Γιατί οι ροκάδες στήνουν συστήματα για μαντολίνο?

Reaction score
2.053
Χρονια πολλα Μιχαλη, στην ροκ δεν υπαρχει τονικη ισοροπια, οταν τρως το σολο του Αλβιν Λι στην μαπα, σημαδευεσαι για παντα ........
Χρόνια πολλα Βλασση! :)

Υπαρχει απλά ίσως να μη μας νοιάζει τόσο πολυ! ;)

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Ρε παιδιά, οκ όλα αυτά που διαβάζω...
Επί της ουσίας να ρωτήσω εγώ κάτιτις;;;
Τί σεταπ (ολοκληρωμένο/ηχεία) θα προτείνατε για ροκά/μεταλλά/ελεκτρόνικα για μπάτζετ:

Α) 1000ρικο
Β) 2χιλιαρο

3-4 ενδεικτικές επιλογές... για να αντιληφθώ το δρόμο...

D

Deleted member 23222

Guest
Δεν ξέρω πια πολλά από τιμές...
Θα ξεκίναγα όμως με Klipsch,BOSE,Cerwin Vega...
Eυαίσθητα πολύ,ιδιαίτερα τα Vega,και με έναν σωστό ενισχυτάκο στα 100W ξεσηκώνουν...

Ο ΧΤΖ ας πούμε είναι γύρω στα 7 κατοσταρικάκια...
Γκάζια πολλά έχουν και οι Harman...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426
Ρε παιδιά, οκ όλα αυτά που διαβάζω...
Επί της ουσίας να ρωτήσω εγώ κάτιτις;;;
Τί σεταπ (ολοκληρωμένο/ηχεία) θα προτείνατε για ροκά/μεταλλά/ελεκτρόνικα για μπάτζετ:

Α) 1000ρικο
Β) 2χιλιαρο

3-4 ενδεικτικές επιλογές... για να αντιληφθώ το δρόμο...
Στην πιο προηγούμενη έκθεση, έτυχε να παίξουν δύο διαφορετικά δωμάτια το κομμάτι "Tin Pan Alley", Stevie Ray Vaughan. Σωστός, hiend ήχος, αλλά από μέσα μου χαμογελούσα γιατί αυτό ήταν το κομμάτι με το οποίο είχα δοκιμάσει λίγο καιρό πριν το σετ Cerwin-Vega CVA-28 + το 18ιντσο sub CVA-118 για μία και μόνο φορά στο σαλόνι μου. Η διαφορά τεράστια. Με τα PA Vega είχα την αίσθηση live. Ένιωθα την ανάσα του τραγουδιστή στο πρόσωπό σου, τον παλμό της χορδής της κιθάρας στο σώμα μου. Στην hiend έκθεση, το ίδιο κομμάτι το άκουγα όμορφα μεν, δεν το ένιωθα απολαυστικά δε, σαν να ήταν τελείως άλλο κομμάτι.

http://athensproaudio.gr/live-sound...cva-28x.html?gclid=CNWN7ue107sCFUNe3godnksAIw

Aπο ηχεια θα ξεκινουσα με κατι τετοιο,πηγη αυτη που εχεις.

Last edited:

Gojakla

Reaction score
7.494
Να ρωτήσω κάτι ακόμα πιο συγκεκριμένο...

Εγώ με τα 805 ακούω ή νομίζω πως ακούω Ροκ;
Τα ριφς τα ακούω "οπως πρέπει" ή ολίγον από μαντολίνο;

D

Deleted member 23222

Guest

B&W εννοείς?

D

Deleted member 23222

Guest
Μια που είσαι ροκάς...και σύμφωνα με αυτά που θυμάμαι από την νιότη μου,πάρε το πρώτο λεπτό από το Hell's Bells (AC/DC),πάρε σβάρνα φίλους και γνωστούς και άκουγε το...
Μετά θα καταλάβεις και μόνος σου...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426

Με το γουφερακι που εχεις ακους μονο μαντολινο:prankster:
με προσθηκη σαμπ ομως..:spiteful:

Reaction score
93
Μιας και ακούω 27 χρόνια metal να σας και εγώ ότι την καλυτερη ακουστικη εμπειρία την ειχα όταν άκουσα Evergrey σε PA με αυτοενισχυση άνω των 1000 watt.....άρα για να ακούσουμε σωστά θέλουμε watt μεγάλα woofer και χώρο ....κάτι που ελαχιστοι έχουμε...anyway εγώ παίζω με dynaudio contour και parasound a21 -250 watt και είμαι super...

Reaction score
620

Ρε Αντωνη τι ερωτησεις ειναι αυτες. Ειχαμε και μια κουβεντα κιολας. Ο καθενας στηνει ενα συστημα συμφωνα με τα γουστα του. δεν το κατανοω γιατι πρεπει στην ροκ να εχουμε οπωσδηποτε το αλυπητο Kick στην μουρη και το σωμα. Ειμαι μουσικος και το μπασο μου το ακουσα πιο καλα σε ενα απιστευτο tc electronic με 1χ10 και οχι σε κατι γαιδουρια που ειχε τυχει να παιξω ανα καιρους σε διαφορες συναυλιες. μπορει καποιος αντωνη να ακουει πιο απλα σε παραγωγη κομματια και να αρεσκεται στο μπαμ μπουμ (δεν το κατακρινω,ο καθενας με τα γουστα του και καλα κανει) εσυ ομως θυμασαι..ακους και τους Floyd θες και να ακους ωραια το Money οπως και αλλα πολλα. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Οι Porcupine tree γραφουν απιστευτες κιθαρες στα κομματια τους. Πηγαινε ακου σε αυτα τα συστηματα και πες μου ποσα απο τα καλουδια που εβαλε ο καημενος στην παραγωγη θα ακουστουν σε αυτα τα Jumbo mambo συστηματα. Δεν υπαρχει ιδανικο συστημα σε καθολικη κατασταση, Υπαρχουν τα γουστα μας και η μουσικη που μας αρεσει. Οταν παντρεψουμε αυτα τα δυο ειμαστε ευτυχισμενοι.

Gojakla

Reaction score
7.494
Οι ερωτήσεις μου δεν είχαν σκοπό να διαμορφώσω το γούστο μου... ξέρω πώς αρέσκομαι να ακούω.
Η ερώτηση ήταν για να καταλάβω τις απόψεις των φίλων...
Ήταν για να ανοίξει η κουβέντα σε πιο πρακτικό επίπεδο και όχι να μείνουμε στην φιλοσοφικοθεωρία...

Θα ήθελα δλδ να καταλάβω ποιά η άποψη των φίλων για το πώς πρέπει να ακούγεται η ροκ και η μέταλ... Μέσω παραδειγμάτων.

Προσωπικά είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τα 805 δεδομένου του χώρου, των εντάσεων, των συνοδών που απαιτούν, της μουσικής που ακούω και μπλα μπλα...
Και ας λείπουν οι κικ αςς χαμηλές όπως σωστά είπε ο Στάθης. :geek:
Όλα απαιτούν συμβιβασμούς.

Reaction score
620
Οι ερωτήσεις μου δεν είχαν σκοπό να διαμορφώσω το γούστο μου... ξέρω πώς αρέσκομαι να ακούω.
Η ερώτηση ήταν για να καταλάβω τις απόψεις των φίλων...
Ήταν για να ανοίξει η κουβέντα σε πιο πρακτικό επίπεδο και όχι να μείνουμε στην φιλοσοφικοθεωρία...

Θα ήθελα δλδ να καταλάβω ποιά η άποψη των φίλων για το πώς πρέπει να ακούγεται η ροκ και η μέταλ... Μέσω παραδειγμάτων.

Προσωπικά είμαι απολύτως ικανοποιημένος από τα 805 δεδομένου του χώρου, των εντάσεων, των συνοδών που απαιτούν, της μουσικής που ακούω και μπλα μπλα...
Και ας λείπουν οι κικ αςς χαμηλές όπως σωστά είπε ο Στάθης. :geek:
Όλα απαιτούν συμβιβασμούς.
Σωστα!Οπως συμβιβαζεσαι σε αρκετα με το Kawasaki!:p:D:lolsign:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Επειδη εχουμε προσφατο ενα λαιβ ροκ ακουσμα, ενα θα πω, δεν υπαρχει συστημα με μικρο ηχειο που να μπορει να πλησιασει το λαιβ .................

Gojakla

Reaction score
7.494
Επειδη εχουμε προσφατο ενα λαιβ ροκ ακουσμα, ενα θα πω, δεν υπαρχει συστημα με μικρο ηχειο που να μπορει να πλησιασει το λαιβ .................
Το σωστό ροκ άκουσμα, είναι το λαιβ άκουσμα;

Reaction score
5.615
Μόνο αν βάλει κανείς τελείως διαφορετικά ηχεία (από μικρά έως πολύ μεγάλα) στον γνώριμο χώρο του μπορεί να καταλάβει τις διαφορές και να δει τι χάνει και τι κερδίζει κάθε φορά. Αλλιώς νομίζει ότι είναι καλά.

Ροκάρω τι σημαίνει; Δεν σημαίνει χτυπιέμαι σε τρελές εντάσεις; Γιατί αν σημαίνει κάθομαι στον καναπέ και κουνώ ρυθμικά το πέλμα μου στον αέρα, ναι φυσικά αρκεί και το ηχειάκι hiend με το 6ιντσο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494