Γιατί φοράτε ρολόι;

Reaction score
5
απλά δεν μπορώ χωρίς ρολόι. αν βγω χωρίς ρολόι νομιζω οτι είμαι γυμνός. ώρα, ημερομηνία από εκεί...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το ρολοι ειναι ενα Must.
Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο απεχθάνομαι τα ρολόγια. Το μοναδικό ρολόι που πλέον έχω, το φοράω εκεί που οι άλλοι το βγάζουν για να μη χαλάσει.

...

Reaction score
1.213
Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο απεχθάνομαι τα ρολόγια. Το μοναδικό ρολόι που πλέον έχω, το φοράω εκεί που οι άλλοι το βγάζουν για να μη χαλάσει.

...

Η αληθεια ειναι οτι χανεις την αισθηση του χρονου εκει κατω...

Reaction score
1.153
Ρολόι?Not really my cup of tea...Άλλωστε δεν με βολεύει καθόλου, γάντια μηχανής+δερμάτινο μηχανής+ρολόι=πάρα πολύ κακός-άβολος συνδιασμός.

Reaction score
7
Ο χρόνος μας καταπιέζει καθημερινά και πλέον αναφέρεται ΠΑΝΤΟΥ γύρω μας. Το να κουβαλάω και πάνω μου μια συσκευή που η μόνη προσφορά της είναι να μου λέει αυτό που ήδη ξέρω είναι καταπίεση για μένα.

Η οπτική του σαν κόσμημα δεν μου λέει τίποτα γιατί δεν φοράω κανένα κόσμημα πάνω μου, ούτε μια απλή αλυσίδα. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι μια μορφή εξάρτησης, άχρηστης για τα δικά μου γούστα.

Καλά το τελευταίο του κομμάτι που είναι σύμβολο must για επίδειξη status και δύναμης είναι απλά αστείο. Όποιοι το κάνουν για αυτό τον λόγο μόνο το κόμπλεξ τους δείχνουν καθώς και ΟΛΟΙ όσοι αγοράζουν κάτι για να προβάλλουν τον πλούτο τους ή την δύναμη τους.

Το να φοράς κάτι πάνω σου συνέχεια εκτός από ρούχα είναι ένα είδος ανελευθερίας για εμένα...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Γιατί φοράτε ρολόι;

...
SUUNTO;;; :137:

Reaction score
50
Κυρίως για δυο λόγους:

- Όσο κι αν έχουμε την ώρα διαθέσιμη σε διάφορα gadgetάκια (πολλά απ' τα οποία πάνω μας), κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν αντικαθιστά το ρολόι. Θέλω να πω, την ευκολία να του ρίξεις μια ματιά για να δεις τι ώρα είναι (το κινητό μπορεί να το έχεις σε τσαντάκι ή οπουδήποτε αλλού συν το ότι θεωρώ μακράν μεγαλύτερη καταπίσεση να έχω συνεχώς μαζί μου κινητό από ρολόι). Το χρησιμοποιώ σε μεγάλο ποσοστό λειτουργικά (π.χ. μ' αρέσει να δείχνει και ημερομηνία, μου χρησιμεύει). Εντάξει, τώρα αν μου κάνανε δώρο και κανένα Patek Philippe χωρίς ημερομηνία δε θα έλεγα όχι, αλλά εκεί θα εξυπηρετούσε κι άλλα πράγματα :)
- Και πάλι κατά τη γνώμη μου είναι το μόνο κόσμημα (ok, μαζί με τα μανικετόκουμπα) που δεν είναι υπερβολή για άντρα. Τα μανικετόκουμπα από την άλλη δεν μπορείς να τα φοράς οπουδήποτε, οπότε τι μένει; Εντάξει, δεν έχω πρόβλημα και με άλλα ανδρικά κοσμήματα (αν είναι διακριτικά), αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να δυσανασχετεί (αισθητικά) επειδή ένας άντρας φοράει ρολόι (σε αντίθεση με βραχιόλι για παράδειγμα). Είναι το πιο "ουδέτερο" όπως και να το κάνουμε.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.395
Απάντηση: Re: Γιατί φοράτε ρολόι;

Καλά το τελευταίο του κομμάτι που είναι σύμβολο must για επίδειξη status και δύναμης είναι απλά αστείο. Όποιοι το κάνουν για αυτό τον λόγο μόνο το κόμπλεξ τους δείχνουν καθώς και ΟΛΟΙ όσοι αγοράζουν κάτι για να προβάλλουν τον πλούτο τους ή την δύναμη τους.
Μα... οι περισσότερες ενέργειες των ανθρώπων στον κόσμο γίνονται για τον πλούτο και τη δύναμη, από επίπεδο κράτους μέχρι ατομικά. Οπότε λογικό είναι να θέλουν και να το προβάλλουν.
Και είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό το να θες να ξεχωρίσεις από τους τριγύρω, εκτός κι αν πιστεύεις ότι είμαστε όλοι "ίσα κι όμοια"...
Δε λέω αν είναι σωστό ή λάθος (είναι μεγάλη κουβέντα), απλά έτσι το βλέπω.

Reaction score
1
Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις...

Αν ρώτησα είναι, όπως είπα και στην αρχή από περιέργεια, γιατί προσωπικά, ακολουθώντας μια άτυπη και ατεκμηρίωτη "οικογενειακή παράδοση", δεν φορώ ποτέ ρολόι... το ίδιο ισχύει και για τα άρρενα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και παππούδων. Αν μας ρωτήσετε, δεν ξέρουμε γιατί. Αλλά και κανένα ρολόι (π.χ. δώρο) δεν έχει αντέξει στο χέρι μας πάνω από 1-2 μέρες...
Ουδέποτε μου άρεσε να φοράω ρολόϊ.
Δεν μου κάθονταν στο χέρι με τίποτα.
Χαλάνε, σπάνε, γραντζουνιούνται...
Πείτε πως δεν τα προσέχω και ότι είμαι ...ατζαμής.

Δεν έχω οικογενειακή παράδοση στο να μην φοράω ρολόι.
Είναι μάλλον προσωπική.

Δεν μπορώ να πώ όμως ότι δεν προσέχω το ρολόι, γιατί προσέχω το χέρι μου.
Απλά δεν μου κάθεται... καλά.

Πρίν δυό χρόνια που πάντρεψα ένα φιλαράκι, μου δάνεισε ο αδερφός μου ένα , που όπως μου είπε ήταν "καλό" -μη ρωτήσετε μάρκα, ούτε που θυμάμαι,- το οποίο ήταν και σταματημένο από την αχρηστία.
Ποιός το παρατήρησε βέβαια....ΚΑΝΕΙΣ!!!

Αυτό βέβαια έφερε σε πέρας τον σκοπό του, να συνοδεύσει δηλαδή το ντύσιμό μου. (σαν κόσμημα πιστεύω είναι πιό χρήσιμο και όντως συμπληρώνει ένα ντύσιμο).

Τον τελευταίο ενάμισο χρόνο με συνοδεύει ένα SEIKO kinetic AYTOMATIC, σειράς -5-, το οποίο ήταν του πατέρα μου και κάτι μου "είπε" ότι θα μου "κρατήσει" στο χέρι.

Μέχρι στιγμής όλα καλά - για το ρολόι.

Πάντως χωρίς το ρολόι στο χέρι πιστεύω νοιώθεις λίγο πιο ελεύθερος, όχι τόσο εξαρτημένος από την καθημερινή πίεση και το άγχος! (όχι ότι φταίει το ρολόι, αλλά σου θυμίζει την καθημερινότητά σου και τις υποχρεώσεις σου -ή δεν σε αφήνει να τις "ξεχάσεις" για κάποιες στιγμές!).

**Αν και πιστεύω ότι το κινητό τηλέφωνο είναι που δεν σε αφήνει σε "ησυχία" και έχει "ανεβάσει" τους ρυθμούς της ζωής μας! Όλες αυτές τελικά οι τεχνολογικές "μπούρδες" που σου θυμίζουν ότι δεν είσαι μόνο άνθρωπος αλλά πιό πολύ ένα γρανάζι μιας μηχανής!!!

*** που είμαι σίγουρος ότι ρετάρει κιόλας!!!

***** Γιατρέ ....ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ;;;

Reaction score
7
Και γιατί ΠΡΕΠΕΙ να φοράει ο άνδρας κάποιου είδους κόσμημα?

Ο υπολογιστής που δουλεύουμε ΕΧΕΙ ώρα. Το σπίτι μας έχει ΠΑΝΩ από 1 ρολόι πάντα. Ο φούρνος έχει ρολόι. Το κινητό έχει ώρα. Στην τηλεόραση ακούς την ώρα πολύ συχνά. Στην δουλειά έχει ώρα. Ακόμα και στον δρόμο έχει σημεία να βλέπεις την ώρα. Στο αυτοκίνητο έχει ρολόι.

Ε Λ Ε Ο Σ με την ώρα...Είναι ΠΑΝΤΟΥ γύρω μας...

Δεν μου χρειάζεται και δεν χρειάζομαι ΚΑΝΕΝΑ κόσμημα πάνω μου. Και ναι και το κινητό είναι καταπίεση να το κουβαλάμε μαζί μας συνέχεια...

Καλά για τα μανικετόκουμπα ας μην το συζητήσουμε...

Reaction score
1
Ο χρόνος μας καταπιέζει καθημερινά και πλέον αναφέρεται ΠΑΝΤΟΥ γύρω μας. Το να κουβαλάω και πάνω μου μια συσκευή που η μόνη προσφορά της είναι να μου λέει αυτό που ήδη ξέρω είναι καταπίεση για μένα.

Η οπτική του σαν κόσμημα δεν μου λέει τίποτα γιατί δεν φοράω κανένα κόσμημα πάνω μου, ούτε μια απλή αλυσίδα. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι μια μορφή εξάρτησης, άχρηστης για τα δικά μου γούστα.

Το να φοράς κάτι πάνω σου συνέχεια εκτός από ρούχα είναι ένα είδος ανελευθερίας για εμένα...
Μην ξεχνάς ότι αυτή είναι και η ...αδυναμία τους!!!

Reaction score
50
Καλά ρε παιδιά... όποιος θέλει φοράει. Δεν πιέσαμε κανένα :116:

Reaction score
4
Απάντηση: Γιατί φοράτε ρολόι;

Για να βλέπω την ώρα όταν χρειάζεται.
Αν πρέπει να αφήσω κάτι προτιμώ να αφήσω το κινητό :126:

Σπίτι - Σαβ-κα και άδειες δεν φοράω τίποτα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Γιατί φοράτε ρολόι;

Σπάνια βλέπω την ώρα στο ρολόι, το κινητό είναι πιο ακριβές.
Τι κινητό είναι αυτό που είναι ακριβές;

Γιατί εγώ όσα κινητά είχα, όλα έχαναν, πολύ περισσότερο από το πιο άθλιο ρολόι που είχα ποτέ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507