Γιατί δεν βλέπει τα δισκάκια SACD?

Reaction score
2.558
Έχω τρία Pioneer DV-575A, δύο στην Αθήνα (μαύρο και ασημί) και ένα άλλο μαύρο στο εξοχικό.

Εϊχα παροπλίσει το μαύρο του σαλονιού και το ξαναέβαλα χτές στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του συστήματος. Όμως, σε αντίθεση με το ασημί της κρεββατοκάμαρας, τα SACD τα βλέπει σαν CD. Δοκίμασα με όλα τα δισκάκια που έχω (δεν είναι πολλά, 4-5). Σε όλα το ίδιο, δεν τα έβλεπε.

Έκανα reset το player (πατώντας το STOP ταυτόχρονα με το POWER) και είδε σωστά το δισκάκι SACD. Μετά από λίγο το έβλεπε πάλι σαν απλό CD. Όσα ρεσετ και αν έκανα από τότε (πολλά) δεν έγινε τίποτα. Άφησα 2 ώρες χωρίς ρεύμα όλο το σύστημα (μήπως έχω θέμα με στατικό ηλεκτρισμό τίποτα...

Τι λέτε να συμβαίνει;
Το player δεν έχει πολυχρησιμοποιηθεί... Τα δισκάκια DVD κλπ τα βλέπει όλα σωστά.

Reaction score
204
Δοκίμασε να καθαρίσεις την κεφαλή του laser. Τα sacd είναι δισκάκια με διπλή επίστρωση και μία βρώμικη κεφαλή δύσκολα τα διαβάζει.

Reaction score
2.558
Θα το κάνω, έχεις δίκιο.
Πάντως τα DVD τα διαβάζει κανονικά αλλά προφανώς είναι μονής επίστρωσης.

Με τι να την καθαρίσω την κεφαλή;

Reaction score
2.558
Καθάρισα την κεφαλή πολλές φορές αλλά δεν έγινε τίποτα.
Μόνο μια φορά (μετά το 100στό reset) το είδε σαν SACD αλλά το έβγαλα και το ξαναέβαλα και από τότε το βλέπει πάλι σαν σκέτo CD.

Το μηχάνημα είναι σε άψογη κατάσταση με ελάχιστη χρήση (άντε να έχει παίξει 50 δισκάκια CD).

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.674
Μου "μυρίζει" αλλαγή κεφαλής. Συμφέρει από οικονομικής άποψης;

Reaction score
1.188
Μήπως έχει προτεραιότητα για διάβασμα του CD layer των SACD δίσκων;
Για ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις ....

Reaction score
204
Καθάρισα την κεφαλή πολλές φορές αλλά δεν έγινε τίποτα.
Μόνο μια φορά (μετά το 100στό reset) το είδε σαν SACD αλλά το έβγαλα και το ξαναέβαλα και από τότε το βλέπει πάλι σαν σκέτo CD.

Το μηχάνημα είναι σε άψογη κατάσταση με ελάχιστη χρήση (άντε να έχει παίξει 50 δισκάκια CD).
Την κεφαλή την καθαρίζεις είτε με ειδικό καθαριστικό είτε τύπου AJAX, αλλά ποτέ με οινόπνευμα. Θέλει προσεχτικές κυκλικές κινήσεις χωρίς πίεση στο μάτι.
Μου "μυρίζει" αλλαγή κεφαλής. Συμφέρει από οικονομικής άποψης;
Πιθανόν να χρειάζεται αλλά σίγουρα θα είναι ασύμφορο οικονομικά. Το πρόβλημα μπορεί να είναι και στην πλακέτα που αποκωδικοποιεί το SACD με πιθανή διαρροή πυκωτών. Μόνο ένας τεχνικός μπορεί (?) να δώσει απάντηση στο πρόβλημά σου.

Reaction score
2.558
Μήπως έχει προτεραιότητα για διάβασμα του CD layer των SACD δίσκων;
Για ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις ....
Έχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις...

Τράμπα με όποιο από τα άλλα δύο δεν προορίζεται πιθανά για διάβασμα SACD
Ε ναί αυτό θα κάνω. Δεν αξίζει με τίποτα η επισκευή. 4-5 SACD έχω μόνο... Πιο πολύ είναι λόγω τελειομανίας...

Αλλά επειδή δεν ταιριάζει το ασημί, θα φέρω το άλλο μαύρο από το εξοχικό.

Reaction score
2.558
http://www.pioneerfaq.info/english/dv575.php?player=DV-575A&question=Firmwares

Σε μένα δούλεψε μια χαρά, γιατί όχι μια προσπάθεια?
Ευχαριστώ.
Άνοιξα το player και βρήκα το firmware: Είναι 2,09 (το ίδιο όπως το άλλο).
Μόλις το άνοιξα του έβαλα ένα SACD και το είδε. Το έβγαλα και το ξανάβαλα και πάλι τα ίδια (το είδε μόνο σαν CD)...

Ποιό firmware λές να βάλω; Γενικά φοβάμαι τα unofficial...

Reaction score
573
Ποιό firmware λές να βάλω; Γενικά φοβάμαι τα unofficial...
Εγώ έχω το dv-lx50 και έχω βάλει το unofficial.
Έγινε region free, παίζει sacd-r και έχει και κάποιες έξτρα δυνατότητες στο menu. Δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή. Και από sacd-r υπάρχουν άπειρα...

ika

News
Reaction score
17.046
Δοκιμάστε πρώτα την επίσημη 2.13 μήπως και λυθεί, αν και εμένα μου φαίνεται για laser κεφαλή.

Reaction score
2.558
Δοκιμάστε πρώτα την επίσημη 2.13 μήπως και λυθεί, αν και εμένα μου φαίνεται για laser κεφαλή.
Καθάρισα την κεφαλή του laser πολλές φορές αλλά δεν έγινε τίποτα.

Θα δοικιμάσω την επίσημη 2.13 χωρίς να ελπίζω και τίποτα εδώ που τα λέμε.

Reaction score
2.558
Δοκίμασα την επίσημη 2.13 αλλά και όλες τις ανεπίσημες και πάλι μόνο βλέπει το CD στα Hybrid SACD δισκάκια. Άρα είναι θέμα κεφαλής.

Πάει στο εξοχικό σαν CD/DVD player (έχω ήδη φέρει το άλλο μαύρο που έβαλα στο σύστημα).

Το τελευταίο ανεπίσημο firmware 2.10.06.01 φαίνεται πολύ καλό και αυτό θα βάλω σε όλα τα 575 μου.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Έχω μερικά ερωτήματα για τα SACD και αν δεν βρώ απαντήσεις σε υπάρχοντα θεματα θα ανοίξω νέο.

Reaction score
2.558
Αυτό που με παραξενεύει τώρα, είναι το ότι DVD & SACD διαβάζονται στο ίδιο μήκος κύματος από το laser, οπότε πως η κεφαλή στο ένα δουλεύει και στο άλλο όχι?

https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD
https://en.wikipedia.org/wiki/DVD
Μήπως δοκίμασε μόνο CD;
Ξαναδοκίμασα με DVD πρεσσαριστό και με εγγράψιμο. Τα βλέπει αμέσως.
Με SACD που ξαναδοκίμασα δεν τα βλέπει.
Δεν έχω απλά (σκέτα) SACD. Και τα 4 που έχω είναι Hybrid. Μήπως αυτά είναι dual layer ενώ τα σκέτα SACD είναι single layer? Και απλά η κεφαλή δεν μπορεί να διαβάσει το δεύτερο στρώμα;

Θα δανειστώ και θα δοκιμάσω ένα σκέτο SACD και θα σας πώ.

ika

News
Reaction score
17.046
Ξαναδοκίμασα με DVD πρεσσαριστό και με εγγράψιμο. Τα βλέπει αμέσως.
Με SACD που ξαναδοκίμασα δεν τα βλέπει.
Δεν έχω απλά (σκέτα) SACD. Και τα 4 που έχω είναι Hybrid. Μήπως αυτά είναι dual layer ενώ τα σκέτα SACD είναι single layer? Και απλά η κεφαλή δεν μπορεί να διαβάσει το δεύτερο στρώμα;

Θα δανειστώ και θα δοκιμάσω ένα σκέτο SACD και θα σας πώ.
Μήπως έχει κανένα setup menu, που να ορίζεις σε τι να δίνει πρoτεραιότητα στα audio disks?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe