Βόμβος σε Unico CD

Μηνύματα
8
Reaction score
0
Ουφφφ!!!

Όταν είχα SONY δεν είχα ούτε ήχο ούτε προβλήματα. Από τότε που άρχισα να ψάχνομαι με τα μηχανάκια απέκτησα φοβερό ήχο, αλλά και πονοκέφαλο.

Πριν αναφερθώ στο πρόβλημα, θα κάνω μια παρουσίαση του συστήματός μου:

Ηχεία: Chario Syntar 200 (Ο χώρος ακρόασης είναι 4,75Χ2,20).
Preamplifier: GRAAF WFB TWO.
Power amplifier: Tsakiridis Devices Powerhouse, βελτιωμένος στο έπακρο (αντικατέστησε Plinius P7).
CD Player: Unison Research Unico CD (αντικατέστησε Musical Fidelity CD1).
Φίλτρο ρεύματος: Tsakiridis Devices Athina.
Επιτηρητής τάσεως: Sollatek AVS30 micro.
Interconnects: DNM.
Speaker cables: MIT Terminator.

Η πρώτη αναβάθμιση που έγινε ήταν η αγορά του ιταλικού player, με τη βοήθεια του οποίου βελτιώθηκε σημαντικά η μουσικότητα, με μικρή θυσία στο κάτω άκρο του φάσματος. Παρουσιάστηκε όμως και ένα πρόβλημα που ως τότε δεν είχε παρατηρηθεί: Το καλοκαίρι, που όλη η περιοχή γύρω από το σπίτι μου στη Ραφήνα είχε αναμμένα κλιματιστικά, ακουγόταν συχνά ένας βόμβος στα 50 Hz, άλλοτε μικρής έντασης και άλλοτε μεγάλης (για σταθερή θέση του ποτενσιομέτρου έντασης). Η ένταση του βόμβου μπορεί να έμενε σταθερή ή και να παρουσίαζε εξάρσεις, το φαινόμενο γινόταν δε ανυπόφορο αν έκανα το λάθος να ανάψω κι εγώ το κλιματιστικό μου. Μου είπαν ότι μπορεί να πρόκειται για βρόχο γείωσης (το αγγλικό player δεν είχε, ενώ το ιταλικό έχει φις σούκο), παρά του ότι όμως είμαι φυσικός δεν ξέρω τι είναι ο βρόχος γείωσης ούτε πώς να λύσω το πρόβλημα. Το σπίτι όπου έμενα τότε παρουσίαζε επίσης διαρροή ρεύματος στη γείωση (το δοκιμαστικό κατσαβίδι άναβε στα ελάσματα της γείωσης), ίσως από κάποια οικιακή συσκευή. Θεώρησα ότι αυτό ίσως έπαιζε κάποιο ρόλο. Ο καιρός πέρασε, ο Τσακιρίδης αντικατέστησε τον Plinius (η μέρα με τη νύχτα παιδιά, η μέρα με τη νύχτα…), κάποια στιγμή διορίστηκα καθηγητής Δημοσίου, τα μάζεψα και ήρθα στη Λέρο, αποφασισμένος να μην επιστρέψω στο λεκανοπέδιο. Τότε ήταν που αγοράστηκαν ο επιτηρητής τάσεως (για τις χειμερινές διακοπές ρεύματος) και το φίλτρο ρεύματος, το οποίο θεράπευσε σπινθηρισμούς που ακούγονταν στα tweeters αραιά και που, οι οποίοι μάλλον έρχονταν από το δίκτυο της Λέρου, γιατί αφ’ότου μπήκε η Athina δεν ξανακούστηκαν ποτέ. Ο ακριβοπληρωμένος μου Ιταλός δούλευε από το Σεπτέμβριο που εγκαταστάθηκα στο νησί τέλεια, ώσπου σήμερα το απόγευμα ο βόμβος ξαφνικά επανεμφανίστηκε σε χαμηλή ένταση. Τηλεφώνησα στον Οδυσσέα Τσακιρίδη, ο οποίος με συμβούλεψε να μονώσω τα ελάσματα γείωσης του σούκο, κάτι που δεν έφερε αποτέλεσμα. Λίγες ώρες αργότερα ο βόμβος εξαφανίστηκε εξίσου ξαφνικά όπως είχε εμφανισθεί και, μέχρι τώρα που γράφω, ακούω καθαρά.

Βοήθεια ρε παιδιά… Έχει κανείς καμμιά ιδέα;

ΥΓ
Η ταλαιπωρία που έχω περάσει δε λέγεται! Όταν αγόρασα μεταχειρισμένο τον GRAAF, άκουγα επί 2 έτη ένα επίμονο βράσιμο, σαν από σπινθηρισμούς, στο δεξιό κανάλι. Το κατάστημα απ’όπου τον είχα αγοράσει συνεργαζόταν με ένα συγκεκριμένο service, στο οποίο μου άλλαζαν λυχνίες χωρίς αποτέλεσμα. Τους πήρε σχεδόν 2 χρόνια να προσέξουν ότι η βάση της δεξιάς λυχνίας ήθελε καθάρισμα. Είχε προφανώς οξειδωθεί, δεν έκανε καλή επαφή, και κατέστρεφε από σπινθηρισμούς τις καινούριες λυχνίες μέσα σε μια εβδομάδα από την αλλαγή…
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.121
Reaction score
20.630
Κατ’ αρχάς, εάν μια συσκευή φέρει γείωση, (και προφανώς μεταλλικό περίβλημα), είναι εγκληματική αμέλεια η αποκοπή της απ’ ευθείας σύνδεσης με τη γείωσή της. Κατά τα λοιπά, ρίξε μια ματιά κατά σειρά στα εξής:
1. Απομάκρυνε τα καλώδια τροφοδοσίας από τα interconnect, και όπου χρειάζεται να γειτνιάζουν, φρόντισε να διασταυρώνονται κάθετα. Πριν απ’ αυτό, που μπορεί να αποβεί έως και εκνευριστικός μπελάς, όπως κάθε μαναζμάν ντε καμπλάζ (πω – πω, Λύντια το πρόσεξες αυτό;), πριν απ’ αυτό κούνησε τα καλώδια ρεύματος αριστερά – δεξιά με το σύστημα σε λειτουργία και χωρίς σήμα, μήπως και εξαφανισθεί ο θόρυβος.
2. Ψάξε για χαλαρωμένα RCA, (που είναι εκ φύσεως βύσμα κακό), μη τυχόν κάποιο αρσενικό έχει χαλαρή την επαφή του ακροδέκτη θωράκισης στην επιφάνεια του θηλυκού. Αν βρεις κάτι τέτοιο, δάγκωσέ το μαλακά με την πένσα, για να το κλείσεις, ώστε να εφαρμόζει καλά.
3. Ένωσε με ένα καλώδιο διαδοχικά τα – όσα μεταλλικά- περιβλήματα όλων των ενεργών συσκευών.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Εαν ο θορυβος που αναφερεις ειναι βομβος χαμηλης συχνοτητας (50 ή 100 Ηz) που εμφανιζεται που και που, τοτε προερχεται απο καποιο IC voltage regulator (πχ LM337, 7812, 7805 και αλλα) ενσωματωμενο σε τροφοδοτικο συσκευης.
Ο σχεδιαστης της συσκευης δεν προεβλεψε τις βυθισεις τασεως που υπαρχουν στο δικτυο ρευματος των νησιων μας. (και αν ειναι Ελληνας δεν συγχωρειται)
Τα IC voltage regulators φροντιζουν να παρεχουν σταθερη ταση στην Εξοδο τους οταν η ταση στην Εισοδο τους χωρευει πανω-κατω σε καποια πλαισια. Τα πλαισια αυτα ειναι θεμα σχεδιασης. Εαν η ταση στην εισοδο τους πεσει κατω απο μια τιμη τοτε θα εχεις ακριβως αυτο το φαινομενο, καθως περναει προς την εξοδο ο κυματισμος (ripple) του τροφοδοτικου. Οταν εκλειψει το αιτιο τα πραγματα επιστρεφουν σε κανονικη λειτουργια.

Διερωτωμαι τι ακριβως υποτιθεται οτι κανουν αυτα τα παραφερναλια που εχεις συνδεσει στα 220 του δικτυου.
Οτι και να ισχυριζονται παντως οτι κανουν, το σιγουρο ειναι οτι δεν προλαβαν την συγκεκριμενη βυθιση. Πιθανα δεν ειναι και η δουλεια τους να κανουν Fast AC Regulation, ή εαν το κανουν, αργουν πολυ να αντιδρασουν, αρα ειναι σαν να μην υπαρχουν.

Μην σκαλιζεις γειωσεις και τα ρεστα, γιατι θα δημιουργησεις προβλημα εκ του μη οντως.
Αυτο θα το εκανες εαν ειχες συνεχως (απο εγκαταστασεως) θορυβους βαθους οπως Hum, Hish.
 




Μηνύματα
8
Reaction score
0
Μιχάλη, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου. Η άποψη που έχεις για το πρόβλημα του player μάλλον είναι η σωστή, διότι όχι μόνον εξηγεί τον περιστασιακό χαρακτήρα του βόμβου, αλλά ταιριάζει και με μια χτεσινή μου παρατήρηση:
Συγκεκριμένα χτες είχα την ιδέα να βάλω πλυντήριο ενόσω το σύστημα ήταν ανοιχτό. Όταν το πλυντήριο ζέσταινε και έχυνε νερά με τον κάδο ακίνητο τα πάντα δούλευαν καλά. Όταν ο κάδος άρχιζε να περιστρέφεται, ακουγόταν ξαφνικά ο βόμβος. Έχω στο σπίτι ένα πολύμετρο. Φαντάζομαι θα ήταν καλή ιδέα να βάλω και πάλι πλυντήριο μαζί με το ηχοσύστημα, και να τσεκάρω την τάση του δικτύου όταν ο κινητήρας που περιστρέφει τον κάδο μπαίνει σε λειτουργία. Λογικά θα πρέπει να παρατηρήσω πτώση τάσεως, ή όχι; (Ξαναδιαβάζω αυτά που γράφω και γελάω: Κοιτάξτε σε τι διαδικασίες μπαίνουμε... Άραγε να παίζει ρόλο και το πρόγραμμα του πλυντηρίου; Γιατί τα περιοδικά του χώρου δεν ασχολούνται με φλέγοντα ερωτήματα όπως, επί παραδείγματι, επηρεάζει η πρόπλυση τον έλεγχο των χαμηλών;; και τι μειώνει περισσότερο τα σώματα; το Ariel ή το Omino Bianco;;).
Τα παραφερνάλια στα οποία αναφέρθηκες μούτρωσαν από το επιτιμητικό σου ύφος, απείλησαν να βραχυκυκλώσουν και, για να τα ηρεμήσω, υποσχέθηκα να αποκαταστήσω την πληγωμένη τους τιμή: Ο μεν επιτηρητής τάσεως κάνει μόνον αυτό που λέει το όνομά του: Ο χρήστης ρυθμίζει ένα κάτω και ένα άνω κατώφλιο αποκοπής (προσωπικά έχω επιλέξει 180 και 250V). Αν τώρα η τάση του δικτύου βγει έξω από αυτήν τη ζώνη, όπως για παράδειγμά συμβαίνει στις γοητευτικότατες εκείνες διακοπές ρεύματος που διαρκούν ένα δέκατο του δευτερολέπτου, χρόνος σχεδιασμένος για να μην προλαβαίνει ούτε ο Flash των Marvel Comics να κλείσει τους διακόπτες των συσκευών, ο επιτηρητής παρεμβαίνει απομονώνοντας τις συσκευές από το δίκτυο. Πρέπει ο χρήστης να κλείσει τους διακόπτες, να πατήσει το πλήκτρο, με το οποίο ο επιτηρητής συνδέεται ξανά στο δίκτυο, και να ξανανοίξει το σύστημα. Η συσκευή αυτή συνδέεται στο AC και όλο το σύστημα τροφοδοτείται από αυτήν.
Το φίλτρο ρεύματος είναι επίσης μια παθητική συσκευή, η οποία καθαρίζει το AC ημίτονο από μικρές διακυμάνσεις λόγω RF ή οτιδήποτε είναι εν τέλει αυτό που μαστίζει το ελληνικό ρεύμα. Δεν αποκαθιστά τη σωστή τιμή της τάσης όπως π.χ. ένα Exact Power. Αν εννοείς αυτό λέγοντας Voltage regulation, τότε οι 2 αυτές συσκευές δεν είναι σχεδιασμένες γι'αυτήν τη δουλειά αλλά για άλλες, τις οποίες και εκτελούν περίφημα.
Αν κατάλαβα καλά, το ολοκληρωμένο που αναλαμβάνει τη σταθεροποίηση του Unico έχει μικρές ανοχές ως προς την τιμή της τάσεως λειτουργίας. Μπορεί κανείς να το αντικαταστήσει με άλλο, το οποίο λειτουργεί καλά σε πιο ευρεία ζώνη τάσεων; Μ'αρέσει η αμεσότητα: Μιχάλη, θα μπορούσες να αναλάβεις αυτή τη δουλειά; Ο πολύ καλός μου φίλος RDoherty, για τον οποίο δεν ήξερα καν ότι έγραφε κάποτε στο forum, μέχρι που μου το είπε τυχαία προ μιας εβδομάδος, είπε τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες σου.
Όσο για τα ορθογραφικά, προσοχή: Ο RDoherty διαβάζει τα πάντα, απλά δεν κάνει login... Beware...

ΥΓ
Το κουίζ της ημέρας: Φίλε RDoherty, σε ολόκληρο το κείμενο υπάρχει κρυμμένο ένα ορθογραφικό λάθος ήσσονος σημασίας. Can you snoop it out?
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Μιχάλη, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου. Η άποψη που έχεις για το πρόβλημα του player μάλλον είναι η σωστή .... αλλα παραμενει εκρεμμης μεχρι να μου επαληθευσεις τα παρακατω .... διότι όχι μόνον εξηγεί τον περιστασιακό χαρακτήρα του βόμβου, αλλά ταιριάζει και με μια χτεσινή μου παρατήρηση:
Συγκεκριμένα χτες είχα την ιδέα να βάλω πλυντήριο ενόσω το σύστημα ήταν ανοιχτό. Όταν το πλυντήριο ζέσταινε και έχυνε νερά με τον κάδο ακίνητο τα πάντα δούλευαν καλά. Όταν ο κάδος άρχιζε να περιστρέφεται, ακουγόταν ξαφνικά ο βόμβος.

Φανταζομαι οτι ο βομβος δεν διαρκουσε οση ωρα περιστρεφοταν το τυμπανο αλλα την στιγμη ΑΚΡΙΒΩΣ που ξεκιναγε το μοτερ. Σωστα ?

Έχω στο σπίτι ένα πολύμετρο. Φαντάζομαι θα ήταν καλή ιδέα να βάλω και πάλι πλυντήριο μαζί με το ηχοσύστημα, και να τσεκάρω την τάση του δικτύου όταν ο κινητήρας που περιστρέφει τον κάδο μπαίνει σε λειτουργία. Λογικά θα πρέπει να παρατηρήσω πτώση τάσεως, ή όχι;

Δεν πιστευω οτι θα προλαβεις να παρατηρησεις σπουδαια πραματα, καθως τα ψηφιακα πολυμετρα θελουν ενα μικρο χρονο για να λοκαρουν την ενδειξη, τα δε αναλογικα δεν εχουν την απαιτουμενη ευαισθησια.

(Ξαναδιαβάζω αυτά που γράφω και γελάω: Κοιτάξτε σε τι διαδικασίες μπαίνουμε... Άραγε να παίζει ρόλο και το πρόγραμμα του πλυντηρίου; Γιατί τα περιοδικά του χώρου δεν ασχολούνται με φλέγοντα ερωτήματα όπως, επί παραδείγματι, επηρεάζει η πρόπλυση τον έλεγχο των χαμηλών;; και τι μειώνει περισσότερο τα σώματα; το Ariel ή το Omino Bianco;;).
Τα παραφερνάλια στα οποία αναφέρθηκες μούτρωσαν από το επιτιμητικό σου ύφος, απείλησαν να βραχυκυκλώσουν και, για να τα ηρεμήσω, υποσχέθηκα να αποκαταστήσω την πληγωμένη τους τιμή: Ο μεν επιτηρητής τάσεως κάνει μόνον αυτό που λέει το όνομά του: Ο χρήστης ρυθμίζει ένα κάτω και ένα άνω κατώφλιο αποκοπής (προσωπικά έχω επιλέξει 180 και 250V). Αν τώρα η τάση του δικτύου βγει έξω από αυτήν τη ζώνη, όπως για παράδειγμά συμβαίνει στις γοητευτικότατες εκείνες διακοπές ρεύματος που διαρκούν ένα δέκατο του δευτερολέπτου, χρόνος σχεδιασμένος για να μην προλαβαίνει ούτε ο Flash των Marvel Comics να κλείσει τους διακόπτες των συσκευών, ο επιτηρητής παρεμβαίνει απομονώνοντας τις συσκευές από το δίκτυο. Πρέπει ο χρήστης να κλείσει τους διακόπτες, να πατήσει το πλήκτρο, με το οποίο ο επιτηρητής συνδέεται ξανά στο δίκτυο, και να ξανανοίξει το σύστημα. Η συσκευή αυτή συνδέεται στο AC και όλο το σύστημα τροφοδοτείται από αυτήν.

Δοκιμασε να αφαιρεσεις αυτον τον επιτηρητη, και με καποιο τροπο (πχ πλυντηριο) να επιβαρυνεις προσωρινα το δικτυο.
Δες εαν αλλαζει κατι προς το καλυτερο.

Το φίλτρο ρεύματος είναι επίσης μια παθητική συσκευή, η οποία καθαρίζει το AC ημίτονο από μικρές διακυμάνσεις λόγω RF ή οτιδήποτε είναι εν τέλει αυτό που μαστίζει το ελληνικό ρεύμα. Δεν αποκαθιστά τη σωστή τιμή της τάσης όπως π.χ. ένα Exact Power. Αν εννοείς αυτό λέγοντας Voltage regulation, τότε οι 2 αυτές συσκευές δεν είναι σχεδιασμένες γι'αυτήν τη δουλειά αλλά για άλλες, τις οποίες και εκτελούν περίφημα.

Εαν θελεις διαβασε εδω προς γενικη πληροφορηση.
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/acline.htm

Αν κατάλαβα καλά, το ολοκληρωμένο που αναλαμβάνει τη σταθεροποίηση του Unico έχει μικρές ανοχές ως προς την τιμή της τάσεως λειτουργίας. Μπορεί κανείς να το αντικαταστήσει με άλλο, το οποίο λειτουργεί καλά σε πιο ευρεία ζώνη τάσεων; Μ'αρέσει η αμεσότητα: Μιχάλη, θα μπορούσες να αναλάβεις αυτή τη δουλειά;
Tηλ 210 5810 029 μετα τις γιορτες.
Ο πολύ καλός μου φίλος RDoherty, για τον οποίο δεν ήξερα καν ότι έγραφε κάποτε στο forum, μέχρι που μου το είπε τυχαία προ μιας εβδομάδος, είπε τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες σου.
Όσο για τα ορθογραφικά, προσοχή: Ο RDoherty διαβάζει τα πάντα, απλά δεν κάνει login... Beware...

Χαιρετισμους στον φιλο και ευχαριστω για τα καλα λογια. Αφου διαβαζει θα ξερει οτι υπαρχει μια μεριδα μελων που λυπουνται για την απουσια του.

ΥΓ
Το κουίζ της ημέρας: Φίλε RDoherty, σε ολόκληρο το κείμενο υπάρχει κρυμμένο ένα ορθογραφικό λάθος ήσσονος σημασίας. Can you snoop it out?
:happy_4:
 

Μηνύματα
8
Reaction score
0
Ο Μιχάλης Σπέρτος έγραψε:


1) Φανταζομαι οτι ο βομβος δεν διαρκουσε οση ωρα περιστρεφοταν το τυμπανο αλλα την στιγμη ΑΚΡΙΒΩΣ που ξεκιναγε το μοτερ. Σωστα ?


2) Δοκιμασε να αφαιρεσεις αυτον τον επιτηρητη, και με καποιο τροπο (πχ πλυντηριο) να επιβαρυνεις προσωρινα το δικτυο.
Δες εαν αλλαζει κατι προς το καλυτερο

Ως προς το (1): Φοβάμαι ότι ο βόμβος διαρκεί όσο περιστρέφεται ο κάδος. Για σιγουριά θα το ξανατσεκάρω και θα σου πω, γιατί έχω την εντύπωση ότι η έντασή του είναι όντως μεγαλύτερη στο ξεκίνημα. Ο έλεγχος είναι όμως δύσκολος, διότι εδώ μιλάμε για λεπτομέρεια, δηλ. για πολύ μικρή ένταση. Όταν ζούσα στη Ραφήνα, τα καλοκαίρια, ιδίως όταν άναβα κι εγώ το κλιματιστικό μου, η ένταση του βόμβου ήταν στο επίπεδο αναπαραγωγής του μουσικού προγράμματος :shock: !! Και τότε, θυμάμαι, η έντασή του είχε μέγιστο τη στιγμή που έμπαινε ο συμπιεστής του κλιματιστικού σε λειτουργία, συνεχιζόταν όμως και μετά.

Ως προς το (2): Δεν τολμάω να βγάλω τον επιτηρητή ούτε για πλάκα!!! Οι υπερτάσεις και οι μικροδιακοπές είναι σε ημερησία διάταξη, πολλές φορές ακόμα και με αίθριο καιρό! Άλλωστε δε θα είχε νόημα, αφού όταν ζούσα στη Ραφήνα, όπου το πρόβλημα του βόμβου ήταν και μεγαλύτερο, δεν είχα ούτε επιτηρητή τάσεως ούτε φίλτρο ρεύματος.

Μετά τιμής,

ο πιστός σας σκύλος.
 

Μηνύματα
8
Reaction score
0

Σχετικά τώρα με το παρακάτω μηχάνημα που βρίσκεται στο link που μου έστειλες:
- Vmark CVR 3000VA -
Η ταχύτητα διόρθωσης των 200 V/sec που αναφέρουν οι προδιαγραφές ακούγεται πράγματι επαρκής, πλην όμως όλα τα μηχανικά συστήματα έχουν μία αδράνεια κατά την εκκίνησή τους. Ποιος μας διασφαλίζει δηλ. ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν έχει παρά ελάχιστη ικανότητα διόρθωσης τάσης κατά το πρώτο μισό δευτερόλεπτο και ακριβώς τη διπλάσια από την αναφερόμενη στο δεύτερο μισό; Εκτός βέβαια αν ό,τι χάνεται από την αδράνεια είναι εξ ορισμού τόσο ακαριαίο, ώστε να καλύπτεται από την υστέρηση του πυρήνα...
Σε κάθε περίπτωση η ιδέα είναι θαυμάσια :bravo: και η τιμή δελεαστική.
Όταν τσεκάρω την αλληλεπίδραση Unison - Miele :happy_9: θα σου ξαναποστάρω τις παρατηρήσεις μου!
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Σχετικά τώρα με το παρακάτω μηχάνημα που βρίσκεται στο link που μου έστειλες:
- Vmark CVR 3000VA -
Η ταχύτητα διόρθωσης των 200 V/sec που αναφέρουν οι προδιαγραφές ακούγεται πράγματι επαρκής, πλην όμως όλα τα μηχανικά συστήματα έχουν μία αδράνεια κατά την εκκίνησή τους. Ποιος μας διασφαλίζει
Κανενας.
Αλλα και τα μισα να ισχυουν παλι καλυτερα ειναι απο το τιποτε.
Στην πραξη ειναι το ιδιο γρηγορο με αντιστοιχα μηχανηματα 10πλασιας τιμης, τα οποια ομως εχουν πιο περιποιημενη εμφανιση και ψηφιακες ενδειξεις.

δηλ. ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν έχει παρά ελάχιστη ικανότητα διόρθωσης τάσης κατά το πρώτο μισό δευτερόλεπτο και ακριβώς τη διπλάσια από την αναφερόμενη στο δεύτερο μισό;
Εκτός βέβαια αν ό,τι χάνεται από την αδράνεια είναι εξ ορισμού τόσο ακαριαίο, ώστε να καλύπτεται από την υστέρηση του πυρήνα...
Αυτο συμβαινει ουτως ή αλλως.
Στα 3KVA, μονο o δακτυλιοειδης μετ/στης ειναι γυρω στα 12 κιλα. Εγω εχω ενα τετοιο σε συνεχη χρηση, για τις αναγκες του εργαστηριου μου.
Σε κάθε περίπτωση η ιδέα είναι θαυμάσια :bravo: και η τιμή δελεαστική.
Ειδες τα Κινεζικα (οταν πουλιουνται σαν Κινεζικα)
Να φανταστεις οτι υπαρχουν ακομη φτηνοτερα στα 3KVA, που ομως δηλωνουν ακριβεια 3% - 6% και δεν δηλωνουν πουθενα ταχυτητα ανταποκρισης.

Επισης να σου πω οτι οταν παλιοτερα ετρεχα Τηλεκατευθυνομενα αυτοκινητα στην 1/10 για το πρωταθλημα Τουρισμου, μια απο τις βελτιωσεις που επρεπε να κανει καποιος εαν ηθελε να κρατιεται κοντα στους 10 πρωτους ηταν να αλλαζει το σερβο του τιμονιου με αλλο πιο γρηγορο και πιο δυνατο. Εκει να δεις Hi End. Βιδα και χιλιαρικο. :mad_3:

Όταν τσεκάρω την αλληλεπίδραση Unison - Miele :happy_9: θα σου ξαναποστάρω τις παρατηρήσεις μου!
Νεροτριβη δεν εχετε στο νησι ?? :crazy_3: :crazy_3:
:happy_4:
 

Μηνύματα
8
Reaction score
0
Τελικά δε χρειάστηκε ν'ανάψω την ηλεκτρική νεροτριβή - παρντόν, πλυντήριο...
Ακούστηκε ο βόμβος τελείως ξαφνικά σήμερα το απόγευμα και διέγνωσα με το πολύμετρο υπέρταση στο δίκτυο με πίεση... 250V τη μικρή :lol: :lol: :lol: ... Aυτή τη στιγμή έχω ένδειξη 272V, την οποία αρνούμαι να πιστέψω, αφού ο επιτηρητής θα είχε κόψει την παροχή. Είναι ρυθμισμένος να κόβει στα 250, κι ακόμα κι αν δεχτούμε ένα σφάλμα εξαιτίας των περιστροφικών ρυθμιστικών (πρόκειται ουσιαστικά για μια βίδα που τη στρέφεις. Το σύστημα δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη ως προς την ακρίβεια ρύθμισης), τι διάολο, 22V απόκλιση μου φαίνονται πολλά. Άλλωστε δε νομίζω να είχε επιβιώσει το σύστημα με τέτοια τάση δικτύου... Θα σουτάρω το κινέζικο πολύμετρο μάρκας... Faithful )( και θα δανειστώ αξιόπιστο από τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.682
Μηνύματα
2.869.850
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top