Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

Reaction score
0
Απάντηση: Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

επειδη διαβασα πολλα και στο φορουμ και σε αλλα σαιτ επετρεψε μου να εχω εντελως διαφορετικη αποψη απο τη δικη σου εκτος κι αν απαγορευεται.
η διαφορετικοτητα της αποψης αλλωστε προαγει τη συζητηση.
οποτε αν θεωρεις οτι η διαφορα στην τιμη ειναι μονο λογω διαφορας στην ποιοτητα κατασκευης σεβαστο αλλα σε καμμια περιπτωση αποδεκτο.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

Σωστα , ειναι ο παγκοσμιος ελεγχος της σονυ που χορηγει κατευθυνομενα reviews ..
Το θεμα ειναι οτι το ενα συστημα προσθετει στην αρχικη πληροφορια , με οποιες αδυναμιες η λαθη , το αλλο αναβοσβηνει λαμπες...
Γι'αυτο λεγεται "ψευδο" ... τοσο απλα...
Βλέπεις λοιπόν που δεν γνωρίζεις;

Είναι συνδυασμός επιπλέον καρέ και αναβοσβησίματος.

Το αποτέλεσμα είναι 200 διαφορετικές εικόνες μεταξύ τους, κάτι που δεν ισχύει πάντοτε στο άλλο σύστημα, αναλόγως της ταχύτητας.

Το πιο σύστημα είναι καλύτερο είναι άλλο θέμα. Εκεί περί ορέξεως...

Έτσι απλά για να καταλαβαινόμαστε.

Reaction score
6
Κάτι λέγαμε για διαφορετικές εικόνες μεταξύ τους...

[YOUTUBE]3Isz0LCjErg[/YOUTUBE]

Reaction score
0

αυτα ειναι τα 100hz φιλε μου...
ιδια οπως σε ολες τις τηλεορασεις...
τα υπολοιπα 100 πως προκυπτουν?
τι καρε προσθετει το αναψε σβησε του φωτισμου?
Μαλλον σβηνει καρε οπως σαφως αναλυεται εδω

Temporal Frame Interpolation

Οι σκληροπυρηνικοί εκφραστές της πρώτης είναι οι Samsung & Sony, με τους αλγόριθμους MotionFlow & MoviePlus oι οποίοι παράγουν βάσει τεχνικής ‘motion compenstation’ τρία νέα καρέ (frame) από κάθε αρχικό, με αποτέλεσμα τα 50 καρέ να γίνονται 200, δηλαδή 200Hz, στο PAL. To ότι και οι δύο αλγόριθμοι βασίζονται στην τεχνική motion compensation, πρέπει να τονισθεί, ώστε να αποσαφηνιστεί ότι τα τρία νέα τεχνητά καρέ δεν είναι πιστοί κλώνοι του αρχικού, αλλά είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο και προκύπτουν από τον ‘μέσο όρο’ του προηγούμενου και του επόμενου. Αυτό διασφαλίζει την μείωση του ‘blur’ και του ‘judder’ γιατί σε αντίθετη περίπτωση η εικόνα είναι χάλια, όπως ακριβώς ήταν στα πρώιμα χρόνια των 100Hz.

Scanning Backlight

Mε την τεχνική του ‘Scanning Backlight’ η απολαβή των 200Hz ακολουθεί εντελώς άλλο μονοπάτι. Εδώ η αύξηση δεν προκύπτει μόνο από τα κυκλώματα επεξεργασίας αλλά από έναν συνδυασμό αυτών και εκείνων της σάρωσης του οπίσθιου φωτισμού. Τα 200Hz είναι δηλαδή 100+100Ηz. Tα πρώτα 100Hz προκύπτουν από έναν αλγόριθμο, όπως στην τεχνική Temporal Frame Interpolation, ο οποίος παράγει ένα νέο καρέ για κάθε αρχικό και πάλι με τεχνική ‘motion compensation’ (χωρίς να είναι βέβαια τόσο αναγκαία όσο πριν) και τα δεύτερα 100Hz με την αύξηση της σάρωσης του οπίσθιου φωτισμού από τα 50Hz του δικτύου ρεύματος στα 100Hz. Αυτό σημαίνει ότι στην επιφάνεια του οπίσθιου φωτισμού και κατά επέκταση και στην εικόνα που βλέπουμε, σβήνουν διαδοχικά οριζόντιες περιοχές (μπάρες) με συχνότητα τέτοια που δεν είναι αντιληπτή από τον ανθρώπινο εγκέφαλο... έτσι ισχυρίζεται τουλάχιστον η θεωρία.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

αυτα ειναι τα 100hz φιλε μου...
ιδια οπως σε ολες τις τηλεορασεις...
τα υπολοιπα 100 πως προκυπτουν?
τι καρε προσθετει το αναψε σβησε του φωτισμου?
To video το πρόσεξες; Μάλλον όχι. :121:

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι τα Hz δες εδώ.

Μιλάμε για 200 εικόνες το δευτερόλεπτο. Αυτό αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το πω πιο απλά, αλλά θα προσπαθήσω.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε +3 καρέ ανάμεσα στο πρώτο και το επόμενο γίνεται με διαφορετικό τρόπο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε διαφορετικές εικόνες στο πεδίο του χρόνου. Με την εξαίρεση βεβαίως της ταχύτητας στο σύστημα της Samsung-Sony όπου εκεί ούτε καν αυτό δεν υπάρχει.

Αυτό που προσπαθεί ο κάθε κατασκευαστής είναι να έχει τα επιπλέον καρέ. Εφ' όσον τα έχει σε αριθμό τότε ο τρόπος με τον οποίο τα έχει είναι άλλο θέμα.

Μέτρα τα επιπλέον καρέ σε κάθε σύστημα και μετά δες αν κάποιο είναι ίδιο με το προηγούμενο. Μόνο στο σύστημα της Sony-Samsung συμβαίνει αυτό, όταν ο επεξεργαστής δεν προλαβαίνει να υπολογίσει τα επιπλέον καρέ.

Εντάξει τώρα;

Reaction score
0

Παντως ειλικρινα χαιρομαι που δεν ξερω... δεν ειναι ο τομεας μου αλλωστε...
Αφηνω αυτους που ξερουν να βγαζουν συμπερασματα

http://www.hometheatermag.com/flat-panels/toshiba_regza_42zv650u_lcd_hdtv/

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2338779,00.asp

Οποιος δεν θελει να διαβαζει στα αγγλικα και για να μην παραθεσω αλλα 100 παρομοια αρθρα (αληθεια θα ηθελα να παραθεσεις ενα που τα διαψευδει) , οποιος ενδιαφερεται ας δει τις αντιστοιχες "εικονιτσες" της samsung και ας μας πει τι βλεπει...

http://www.fullhd.gr/lcd-tv/2008-03-05-01-46-47/2532-best-buy-lcd-tv-algorithm.html

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

To video το πρόσεξες; Μάλλον όχι. :121:

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι τα Hz δες εδώ.

Μιλάμε για 200 εικόνες το δευτερόλεπτο. Αυτό αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το πω πιο απλά, αλλά θα προσπαθήσω.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε +3 καρέ ανάμεσα στο πρώτο και το επόμενο γίνεται με διαφορετικό τρόπο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε διαφορετικές εικόνες στο πεδίο του χρόνου. Με την εξαίρεση βεβαίως της ταχύτητας στο σύστημα της Samsung-Sony όπου εκεί ούτε καν αυτό δεν υπάρχει.

Αυτό που προσπαθεί ο κάθε κατασκευαστής είναι να έχει τα επιπλέον καρέ. Εφ' όσον τα έχει σε αριθμό τότε ο τρόπος με τον οποίο τα έχει είναι άλλο θέμα.

Μέτρα τα επιπλέον καρέ σε κάθε σύστημα και μετά δες αν κάποιο είναι ίδιο με το προηγούμενο. Μόνο στο σύστημα της Sony-Samsung συμβαίνει αυτό, όταν ο επεξεργαστής δεν προλαβαίνει να υπολογίσει τα επιπλέον καρέ.

Εντάξει τώρα;
Απολυτως ενταξει , με καλυψες , απολογουμαι για την αγνοια μου ...
:120:

Reaction score
0

Ακυρο η οχι , ισως η αγνοια μου βοηθησει καποιους να εχουν μια καλυτερη αποψη για το θεμα , μεσα απο τις χρησιμες πληροφοριες σου ...

Reaction score
0

παρε τοτε την lg και ασε εμας με την αισχρη philips να πεταμε τα λεφτα μας.
ντε και καλα να συμφωνησει καποιος με μια εντελως ατεκμηριωτη αποψη.:114:
ειναι γνωστο αλλωστε οτι τον πρωτο πολεμουν κι οχι τον δευτερο:116:
κι επαναλαμβανω με γυμνο ματι βλεπουμε tv κι οχι ζωσμενοι με μετρητες

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

Ακυρο η οχι , ισως η αγνοια μου βοηθησει καποιους να εχουν μια καλυτερη αποψη για το θεμα , μεσα απο τις χρησιμες πληροφοριες σου ...
Edit εννοούσα στο δικό μου τελευταίο post, δηλαδή το postαρα κατά λάθος. Δεν είπα κάτι για εσένα.

Απλά δεν μπορώ κάποιους (όχι εσένα) που ελαφρά τη καρδία βαφτίζουν ψεύτικο το μεν και αληθινό το δε.

Είπαμε, άλλο το ποιο σύστημα ή TV είναι καλύτερη και άλλο το πως δουλεύει η κάθε τεχνολογία. Η 7000 και 8000 της Samsung είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες LG. Άλλο θέμα όμως αυτό.

:605:

Reaction score
0

παρε τοτε την lg και ασε εμας με την αισχρη philips να πεταμε τα λεφτα μας.
ντε και καλα να συμφωνησει καποιος με μια εντελως ατεκμηριωτη αποψη.
ειναι γνωστο αλλωστε οτι τον πρωτο πολεμουν κι οχι τον δευτερο

Να εισαι καλα ! Μετα το αρχικο σοκ καταλαβα το χιουμορ σου !

Reaction score
0

Edit εννοούσα στο δικό μου τελευταίο post, δηλαδή το postαρα κατά λάθος. Δεν είπα κάτι για εσένα.

Απλά δεν μπορώ κάποιους (όχι εσένα) που ελαφρά τη καρδία βαφτίζουν ψεύτικο το μεν και αληθινό το δε.

Είπαμε, άλλο το ποιο σύστημα ή TV είναι καλύτερη και άλλο το πως δουλεύει η κάθε τεχνολογία. Η 7000 και 8000 της Samsung είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες LG. Άλλο θέμα όμως αυτό.

:605:
Αληθινο δεν ειναι κανενα αν θελουμε να κυριολεκτουμε και το εχω ξαναπει .
Το ενα ομως ειναι ξεκαθαρα καλυτερο απο το αλλο , εστω και αν απεχει μαλλον απο το τελειο .
Ο χαρακτηρισμος "ψευτικο" παντως , δεν εχει προκυψει απο εμενα , αλλα απο υποτιθεμενους ειδικους , αν και φανταζομαι το ξερεις αυτο .
Οπως και να εχει , σωστα ειπωθηκε , πως οι διαφορετικες αποψεις βοηθουν και η αντιπαραθεση στοιχειων θα δωσει απαντησεις σε καποιους που ενδιαφερονται...
Θα μπορουσα να παραθεσω και αποψεις , πως τα 200hz γενικοτερα , ανεξαρτητα τεχνικης , δεν προσφερουν ουσιαστικα τιποτα , συνεπως αδικα συζηταμε τοση ωρα
:116:

Reaction score
0

ειναι γνωστο αλλωστε οτι τις μεγαλες αληθειες λεγοντας τις με χιουμορ τις καταλαβαινουν ολοι με η χωρις παρωπιδες:142:

Reaction score
16
Παιδια ας δωσουμε τα χερια κι ας κανουμε ενα κυκλο οπως στο τραγουδι "γαιτανακι" και ας μιλησουμε συντροφικα..

Λοιπον, ηθελα να σας ρωτησω: Εγω που οδευω προς την pq6000 θα υπαγεται αυτη στο συστημα της lg-philips που λεγεται πως ειναι πιο αναποτελεσματικο αν καταλαβα καλα?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Για να μπαινουν και καποια πραγματα στη θεση τους...

Παιδια ας δωσουμε τα χερια κι ας κανουμε ενα κυκλο οπως στο τραγουδι "γαιτανακι" και ας μιλησουμε συντροφικα..

Λοιπον, ηθελα να σας ρωτησω: Εγω που οδευω προς την pq6000 θα υπαγεται αυτη στο συστημα της lg-philips που λεγεται πως ειναι πιο αναποτελεσματικο αν καταλαβα καλα?
Οχι φιλε μου . Αφορα μονο τις τηλεορασεις με τα 200Hz . H σειρα pq ειναι μια οικονομικη αξιοπρεπης για τα χρηματα της λυση , αν σε ενδιαφερει κυρια να βλεπεις τηλεοραση και οχι Full HD υλικο...
:102:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος