Γιατί εξαφανίστηκαν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ από Υμητό;

Reaction score
3.085
Σήμερα το απόγευμα, ξαφνικά τα αποθηκευμένα στην τηλεόρασή μου 4 ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (Prisma, Sport+ κλπ.) μου έδειχναν μωσαϊκά ή καθόλου εικόνα.

Ξαναέκανα ένα σκανάρισμα της ψηφισκής μπάντας και αυτή τη φορά μου αποθήκευσε ΜΟΝΟ τα 8 κανάλια της Digea. Ξέρει κανείς κάτι;
-

Reaction score
20.816
Απάντηση: Γιατί εξαφανίστηκαν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ από Υμητό;

Κάποια παρεμβολή μήπως; Αν και στην Καλλιθέα που βρίσκεσαι το σήμα πρέπει να είναι καμπάνα (αλά Cosmote!) από τον Υμηττό...

Reaction score
1.458

Σε μένα Βόρεια Καλλιθέα που είμαι (σύνορα με Κουκάκι) παίζουν πάντως.

Reaction score
3.085
Βρέθηκε ο ένοχος....

....και είναι ο δέκτης DVB-T του AZBox.

Όταν είναι αναμένος ο AZBox με ενεργοποιημένο τον δέκτη DVB-T, για κάποιο - άγνωστο - λόγο μου "μπλοκάρει" το σήμα MPEG-2 της ψηφιακής ΕΡΤ στον ενσωματωμένο δέκτη της TV, ενώ δεν επηρεάζει τη λήψη των καναλιών της Digea, που είναι MPEG-4.

Οι συνδέσεις στην κεραία είναι με τον κλασσικό τρόπο, ήτοι από την κεραία στην είσοδο RF του DVD Recorder, από την έξοδο RF αυτού στην είσοδο RF του AZBox κι από την έξοδό του στην είσοδο της TV.

Θα ρωτήσω τους ανθρώπους της αντιπροσωπείας να μάθω αν αυτό είναι φυσιολογικό.

Καλό βράδυ.
-

Reaction score
20.816

Μήπως έχει RF modulator ο Azbox και κατά σύμπτωση είναι συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΡΤ;

Reaction score
3.085
Ασυμβατότητα εξόδου RF του AZBox με την αντίστοιχη είσοδο της TV.

Μήπως έχει RF modulator ο Azbox και κατά σύμπτωση είναι συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΡΤ;
Δεν ξέρω, αλλά δεν αποκλείεται τίποτα. Αφού επικοινώνησα με το τμήμα Service της Intersys (η τηλεόραση είναι Pioneer Kuro), με συμβούλεψαν να εγκαταλείψω τη σύνδεση loop (RF in-out) πάνω στον AZBox και να χρησιμοποιήσω ένα απλό splitter, ώστε να τροφοδοτώ ταυτόχρονα και τις δύο εισόδους RF, τόσο στον AZBox όσο και στην TV.

Το έκανα και όλα δουλεύουν φυσιολογικά.

Καλό είναι αυτή η πληροφορία να περάσει σε όλους τους κατόχους AZBox, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον κάποι πιθανό πρόβλημα, αν υπάρξει παρόμοια σύνδεση.
-

Reaction score
7.447
Re: Απάντηση: Γιατί εξαφανίστηκαν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ από Υμητό;

Φυσικα και εχει, στο τηλεχειριστηριο υπαρχει ενα κουμπι με την ενδειξη UHF το πατας και μετα με τα πανω -κατω του τηλεχειριστηριου επιλεγεις το καναλι ( 21-69) που θες

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef