα καταγράψω κάποιες σκέψεις μου σχετικα με την καλύτερη , ευκολότερη και πιο λειτουργική εμφάνιση της κατηγορίας.

Συμφωνα λοιπόν με αυτό που αναφέρει ο Μαριος σχετικά με την Movie Database θα ηθελα να σημειώσω πως για να γινει αυτο χρειαζετε πρωτα από όλα η συμβολή ολων των φιλων της κατηγορίας και όχι απαραίτητα η φροντίδα των συντονιστών .

Μπορει μεν η πλειοψηφία των τόπικ που αφορουν ότι νέο σε dvd και κινηματογράφο να δημιουργούνται από τους δυο υπευθύνους της κατηγορίας , αλλα όπως είναι φυσικο παντα θα υπαρχουν και πραγματα που θα μας ξεφεύγουν.
Είμαι λοιπον υπερ τις άποψης πως όταν θελουμε να πουμε κατι για μια ταινια καλο είναι να το κανουμε στο τοπικ που υπαρχει , αλλα και όταν αυτό δεν υπαρχει να το δημιουργούμε χωρις την παρέμβαση των συντονιστών .
Με αυτό τον τροπο θα δημιουργηθεί εύκολα και στην ουσία αυτόματα μια κινηματογραφική βαση δεδομένων χωρις το χαος και το ανεκμετάλλευτο υλικό που υπαρχει αυτή τη στιγμη στο τοπικ Ποια ταινία είδα χτες.

Για να οδηγηθούμε λοιπόν σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχει η σκέψη τα μηνύματα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο τοπικ να κατανεμηθούν στα τοπικ που θα έπρεπε εξαρχής να εχουν τοποθετηθεί.
Επίσης ως δεύτερη ενέργεια που θα βοηθούσε στην δημιουργία μιας σωστά δομημένης ταινιοθήκης , θα ηταν , το τοπικ για το οποιο γινετε λόγος να κλειδωθεί ώστε τα μελη πλεον να τροφοδοτούν και να πολλαπλασιάζουν την βαση της ταινιοθήκης σε πληροφόρηση αλλα και σε ποικιλία θεμάτων – ταινιών .

Οσον αφορά αυτό που λέει ο Andrew με τα διπλα τοπικ (πρωτα σινεμά και μετα dvd) είναι κατι που δεν μπορει να αποφευχθεί για τον απλούστατο λογο πως στην κινηματογραφική version - πρεμιέρα μιας ταινιας , το θεμα που μας απασχολεί αφορα αποκλειστικά το ειδος , ενώ στη dvd version ασχολούμαστε [FONT=&quot](εκτός από το ειδος ) [/FONT]με το μέσο και την ποιότητα του ( εικόνα , ήχος, έξτρα , συσκευασία ).
Θέλοντας όμως να βοηθήσουμε στην πιο ολοκληρωμένη εικόνα ενός τοπικ και βοηθώντας στη εύρεση περισσοτέρων πληροφοριών σχετικα με αυτό , από δω και στο εξής σε κάθε τοπικ που θα αναφέρεται στη dvd version της ταινιας θα συνοδεύεται από Link που θα παραπέμπει στο αντίστοιχο της κινηματογραφικής του πρεμιέρας.

Επισης όπως θα έχετε παρατήρηση εδώ και μέρες, όλα τα τόπικ τιτλοφορούνται με τον ελληνικο αλλα και τον αγγλικό τιτλο της ταινιας και από σήμερα και με την χρονολογία παραγωγής ώστε να γίνετε ευκολότερη η εύρεση των ταινιών μέσω της ψαξο-μηχανής του avsite.

( με λενε search και σε θέλω - θα με βρεις πάνω , δεξιά της οθόνης σου)

Reaction score
59
συμφωνω με τις σκεψεις του ανδρεα.

αφου αναγραφεται ο τιτλος της ταινιας και μαλιστα και ο ελληνικος και ο ξενος τιτλος ειναι πολυ ευκολο με το search να βρουμε την ταινια και να γραψουμε γι αυτην, ετσι ωστε ο καθε ενδιαφερομενος να εχει ολοκληρωμενη αποψη για την ταινια που αναζητα.

Νομιζω λιγα δεπτερολεπτα παραπανω αξιζουν για να πατησετε το search και να πηγαινεται στο καταλληλο topic και να βοηθησετε στην δημιουργια μιας ολοκληρωμενης movie database.

Στηριξτε την προσπαθεια αυτη για να κανουμε την κατηγορια αυτη καλυτερη και ευκολοτερα προσβασιμη σε ολα τα μελη για πληρεστερη ενημερωση για τις ταινιες που αναζηταει το καθε μελος.

HV

Reaction score
0
Δλδ καποιος να ανοιγει το θεμα DVD και να βλεπει....50 νεα θεματα την εβδομαδα...nice...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster