Γιατί δεν μπορώ να μπω στον Catalyst?

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Εδώ και κάμποσα χρονάκια (4-5) έστησα ένα PC, που αρχικά προόριζα για HTPC, αλλά εξελίχθηκε στο βασικό μου καθημερινό PC, αφού λόγω μεγέθους με βοηθάει να κάνω σχεδόν όλα τα καθημερινά.

Είχα παλιά δημοσιεύσει το βασικό configuration στο Gallery, ενώ είχα ξαναθέσει κάποια ερωτήματα σχετικά με το σετάρισμά του σε αυτό το νήμα.

Αργότερα, χρειάστηκε να αλλάξω τον δίσκο συστήματος (SSD) και στη θέση του 64άρη Kingston, έβαλα έναν 240άρη Intel. Έκτοτε και μέχρι στιγμής δεν έχω ούτε παράπονο ούτε έχω δει κάποιες δυσλειτουργίες, γενικά μιλώντας πάντα.

Κάποια στιγμή (πρέπει να ήταν πέρυσι στις αρχές του 2014, αν θυμάμαι καλά) παρατήρησα ότι δεν μπορούσα να μπω καθόλου στο μενού του Catalyst της AMD (όπως ίσως βλέπετε στα παραπάνω links, η κάρτα γραφικών μου είναι η Sapphire ATI HD5770, 1GB DDR5). Τότε, μιλώντας με το Γιώργο μας (ένας είναι ο Γιώργος!), με συμβούλεψε και απεγκατέστησα και μετά επανεγκατέστησα το νεότερο Catalyst. Στη συνέχεια, μπορούσα πράγματι να μπαίνω στο μενού του και να το διαχειρίζομαι κατά το δοκούν.

Πριν 3-4 μέρες, εντελώς τυχαία, δοκίμασα να το ξανακάνω. Με δεξί κλικ πάνω στην επιφάνεια εργασίας, και αφού εμφανιστεί το παραθυράκι με τη γραμμούλα που γράφει το γνωστό AMD Catalyst Control Center, πατώντας πάνω του, αρνιόταν να εμφανιστεί.

Σκέφτηκα πως μάλλον ο οδηγός θέλει ανανέωση. Μπήκα στο site της AMD, βρήκα τον νεότερο Catalyst Omega 14.12 και τον κατέβασα, εγκαθιστώντας τον. Για να βεβαιωθώ ότι όντως είχε εγκατασταθεί, μπήκα και στα προγράμματα του Control Panel και τον είδα εγκατεστημένο. Παρ' όλα αυτά, ακόμα και μετά από αυτό, ο υπολογιστής αρνείται πεισματικά να μπεί στο Control Center του Catalyst.

Ψάχνοντας από δω κι από κει, βρήκα ότι ένα παλιότερο update των Windows 7, με αριθμό KB3004394 προκαλεί (προκαλούσε) προβλήματα στην εγκατάσταση αυτού του τελευταίου οδηγού. Μπήκα λοιπόν, στο ιστορικό των updates και είδα ότι όντως αυτό το update το είχα κατεβάσει και εγκαταστήσει τον Δεκέμβρη του 2014 (11-12-14). Παρ' όλα αυτά, και επειδή το συγκεκριμένο update η Microsoft το χαρακτηρίζει ως optional, όταν έψαξα να το βρω στα εγκατεστημένα, δεν το βρήκα, ενώ κάπου διάβασα ότι με κάποιο νεότερο update, που λειτουργούσε ως patch, το απεγκαθιστούσε από μόνη της η Microsoft, ακριβώς για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που αυτό επέφερε.

Από κει και μετά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Να σημειώσω ότι στην καθημερινή χρήση, ο υπολογιστής δεν δείχνει να έχει προβλήματα. Απλά, εγώ ανακάλυψα αυτή την αδυναμία του, όταν προσπάθησα να μπω στο Control Center του παλιού αλλά και μετά του νέου Catalyst.

Μπορεί κανένας να δώσει μια συμβουλή;
Ευχαριστώ.

Edit:
Να σημειώσω επίσης ότι μέσα από το μενού των προγραμμάτων του Control Panel των Windows, πήγα στον ήδη εγκατεστημένο Catalyst και δοκίμασα να κάνω επιδιόρθωση (repair) του συγκεκριμένου προγράμματος, πράγμα που εκτέλεσαν τα Windows, αλλά μετά μια από τα ίδια.
-
 
Last edited:

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
αφαιρείς τον driver από το programs and features
κάνεις restart σε safe mode
τρέχεις το DDU
κάνεις restart
εγκαθιστάς πάλι τον driver
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.430
Members
37.941
Νεότερο μέλος
mdim051
Top