Βομβος σε Hypex τελικο.

Reaction score
69
Ναι, φυσικά, όταν έρθει η ώρα, ο,τι θέλεις και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εξ'αποστάσεως.

Ωστόσο θα ήταν πιο σοφή επιλογή να το αναθέσεις σε κάποιον γνώστη να το κάνει, γιατί όλα έχουν σημασία, και το καλώδιο ηχείων (που οφείλει να είναι συνεστραμμενο κι όχι χοντρό κι όμορφο).

Προσωπικά θα σου πρότεινα να το αναθέσεις στον ζαπ, διότι έχω δει τη δουλειά του και δε κάνει σφάλματα ούτε με το μικροσκόπιο. Κι άλλα παιδιά εδώ μέσα θα μπορούσαν προφανώς να το κάνουν άριστα. Και γω θα μπορούσα, αλλά έχω κόψει τη χειρονακτική εργασία λόγω ηλικίας.. :hi:

Ή πάρε ένα XLR και κόλλα μέσα στο βύσμα το - με τη γη, κι όποτε θες να βάλεις RCA να καρφωνεις κι αυτό το XLR, είναι πιο ασφαλές από το καλώδιο στις τρύπες. ;)
Το RCA εντός σασί να συνδέεται με το + και - του XLR, μικρό καλώδιο συνεστραμμενο.
Έτσι κατάλαβες ε; Δουλεύει ο μισός ενισχυτής. ;)
Ναι, φυσικά, όταν έρθει η ώρα, ο,τι θέλεις και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εξ'αποστάσεως.

Ωστόσο θα ήταν πιο σοφή επιλογή να το αναθέσεις σε κάποιον γνώστη να το κάνει, γιατί όλα έχουν σημασία, και το καλώδιο ηχείων (που οφείλει να είναι συνεστραμμενο κι όχι χοντρό κι όμορφο).

Προσωπικά θα σου πρότεινα να το αναθέσεις στον ζαπ, διότι έχω δει τη δουλειά του και δε κάνει σφάλματα ούτε με το μικροσκόπιο. Κι άλλα παιδιά εδώ μέσα θα μπορούσαν προφανώς να το κάνουν άριστα. Και γω θα μπορούσα, αλλά έχω κόψει τη χειρονακτική εργασία λόγω ηλικίας.. :hi:

Ή πάρε ένα XLR και κόλλα μέσα στο βύσμα το - με τη γη, κι όποτε θες να βάλεις RCA να καρφωνεις κι αυτό το XLR, είναι πιο ασφαλές από το καλώδιο στις τρύπες. ;)
Το RCA εντός σασί να συνδέεται με το + και - του XLR, μικρό καλώδιο συνεστραμμενο.
Έτσι κατάλαβες ε; Δουλεύει ο μισός ενισχυτής. ;)
Καλησπερα. Αυτο συμβαινει με ολους τους ενισχυτες class d? Εχω τους sonora coldamps και τους εχω με rca και εγω αρα θα δουλευει στα μισα ο ενισχυτης? Κανονικα ο κατασκευαστης τους δινει με xlr.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.250
Ναι.
Η έννοια του διαφορικού ενισχυτή είναι αυτή.
Δηλαδή έχεις ένα ενισχυτή για τις θετικές κυματομορφές, που παίρνει σήμα από το positive του XLR, κι έναν ενισχυτή για τις αρνητικές κυματομορφές, που παίρνει σήμα από το negative του XLR. Τον καθένα από τους 2 αυτούς ενισχυτές ξεχωριστά, θα μπορούσες να τον τροφοδοτήσεις με RCA.

Έτσι δουλεύει και η συνδεσμολογία γεφυρας στα ενισχυτικά.

Όταν γειώνεται το negative, κλείνει ο ένας από τους 2 ενισχυτές. Δηλαδή, ακούς τα μισά ενισχυτικά σου, τα άλλα μισά είναι στο mute.

Reaction score
69
Ναι.
Η έννοια του διαφορικού ενισχυτή είναι αυτή.
Δηλαδή έχεις ένα ενισχυτή για τις θετικές κυματομορφές, που παίρνει σήμα από το positive του XLR, κι έναν ενισχυτή για τις αρνητικές κυματομορφές, που παίρνει σήμα από το negative του XLR. Τον καθένα από τους 2 αυτούς ενισχυτές ξεχωριστά, θα μπορούσες να τον τροφοδοτήσεις με RCA.

Έτσι δουλεύει και η συνδεσμολογία γεφυρας στα ενισχυτικά.

Όταν γειώνεται το negative, κλείνει ο ένας από τους 2 ενισχυτές. Δηλαδή, ακούς τα μισά ενισχυτικά σου, τα άλλα μισά είναι στο mute.

Σε ευχαριστω παρα πολυ! Οποτε "τρεχω" για xlr. Ισως για αυτο η πηγη μου τους κλιπαρει...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Καλησπερα. Αυτο συμβαινει με ολους τους ενισχυτες class d? Εχω τους sonora coldamps και τους εχω με rca και εγω αρα θα δουλευει στα μισα ο ενισχυτης? Κανονικα ο κατασκευαστης τους δινει με xlr.
Βαγγέλη οι balanced συνδέσεις πλεονεκτούν όταν το μήκος του συνδετικού καλωδίου (interconnect) ξεπερνά τα 2 μ, γιατί ακυρώνουν τον θόρυβο που "αρπάζει" το καλώδιο στην διαδρομή του και τους μικροφωνισμούς.

Αν τα interconnect σου δεν είναι τις πλάκας (που πιστεύω πως δεν είναι) και έχουν το συνηθισμένο μήκος 1-1,5 μέτρα τότε δεν θα ακούσεις καμία διαφορά.

Θα πρέπει βέβαια και το στάδιο της προενίσχυσης να έχει balanced στάδιο εξόδου.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.832
PDF
http://www.hypex.nl/docs/NC400_datasheet.pdf#page16

Απο τη σελίδα 16 εως 19 εξηγεί το πως και το γιατι των unbalanced συνδέσεων σε ncore.
Το διάβασα, δεν κατάλαβα τίποτα. :roflmao:

Παντως δίνει σαφείς οδηγίες, για σύνδεση unbalanced πηγής σε balanced είσοδο του ncore, και εξηγεί το πως και το γιατι, και τις προτεινόμενες εναλλακτικές. (Για όποιον καταλαβαίνει).

Αν θελει κάποιος δυνατός παίκτης να εξηγήσει με απλά λογια....

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Από το pdf του Ncore για την εισοδο στην σελιδα 10

The audio input is differential. This means that ground is not part of the audio signal. When connecting an unbalanced source, treat pins 1 and 2 as a floating input with pin 2 being the “audio ground” of the source. Pin 4 may be used to attach the shield of a shielded twisted pair cable, but the “audio ground” connection of an unbalanced source should never connect here

Επισης και στις σελιδες 17,18,19.

Τι καταλαβαίνετε?

Δεν ξερω αν ισχυοuν τα ιδια και για το ucd 400 hxr

Last edited:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
1) Αν ισχυουν τα ιδια και στα 400αρια...........

2) Αν ισχυουν ........ καταλαβαινω ότι παιρνει 2 συν και 2 πλην.
στην unbalance συνδεση το δευτερο συν, γινεται πλην .

Σωστα ή λαθος?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.250
Είναι πολύ απλές οι οδηγίες, καλογραμμένες, και επεξηγηματικές μέχρι αηδίας.
Αλήθεια.

Τώρα αν δεν έχει κάποιος επαφή με το αντικείμενο, εντάξει, τι να πω, μπορεί να του φαίνονται και κινέζικα, δεν υπάρχει σωτηρία.

Ειλικρινά, αν δεν σου φαίνονται πολύ απλά γραμμένα και κατανοητά, είναι σοφή επιλογή να αφήσεις κάποιον άλλο να ασχοληθεί με το θέμα, ακόμα και της "συναρμολόγησης" σε ένα κουτί.

Η άλλη επιλογή, αν επιμένεις να το κάνεις μόνος σου, είναι να μη προσπαθείς να καταλάβεις τι λέει, αλλά να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες που θα σου δώσει κάποιος άλλος. Αλλά ξέρεις; Είναι 10 φορές πιο εύκολο να πιάσω 2 λεπτά κολλητηρι να κάνω 2 ενώσεις, παρά να προσπαθώ με κείμενα να κατευθύνω μία μία τις κινήσεις..

Reaction score
69
Βαγγέλη οι balanced συνδέσεις πλεονεκτούν όταν το μήκος του συνδετικού καλωδίου (interconnect) ξεπερνά τα 2 μ, γιατί ακυρώνουν τον θόρυβο που "αρπάζει" το καλώδιο στην διαδρομή του και τους μικροφωνισμούς.

Αν τα interconnect σου δεν είναι τις πλάκας (που πιστεύω πως δεν είναι) και έχουν το συνηθισμένο μήκος 1-1,5 μέτρα τότε δεν θα ακούσεις καμία διαφορά.

Θα πρέπει βέβαια και το στάδιο της προενίσχυσης να έχει balanced στάδιο εξόδου.
Χαρη αυτο με τον θορυβο το γνωριζω. Εγω λεω να αλλαξω τα rca μονο και μονο γι ανα δουλευουν σωστα οι τελικοι.

Ειναι balance η πηγη μου.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Μου φαινεται.............. θα τους πουλησω.
Ας ασχοληθει κανας αλλος.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Τα 400αρια. Καπου εχω και τα κουτια για τα μονομπλοκ ολοκαινουργια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll