Γιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?

Μηνύματα
7.222
Reaction score
11.768
Τον θόρυβο απο το μάστερ τέιπ απο όπου προέρχονται τα πρισσότερα cd τον ακούς ? χα χα
Όχι θα μου πείς γιατί έχει αφαιρεθεί με ειδικό πρόγραμμα.
Δηλαδη δεν ακούς την πιστή αρχική αναπαραγωγή χα χα.
Επίσης κανα pdf εαν αυτη η πληροφορία που αφαιρείται, έχει κάτι μέσα ? επίσης κανα pdf εαν η επεξεργασία αυτή (όπως και άλλες) κάνει κακό ή αλλάζει κάτι απο τον ήχο ?
Ε, ναι όταν μεταφέρθηκαν αρχικά , τι νομίζεις ότι έγινε. ? Παραλήφθηκε να γίνει νομίζεις αυτό που λέω ?

Και όπως λες πριν το 2005 .... ο @Astronaut Jr. ακούει κάτι παλιατζούρες . :D Πλάκα κάνω Αστρονοτ , δεν ξέρω τι ακούς).

Δεν είπα ότι ακούγεται τιποτε στα cd (παλιές ή καινουργιες). Αντιθετα ότι αφαιρέθηκε απο παλιές. Νέες τι να υπάρχει, δεν υπάρχει.
Μόνο που δεν αναφέρομαι στα μάστερ ή στην οποία αποθορυβοποιηση, αλλά στο θόρυβο που ούτε καν υπάρχει στα μάστερ υπό μορφή φυσηματος. Και μη μου μιλήσει τώρα κανένας για μάστερ και μπομπινες γιατί αν κάποιος εδώ μέσα έχει γνήσια μάστερ σε μπομπινες, ίσως και να μπορεί να πει κάτι. Οι υπόλοιποι, απλά έχουμε γράψει σε ταινία τις παθογένειες του αρχικού υλικού.
 


Μηνύματα
27.023
Reaction score
24.954
Υπάρχει cd γνωστό σε όλους , το shefield drum record , το οποίο διακατέχεται από τον θόρυβο -φύσημα της μπομπίνας.
Οταν λέμε γνωστό εννοούμε πασίγνωστο.
Το δε φύσημα υπάρχει στα χαμηλά περάσματα και είναι ακουστό για πλάκα.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.425
Reaction score
15.052
Και κάτι τελευταίο , αφού όλοι οι υπέρμαχοι του σιντι πιστεύουν ότι το εύρος συχνοτήτων (έως 22050Hz) υπερκαλύπτει το ακουστικό εύρος του ανθρώπινου αυτιού (20-20000Hz) τότε γιατί έχουν εξελιχθεί σε δειγματοληψίες της τάξης των 768kHz??
Επειδή μπορούν....
Δε γίνεται για να αυξήσουν το εύρος συχνοτήτων αναπαραγωγής αλλά για καλύτερη ανάλυση, για marketing, για τη χρήση πιο χαλαρών φίλτρων άρα λιγότερης παραμόρφωσης φάσης κ.λπ.
 

Μηνύματα
27.023
Reaction score
24.954
Εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες ηχογραφήσεις , σε παλιά μαγνητόφωνα ταινίας , που είναι τίγκα στο φύσημα.
Ευτυχώς το φύσημα εκεί που είναι αφαιρείται σχετικά εύκολα χωρίς να επηρεάζει το σήμα . Στην πλειοψηφία , οχι σε όλα όμως.
Εχω φίλο με συλλογή από μπομπίνες Master που τις έχει αγοράσει ,εδώ και πολλά χρόνια όλες 2track , και όποτε τις ακούω με πιάνει ένα κάτι. Παίζουν καλά , πολύ καλά . Στα ήσυχα όμως περάσματα το φύσημα φύσημα. Ολα κι όλα .
Σε TASCAM 2TRACKS τετρακέφαλο studio master μηχάνημα έτσι.
Το οποίον παρεμπιπτόντως παίζει άψογα . Τελευταίο service 7/99 .
Εγώ το έκανα στο service της ΕΛΙΝΑ .
Μηχάνημα αναφοράς , studio .
Η μόνη λύση για μείωση , όχι εξάλλειψη του hiss ,φύσημα του μαγνητοφώνου , ήταν το DBX .
Υπήρχε λοιπόν η εξωτερική μονάδα DBX που παρεμβαλόταν μεταξύ μαγητοφώνου και ενισχυτή ή κονσόλας.
Το ποσοστό μείωσης θορύβου ήταν αλήθεια εξωπραγματικό . Με κόστος βέβαια . Επρεπε να γράφεις τουλάχιστον στις 7,5ips , δλδ η μισή διάρκεια μιάς μεγάλης μπομπίνας. Δεν συζητάμε για 15ips που δούλευα εγώ . Το 1/4 της μεγάλης μπομπίνας . Δεν μιλάμε καν για 30ips που δούλευαν τα studio στις ακριβές παραγωγές τους.
 

Μηνύματα
12.803
Reaction score
10.034
Επειδή μπορούν....
Δε γίνεται για να αυξήσουν το εύρος συχνοτήτων αναπαραγωγής αλλά για καλύτερη ανάλυση, για marketing, για τη χρήση πιο χαλαρών φίλτρων άρα λιγότερης παραμόρφωσης φάσης κ.λπ.
Μη ξεχνάμε και τις δειγματοληψίες στα MHz που χρησιμοποιούνται στο DSD και έχουν το νόημα ότι κάνουν noise shaping στην 1 bit παλμοσειρά για να έχει χρήσιμο δυναμικό εύρος στο ακουστό φάσμα, μεταφέροντας τον περισσότερο θόρυβο εκτός αυτού.
Αλλά είπαμε, μετεξεταστέος, περάστε και οι 2 το Σεπτέμβρη! :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:
 


Μηνύματα
469
Reaction score
239
Επειδή μπορούν....
Δε γίνεται για να αυξήσουν το εύρος συχνοτήτων αναπαραγωγής αλλά για καλύτερη ανάλυση, για marketing, για τη χρήση πιο χαλαρών φίλτρων άρα λιγότερης παραμόρφωσης φάσης κ.λπ.
Ακριβώς , ανάλυση και απόκλιση φάσης είναι το κλειδί
 

Μηνύματα
2.336
Reaction score
4.896
Δε χρειάζεται να τον παίζει τον δίσκο, άμα θέλει να ακούσει μουσική έχει όση θέλει στο spotify.

Για διακόσμηση είναι τα βινύλια.


Κάποτε πιτσιρικάς, μάζευα το χαρτζιλίκι μου, και μια φορά στις 2-3 βδομάδες, ή μια φορά στο μήνα, πήγαινα στον πατση (είχε φτηνους δίσκους) να αγοράσω ένα βινύλιο.

Μία πήρα το μπολερό του Ραβέλ, που βγήκε λίγο άθλια η ηχογράφηση και μάλλον χαζή εκτέλεση (που να ξέρω από τέτοια πιτσιρικάς), μια πήρα ένα δίσκο Μπετόβεν, μια ένα δίσκο Μότσαρτ, προφανώς τη μικρή νυχτερινή μουσική ως πρώτη γεύση, και όλα αυτά ήταν (μπορεί συμπτωματικά) μικρές απογοητεύσεις. Ωραίος μου είχε βγει οι ουγκρικες ραψωδιες και οι πλανήτες του γκοθσταβ χολστ, 2 δίσκοι που έλιωσαν στο παίξιμο, ίσιωσαν τα αυλάκια.

Χονδρικά, σε 1 έτος, 2-3 βινυλια ήταν οι "Καλές επιλογές", τα υπόλοιπα έμπαιναν στη σειρά στο ράφι να πιάνουν χώρο να λέω ότι έχω μεγάλη δισκοθήκη.

Ομοίως στη ροκ, στη τζαζ, στα μπλουζ. Δεν ξέρω αν είχα στραβό χέρι, αλλά πολλοί από τους δίσκους που διάλεγα να αγοράσω, είτε διαβάζοντας περιοδικά είτε από τα χιτς της εποχής, ήταν απογοητεύσεις, πχ ένας δίσκος είχε ένα κομμάτι που μου αρεζε, τα υπόλοιπα όχι.

Με μέσο όρο ~15 δίσκους το έτος (άσε τα καλοκαίρια, 3 μήνες στο χωριό μπάνια, καμιά σχέση με τα πικάπ) ενώ είχα ξεκινήσει να αγοράζω δίσκους από πρώτη γυμνασίου, στο τέλος του λυκείου, πριν περάσω ιατρική, με το ζόρι και με πίεση κατάφερα να μαζέψω λίγο πάνω από 120 δίσκους.

Καταλαβαίνετε, ήταν μια τιποτενια δισκοθήκη, αλλά στο μυαλό μου ήταν αρκετά μεγάλη για να δικαιολογεί πικάπ και αναβάθμιση πικάπ και ξανά αναβάθμιση πικάπ, και τότε ας πούμε, όταν ξεκίνησα, είχα πάρει το πικαπ της ναντ, με ένα ναντ ενισχυτή (το γνωστό) και ηχεία τα ΝΜ ακουστικς, μετά αναβάθμισα το πικαπ σε τι; δε θυμάμαι, θορενς νομίζω, αλλά θυμάμαι το 3ο πικάπ ήταν το συστεμντεκ με μια γκραντο που κελαηδουσε.

Βεβαίως με 120 δίσκους που οι 40 ήταν σοβαρά στα γούστα μου, όπως καταλαβαίνετε, συνήθως έπαιζε ράδιο, είχα ένα ωραίο της μιούζικαλ φιντελιτι.
Πόσες φορές μπορείς να ακούσεις 40 δίσκους...

Στο 4ο έτος ιατρικής, πιο άνετος στα φοιτητικά χρόνια, είχα φτάσει τους 1000 δίσκους. Βινυλίου εννοώ.
Στα cd ήμουν σε μικρότερα νούμερα, γύρω στα 500 με 600 τεμάχια.

1000 δίσκοι βινυλίου ήταν σοβαρή δισκοθήκη, ογκώδης στα ράφια, οι περισσότεροι φίλοι μου είχαν πολύ λιγότερους. Μιλάμε για επένδυση, μπόλικα λεφτά, όχι αστεία.

Εφτασαν κάποτε τους 1200. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο νούμερο στα χέρια μου. Πολλά λεφτά λέμε.

Κουλός όπως πάντα, 1 στους 3 δίσκους που έπαιρνα μου αρεζε, οι άλλοι να πιάνουν χώρο στο ράφι, ψέμματα δε λέμε.

Τότε έσκασε η βόμβα του mp3 και του wav, κι άρχισε το download κι αοι αντιγραφές. Κι άρχισα να αντιγράφω cd που είχε ο αδερφός μου που μου άρεσαν, cd που είχαν οι φίλοι μου, τα οποία όντως μου άρεσαν, και ξαφνικά βρέθηκα χωρίς να έχω ξοδέψει λεφτά (ούτε είχα λεφτά τότε, φοιτητής) να έχω πάνω από 2,5 χιλιάδες δίσκους cd, που μου άρεσαν σχεδόν όλοι. Ανμπιλιβαμπλ.

Αντιγραφές σε wav κάναμε όλοι, γιατί τότε ο αλγόριθμος του mp3 ήταν ένα μαύρο χάλι. Μετά βέβαια αυτά άλλαξαν, η κατάσταση αυτή ξεπεράστηκε και το mp3 έγινε μια χαρά audiophile, κι όποιος Άκης Εβενης λέει το αντίθετο, έχει σοβαρά κενά γνώσης.

Πήγα μια μέρα (είχα πολύ καιρό, πάνω από έτος) να πάρω δίσκους (cd εννοείται) και διάλεξα 10-12 τεμάχια, κι όταν πήγα ταμείο και έβγαλαν τη σούμα, τους άφησα κι έφυγα. Ρε πάτε καλά; ένα μισθό ήθελαν.

Με έσωσαν οι αντιγραφές και το download. Επιτέλους είχα όλα τα έργα των πινκ φλοιντ, ποτέ δε κατάφερα να τα μαζέψω. Επιτέλους τα άκουσα. Επιτέλους βρήκα τεράστια ποσότητα δίσκων του Φίλιπ γκλας. Επιτέλους είχα πράμα να ακούσω.

Σώθηκα.

Και γιορτάζω κάθε μέρα με το σποτιφαι. Κάθε μέρα μπαίνω στο αυτοκίνητο και ξεκινάει να παίζει.

Το mp3 ήταν η σωτηρία για τους λάτρεις της μουσικής.

Οι συλλέκτες μαύρων δίσκων, είναι απλώς συλλέκτες. Άλλο χόμπι.

Εγώ δε κάνω συλλογή μουσικής. Απλώς ακούω.


Το mp3 ξεχώρισε τα χόμπι, κι αυτό, πονάει. 😎


ΥΓ. 😍😍😍

+1 κι από μένα στο ανωτέρω.
Να ακούτε τον κογια, ξέρει τι λέει.
Η τελική αλήθεια. Όσοι αγαπούν τη μουσική είναι πρωτίστως συνδρομητές στο Spotify, Tidal κ.λ.π. Οσοι αρέσκονται στην λαγνεία των συσκευών ικανοποιούνται ακούγοντας μόνιμα 10-20 reference βινύλια. Η ζωή είναι πολύ μικρή και η μουσική δημιουργία τεράστια για να αρκεστείς σε μια συλλογή βινυλίων ή και CD ακόμη.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.881
Reaction score
7.960
Σωστά, δεν αποκλείει το ένα, το άλλο. Και δισκάκια (για την κ....) και ευχαρίστηση από την πληρότητα (& ποιότητα ... Βεβαίως ) του σποτιφαι...
 

Μηνύματα
1.442
Reaction score
1.100
Σωστά, δεν αποκλείει το ένα, το άλλο. Και δισκάκια (για την κ....) και ευχαρίστηση από την πληρότητα (& ποιότητα ... Βεβαίως ) του σποτιφαι...
Και δεν βλεπω το λογο για αντιπαραθεση,τουλαχιστον οχι σε τετοιο βαθμο. Ειμαι μελος και σε φορουμ με ρολογια ,οι μεν που φορανε μονο αυτοματα δεν κριτικαρουν τις νεες τεχνολογιες αλλα και το αντιθετο!
Ανταλλαζουν πληροφοριες,φωτο και παρακολουθουν τις εξελιξεις στο χωρο της Υ.Ω. και οχι μονο.
 


Μηνύματα
1.442
Reaction score
1.100
@vinyllover ..γιατι ολοι συνηθως κοιτανε την ωρα απο το κινητο τους. 🐒
Ολοι συμφωνουν για την ευκολια του κινητου.
Ολοι συμφωνουν οτι το ρολοι ειναι παθος για αυτους και οχι αναγκη.εκτος απο τους δυτες
Και με αυτη τη βαση ξεκινουν και συζητουν. Θαυμαζουν την Υ.Ω. και τους πολυπλοκους μηχανισμους.
Και πολυ σπανια κανουν επιδειξη πλουτου.
Διαβαζοντας τους εμαθα πολλα και φυσικα με βοηθησαν να παρω το πιο vfm ρολοι.
Καπως ετσι ξεκινησε και το av site....
 







daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.538
Reaction score
76.914
Προς ενημέρωση όλων των μελών που παρακολούθησαν τα όσα διαδραματίστηκαν στις 22 & 23 Μαίου 2022 σε αυτό το θρεντ και δεν ειδαν το παρακάτω νήμα



screenshot-www.avsite.gr-2022.06.02-23_51_39.png

screenshot-www.avsite.gr-2022.06.02-23_52_11.png

screenshot-www.avsite.gr-2022.06.02-23_52_42.png

screenshot-www.avsite.gr-2022.06.02-23_53_15.png
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.190
Μηνύματα
2.855.501
Members
37.876
Νεότερο μέλος
grgstrts33
Top