ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Reaction score
164
Re: Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Μήν ξεχνάς όμως και κάτι Beta, MiniDisc, Super Audio CD, UMD....!!!
Memory stick, Atrac...
Ατελείωτος κατάλογος με αποτυχημένες προσπάθειες της Sony...

Reaction score
0
Φίλε marvin δεν είναι εκεί το πρόβλημα μόνο...
Το βασικότερο είναι πχ ότι στην Ελλαδίτσα(τυχαίο παράδειγμα) κανένας δεν γνωρίζει για δύο format κι όμως ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ θα προχωρήσουν σε αγορά bluray...
Εσύ που την έψαχνες και δεν κατάλαβες διαφορές όταν έκανες το λάθος...
Θα καταλάβουν οι άσχετοι?
Σε μικρά πάνελς δεν είναι κάτι το απαραίτητο...και σε καμιά περίπτωση δεν θα πάει ο άλλος να δώσει λεφτά για κάτι που το βλέπει σαν demo στον Κωτσόβολο και προπερνά...
Έχουν δεί δεκάδες το σύστημά μου..έχουν εντυπωσιαστεί..
4 άτομα πήραν προβολέα...ΚΑΝΕΝΑΣ high definition.. "έλα μωρε...μια χαρά είναι το dvd" η απάντηση..
Δεν είδα (και δεν βλέπω παρά ελάχιστη) διαφορά στις 23'', αστείο μέγεθος για BD. Δεν θα έπαιρνα standalone να το συνδέσω σε αυτή την TV με καμία δύναμη. Αλλά η διαφορά που δεν είδα ήταν μεταξύ 480p & 1080i στο ίδιο BD, όχι μεταξύ DVD και BD. Εκεί η διαφορά είναι πάρα πολύ αισθητή ακόμη και στα 480p, ακόμη και στις 23''. Οι λόγοι προφανείς.

Το θέμα είναι πως στην Αμερική το 28% των σπιτιών έχουν HD Ready TV, οι μισές από τις οποίες είναι άνω των 40'', αγορά δηλαδή υπάρχει. Το ποσοστό των νέων δίσκων βολοδέρνει στο 1-2% εδώ και μήνες - για εμένα είναι σαφές το τί φταίει.
Τα studio (ακόμη και τα αποκλειστικά) διστάζουν να βγάλουν τις ταινίες τους σε ενδεχομένως μελλοθάνατα φορμά ενώ ο κόσμος βλέπει το συνδυασμό κόστους και αβεβαιότητας και απέχει. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, αλλά αν το δούμε από τη σκοπιά του αποστασιοποιημένου καταναλωτή το λογικό είναι η αποχή. Εδώ καλά καλά δεν είναι έτοιμα τα ίδια τα φορμά (ήχος, U-control από τη μία, BD-java, BD-Live από την άλλη).
Όταν το κόστος πέσει κάτω από τα 300$ και αν κάποιο από τα δύο formats πάρει όλα τα studio πιστεύω ότι θα γίνει έκρηξη πωλήσεων. Γιατί νομίζεις ότι υποστηρίζω το BD, έχω μετοχές στη Sony? Απλά θέλω να τελειώνει αυτή η ιστορία όσο το δυνατόν ταχύτερα και βλέπω το BD πολύ πιο κοντά στο στόχο.

Στην Ελλάδα τώρα, όταν το 80% των τηλεοράσεων που αγοράζονται ακόμα και σήμερα είναι 32'' και κάτω (και δεν είναι μόνο το κόστος, είναι και νοοτροπία την οποία έχω βιώσει με σχετικά κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο που αντιδρούσε σε αγορά 40άρας απίστευτα και ανεξήγητα για εμένα) δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Δεν είδα (και δεν βλέπω παρά ελάχιστη) διαφορά στις 23'', αστείο μέγεθος για BD. Δεν θα έπαιρνα standalone να το συνδέσω σε αυτή την TV με καμία δύναμη. Αλλά η διαφορά που δεν είδα ήταν μεταξύ 480p & 1080i στο ίδιο BD, όχι μεταξύ DVD και BD. Εκεί η διαφορά είναι πάρα πολύ αισθητή ακόμη και στα 480p, ακόμη και στις 23''. Οι λόγοι προφανείς.

Το θέμα είναι πως στην Αμερική το 28% των σπιτιών έχουν HD Ready TV, οι μισές από τις οποίες είναι άνω των 40'', αγορά δηλαδή υπάρχει. Το ποσοστό των νέων δίσκων βολοδέρνει στο 1-2% εδώ και μήνες - για εμένα είναι σαφές το τί φταίει.
Τα studio (ακόμη και τα αποκλειστικά) διστάζουν να βγάλουν τις ταινίες τους σε ενδεχομένως μελλοθάνατα φορμά ενώ ο κόσμος βλέπει το συνδυασμό κόστους και αβεβαιότητας και απέχει. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, αλλά αν το δούμε από τη σκοπιά του αποστασιοποιημένου καταναλωτή το λογικό είναι η αποχή. Εδώ καλά καλά δεν είναι έτοιμα τα ίδια τα φορμά (ήχος, U-control από τη μία, BD-java, BD-Live από την άλλη).
Όταν το κόστος πέσει κάτω από τα 300$ και αν κάποιο από τα δύο formats πάρει όλα τα studio πιστεύω ότι θα γίνει έκρηξη πωλήσεων. Γιατί νομίζεις ότι υποστηρίζω το BD, έχω μετοχές στη Sony? Απλά θέλω να τελειώνει αυτή η ιστορία όσο το δυνατόν ταχύτερα και βλέπω το BD πολύ πιο κοντά στο στόχο.

Στην Ελλάδα τώρα, όταν το 80% των τηλεοράσεων που αγοράζονται ακόμα και σήμερα είναι 32'' και κάτω (και δεν είναι μόνο το κόστος, είναι και νοοτροπία την οποία έχω βιώσει με σχετικά κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο που αντιδρούσε σε αγορά 40άρας απίστευτα και ανεξήγητα για εμένα) δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Reaction score
14

Δεν νομίζω ότι τα αποκλειστικά studio διστάζουν να τα βγάλουν για τους λόγους που ανέφερες...Εκτός και αν νομίζεις ότι τώρα ανακάλυψαν σε τι πόλεμο έμπαιναν..
Δηλαδή η Universal ένα χρόνο πρίν δεν ήξερε για το bluray και τις αποκλειστικότητες?? Είναι νομίζεις δικό σου και δικό μου προνόμιο να διαβάζουμε μελέτες αγοράς?? Είναι τόσο ηλίθιοι οι managers των εταιριών που μετά άπό έναν χρόνο κυκλοφορίας κατάλαβαν ότι προμοτάρουν μελλοθάνατα φορμάτ ??
Η μήπως δεν ήξεραν για τα universal players που θα γεμίσουν την αγορά??
Ποιό θα είναι το δίλημμα των καταναλωτών??
Εγώ θα εξακολουθώ να υποστηρίζω πως ο πόλεμος είναι SD vs HD...
Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ των απλών dvd's..
Kαι σε μερικές περιπτώσεις η διαφορά της εικόνας δεν βγάζει μάτια στον μέσο καταναλωτή και θεατή/ακροατή...
Η μήπως νομίζεις ότι θα σώσουν την κατάσταση 30 blockbusters?
To dvd πέτυχε εκτός των άλλων για την απίστευτα μεγάλη ποικιλία τίτλων..
Δεν ζει ένα φορμάτ με 3 ταινίες τον χρόνο που σπάνε ταμεία..
Και εδώ προβληματίζομαι...Θέλει πχ η FOX η UNIVERSAL η Disney να μήν βγάλουν τα πάρα πολύ δυνατά χαρτιά του για να μην τα κάψουν? Οκ , το δέχομαι..
Οι δεκάδες χιλιάδες τίτλοι μέσου βεληνεκούς που είναι ? Δεν μπορούσαν σε ένα χρόνο να βγούν 1300 ταινίες και όχι 300??
Γιατί ΜΟΝΟ έτσι θα υποστήριζαν δίκτυο ενοικίασης.. που είναι το ΜΟΝΟ μέσο επιτυχίας ενός φορμάτ....ΤΙΠΟΤΑ άλλο...ούτε καν η ποιότητα....

Reaction score
0
Aμα πάει να ενοικιάζει dvd ο άνθρωπος και δίπλα βλέπει το BR στην ίδια τιμή , τι θα κάνει ? έγω ενοικίασα το CR και πραγματικά αξίζει τρομερά.
(Κυρίως αν έχει είδη hd τηλεόραση … θα αγοράσει μόλις ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο.)

Η όταν τα μεγάλα καταστήματα που πουλάνε τηλεοράσεις τις δείχνουν σε BR , και στο σπίτι σου δεις την διαφορά του SD, είναι μεγάλη πρόκληση …

ΥΓ
Χωρίς να κάνω τον ειδικό , πιστέυω ότι το μπέρδεμα με τα δυο format καθυστερεί τα πράγματα... αν ξεκαθαρίσουν στο τέλος του χρόνου και το BR δώσει το τελικό χτύπημα, μετά ίσως να γίνει έκρηξη.

Reaction score
14
Αυτό είπα...πως θα νοικιάσει χωρίς έστω και δευτεροκλασάτους τίτλους ?
Και μιλάω για Αμερική..
Και το να βγάλεις εκατοντάδες ταινίες δεύτερες χωρίς να κάψεις τα μεγάλα σου ατού θα έπρεπε να είναι πραγματικότητα από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ...
Για να ενοικιάσεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τα πόσα format υπάρχουν..

Reaction score
0

Χωρίς να κάνω τον ειδικό , πιστέυω ότι το μπέρδεμα με τα δυο format καθυστερεί τα πράγματα... αν ξεκαθαρίσουν στο τέλος του χρόνου και το BR δώσει το τελικό χτύπημα, μετά ίσως να γίνει έκρηξη.
Εγώ από την άλλη λέω ότι και τα 2 θα επικρατήσουν........αφού τα 2 πρώτα universal players(LG BH110 & Samsung BD-UP5000) σε λίγο καιρό καταφθάνουν στην Ευρώπη.........:happy_6:

Reaction score
14
Και τέλος επειδή έμαθα την κίνηση των εταιριών στην Ελλάδα που αγνοείται η ύπαρξη και η τύχη του hd-dvd και παίζει μόνο bd έχουν σκοπό να βγάζουν με ελληνικά 2 ταινίες τον μήνα σε πρώτη φάση...
Περαστικά μας...

Reaction score
0
Αυτό είπα...πως θα νοικιάσει χωρίς έστω και δευτεροκλασάτους τίτλους ?
Και μιλάω για Αμερική..
Και το να βγάλεις εκατοντάδες ταινίες δεύτερες χωρίς να κάψεις τα μεγάλα σου ατού θα έπρεπε να είναι πραγματικότητα από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ...
Για να ενοικιάσεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τα πόσα format υπάρχουν..
Κατά το τέλος του χρόνου ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι να κάνουν σωστή δουλειά σε όλους τους τίτλους, και μπορεί να δούμε μεγάλες ποσότητες και ταυτόχρονες κυκλοφορίες με dvd.

Ακόμα υπάρχει και γενικό μπέρδεμα , αλλά όταν έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, δεν βλέπω πως θα μείνει ο κόσμος στο dvd.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Εγώ από την άλλη λέω ότι και τα 2 θα επικρατήσουν........αφού τα 2 πρώτα universal players(LG BH110 & Samsung BD-UP5000) σε λίγο καιρό καταφθάνουν στην Ευρώπη.........:happy_6:
Γιάννη εννοείται ότι θα υπάρχουν και τα δύο για κάποια χρόνια..
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ σύντομα βασιλιάδες στην θέση του βασιλιά...
Δεν γίνεται...Θέλει πολύ χρόνο και θέληση από τις ίδιες τις εταιρίες...
Στη αρχή τα δύο format μπορεί να πάγωσαν την αγορά..
Εχει λήξει το θέμα όμως πλέον..Αυτά υπάρχουν... και η συντριπτική πλειοψηφία θα πάει σε universal players...
Ταινίες που θα νοικιάζουν?? Και ποιές?? και πόσες??
Εκεί είναι το θέμα...

Reaction score
0

Και τέλος επειδή έμαθα την κίνηση των εταιριών στην Ελλάδα που αγνοείται η ύπαρξη και η τύχη του hd-dvd και παίζει μόνο bd έχουν σκοπό να βγάζουν με ελληνικά 2 ταινίες τον μήνα σε πρώτη φάση...
Περαστικά μας...
Γιώργο η τύχη του hd-dvd αγνοείται στην Ελλάδα γιατί κανένα studio από τη μεριά του hd-dvd δεν έκανε καμία επίσημη συμφωνία όπως αυτή της Sony Pictures την οποία την γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες.....................το hd-dvd ενδιαφέρεται μόνο για την Αγγλία,Γαλλία,Γερμανία και Ιταλία.............ακόμα και στην Ισπανία τώρα άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτοι τίτλοι..............:happy_6:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Ταινίες που θα νοικιάζουν?? Και ποιές?? και πόσες??
Εκεί είναι το θέμα...
Όντως, ακόμα κι εγώ προτιμώ να νοικιάζω ταινίες παρά να αγοράζω........απλά όταν πρωτοβγαίνει ένα καινούργιο φορμά στην αρχή αγοράζω γύρω στις 30 ταινίες................έτσι έκανα και με το dvd..........το ίδιο θα κάνω τώρα και με τα blu-ray/hd-dvd................:cool_4:

Reaction score
14
Αν ήταν να έχει γίνει το "μπαμ" θα είχε γίνει στην Αμερική...
Δεν έγινε....και φταίει εν μέρει η ύπαρξη 2 φορμάτ μα κυρίως η ανυπαρξία τίτλων...όχι σε ποιότητα περιεχομένου αλλά σε ποσότητα...

Reaction score
0
Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Λέτε ρε παιδιά τα blu-ray/hd-dvd να έχουν την ίδια τύχη με τα SACD/dvd-audio?.....................στα οποία έχουν βγεί συνολικά από 2000-3000 τίτλοι στο καθένα ύστερα από 6-7 χρόνια στην αγορά?.................εμένα πάντως προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ γιατί θα πάρω ή το LG BH110 ή το Toshiba HD-XE1.................τα οποία είναι και τα 2 εξαιρετικά όσον αφορά το upscaling των απλών dvd............................:happy_4:

Reaction score
14
το ήξερες όμως , και τρελάθηκα που το άκουσα , ότι μέχρι και σήμερα βγαίνουν laser disc???????

Reaction score
0
Αν ήταν να έχει γίνει το "μπαμ" θα είχε γίνει στην Αμερική...
Δεν έγινε....και φταίει εν μέρει η ύπαρξη 2 φορμάτ μα κυρίως η ανυπαρξία τίτλων...όχι σε ποιότητα περιεχομένου αλλά σε ποσότητα...
Είχα γράψει ολόκληρη απάντηση σε προηγούμενο ποστ σου και την έχασα :pc: :pc: :pc: Ξαναγράφω ένα τμημα που είναι βασικό:
Ξέρεις ποιά είναι κύρια η ένστασή μου: οι νέες ταινίες εκεί βγαίνουν όλες ή σχεδόν όλες και αυτές φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πωλήσεων. Οι τιτλοι καταλόγου ως τώρα δεν τραβάνε και δεν φαίνονται ικανοί να φέρουν κόσμο στα δυο φορμά. Δε μιλάω μόνο για τη σαβούρα αλλά και για καλούς τίτλους που έχουν βγει - απλά δεν πουλάνε. Μια βλακεία τύπου Crank ή Saw ΙΙΙ πουλάει περισσότερο, κάτι που μου λέει ότι ο περισσότερος κόσμος προς το παρόν αντιλαμβάνεται τα νέα φορμά σαν προέκταση του DVD και δεν δείχνει τη διάθεση να ξαναλλάξει τη βιντεοθήκη του - και μιλάμε ακόμα για τους early adopters, videophiles (και κάτι ξέμπαρκους gamers :happy_5: ).
Το μπαμ πιστεύω θα το φέρουν οι νέες κυκλοφορίες blockbusters (όπως είχε κάνει το Matrix στο DVD, 2 χρόνια μετά και υπό πολύ καλύτερες συνθήκες) σε συνδυασμό με την αύξηση των HD Ready TV/PJs. Η ποσότητα τίτλων θα δημιουργηθεί σχετικά γρήγορα, σε Αγγλία - ΗΠΑ τουλάχιστον, ας μην παραβιαζόμαστε.

Reaction score
14
Ναι συμφωνώ...αλλά έπρεπε ήδη να έχει δημιουργηθεί μια σοβαρή βάση ώστε να στηθεί δίκτυο ενοικίασης...
Στο dvd πήρε 2 χρόνια περίπου συμβίωσης με το vhs στα clubs ΑΛΛΑ με τελείως διαφορετικό μέσο και σαν ποιότητα και σαν εμφάνιση και σαν ευκολία...
Είχε ενθουσιάσει τον κόσμο τότε η παρουσία του dvd..
Tωρα απλά δίνεις πολύ καλύτερη ποιότητα μόνο σε όσους μπορούν να την δουν...και έχοντας το μειονέκτημα ότι ελάχιστοι θα πληρώσουν για μιά ταινία που ή την έχουν αγοράσει ή την έχουν νοικιάσει 100 φορές...

Reaction score
0

το ήξερες όμως , και τρελάθηκα που το άκουσα , ότι μέχρι και σήμερα βγαίνουν laser disc???????
Γιατί σου φαίνεται παράξενο?.....................εδώ εγώ σήμερα διάβασα στο blu-ray.com ότι έβγαιναν VHS μέχρι την 1-3-2007........και πού?.........στις ΗΠΑ.............κι όσο για το laser disc εδώ κάποιος στη Ρόδο(κατάστημα) έχει 1 Pioneer και 1 Sony που του είχαν ξεμείνει............και όταν τον ρώτησα πόσο πάνε μου είπε γύρω στα 400Ε(το καθένα).....:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: και του λέω "γιατί τόσο ακριβά?"..........και μου απαντάει "ξέρεις πόσο έκαναν πριν 8-10 χρόνια?................300,000 και 400,000 χιλιάρικα(δραχμούλες)"...........χεχεχεχε :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
1
Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την ανυπαρξια ποσοτητας δισκων υψηλης ευκρινειας. Τι ακριβως περιμενουν? Βρε βγαλτε ταινιες να γεμισει ο κοσμος και θα δουμε μετα αν ο καταναλωτης θα αγορασει/νοικιασει ή οχι. Οταν θα βλεπω στο videoclub ενα stand με bluray ταινιες διπλα στα dvd να με βαζουν σε πειρασμο, τι θα κανω, δεν θα αγορασω ενα bluray player με 300ευρω:happy_6: να τις βλεπω?

Απ'την αλλη ομως μηπως βιαζομαστε λιγο? Πως περιμενουμε να αγορασει ο αλλος, οταν το bluray κοστιζει στην Ελλαδα 1.000+ευρω και μονο για αναπαραγωγη? Και ειναι αληθεια οτι και το dvd εκανε χρονια να εδραιωθει. Εγω αγορασα dvd οταν αρχισαν να πεφτουν οι τιμες, με 80.000δρχ. και ηταν απ'τα φθηνοτερα, τα καλα εκαναν 200.000-300.000δρχ.

Και κατι τελευταιο: υποχρεωνε ολα τα μαγαζια να εχουν την ιδια ταινια σε sd και hd σε αντιπαραθεση και βλεπουμε.......

Που καταληγουμε? Οτι για ολα φταιει η Κινα!!! Αργεις πολυ Κινεζεεεεεεεεε!:happy_4:

Reaction score
0

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members