Γενικά θέματα περί ταινιών




Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.391
Reaction score
74.659
https://juliareda.eu/2017/09/secret-copyright-infringement-study/

Ούι! Η μελέτη που πλήρωσε η ΕΕ για να βρεθεί πόσο χάνουν απο την "πειρατεία" οι δικαιούχοι πνευματικών δικαιωμάτων, έδειξε πως οι απώλειες είναι μικρές.
Οπότε η μελέτη δεν ανακοινώθηκε για δύο χρόνια...

The study’s conclusion: With the exception of recently released blockbusters, there is no evidence to support the idea that online copyright infringement displaces sales.
https://netzpolitik.org/wp-upload/2017/09/displacement_study.pdf


 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.448
Reaction score
50.562
Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ρομάν Πολάνκσι, έμφαση στα δύσκολα παιδικά χρόνια

Θα εμφανίζεται και ο ίδιος





Τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής του Ρομάν Πολάνσκι εξιστορεί νέο ντοκιμαντέρ, στο οποίο εμφανίζεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, ο Πολάνσκι βρίσκεται στην Κρακοβία για να δει το γκέτο στο οποίο κρατούνταν όταν ήταν παιδί από τους Ναζί. Η μητέρα του μεταφέρθηκε στο Άουσβιτς, όπου και δολοφονήθηκε, ενώ λίγο αργότερα ο πατέρας του τον βοήθησε να δραπετεύσει από εκεί κι έτσι σώθηκε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ρομάν Πολάνσκι επισκέπτεται την Πολωνία από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την περασμένη χρονιά να τον εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έχει καταδικαστεί από το 1977 για υπόθεση παραπλάνησης 13χρονης.

Ο σκηνοθέτης επισκέφθηκε και το χωριό Γουισόκα, όπου κρυβόταν αφού δραπέτευσε από το γκέτο της Κρακοβίας. Μαζί του ήταν ο φωτογράφος φίλος του Ρίσαρντ Χόροβιτς, με τον οποίο συνδέονται με φιλία από την εποχή που ζούσαν μαζί στο γκέτο.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ.


http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=909090
 






MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
ο Μπράντο εχει κανει και αλλο ένα καλο Γουέστερν,the appaloosa,το οποιο υπάρχει μονο σε μια Ισπανικη εκδοση αμφιβολου ποιότητος.Αν το εχει κανεις ,ας μας πει τι επιπεδου είναι η εκδοση.

Το παρήγγειλα σε 1080, και σε ORIGINAL BLUE RAY, όταν, και όποιο έρθει, θα σε ειδοποιήσω Δημήτρη, νομίζω ότι έχουν και ''Ελληνικούς υπότιτλους'' !!! :D
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.448
Reaction score
50.562
Το διάσημο λιοντάρι της MGM έφαγε τον εκπαιδευτή του; Η συμμετοχή του Χίτσκοκ και τα σενάρια γύρω από τη θρυλική πόζα και τον βρυχηθμό στους τίτλους των ταινιών...



Σενάριο 1 : Ζευγάρι ληστών εξαγριώνει το λιοντάρι Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος το 1928, ένα ζευγάρι γνωστό για ληστείες τραπεζών μπήκε κατά λάθος στην αποθήκη, όπου θα γινόταν το γύρισμα. Οι κακοποιοί συνήθιζαν να κρύβουν εκεί τα κλοπιμαία τους. Αγνοούσαν όμως ότι αυτήν την αποθήκη επέλεξε η κινηματογραφική εταιρεία για να κάνει τα γυρίσματα. Έτσι όταν μπήκαν μέσα οι ληστές, το λιοντάρι άρχισε να βρυχάται και τους επιτέθηκε. Ο ένας ληστής υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε από το περιπολικό που έσπευσε να τους συλλάβει στην προσπάθειά της να διαφύγει. Η έρευνα όμως, απέδειξε πως όλη αυτή η ιστορία δεν ήταν παρά μόνο μυθοπλασία.

Σενάριο 2: Ο θηριοδαμαστής καταλήγει στο στόμα του θηρίου Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, το λιοντάρι σκότωσε τον εκπαιδευτή και τους δυο βοηθούς του την επόμενη του γυρίσματος. Αλλά και αυτό δεν ευσταθεί αφού ο εκπαιδευτής του λιονταριού που το φώναζαν Σλατς, ήταν ένας διάσημος θηριοδαμαστής ο οποίος πέθανε σε βαθιά γεράματα τη δεκαετία του ΄70, δηλαδή πολύ μετά τον θάνατο του λιονταριού.

Σενάριο 3: Το θρίλερ του Χίτσκοκ Μια άλλη φήμη θέλει τον ίδιο τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να επιβλέπει το θρυλικό γύρισμα με το λιοντάρι που βρυχάται. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια φωτογραφία του 1958 που τον δείχνει να παρευρίσκεται στο γύρισμα, αλλά πρόκειται μάλλον για μια φωτογραφία στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας του North by Northwest που ο Χίτσκοκ γύρισε με την MGM ....



http://www.mixanitouxronou.gr/to-di...a-ke-ton-vrichithmo-stous-titlous-ton-tenion/




 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.448
Reaction score
50.562
- έρε μαυρόασπρα που θα ρίξω . . . με τις ευχές της επιστήμης βεβαίως βεβαίως . . .

βεβαιως, βεβαίως

 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Στην Ελλάδα η κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα!!!!!!!!

https://www.cnn.gr/news/ellada/stor..._LWqHyuA7ZZwd0kXgiFlkJWA3uGIJnHKk64gfGmrntZ6U


αν εγινε και κατι σωστό κατά λάθος ,καλο είναι.Εγω θυμαμαι ότι εχουν διώξει παρα πολλες παραγωγές,Τζεισον Μπόρν ,Μαμα Μια και ένα σωρο αλλα.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.448
Reaction score
50.562
Υποψήφιο για 10 Όσκαρ το The Favorite του Γιώργου Λάνθιμου


Παράλληλα το The Favorite είναι υποψήφιο και για βραβείο «Φωτογραφίας», «Καλύτερη Κουστουμιών», «Μοντάζ», «Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης»

http://www.efsyn.gr/arthro/ypopsifio-gia-10-oskar-favorite-toy-giorgoy-lanthimoy
 



Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.563
Μηνύματα
2.865.671
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top