Επιλογή Dac

Reaction score
4.999
Οποιοδηποτε συγχρονο dac με καλες κριτικες για την συνδεση USB
κανει για την περιπτωση σου..

Reaction score
1.253

Reaction score
19
Αν με ενδιέφερε και ήθελα να χρησιμοποιήσω ακουστικά θα το έβλεπα ως καλή επιλογή... νομίζω κατά τα άλλα τπτ σπουδαίο?

Reaction score
7.084
Εντάξει ο χώρος δε θα έλεγα οτι είναι πρόβλημα... ακόμα και αν δεν το έχω πάνω σε κάποιο ράφι ή έπιπλο. Να κάνει την δουλειά μου το θέλω το δωμάτιο μου δεν είναι ούτε για να το δείχνω ούτε τπτ... για μένα καθαρά καταλαβαίνεις.

Θα το τσεκάρω και αυτό που λες να δώ τι σου προσφέρει
Τα περισσότερα dac σε χαμηλές κατηγορίες το μόνο που προσφέρουν είναι ο καφές και το κουλούρι γιατί παίζουν σαν σε μνημόσυνο.
Αν δηλαδή θες να δώσεις 200 με 300 ευρώ κράτησε τα καλύτερα για κάτι άλλο , για σουβλάκια πχ.

Μια χαρά είναι η κάρτα σου.
Από εκεί και πέρα κοιτάς μόνο για κάποιο r2r. Το πιο φτηνό που υπάρχει είναι τραγικά καλύτερο από μη σου πω και πενταπλάσιας αξίας, αλλά διπλάσιας τριπλάσιας σίγουρα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.369
Τα περισσότερα dac σε χαμηλές κατηγορίες το μόνο που προσφέρουν είναι ο καφές και το κουλούρι γιατί παίζουν σαν σε μνημόσυνο.
Αν δηλαδή θες να δώσεις 200 με 300 ευρώ κράτησε τα καλύτερα για κάτι άλλο , για σουβλάκια πχ.

Μια χαρά είναι η κάρτα σου.
Από εκεί και πέρα κοιτάς μόνο για κάποιο r2r. Το πιο φτηνό που υπάρχει είναι τραγικά καλύτερο από μη σου πω και πενταπλάσιας αξίας, αλλά διπλάσιας τριπλάσιας σίγουρα.
1759506516485.gif

Reaction score
19
Δεν γνωρίζω πολλά...αλλά θεωρώ το να δώσω ίσα?! χρήματα για ένα dac... για όσα έδωσα για τα ηχεία και τον ενισχυτή μαζί δεν είναι και ότι πιο σοφό θα μπορούσα να κάνω

υγ... Στα του καφέ...μια και έχουμε και συγκεκριμένο thread ... και γνωρίζω και πράγματα... είχαμε ένα μπούσουλα σε φάση ... Μέχρι 1000 ευρώ μπάτζετη ζυγαριά μεταξύ μύλου και μηχανής ήταν στο 50/50 ... απο εκεί και πέρα η μηχανή θα πρέπει να παίρνει το προβάδισμα στην τιμή.

Στα ηχεία/ενισχυτή/dac ισχύει κάτι παρόμοιο?

Reaction score
463
Δεν γνωρίζω πολλά...αλλά θεωρώ το να δώσω ίσα?! χρήματα για ένα dac... για όσα έδωσα για τα ηχεία και τον ενισχυτή μαζί δεν είναι και ότι πιο σοφό θα μπορούσα να κάνω

υγ... Στα του καφέ...μια και έχουμε και συγκεκριμένο thread ... και γνωρίζω και πράγματα... είχαμε ένα μπούσουλα σε φάση ... Μέχρι 1000 ευρώ μπάτζετη ζυγαριά μεταξύ μύλου και μηχανής ήταν στο 50/50 ... απο εκεί και πέρα η μηχανή θα πρέπει να παίρνει το προβάδισμα στην τιμή.

Στα ηχεία/ενισχυτή/dac ισχύει κάτι παρόμοιο?
Βάση της συνηθισμένης κοινοτοπίας, ότι αυτό που ακούς τελικά είναι ο ήχος των ηχείων, τα ηχεία είναι η μηχανή και ο καφές και το δίδυμο ενισχυτής/dac, ο μύλος.
Με τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου, πράγματι η αδρή αίσθηση του ήχου που ακούς, βασίζεται στην τοποθέτηση του ηχείου μες τον χώρο,(ο χώρος παίζει ίσως το σπουδαιότερο ρόλο), από την άλλη πλευρά και ανάλογα πόσο "εκλεπτυσμένο" γούστο διαμορφώνεις, την έξτρα λεπτομέρεια μπορεί να κάνει πχ. ένας προενισχυτής.
Όλα αυτά πάντα με την αίρεση ότι μιλάμε για τεχνικά συμβατές συσκευές, για παράδειγμα ένα ακριβό ή και πολύ ακριβό ηχείο που οδηγείτε από ένα ανεπαρκή ενισχυτή, θα έχει αποτέλεσμα χειρότερο από ένα πολύ φτηνότερο ηχείο που οδηγείτε με επάρκεια.

Reaction score
19
Αυτό ακριβώς ισχύει και στην καφετιέρα / μύλο....
Δεν θα έχεις ποτε καλό εσπρεσσο με μηχανή των 3000 ευρώ και μύλο του 50άρικου....

Για να επανέλθω.... είδα και το SMSL PS200 μου φαίνεται αξιόλογο αλλά δεν το βρίσκω και πουθενά για αγορά....
ϊσως να υπαρχουν καταστήματα με είδη μουσικής και ήχου που να μην είναι στο Σκρούτζ μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με αυτά?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.831
Αν θες ένα DAC , να παίζει ΜΟΥΣΙΚΗ έχει ότι θες, είναι και R2R , τότε Shanling EH2 (R2R)

Το βρίσκεις και στα Ελληνικά μαγαζιά , με εγγύηση και υποστήριξη.

Reaction score
2.313
Εγώ σου προτείνω το Bluesound node nano streamer dac στα 350 ευρώ , το οποίο το έχω κάποιους μήνες και το χρησιμοποιώ ως streaming dac . Εχει πραγματικά πολύ καλό ήχο . Ας μην ξεγελάει το κόστος …

Reaction score
19
Το ας μη ξεγελάει το κόστος το αναφέρεις ως "φτηνό" ? Τα ηχεία μου είναι φτηνότερα, όπως και ο δέκτης...
Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι σε τέτοιο χρηματικό εύρος

Παίδες η χρήση μου είναι youtube/spotify ... δεν ψάχνω να κάνω παπάδες. Ϊσως και να μην χρειάζεται καν DAC απο τα λίγα που καταλαβαίνω τελικά. Απλά είναι στο δικό μου μυαλό ως ψείρας να θέλω το δυνατόν καλύτερο με τις όποιες συνθήκες.

Έχω βέβαια μια παρα πολύ καλή συλλογή απο τραγούδια που ακούω κατεβασμένα σε πάρα πολύ καλύ ποιότητα *για την εποχή που τα κατεέβασα... αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν βάζω κάθε μέρα να τα ακούσω και βολέυομαι με οτι μπορώ απο online πηγές

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.369
Δεδομένου του θέματος που έχεις και με το sub, πάρε ένα DAC (οποίο σου αρέσει στο εύρος τιμής που θες και με βάση τις μετρήσεις, όχι τα specs) το οποίο όμως να έχει volume control.

Ιδανικό θα ήταν να έχει και sub out, αλλά και να μην έχει δεν πειράζει, θα βάλεις μια διακλάδωση στην έξοδό του όπου η μια θα πάει στον ενισχυτή και η άλλη στο sub. Το sub σου έχει δικό του crossover ούτως ή άλλως.

Έτσι, και τον ήχο σου λογικά θα βελτιώσεις και το πρόβλημα με το volume control του sub θα λύσεις.

Reaction score
19
Αυτό με την διακλάδωση που λες πως γίνεται είναι κάποιο hardware? κάποια ένωση καλωδίων ? Είναι εύκολο να τοποθετηθεί? Υπόψη δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικά και συνδέσεις

Για να έχει το DAC Volume control πρέπει να είναι κάτι σε φάση pre-amp ή λέω χαζομάρες?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.369
Ένα καλώδιο που χωρίζει το rca στα δύο. Ή αν όχι καλώδιο, βύσμα, σαν κι αυτό:

1759582103264.jpeg

Οπότε από τη μία έξοδο του DAC θα στείλεις το σήμα και στον ενισχυτή και στο sub. Η άλλη θα πηγαίνει κανονικά στον ενισχυτή.

Θεωρητικά αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό γιατί στο sub θα πηγαίνει το σήμα μόνο από το ένα κανάλι. Στην πράξη όμως δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κομμάτι μουσικής που να έχει διαφορά στις χαμηλές μεταξύ δεξιού και αριστερού καναλιού, καθώς δεν υπάρχει κατευθυντικότητα σε αυτές τις συχνότητες (και άρα δεν έχει νόημα να "τοποθετήσεις" έναν ήχο πιο δεξιά ή πιο αριστερά).

Σχετικά με το volume control, ένα DAC με volume control δεν σημαίνει πως έχει προενισχυτή, μπορεί απλά να είναι ψηφιακό το attenuation. Για την ακρίβεια, προτιμάς να μην έχει γιατί ο δικός σου ενισχυτής είναι ολοκληρωμένος και λογικά δεν μπορείς να αποσυνδέσεις το κομμάτι του προενισχυτή.

Reaction score
19
Το sub μου εγώ τώρα το έχω στο REC 2 RCA σε 2 RCA στο sub... Δουλεύει και 2 RCA σε 1 RCA και παρατήρησα οτι ο ήχος του είναι πιο χαμηλός ... πράγμα που θεωρητικά δεν με χαλάει γιατι τώρα είναι πολύ ευαίσθητο και παιζει φουλ δυνατά με πολύ μικρο άγγιγμα του gain.... όμως δεν ξέρω αν μουσικά/τονικά or whatever είναι ΣΩΣΤΟ..

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.369
Στείλε ακριβώς ποιο είναι το sub και τι εισόδους/εξόδους έχει και πως ακριβώς τα έχεις συνδέσει. Γιατί μπορεί να είναι ούτως ή άλλως λάθος όπως το έχεις.

Reaction score
7.129
R2R dac με λιγά χρήματα είναι και το Fiio k11R2R. Πριν λίγες μέρες βγήκε και το K13R2R αλλά είναι πιο ακριβό. Aν πάντως είναι σε ισχύ η αγγελία που αναφερθηκε πιο πάνω με το Ifi zen dac v2 πήγαινε σε αυτό,η τιμή ειναι πολύ καλή. Οπως έγραψα έχει ζεστό ήχο που σε πολλούς αρέσει,ενώ θα ματσάρει καλά με τον Yamaha. Αν η χρήση είναι για youtube και spotify (free) τότε δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι. Αλλά για spotify premium και με την lossless δυνατότητα (που κάποια στιγμή θα είναι διαθέσιμη σε όλους) θα δεις διαφορές.

Reaction score
19
Έχω premium tbh δεν βλέπω καμία διαφορά :) Επειδή ακριβώς η χρήση μου είναι περιορισμένη δε θέλω να δώσω χρήματα κοντά σε αυτά που κάνουν τα ηχεία και ο amp μου σε ένα DAC

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.293
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale