Για πολύ έξυπνους

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: ΓΙΑ ΠΟΛΥ.......ΕΞΥΠΝΟΥΣ!!!

Ο κουβάς ανεβαίνει, κατεβαίνει στο πηγάδι
Και το ζωνάρι που λύνει, δένει είναι το σχοινί που με αυτό τον ανεβοκατεβάζουμε!!!

:138:
Μπραβο κοριτσι μου. Καντα του λιανα, γιατι ειναι λιγο ραμολιμεντο και δεν πολυκαταλαβαινει.:142::142:

Reaction score
1.172
Απάντηση: ΓΙΑ ΠΟΛΥ.......ΕΞΥΠΝΟΥΣ!!!

Επανέρχομαι λοιπόν στις 9 μπάλες...
Στο βιβλίο υπήρχαν δυο προβλήματα που ειχαν σχέση με την αριθμητική και γεωμετρική πρόοδο:
α) εχουμε 9 μπαλες, οι 8 ισοβαρείς και 1 ελαφρύτερη. Με δυο ζυγισεις σε ζυγό ακριβείας να βρεθεί η ελαφρύτερη
αρχή απάντησης: συγκρίνω στο ζυγό 3 και 3 και βρίσκω την 3αδα με την ελαφρύτερη...

β) έχουμε 100 σακια με λίρες (δεν τις έχω εγω, δυστυχώς:133:) αλλα 1 έχει κάλπικες.
Η αληθινή ζυγίζει 10 γραμμάρια και η ψεύτική 9. Με ένα ζύγισμα σε ζυγαριά ακριβείας που δίνει γραμμάρια, να βρεθεί το σακί με τις ψεύτικες.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: ΓΙΑ ΠΟΛΥ.......ΕΞΥΠΝΟΥΣ!!!

Επανέρχομαι λοιπόν στις 9 μπάλες...
Στο βιβλίο υπήρχαν δυο προβλήματα που ειχαν σχέση με την αριθμητική και γεωμετρική πρόοδο:
α) εχουμε 9 μπαλες, οι 8 ισοβαρείς και 1 ελαφρύτερη. Με δυο ζυγισεις σε ζυγό ακριβείας να βρεθεί η ελαφρύτερη
αρχή απάντησης: συγκρίνω στο ζυγό 3 και 3 και βρίσκω την 3αδα με την ελαφρύτερη...

β) έχουμε 100 σακια με λίρες (δεν τις έχω εγω, δυστυχώς:133:) αλλα 1 έχει κάλπικες.
Η αληθινή ζυγίζει 10 γραμμάρια και η ψεύτική 9. Με ένα ζύγισμα σε ζυγαριά ακριβείας που δίνει γραμμάρια, να βρεθεί το σακί με τις ψεύτικες.
Βρε τι μας βαζεις νυχτιατικα;:137:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.896
Απάντηση: Re: ΓΙΑ ΠΟΛΥ.......ΕΞΥΠΝΟΥΣ!!!

Με βλεπω να ξαναπηγαινω για υπνο.
:405::405::405:

Που είναι ο Δαμιανός; οοοοεεοοοο!:137:

Reaction score
1.172

προσοχή: αν βρείτε τα σακιά με τις λίρες ... ενημερωστε με με π.μ για την τοποθεσία:116: μην δημιουργήσουμε και μποτιλιάρισμα!

Reaction score
1.172

Ωραιο avatar, xenos. Συγχαρητηρια.
xenos said:
προσοχή: αν βρείτε τα σακιά με τις λίρες ... ενημερωστε με με π.μ για την τοποθεσία:116:
τις θέλεις για σένα, εεε!!! μοναχοφάη:141:
:116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Βαζουμε τα μισα σακιά στην μια άκρη του ζυγου κα τα μισα στην άλλη.Απ την πλευρά που ο ζυγός είναι ελαφρως ανασηκωμένος καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει το σακί με τις καλπικες.Αρχιζουμε να αφαιρούμε ταυτοχρονα ανα 1 σακί απ την κάθε πλευρά.Όταν τα ζύγια ισορροπήσουν ξέρουμε ότι το σακί που σηκώσαμε απ΄την πλευρά που υπήρχε το κάλπικο είναι το κάλπικο.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: ΓΙΑ ΠΟΛΥ.......ΕΞΥΠΝΟΥΣ!!!

τις θέλεις για σένα, εεε!!! μοναχοφάη
Οχι βρε υπεροχο και καταπληκτικο παιδι μου. Παρεξηγησες.

Ειπα μηπως ειχες την καλοσυνη σαν θαυμασιος νεος που εισαι να μου στειλεις ενα π.μ με τις απαντησεις.............ετσι για να το παιξω παλλικαρακι στον αβγδεζω.

Reaction score
8
Βαζουμε τα μισα σακιά στην μια άκρη του ζυγου κα τα μισα στην άλλη.Απ την πλευρά που ο ζυγός είναι ελαφρως ανασηκωμένος καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει το σακί με τις καλπικες.Αρχιζουμε να αφαιρούμε ταυτοχρονα ανα 1 σακί απ την κάθε πλευρά.Όταν τα ζύγια ισορροπήσουν ξέρουμε ότι το σακί που σηκώσαμε απ΄την πλευρά που υπήρχε το κάλπικο είναι το κάλπικο.
Καλα σε τι ζυγαρια θα τα βαλουμε, που θα χωραει 50 σακια λυρες;:142:

Reaction score
1.172

βρέ ζυγαριά, έχουμε. γραμμάρια θα μας πεί. (ο ζυγός ήταν στις μπάλες)... try again

@noizmaker: σσστ, θα μας ακούσει

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Μωρέ βρες εσύ 100 σακιά με λίρες και την ζυγαριά θα την βρώ:116:

Reaction score
1.172

βασικά φορτώνουμε τα "βαριά" 50 σακιά στο ντάτσουν και τρέχουμε...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Δηλαδή αν έχετε 100 σακιά με λίρες θα ασχοληθείτε με ένα ρημαδοσακί που είναι κάλπικο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Τότε τις βάζουμε όλες επάνω και αφαιρούμε ένα ένα τα σακιά.Όταν η ζυγαριά μας δείξει πολλαπλάσιο του 9 μόνο(πχ 999) και όχι του 10,ξέρουμε ότι αυτό είναι το σακί με τις κάλπικες.Κατόπιν φορτώνουμε τις υπόλοιπες σε ένα φορτηγάκι και την κοπαναμε για Κούβα:116:

Reaction score
8
Εχω καταμπερδευτει με τα σακια και με τις μπαλες.

Αντε τωρα να τα ξεμπερδεψω.:138:

Δεν μιλαει και ο xenos.

Ο strftos ζηταει λιρες :138:.............................παω για υπνο.

Με χαντακωσατε.:110:

Θα σκεφτω αυριο με καθαρο μυαλο (οσο μου εχει απομεινει.):142:

Reaction score
8
Τότε τις βάζουμε όλες επάνω και αφαιρούμε ένα ένα τα σακιά.Όταν η ζυγαριά μας δείξει πολλαπλάσιο του 9 μόνο(πχ 999) και όχι του 10,ξέρουμε ότι αυτό είναι το σακί με τις κάλπικες.Κατόπιν φορτώνουμε τις υπόλοιπες σε ένα φορτηγάκι και την κοπαναμε για Κούβα:116:
Ετσι και το βρεις, ξυπνα με να φυγουμε παρεα.

Τα εισητηρια τα κανω δωρο εγω.:142::142:

Reaction score
1.172

Δηλαδή αν έχετε 100 σακιά με λίρες θα ασχοληθείτε με ένα ρημαδοσακί που είναι κάλπικο;
βρε ασε μηπως τα βρεί κανένας και το μάθουμε και εμείς και μετά βλέπουμε τι θα τις κάνουμε:126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas