Γενικες ερωτησεις για ακουστικα

Reaction score
1
Θα ήθελα να βάλω δυο ερωτήσεις σχετικά με τα ακουστικά γιατί είμαι αρχάριος με αυτά

1)επειδή είναι καλοκαίρι παρατήρησα ότι το αυτί ιδρώνει λιγάκι ακούγοντας αρκετές ώρες ,μήπως υπάρχει κίνδυνος να μου χαλάσουν από τον ιδρώτα? Δεν ξερώ αν το έχετε παρατηρήσει αλλά καμιά φορά τα μαξιλαράκια υδρονουνε λίγο και φοβάμαι μην πάει ιδρώτας εσωτερικά
2)έχω συνδέσει τα ακουστικά μου AKG 142 MKii ακριβώς στην έξοδο μιας κάρτας Μ AUDIO 2496 (RCA στο καρφί των ακουστικών)
Είναι αυτός ο σωστός τρόπος σύνδεσης ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
Απάντηση: Γενικες ερωτησεις για ακουστικα

Θα ήθελα να βάλω δυο ερωτήσεις σχετικά με τα ακουστικά γιατί είμαι αρχάριος με αυτά

1)επειδή είναι καλοκαίρι παρατήρησα ότι το αυτί ιδρώνει λιγάκι ακούγοντας αρκετές ώρες ,μήπως υπάρχει κίνδυνος να μου χαλάσουν από τον ιδρώτα? Δεν ξερώ αν το έχετε παρατηρήσει αλλά καμιά φορά τα μαξιλαράκια υδρονουνε λίγο και φοβάμαι μην πάει ιδρώτας εσωτερικά
Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Τα μαξιλαράκια είναι κατασκευασμένα από σύγχρονα συνθετικά υλικά (ή δέρμα), που αντέχουν σε τέτοιου είδους χρήση, (εν αντιθέσει με τα συνθετικά υλικά της δεκαετίας του '70 και του '80, που υφίσταντο σκλήρυνση μετά από χρήση κάποιων ετών).

2)έχω συνδέσει τα ακουστικά μου AKG 142 MKii ακριβώς στην έξοδο μιας κάρτας Μ AUDIO 2496 (RCA στο καρφί των ακουστικών)
Είναι αυτός ο σωστός τρόπος σύνδεσης ?
Ναι.

Reaction score
1

ευχαριστω πολυ:420:

Reaction score
2.248

Να ρωτήσω κάτι και εγώ σας παρακαλώ για να μην ανοίγω νέο νήμα.

Θέλω ασύρματα ακουστικά και δεν έχω έξοδο ακουστικών.
Υπάρχουν ασύρματα ακουστικά που συνδέονται στην έξοδο του προενισχυτή μέσω RCA ή θέλω ακουστικά και προενισχυτή ακουστικών μαζί για να τα συνδέσω με το loop tape του προενισχυτή μου?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
5.912

Να ρωτήσω κάτι και εγώ σας παρακαλώ για να μην ανοίγω νέο νήμα.

Θέλω ασύρματα ακουστικά και δεν έχω έξοδο ακουστικών.
Υπάρχουν ασύρματα ακουστικά που συνδέονται στην έξοδο του προενισχυτή μέσω RCA ή θέλω ακουστικά και προενισχυτή ακουστικών μαζί για να τα συνδέσω με το loop tape του προενισχυτή μου?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
To ιδιο προβλημα ειχα και εγω,δεν ειχα εξοδο ακουστικων και συνδεσα εναν προενισχυτη στην tape out.
http://cachepe.zzounds.com/media/qu..._clipped-7999d475eba83984e7f18f6830ddb99c.jpg

http://www.smproaudio.com/typo3temp/pics/a88de92c0d.jpg

Reaction score
2.248

Σε ευχαριστώ Γιάννη,
Τι αγόρασες? Εχω ακούσει για τα sennheiser ότι είναι καλά.

Reaction score
5.912

Σε ευχαριστώ Γιάννη,
Τι αγόρασες? Εχω ακούσει για τα sennheiser ότι είναι καλά.
Εχω ενα ζευγαρι ακουστικα Igrado τωρα,ειχα και τα AKG K-514 και ειμουν ευχαριστημενος απο τον ηχο τους.
http://www.akg.com/personal/K_514,pcatid,4,pid,20,_psmand,1.html
Τωρα περιμενω να παραλαβει ενας φιλος τα ΑKG K142HD ωστε να τα ακουσω.
http://www.akg.com/personal/K_142_HD,pcatid,8,pid,91,_psmand,1.html
Αν μου αρεσουν θα τα παραγγειλω και εγω.
Καποια αλλα ακουστικα δεν εχω ακουσει ωστε να εχω γνωμη.
Για ασυρματα εχω ακουσει καλα λογια για τα AKG K930.
http://www.akg.com/personal/K_930,pcatid,5,pid,43,_psmand,1.html
Aν και δεν ειμαι φαν των ασυρματων γενικως στον ηχο.
Τι χρηματα θες να διαθεσεις?

Reaction score
2.248

Μαζί με ενισχυτή 500 είναι καλά?
Ακουστικά θέλω για να μην ενοχλώ αργά το βράδυ και ασύρματα επειδή δεν θέλω να τρέχει καλώδιο στο καθιστικό και να βγαίνω και στο μπαλκόνι

Reaction score
2.248

Σε ευχαριστώ Γιάννη

Reaction score
2.248

Πήρα και εγώ τα AKG K142ΗD. (Φίλε Γιάννη σ'ευχαριστώ για τη πρόταση είναι όντως καλά).
Συνδέθηκαν και με τον ενισχυτή ακουστικών Presonus HP4 που αγοράστηκε από τον συμφορουμίστα CHRIS53 (Σ'ευχαριστώ Χρήστο το μηχανάκι είναι άψογο) και άρχισαν ακροάσεις :102:

Πρώτη εντύπωση θετική. Πιάνουν υψηλές στάθμες χωρίς παραμόρφωση. Απομονώνουν καλά τους εξωτερικούς θορύβους και ακούς και σε χαμηλές στάθμες. Είναι ελαφρά, με μαλακό μαξιλαράκι, καλή εφαρμογή στο κεφάλι και στα αυτιά και δεν κουράζουν.

Reaction score
5.912

Πήρα και εγώ τα AKG K142ΗD. (Φίλε Γιάννη σ'ευχαριστώ για τη πρόταση είναι όντως καλά).
Συνδέθηκαν και με τον ενισχυτή ακουστικών Presonus HP4 που αγοράστηκε από τον συμφορουμίστα CHRIS53 (Σ'ευχαριστώ Χρήστο το μηχανάκι είναι άψογο) και άρχισαν ακροάσεις :102:

Πρώτη εντύπωση θετική. Πιάνουν υψηλές στάθμες χωρίς παραμόρφωση. Απομονώνουν καλά τους εξωτερικούς θορύβους και ακούς και σε χαμηλές στάθμες. Είναι ελαφρά, με μαλακό μαξιλαράκι, καλή εφαρμογή στο κεφάλι και στα αυτιά και δεν κουράζουν.
Γιωργο καλες ακροασεις!:126:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos