Για είσοδο στη σελίδα μέσω δικτύου

Reaction score
3
Μιας και ταλαιπωρήθηκα αρκετά για να μπω στη σελίδα, ύστερα από την μεταφορά της, σας γράφω παρακάτω τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνετε και πως.

Κατ' αρχήν επιλέγουμε "Ιδιότητες" της Τοπικής μας σύνδεσης με δεξί κλικ στο εικονίδιο "Δίκτυο" στην επιφάνεια εργασίας μας
και στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε τις "Ιδιότητες" με δεξί κλικ στην "Τοπική σύνδεση" (ή όπως αλλιώς την έχουμε ονομάσει).

1. Επιλέγουμε "Ιδιότητες" της "Τοπικής Σύνδεσης" μας
2. Στην καρτέλα των Ιδιοτήτων επιλέγουμε το "Πρωτόκολλο Internet (TCP/IP}
3. Επιλέγουμε "Ιδιότητες"
4. Στην καρτέλα "Γενικά" επιλέγουμε: "Χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή DNS"
και βάζουμε τις διευθύνσεις που πρέπει (τις γνωρίζουν οι τεχνικοί του δικτύου μας),
στον Προτιμώμενο και εφεδρικό διακομιστή DNS.
5. Επιλέγουμε "Για προχωρημένους"
6. Στην πρώτη καρτέλα "Ρυθμίσεις IP" κάνουμε "Προσθήκη" στις "Προεπιλεγμένες Πύλες"
και βάζουμε την δ/νση που θα μας πουν οι τεχνικοί τους δικτύου μας.
7. Πάμε στη διπλανή καρτέλα "DNS"
8. Eπιλέγουμε "Προσθήκη" στο "Διευθύνσεις διακομιστών DNS, με τη σειρά που χρησιμοποιούνται"
και βάζουμε τις δ/νσεις που θα μας δώσουν οι τεχνικοί του δικτύου μας.

Τέλος μια επανεκκίνηση του Η/Υ μας και βλέπουμε κανονικά τη σελίδα και φυσικά μπορούμε και να μπούμε.

Τα παραπάνω τα βάζω έτσι αναλυτικά, γιατί στο δικό μας δίκτυο με βοήθησε ένας συνάδελφος ο Νίκος Καραθ...., (αν και δεν είναι αρμόδιος γι αυτό), τον οποίο και ευχαριστώ.

Attachments

Reaction score
1
Οι οδηγίες αυτές είναι παρωχημένες έως και εσφαλμένες, και συνιστώ στα μέλη να μην τις υιοθετήσουν. Χρειάζονταν, κάποτε, τα παλιά τα χρόνια που είχαμε ακόμη modems και αρχαία πρωτόκολλα επικοινωνίας.

1. Η ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με το DNS propagation time που συνοδεύει αναγκαστικά κάθε αλλαγή IP ενός site, και διαρκεί 2-24 ώρες. Σε όσους διαρκεί περισσότερο είναι γιατί οι διευθύνσεις μένουν στην cache του λειτουργικού ή/και του ρούτερ. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται να κλείσει ο ρούτερ για 30+ δευτερόλεπτα, ώστε να καθαρίσει η cache του.

2. Το λειτουργικό είναι σε θέση να βρει μόνο του το gateway και να ζητήσει τους DNS servers από τον ISP σας, εξ' ού και οι διαθέσιμες αυτόματες ρυθμίσεις.

3. Αν ο ISP σας αλλάξει τους DNS servers του και εσείς τους έχετε hardcoded, κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς Internet ή να καθυστερεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε το name resolution.

Τελικώς, εάν το σύστημά σας μπορεί να λειτουργήσει με αυτόματες ρυθμίσεις, τότε πρέπει να τις αφήσετε ως έχουν. Μόνο εάν έχετε πρόβλημα σύνδεσης - γενικά στο διαδύκτιο και όχι στο avsite - θα πρέπει να τις κάνετε χειροκίνητα.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Για είσοδο στη σελίδα μέσω δικτύου

Οι οδηγίες αυτές είναι παρωχημένες έως και εσφαλμένες, και συνιστώ στα μέλη να μην τις υιοθετήσουν. Χρειάζονταν, κάποτε, τα παλιά τα χρόνια που είχαμε ακόμη modems και αρχαία πρωτόκολλα επικοινωνίας.

1. Η ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με το DNS propagation time που συνοδεύει αναγκαστικά κάθε αλλαγή IP ενός site, και διαρκεί 2-24 ώρες. Σε όσους διαρκεί περισσότερο είναι γιατί οι διευθύνσεις μένουν στην cache του λειτουργικού ή/και του ρούτερ. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται να κλείσει ο ρούτερ για 30+ δευτερόλεπτα, ώστε να καθαρίσει η cache του.

2. Το λειτουργικό είναι σε θέση να βρει μόνο του το gateway και να ζητήσει τους DNS servers από τον ISP σας, εξ' ού και οι διαθέσιμες αυτόματες ρυθμίσεις.

3. Αν ο ISP σας αλλάξει τους DNS servers του και εσείς τους έχετε hardcoded, κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς Internet ή να καθυστερεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε το name resolution.

Τελικώς, εάν το σύστημά σας μπορεί να λειτουργήσει με αυτόματες ρυθμίσεις, τότε πρέπει να τις αφήσετε ως έχουν. Μόνο εάν έχετε πρόβλημα σύνδεσης - γενικά στο διαδύκτιο και όχι στο avsite - θα πρέπει να τις κάνετε χειροκίνητα.
Το να προσπαθώ να μπω μια βδομάδα ολόκληρη, χωρίς όμως αποτέλεσμα και παρόλο που είχα ενημερώσει και τον Βαγγέλη τον Λάμπρου (μιας και δεν βρήκα τον Αντρέα Κ.) προκειμένου να επικοινωνήσει με κάποιον τεχνικό που θα μπορούσε να μου λύσει το πρόβλημα, αφού δεν μπορούσα να στείλω pm, φανερώνει ότι δεν είναι και τόσο παρωχημένες αυτές οι οδηγίες.
Ευτυχώς, πήρα τηλέφωνο τον παντογνώστη dream_gr (τον ευχαριστώ), και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στο δίκτυό μου.

Το θέμα αυτό το έβαλα με το σκεπτικό να διευκολυνθεί κάποιος που μπορεί να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και δεν βρίσκει κάποια λύση.

Καλύτερο θα ήταν, με την αλλαγή της σελίδας, να είχε γίνει από τους τεχνικούς του AVSite και ένα πιο σωστά διατυπωμένο μήνυμα που να εξηγεί και τι πρέπει να κάνουμε όταν το "nslookup avsite.gr" που μας προτείνατε, δεν έδινε τη δ/νση που θα έπρεπε.

Κι όπως καταλαβαίνεις zoglair, το ποστ σου έτσι όπως είναι διατυπωμένο, μπορεί να αποτρέψει μελλοντικά κάποιον να βάλει κάποιες οδηγίες για ένα θέμα που μπορεί να διευκολύνει κάποιο άλλο μέλος.
Και όχι μόνο για τη σελίδα αλλά και για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια....

Υ.Γ. Κρίμα και για το χρόνο που σπατάλησα να φτιάξω τη φωτό ! !

Reaction score
1
Για το θέμα της ενημέρωσης, έχεις δίκιο, λάθος μου. Απλά, και χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, υπολόγιζα ότι η μεταφορά θα γίνει Δευτέρα το πρωί και έγινε Σάββατο βράδυ.

Για τον κόπο που έκανες, σε καταλαβαίνω και λυπάμαι. Η διαδικασία όμως που περιγράφεις όχι μόνο δεν θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά είναι και λάθος πρακτική όπως εξήγησα. Όπως καταλαβαίνεις, ως τεχνικός υπεύθυνος του site δεν θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.

Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις μεσολαβούν πολλοί παράγοντες. Η μνήμη του λειτουργικού, η μνήμη του ρούτερ και η μνήμη του DNS server του ISP. Όταν το IP του avsite.gr σερβίρεται από τη μνήμη, του οποιοδήποτε μηχανήματος, και αυτό έχει αλλάξει, τότε σαφώς υπάρχει πρόβλημα. Αν και ο χρήστης μπορεί να καθαρίσει τη μνήμη του λειτουργικού και του ρούτερ, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για τη μνήμη του DNS server. Αυτό, εναπόκειται στον εκάστοτε ISP. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης, εάν επιθυμεί τη σύνδεση εδώ και τώρα και δεν μπορεί να περιμένει (όπως εγώ, τη μέρα της μεταφοράς), τότε η διαδικασία που περιγράφεις έχει εφαρμογή, αλλά με μία σημαντική διαφορά: να δώσει στο σύστημα διαφορετικό (και ενημερωμένο) DNS server από αυτόν του ISP του (που είτε με αυτόματη ρύθμιση είτε με χειροκίνητη είναι ο ίδιος).

Reaction score
3
Απάντηση: Για είσοδο στη σελίδα μέσω δικτύου

Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις κι επομένως όταν κάποιος έχει πρόβλημα εξαιτίας μιας αλλαγής στην σελίδα, καλό θα είναι να υπάρχει πάντα ένα μήνυμα για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που έχει πρόβλημα από την αλλαγή αυτή.
Γι αυτό και την επόμενη φορά που θα κάνετε μια αλλαγή που μπορεί να δημιουργήσει θέμα πρόσβασης, καλό θα ήταν το μήνυμα που θα βγαίνει στην πρώτη σελίδα να περιλαμβάνει και το τι κάνουμε αν δεν βλέπουμε τη σελίδα.

Και για την ιστορία, ο συνάδελφος (Νίκος Καρ...) που έγραψα πιό πάνω έβλεπε τη σελίδα με αυτές τις ρυθμίσεις, ενώ αντίθετα εγώ και από το δικό μου αλλά και από άλλο του γραφείου μου δεν την βλέπαμε χωρίς τις πιό πάνω ρυθμίσεις δικτύου.

Reaction score
14
κωνσταντίνε καλή η λύση που πρότεινες, και σωστή για όποιον εχει προβλημα πρόσβασης. zoglair απορώ γιατί λές οτι δεν είναι σωστή πρακτική??

εντάξει σε ένα δικτυο σωστά σεταρισμένο τα automatic settings είναι πάντα ΟΚ, αν υπάρχει όμως λάθος κάπου καλό δεν είναι να μπορείς εστω και με στατικές διευθύνσεις να κάνεις την δουλειά σου το αποτέλεσμα δεν μετραει??

Reaction score
0
Yπάρχει και άλλος τρόπος πιο εύκολος μέχρι να γίνει dns propagation από τον εκάστοτε isp.
Πάμε στο directory C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
ανοίγουμε το hosts file με το notepad και προσθέτουμε κάτω από το default
127.0.0.1 localhost
την νέα ip του site (στην περίπτωση μας 92.48.74.202 και διπλα www.avsite.gr και το αποθηκεύουμε.
Dηλαδή:
Code:
127.0.0.1       localhost
92.48.74.202  www.avsite.gr
Aρκεί να γνωρίζουμε βέβαια τη νέα i.p :cool_4:

Reaction score
1
Κωνσταντίνε, θα κλείσω με αυτό, γιατί φοβάμαι πως δεν έγινα αντιληπτός.

Ακόμη και μεγαλύτερο μήνυμα να έγραφα, πάλι αερολογίες θα έλεγα. Τίποτε το ουσιαστικό, που θα βοηθούσε στην ταχύτερη αποκατάσταση της επικοινωνίας. Πέραν ίσως του reset υπολογιστή και ρούτερ (που ίσως και να το έγραψα, δεν θυμάμαι).

1. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι ρύθμιση refresh έχει κάνει κάθε ISP στον DNS server του. Ξέρω ότι πριν μερικούς μήνες η οδηγία ήταν για έως 48 ώρες και αυτό έχει μειωθεί πλέον στις έως 24. Ο καθένας, όμως, μπορεί να το ρυθμίσει από λεπτά έως μέρες. Επιπλέον, αυτή η ρύθμιση αρχίζει να μετράει από την τελευταία φορά που έγινε ανανέωση και όχι από τότε που το site άλλαξε IP. Έτσι, ακόμη και κάποιος που είναι ρυθμισμένος στις 24 ώρες, μπορεί - από σύμπτωση - να κλείσει το 24άρο λίγα λεπτά μετά τη μεταφορά και να είναι πιο γρήγορος από κάποιον άλλο που είναι ρυθμισμένος στις 2 ώρες, αλλά μετράει λίγα λεπτά πριν τη μεταφορά.

2. Δεν μπορώ να προτείνω - σε ανοικτή ανακοίνωση - στον κόσμο να επικοινωνήσει με γνωστούς και αν αυτοί έχουν συνδεθεί τότε να χρησιμοποιήσει τους δικούς τους name servers. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει ο καθένας από μόνος του, ανάλογα με τις γνώσεις του. Εσύ, για παράδειγμα, που έχεις otenet και επικοινώνησες με κάποιον που έχει On και είναι συνδεδεμένος, θα μπορούσες να τον ρωτήσεις να σου δώσει τους nameservers της On. Με την προϋπόθεση ότι σε λίγες μέρες θα επανέφερες το σύστημα σου στην πρότερη μορφή του. Είναι λάθος να χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος τους ίδιους name servers, και για τον ISP τον ίδιο (δέχεται περισσότερα hits από όσο πρέπει) αλλά και για τον χρήστη (καθυστερεί περισσότερο).

3. Επίσης, αν κάποιος έχει τις γνώσεις, θα μπορούσε να κάνει και ένα άλλο "κολπάκι" με το αρχείο hosts, αλλά ούτε αυτό θα μπορούσα να προτείνω ανοικτά και επίσημα, για διάφορους λόγους, πιστεύω ευνόητους.

4. Τελικώς, αμέσως μετά τη μεταφορά, ένας μόνον DNS server στον κόσμο ήταν ενημερωμένος, αυτός του avsite. Για ευνόητους λόγους, δεν θα μπορούσα να τον προτείνω. Ακόμη και αν ήθελα, δεν θα μπορούσα να τον ξέρω πριν τη μεταφορά, ώστε να ενημερώσω τον κόσμο σχετικά.

Με λίγα λόγια, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι μεταφορές των sites, σε όλον τον κόσμο από οποιονδήποτε, έχουν αυτά τα προβλήματα και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Εμένα με ενδιέφερε να μη χαθεί ούτε ένα μήνυμα. Και αυτό το επέτυχα.

@dream: εξήγησα - περισσότερο ίσως από όσο θα έπρεπε - ότι εάν είναι να βάλει κανείς σε χειροκίνητη ρύθμιση τους name servers που παίρνει από τον ISP του, τότε κάνει μια τρύπα στο νερό. Είναι οι ίδιοι ακριβώς, με αυτούς που το σύστημα θα χρησιμοποιεί σε αυτόματη ρύθμιση. Αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα, μέσω των πληροφοριών που δίνει το λειτουργικό. Μόνο εάν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς name servers, πρέπει να προβεί σε αυτήν την κίνηση. Στο 99,99% των περιπτώσεων δεν έχει λόγο. Η ταχύτερη σύνδεση που μπορεί να επιτύχει κάποιος είναι με τον ISP του. Συνεπώς, είναι χάσιμο χρόνου το να χρησιμοποιεί αλλουνού DNS. Επίσης, είναι "άδικο" για τον άλλο DNS.

Reaction score
1.213
Έλα ρε, πες επιτέλους την αλήθεια (ότι το κάναμε επίτηδες). :happy_9:

...

Ηθελες να πουλησεις κατι ??? :cool_11:

Παντως εγω με τον Κωνσταντινο ειμαι...αλλα και με τον Ζoglair..

Nομιζω καλο ειναι να γραφονται ολοι οι τροποι που μπορουν (εστω και τυχαια )να βοηθησουν ενα χρηστη.... σε καποιο παρομοιο η αλλο προβλημα.

Απο την αλλοι σεβομαι και αυτο που ειπε ο zoglair.

Παντως για την ιστορια εμενα εκανε μια εβδομαδα να ενημερωθουν οι servers η οτι αλλο ειναι...και αν δεν διαβαζα(μεσω αλλου) το ποστ του μικρου infraction-απειλητη :)happy_9:)...θα περιμενα στην ουρα πισω απο τον Κωνσταντινο...

Reaction score
19
Εγώ να ρωτήσω κάτι... Αν κάποιος δεν μπορεί να μπει στο site, πως θα μπει να διαβάσει τις οδηγίες; :respect:

Reaction score
1.213
Εγώ να ρωτήσω κάτι... Αν κάποιος δεν μπορεί να μπει στο site, πως θα μπει να διαβάσει τις οδηγίες; :respect:

Βγαζει ενα μηνυμα στην σελιδα που δεν μπορεις να μπεις..οπως πχ εκεινο που ειχαν γραψει για το nslookup avsite.gr και την καινουργια ip

Για εκεινο το μηνυμα μιλαμε αν δεν κανω λαθος..

Reaction score
19
Υποθέτω ότι λέτε για την περίπτωση όπου ο dns (κάποιος απ' όλους) δεν έχει ανανεωθεί και το avsite.gr κάνει resolve ακόμα στην παλιά IP, οπότε και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω πρόσβαση.

Anyway, προφανώς και μπορεί από άλλο pc να δεί το μήνυμα, αστειευόμουν. :cool_4:

Reaction score
19
Βγαζει ενα μηνυμα στην σελιδα που δεν μπορεις να μπεις..οπως πχ εκεινο που ειχαν γραψει για το nslookup avsite.gr και την καινουργια ip

Για εκεινο το μηνυμα μιλαμε αν δεν κανω λαθος..
Σωστός! Το είχα ξεχάσει

Reaction score
3

Εγώ γι αυτό είπα ότι το μήνυμα που έβγαινε στην αρχική σελίδα θα έπρεπε να λέει, πέρα από το αυτό που ανέφερε, το τι πρέπει να κάνουμε όταν ΔΕΝ μπορούμε να διαβάσουμε την σελίδα.

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Για είσοδο στη σελίδα μέσω δικτύου

Εγώ γι αυτό είπα ότι το μήνυμα που έβγαινε στην αρχική σελίδα θα έπρεπε να λέει, πέρα από το αυτό που ανέφερε, το τι πρέπει να κάνουμε όταν ΔΕΝ μπορούμε να διαβάσουμε την σελίδα.

Kωνσταντινε καλα λες , και εγω αυτο ειπα απο μεσα μου εκεινη τη στιγμη...αλλα τωρα περασε ,καλο ειναι την επομενη φορα που θα υπαρξει καποιο παρομοιο προβλημα να υπαρξουν περισσοτερες διευκρινησεις τι μπορουμε να κανουμε γιατι δεν εχουν ολοι τις απαραιτητες γνωσεις.

Εστω και νωριτερα , εστω και με γενικη αποστολη ενος pm στους χρηστες αν δεν μπορει να γινει δημοσια..

Απλως ετσι σαν σχολιο δικο μου..οχι παρατηρηση..και απλως για το μελλον..με σκοπο τη διευκολυνση των χρηστων και μονο.

Reaction score
3

meletov, κι εγώ αυτό εννοώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ