Γιατί τελικά σταματάμε να ακούμε νέα μουσική

Reaction score
21.921
Home recording

Οι εποχές που η μουσική παραγωγή προοριζόταν μόνο για λίγους προνομιούχους με πρόσβαση σε ακριβά στούντιο έχουν περάσει προ πολλού. Χάρη στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας και του λογισμικού, είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ να δημιουργήσετε το δικό σας μουσικό στούντιο στο σπίτι σας. Η οικιακή ηχογράφηση, γνωστή και ως ηχογράφηση στο σπίτι προσφέρει στους μουσικούς, τα συγκροτήματα και τους παραγωγούς την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους ανεξάρτητα και με ευελιξία.
Die Linke και BSW ... σε είπα εγώ. Επανάσταση στο χώρο της ηχογράφησης και διάθεσης πάντα για το καλό του πολίτη. :D :D

Τα Μπρίκς κάνουν δικό τους ιντερνετ, DNS , σέρβερς σε κάθε χώρα κλπ κλπ. :D

Parley ? :D

Last edited:

Reaction score
21.921
Μαϊμού πως τους κόβεις εδώ πέρα?
Πολλά βάσανα δγιαβάζω :biggrin: :lolsign:
Εσύ πάντως με τόσο υψηλη ντοπαμίνη λόγω άσκησης όλο νέα μουσική θα θες να ακούς. Σαν δεκαοχτάχρονο. :D 😍

Σε λίγο καιρό θα τελειώσουν τα βάσανα του audio όποια και να είναι. Κια πολλά άλλα που τα θεωρούσαμε ώς βάσανα. Θα έρθουν πολυ χειρόιτερα για να ασχοληθούμε. :D

Reaction score
572
Το τι λεει ο Toole και ο καθε Toole εχει σημασια και ποιος ειναι ο αποδεκτης.

Oσον αφορα τα RT, οπως φαινεται και απο αυτα που γραφει , η διαφορες μεταξυ αιθουσων μεγαλων και τυπικων δωματιων ειναι τεραστιες και οπως σημειωνει η μετρηση σε τυπικο δωματιο σπιτιου γινεται μονο και μονο γμην τυχον και ειναι σε extreme νουμερα αλλιως δεν ασχολησε πολυ με αυτο.

Opera houses have typical reverberation times of about 1–1.5 s, which is considered an acceptable compromise for understanding the spoken dialogue and singing, while providing some assistance to the instrumental accompani- ment. However, this is considered a bit too “dry” for much of the classical music repertoire, so most dedicated concert halls are designed to have RTs in the 1.5–3 s range. The very long reverberation times in cathedrals, 5 s or more, allow a choir to effectively sing with itself, generating layers of harmo- nizing but severely limiting the musical repertoire suitable for the space

In a small listening room, we are in a transitional sound field that consists of the direct sound, several strong early reflections, and a much-diminished late-reflected sound field. What we hear is dominated by the directional char- acteristics of the loudspeakers and the acoustic behavior of the room boundaries at the locations of the strong early reflections. RT reveals nothing of this. As a measure, it is not incorrect, but it is just not useful as an indicator of how reproduced music or films will sound. Nevertheless, excessive reflected sound is undesirable, and an RT mea- surement can tell us that we are in the ballpark, but for that matter, so can our ears or an “acoustically aware” visual inspection.

The only reason to measure RT in a small room is to be certain that it is not excessively high (over about 0.5 s) to preserve high speech intelligibility or low (under about 0.2 s) to avoid oppressive “deadness.”

Fortunately, the nuisance is easily overcome because if a room has normal domestic furnishings—carpet, drapes, upholstered chairs, bookcases, fireplace, lamps, side tables, and so on—it is probable that it falls within the broadly accepted midfrequency (around 500 Hz) reverberation time of 0.3–0.5 s.

Reaction score
21.921
Και γω θα ήθελα να ανεβάσω μια φώτο για να σε δείξω που τα έχω γραμμένα, δεν γίνεται όμως...
Αμα δεν κατάλαβες μπορώ να στο περιγράψω :biggrin: :lolsign:
Ελα τώρα ...ολοκληρα ριβιου και καλά μάλιστα (και σεντόνια) για το oppo, eversolo πως το λένε εκεί γράφεις. :D 😍

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.558
Και γω θα ήθελα να ανεβάσω μια φώτο για να σε δείξω που τα έχω γραμμένα, δεν γίνεται όμως...
Αμα δεν κατάλαβες μπορώ να στο περιγράψω :biggrin: :lolsign:
.... στη παλια σου κατσαρολα - στις παλιες μου τις χορδες 8-)
-> φενεται και λιγο κοιλιτσα στη φουτο μ'

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.139
Ελα τώρα ...ολοκληρα ριβιου και καλά μάλιστα (και σεντόνια) για το oppo, eversolo πως το λένε εκεί γράφεις. :D 😍
Tο πσόλο με ένα καλό σετ καυλώδια και ένα αϊ φάει λάν σάιλενσερ, κεντάει!! :biggrin:

Βλέπε να μαθαίνεις ;)
1000012614.jpg

Για να κερδίσεις τα μέγιστα θα πρέπει και οι κεραίες να είναι μπαταρισμένες όπως τις βλέπεις :biggrin:

Last edited:

Reaction score
749
Γιατί η μουσικη ειναι πλεον τσαμπα και γιαυτο εχει καταντήσει ευτελές προιον.
Παλιά που την πληρωναμε ειχε αλλη αξια.
Σε γενικές γραμμές μαζί σου, όμως:

Εκτιμώ ότι και τώρα την πληρώνουμε τη μουσική, αλλά έχει καταντήσει μόδα σε μεγάλο βαθμό στις εκάστοτε δισκογραφικές και τις εκάστοτε υπηρεσίες online μουσικής (Music as a Service - MaaS) όπως κάτι spotify, skatify, quobaz, τονμπαζ, δε-τον-μπαζ και όλα ανεξεραίτως που έχουν ξεφυτρώσει και ανταγωνίζονται το ένα το άλλο...

Αυτή ειναι η κύρια διαφορά με παλιότερα, παρόλα αυτά δε, για ένα σωστό προϊόν μουσικής (και σε γκάμα και σε ποιότητα ήχου), το μέσο, υπηρεσία και η εκάστοτε εγγραφή/αναπαραγωγή, παίζει ακόμα πολύ μεγάλο ρόλο και δεν αποτελεί ευτελές προϊόν πάντοτε.
Tο πσόλο με ένα καλό σετ καυλώδια και ένα αϊ φάει λάν σάιλενσερ, κεντάει!! :biggrin:

Βλέπε να μαθαίνεις ;) View attachment 367134

Για να κερδίσεις τα μέγιστα θα πρέπει και οι κεραίες να είναι μπαταρισμένες όπως τις βλέπεις :biggrin:
Το καυλώδιο διχτύου γιατί έχει ετικετάκι είπαμε? Είναι κάτι σαν παλιά που τους κολλάγανε κάτι κρυστάλλους με μια τσίχλα?

:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.180

Βλέπε να μαθαίνεις ;) View attachment 367134

Να σου πω τι μαθαίνουμε, ότι τα ethernet καλώδια πρέπει ν'ακούγονται καλύτερα όταν έχεις αφημένη την ετικέτα με το χρυσό σχοινάκι.
Για τα δε ΄΄ακατάλληλα΄΄ είναι δύσκολη η αποσαφήνιση από τα λεγόμενα όποιου έχει κάνει μέχρι και τις μπάμιες... αμελέτητες.

Γαιτί ακολουθούν όλοι τις συμβουλές του Bhutia και του Τούλ και νομίζουν ότι με μια super flat FR με dsp αντικαθιστούν την ποιότητα εγγραφής ένος μεγάλου στούντιο. :D :D
...
Το μόνο που μπορώ να ξέρω με σιγουριά είναι όσα έχω πει κι έχω κάνει ο ίδιος. Οπότε υπενθυμίζω ότι ουδέποτε υποστήριξα την εφαρμογή DSP ως άμεση λύση, αντιθέτως σε δικά μου setup προσπαθώ σταθερά για ομαλή απόκριση χωρίς να κατέφευγα σε DSP το οποίο θα μου χρησίμευε τότε μόνο για εφαρμογή delays κατά την ενσωμάτωση sub.

Reaction score
9.445
Για να πιάσουν τόπο τα λεφτά που έδωσες και ο χρόνος που αφιέρωσες για να φτιάξεις πολυκάναλο. :D
Περισσότερο χρόνο αφιέρωσα για να κατανοήσω το πολυκαναλο απ οτι για να το φτιάξω. :biggrin:

Έλα σου έχω δωράκι για το future audio και μάλιστα στα αγγλικά (εκτός από την μικρή εισαγωγή)

Reaction score
21.921
Περισσότερο χρόνο αφιέρωσα για να κατανοήσω το πολυκαναλο απ οτι για να το φτιάξω. :biggrin:

Έλα σου έχω δωράκι για το future audio και μάλιστα στα αγγλικά (εκτός από την μικρή εισαγωγή)
Ωχ ακόμη χειρότερα ... ΓερμανικόΑγγλικά. :D

Αυτο μου έλειπε τώρα ένα ακόμη βίντεο με audio people nerds να σαλιαρίζουν για την τεχνολογική εξέλιξη του audio που έχει ήδη πεθάνει και προσπαθούν να δώσουν θάρρος στον εαυτό τους και στους άλλους. :D

Πολύ κατηγόρια και αυτοί στο στέρεο. Όλο το αφήγημα εκεί έχει στηθεί βλέπω. :D Νerdi-στικα αστειάκια και ειρωνείες κλπ.

Ωραία επίθετα δέκα δευτερόλεπτα που άκουσα (σε τυχαίο σημείο) hyper realism, increasing the resolution and the localisation ... because it is life χι χι χι γελάκια ολοκληροι άντρες , το λένε και όλας είμαστε nerds χι χι χι.... ούτε τα ποιήματα του Bhutia δεν τους φτάνουν αυτούς σε επίθετα. :D

Last edited:

Reaction score
21.921
Περισσότερο χρόνο αφιέρωσα για να κατανοήσω το πολυκαναλο απ οτι για να το φτιάξω.
Ε, θα σε βοήθησαν αυτοί να το καταλάβεις ... τι απο μόνος ; Δεν γίνεται. Αυτά θέλουν ψησιματάκι. Τι σε μπέρδευε ; Η ρεαλιστικότητα ; :D :D

:D :D

Reaction score
21.921

Να ένα πιο ενδιαφέρον.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.139
Να σου πω τι μαθαίνουμε, ότι τα ethernet καλώδια πρέπει ν'ακούγονται καλύτερα όταν έχεις αφημένη την ετικέτα με το χρυσό σχοινάκι.
Ναι αυτό ξέχασα να το επισημάνω, το σημαντικότερο είναι αυτό με τις κεραίες, πρέπει να έχουν μια κλίση προς το ρούτερ, λαμβάνουν το σήμα αβίαστα και έτσι ο ήχος αποκτά άλλον αέρα, έναν αέρα πελαγίσιο θα έλεγα!! :biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.247
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111